Blog på eget domæne

Gennem tiden, har jeg fået rigtig mange spørgsmål om, hvordan jeg har lavet min blog, og mange vil også rigtig gerne have min hjælp med de tekniske udfordringer ved at lave en blog på eget domæne.

Derfor har jeg lavet guiden her. Den indeholder en super overskuelig step-for-step gennemgang at, hvordan du får en blog på eget domæne. Den har taget enormt lang tid at lave, og den tager også lidt tid at komme igennem. Men i sidste ende vil det være det hele værd!

Hvorfor skal du blogge på dit eget domæne? Det er der rigtig mange grunde til, men den vigtigste grund er, at du får den fulde kontrol, ejerskab og flest muligheder med din blog. Med en gratis blog på andre sider, har du ikke mulighed for helt selv at designe din blog, som du vil. Din frihed er begrænset, du har sværere ved at komme til at tjene penge på din blog, og dit indhold er nogle tilfælde heller ikke eget af dig!

Så træk vejret dybt og kast dig ud i min guide herunder. Alle begreber vil blive forklaret, og jeg har lavet billeder og pile til alt det, du skal udfylde og de ting, du skal klikke på. Det bliver ikke nemmere. Held og lykke! Jeg ved, du bliver lykkelig for din nye blog, når du når til bunden af guiden.

Hvad kræver det at oprette en blog på sit eget domæne?

Det kræver faktisk kun fire ting at lave en blog på sit eget domæne. Det er jo ikke så uoverskueligt, vel? Lad os se nærmere på de fire ting, der kræves:

1. Først kræves der et domæne. Et domæne er det, du skal skrive i din internet browser for at komme hen til din blog. Min skønhedsblog har f.eks. domænet sarthud.dk.

2. Du skal også bruge et webhotel. Et webhotel er så at sige en server, hvor alt dit indhold på din blog skal ligge. Uden et webhotel, ingen blog. Hver gang du går ind på en hjemmeside, skal du så at sige downloade en masse filer for at kunne se alt indholdet.

Dette indhold skal ligge en sted – og det er netop her, dit webhotel kommer ind i billedet.

3. Du har brug for et Content Management System (CMS). Et CMS er det program, du skal bruge til at holde styr på alt dit indhold og din opsætning af din blog. Her kan jeg anbefale WordPress, og det vil også være det, jeg kommer til at guide dig til at installere.

WordPress er enormt brugervenligt, og jeg er sikker på, at du hurtigt vil lære det at kende. I dag er selve installationsprocessen også blevet super simpel, så frygt ikke!

4. Sidst men ikke mindst skal du bruge et flot tema. Et tema er så at sige en skabelon for udseendet af din blog. Det er nogle forprogrammerede rammer, som gør det muligt for alle os, der ikke har forstand på at programmere, at lave en flot hjemmeside.

Der findes både gratis og betalte temaer. Jeg bruger lidt af hvert på mine hjemmesider, men jeg foretrækker klart at bruge de købte temaer, da de ofte giver flere muligheder for at ændre ting og er oftest også pænest.

Guide til at lave en blog på dit eget domæne

Herunder vil jeg vise dig, hvordan du laver en blog på dit eget domæne. Jeg vil guide dig step for step igennem junglen af tekniske begræber, og visuelt føre musen for dig, så du får klikket på de rette ting.

Jeg vil så vidt muligt forsøge at forklare, hvad de forskellige ting betyder, og hvorfor det skal gøres. Hvis du på noget tidspunkt er i tvivl eller gerne vil have uddybet visse dele af processen, er du meget velkommen til at lægge en kommentar eller sende mig en mail ved at klikke her.

Denne guide er for nybegyndere – så hvis du har prøvet at oprette en blog på eget domæne før, er denne guide måske lidt for udførlig, men du kan snildt bruge den som supplement.

Er du klar? Så lad os kigge på det. :)

Køb af domæne og webhotel

Det første, du skal gøre, er at købe et webhotel og et domæne. Det nemmeste er at købe dem samlet, da de så er “koblet sammen” fra start. Det sparer en masse tid!

Jeg bruger og er glad for UnoEuro. Der findes også andre udbydere, men jeg har oplevet færrest problemer med UnoEuro, og selve deres installationsproces er meget nem! Derfor anbefaler jeg dem.

1. Start med at gå ind på siden ved at klikke her. Så kommer du nemlig direkte ind til siden, hvor du kan købe dit domæne og webhotel. Det skulle gerne se sådan ud:

billigt webhotel

Lad dig ikke skræmme af, at priserne er i Euros. Det bliver lavet om, når du skal tjekke ud og betale for dit webhotel og domæne.

2. Det, du vælger herinde, er dit webhotel. Du ser en oversigt over de forskellige webhoteller, du kan vælge hos UnoEuro: Bronze, Sølv eller Guld (den sidste mulighed er hvis du kun vil købe et domæne. Det er ikke relevant for os i denne guide).

Jeg anbefaler, at du bare køber Bronze. Den eneste forskel, der er på de forskellige webhoteller, er, hvor meget plads du får. 1000 MB er rigeligt for de fleste bloggere – særligt når du er nystartet. Samtidig er det vigtigt at sige, at du altid kan opgradere til et større webhotel, hvis du pludselig mangler plads.

Så start med at købe et Bronze webhotel.

3. Scroll helt ned i bunden, til du ser dette:

billigt webhotel

4. Klik på “Bestil nu” under Bronze webhotellet. Her kan du også se priserne: kun 8,58 kr. om måneden for dit webhotel – super billigt og ikke nogle penge, du vil kunne mærke i det daglige. :)

5. Nu skal du vælge dit domæne. Jeg forudsætter her, at du har tænkt godt over, hvad din blog skal hedde. Domænet kan nemlig ikke laves om, når du først har købt det.

TIP: Prøv at købe et domæne, der ikke indeholder hverken æ, ø eller å. De kan godt købes, men tegnene ændrer sig, når du tilgår din side bagefter, og det ser bare altid mærkeligt ud. Prøv i stedet at finde et domæne uden æ, ø eller å, eller lav bogstaverne om til “ae”, “oe” og “aa”.

Skal du blogge på dansk, kan jeg kun anbefale at købe et .dk domæne. Skal du derimod blogge på engelsk, kan du vælge .com. Du kan naturligvis vælge lige det, du vil, men .dk, .com, .net og .org er de mest brugte.

Du indtaster det ønskede domæne (uden .dk (eller hvad du har lyst til)) i boksen til det, så det ser sådan her ud:

køb eget domæne

Jeg har valgt at købe domænet JegElskerKaffe.dk, da jeg godt kunne tænke mig at lave en blog om min kærlighed til kaffe.

6. Når du har valgt dit ønskede domæne, klikker du på “Næste“. OBS: hvis domænet ikke er ledigt, vil du blive bedt om at vælge et andet. Når du har valgt et gyldigt domæne, kommer du ind på en side, hvor du skal udfylde dine personlige oplysninger. Den ser således ud:

et billigt webhotel

7. Udfyld alle felterne korrekt og tryk på “Næste“.

Nu kommer du ind på en side, hvor du skal vælge nogle detaljer for dit nye produkt. Det ser således ud:

vælg php

8. Som du kan se ud fra den sorte tekst, skal du vælge “PHP” under “Produkt”, hvis du gerne vil installere WordPress. Og da vi senere skal installere WordPress, er det meget vigtigt, at du vælger “PHP”. Markøren står automatisk på “Irrelevant”.

9. Vælg en stærk adgangskode, så du kan logge ind på UnoEuro og redigere i dit produkt. Du kan også nedenfor vælge, om du vil modtage nyhedsbrev, har en kuponkode eller en alternativ emailadresse. Du behøver ikke at udfylde disse felter.

10. Under “kuponkode” har jeg en kode, som du kan bruge. Den giver 3 måneders gratis webhotel, og det er jo ikke dårligt! Koden er: 3GRATIS

Når du har valgt de ting, du ønsker, klikker du på “Næste“.

11. Nu skal du betale, og det skulle gerne være den kendte betalingsformular, som du helt sikkert allerede kender udmærket fra tidligere køb på nettet:

unoeuro betaling

Som du kan se, løber hele herligheden op i 269,70 kr. for det første år. Det er en virkelig god pris i forhold til konkurrenterne på markedet, og med denne engangsbetaling har du både domæne og webhotel i et helt år uden ekstra omkostninger.

Det kan man kalde at komme billigt i gang.

Året efter slipper du oprettelsesgebyret, og hvis du brugte kuponkoden, som jeg skrev ovenfor, så vil du også få 3 måneder gratis i dit 2. år – så der bliver udgiften kun endnu mindre!

Udfyld blot dine dankortinformationer, som du er vant til, og klik på “Gennemfør betaling”.

11. Hurra! Du er nu et skridt nærmere at have din egen blog! UnoEuro byder dig velkommen og ønsker dig tillykke med dit nye domæne og webhotel:

Nyt webhotel

De minder dig samtidig om, at de har sendt dig en mail – hvis du ikke modtager den, er den måske havnet i din spam-mappe. Du kan også downloade kvitteringen og nu blot nyde, at du er i gang.

Læs mailen grundigt og kendskab til DK-Hostmaster

HVIS du har købt .dk domæne, skal du aktivere domænet på en hjemmeside, der hedder DK-Hostmaster. Dette skal du ikke gøre, hvis du har købt et .com domæne, da kan du bare springe dette punkt over.

Læs mailen fra UnoEuro grundigt, for den indeholder enormt vigtig information, som du skal bruge for at få dit domæne til at fungere rigtigt.

Lad os se nærmere på mailen:

mail fra DK-Hostmaster

Som det fremgår, er dit domæne sendt til oprettelse hos DK-Hostmaster.

Og hvad betyder det så? Jo, i Danmark fungerer oprettelsen af domæner på den måde, at nå du køber det, så er det som sådan kun reserveret til dig. Det er altså ikke oprettet endnu, da alle domæner skal registreres hos DK-Hostmaster først. Aftalen om registrering af domæne er således mellem dig og DK-Hostmaster A/S – dvs. uden om den udbyder, du har købt domænet af.

Derfor skal du vente på at modtage en mail fra DK-Hostmaster. Det er lidt irriterende, at man skal vente – men heldigvis er processen nu blevet meget hurtigere end før i tiden.

Jeg ventede 47 minutter på min mail fra DK-Hostmaster. (OBS: hvis du ikke modtager din mail fra DK-Hostmaster inden for en time, så skal du kontakte DK-Hostmaster – UnoEuro har intet med denne proces at gøre).

Når du modtager mailen fra DK-Hostmaster, skal du læse den godt igennem. Her er min mail:

bekræft domæne DK-Hostmaster

Jeg skal være den første til at indrømme, at mailen er lidt kringlet formuleret. Og jeg husker tydeligt de første par gange, jeg skulle registrere et domæne. Jeg forstod simpelthen ikke, hvad jeg skulle gøre med denne mail!

Men som med mange andre ting, så er det ikke spor svært, når man lige har lært det først. Her er min guide til at aktivere dit domæne:

Guide til at aktivere dit domæne hos DK-Hostmaster

1. Åbn den pdf, som du finder vedhæftet i mailen fra DK-Hostmaster. Den ser således ud:

aktiver domæne DK-Hostmaster

2. Klik på linket til DK-Hostmasters selvbetjening. Du kommer nu ind på en side, hvor du skal logge ind.

3. Udfyld med dit brugernavn og adgangskode, som du finder i pdf’en fra DK-Hostmaster. Copy-Paste dem ind i feltet og klik på “Log Ind”:

DK-Hostmaster log ind

4. Nu kan du se de(t) domæne(r), der ligger og venter på at blive aktiveret. Sæt et flueben ud for det domæne, du vil aktivere og vælg en ny adgangskode nedenfor:

aktiver nyt domæne

Når du har sat flueben ud for dit domæne og har valgt en ny adgangskode, klikker du på “Videre” nederst på siden.

5. Nu får du en bekræftelse på, at dit kodeord er ændret, og at dit domæne nu er aktiveret:

bekræftelse DK-Hostmaster

Så er den klaret! :) Du kan nu lukke DK-Hostmaster siden (du kan evt. lige logge ud først), og så skal du vente lidt igen. Det skal nemlig først lige registreret hos UnoEuro, at du har aktiveret dit domæne hos DK-Hostmaster.

Sådan installerer du WordPress på din nye blog

foto (2).PNGHeldigvis går det ret hurtigt, og inden længe modtager du sågar en SMS fra UneEuro, hvor de belkræfter, at dit domæne nu er aktiveret, og at det peger på UnoEuros navneservere.

Du modtager også denne meddelelse via mail, men jeg fik faktisk min SMS først.

Det vil sige, at dit domæne nu virker, og du kan gå ind på det via din internetbrowser.

Jeg går således ind på www.JegElskerKaffe.dk (da det er det domæne, jeg netop har købt) for at se, om det virker.

Hvis det virker, så skulle du nu gerne se denne grønne side:

guide til at lave blog på eget domæne

Nu skal vi ind og lege i dit kontrolpanel. Det er nu, det bliver lidt kompliceret, men jeg skal nok guide dig, så du snart kan komme i gang med din nye blog.

1. Start med at klikke der, hvor der står “Controlpanel” på din grønne UnoEuro side.

Nu kan der ske to forskellige ting. Hvis du har været logget ind på UnoEuro før, og din computer dermed kan huske dit login, skal du springe punkt 2 over og gå direkte til punkt 3.

2. Hvis din computer ikke kan huske dit login, får du denne side frem:

UnoEuro kontrolpanel

Hvis du ikke kan huske dine login-informationer, skal du gå ind i din inbox på din mail og finde den mail fra UnoEuro, der hedder: “Oplysninger vedr. ditdomæne.dk (Bronze Suite)“. Her står dit konto nr. og den adgangskode, du har valgt.

Udfyld dine informationer og klik på “Log ind“.

3. Nu kommer du ind på dit kontrolpanel. Det ser således ud:

kontrolpanel UnoEuro

Som du kan se, er der ude i venstre side en masse forskellige ting, du kan klikke på. Dette er ting, som du kan ændre ved dit domæne og webhotel. Men nu, hvor vi skal installere CMS’et WordPress på dit domæne, skal du gå ned i bunden og klikke på “1-Click installation“.

Det smarte ved UnoEuro er nemlig, at de har gjort det muligt at installere WordPress på dit domæne ved kun 1 klik!

4. Nu kommer du ind på en oversigt over forskellige Content Management Systemer (CMS), som du kan installere ved bare et klik. Listen ser således ud:

1 klik installation

Der er nok at vælge i mellem, men vi skal jo have fat i WordPress. Derfor skal du klikke på “Vælg” ud for WordPress i nederste højre hjørne.

5. Nu skal du holde tungen lige i munden! :) Siden, du kommer ind på, ser således ud:

Få WordPress på din blog

Felterne skal fyldes ud. Lad os gå de forskellige punkter igennem:

 • Ønsket adresse: her kan du vælge at sætte noget efter dit domæne. Jeg vil ikke anbefale, at du skriver noget i dette felt. Det giver mest mening, at din side ligger på “roden” af dit domæne. Hvis du eksempelvis skriver “blog” i feltet, vil dit domæne komme til at hedde ditdomæne.dk/blog. Men hvorfor ikke bare ditdomæne.dk? Det giver mest mening, synes jeg, men det er jo en smagssag. :) Efterlad feltet blankt.
 • Tabel præfiks: som det fremgår på siden, er dette felt valgfrit. Det betyder ikke det store, hvad du skriver her, så du kan ligeså godt lade det være tomt, så bliver der automatisk valgt et præfiks for dig. Det er ikke noget, du kommer til at mærke noget til!
 • Administrator’s Login: Dette er dit brugernavn, når du skal logge ind på WordPress. Den er automatisk sat som “Admin”, men jeg anbefaler dig, at du laver et andet brugernavn for at øge sikkerheden på din blog. Find på noget, der er svært at gætte, så hackere ikke så lidt kan knække din kode.
 • Password: Ja, den siger vel sig selv. :) Jeg kan anbefale dig at lave et password bestående af store og små bogstaver, cifre og specialtegn. Gør din kode så stærk som muligt! Ingen fødselsdage eller talrækker – beskyt din side!
 • Administrator’s email: Her skriver du helt simpelt din email-adresse.
 • Site name: (en sjov blanding af dansk og engelsk i denne installation…) her skriver du din sides navn. For at give et eksempel, hedder min skønhedsblog f.eks. Sarthud blog. Vælg helst din blogs navn – gerne med mellemrum, hvis den er sat sammen af flere navne. I mit JegElskerKaffe.dk eksempel, vil jeg f.eks. kalde den “Jeg Elsker Kaffe”.
 • Interface Language: Dette er sproget på din WordPress. Hvis du regner med at blogge på dansk, så skal du ændre sproget til “Danish”. Dette gør, at din WordPress bliver oversat til dansk, og på den måde kan du undgå en masse engelske udtryk på din blog. Det virker bedst.

Klik nu på “Installer nu“.

6. Følgende boks kommer nu frem:

installer WordPress

Denne advarsel skal du ikke tage så seriøst. Da du ikke har noget liggende i forvejen, skal du ikke bekymre dig om at overskrive noget – der er jo ikke noget at overskrive! Så du kan roligt klikke på “Accepter og installer!“.

7. WordPress installeres og følgende vindue kommer frem:

Få WordPress på din blog

Når WordPress er installeret (det tager ikke mange sekunder) kommer dette vindue frem:

Få WordPress på din Blog

Hurra! Du har nu installeret et CM-System på dit domæne. Det er super godt klaret. :) Klik nu på “Åbn din nye WordPress installation” og nyd synet af din nye blog, som du helt selv har sat op! Nu mangler vi kun at finpudse designet, så er du klar til at gå i gang:

Installer WordPress

[line]

Sådan vælger og aktiverer du et nyt og flot tema til din blog

Når du har installeret WordPress på dit domæne, er det klar til at finpudse designet, så din blog ser flot og indbydende ud. Dette gøres nemt og overskueligt med et tema.

Et tema er så at sige en skabelon, som du kan installere på din WordPress. Det er virkelig smart for alle os, der ikke har mod på at kaste os ud i at programmere hele siden selv.

Faktisk ligger der allerede et tema på din blog: nemlig det meget farvestrålende tema Twenty Thirteen (eller Twenty Fourteen eller Fifteen – der kommer et nyt standardtema hvert år). Det bliver automatisk installeret på din blog, men du behøver altså ikke at bruge det. Jeg synes ikke, det er særlig flot, så jeg vil hjælpe dig med at skaffe et nyt, der ser mere professionelt ud.

1. Log ind på din blog – dvs. log ind i WordPress, det er nemlig her, du skal lave alle ændringerne på din blog. Det gør du ved at skrive dit domæne og herefter tilføje /wp-admin efter. Hvis jeg vil logge ind på WordPress på min Jeg Elsker Kaffe side, så skriver jeg: JegElskerKaffe.dk/wp-admin

Det er sådan, du altid fremover vil skulle logge ind på din blog. Hver gang, du skal skrive et indlæg, ændre på din “om-mig” side eller godkende en kommentar, så skal du logge ind på WordPress ved at tilføje /wp-admin til dit domæne.

Jeg kommer nu ind på følgende side:

log ind på WordPress

Her skriver du det brugernavn og den adgangskode, som du valgte, da du installerede WordPress på 1-Click Installationen på UnoEuro. Klik på “Log Ind“.

2. Velkommen til dit kontrolpanel! Det kommer du til at kigge rigtig meget på – for det er her, du skriver dine indlæg, redigerer dine sider, ændrer dit tema osv. Med andre ord er det her, det hele sker, når det kommer til din blog.

Jeg vil lave en guide til WordPress, så du overskueligt kan se alle de muligheder, du får med WordPress, men lige her vil jeg kun fokusere på, hvordan du kan ændre i dit tema.

Ændre tema i WordPress

Ude i venstre side har du menubar med en masse forskellige punkter. For at komme ind og se på dit tema, skal du holde musen over “Udseende” og herefter vælge “Temaer“.

3. Nu kommer du ind på en oversigt over de temaer, du kan vælge imellem lige nu. Øverst kan du se, at Twenty Thirteen temaet er aktivt. Under det kan du se et udvalg af nogle andre temaer, du kan vælge at installere i stedet for. Alle temaerne er gratis og fungerer ganske fint.

Gratis WordPress Tema

Under de andre temaer, som du ser nedenfor, kan du klikke på “Aktiver” for at anvende et af dem på din blog i stedet for Twenty Thirteen.

Der er som sådan ikke noget galt med disse temaer, og de kan helt sikkert bruges som en start. Dog skal du tænke på, at fordi netop disse temaer følger med på enhver WordPress installation, findes de på langt størstedelen af blogs og er dermed meget trivielle og overbrugt, hvis du spørger mig.

Så hvis du gerne vil skille dig lidt ud, kan jeg kun anbefale dig at kigge hos forskellige firmaer, der lever af at lave flotte, professionelle WordPress temaer.

OBS: pas på med blot at google gratis temaer” eller “Free themes” (der er ofte større mulighed for at finde noget på de engelske søgninger). Flere gratis temaer indeholder forskellige former for malware, altså links og andet til hjemmesider, som du ikke har lyst til at linke til (tro mig), og de kan i sidste ende være skadelige for din blog.

Anvend i stedet firmaer, som du har tillid til. Jeg har bl.a. selv før haft fin succes med Bluchic.

BOLD responsive

Efter at have prøvet lykken af med en hel masse forskellige temaer igennem tidernes løb og brugt virkelig mange penge på at finde det perfekte til bloggere, valgte jeg i stedet at lave mit helt eget WordPress tema for bloggere – nemlig BOLD.

BOLD er et super flot tema, som har så uendeligt mange muligheder og funktioner, der ikke kræver, at du kender det mindste til at programmere. Alle farverne, du kan se i temaet, kan ændres med et enkelt klik med musen. Al teksten kan redigeres til lige præcis den ordlyd, du ønsker, og så er det simpelt at installere og komme i gang med.

Jeg har lavet en guide til kontrolpanelet i BOLD, så du nemt kan komme i gang med at bruge temaet. Du finder min guide her.

Derudover kan du tjekke min blog, Wanderings, for at se, hvordan temaet ser ud i praksis. Jeg har derudover lavet denne demoside, hvor du også kan se BOLD live. Og så har søde Emilie fra Emiliblog også valgt at bruge mit tema, så hendes side kan du også tjekke ud.

Mit tema koster 499 kr. og bliver downloadet med det samme, du har købt det. Det har nogle helt unikke funktioner, som jeg har brugt månedsvis på at udvikle, og som jeg er sikker på, du som blogger vil komme til at elske :)

KØB BOLD HER


Jeg håber meget, at denne guide har været en hjælp for dig. Lad mig vide i en kommentar herunder, hvis du går fast i løbet af processen og har brug for ekstra hjælp. Jeg er for at hjælpe dig! :)

Held og lykke med din blog og husk at dele linket til din blog med mig, så jeg kan se, hvad du har fået lavet.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

286 Comments

 • SVAR

  Sikke en grundig og fin vejledning.. Jeg kan fortælle, at vi startede ud med en wordpress.com blog og købte hurtigt vires eget domæne. Men vi købte det via wordpress og så gik det hele faktisk helt af sig selv. Bloggen fortsatte uden ændringer, men bare i et andet navn. Incl i prisen på domæne, som er ca 100kr pr år, er også back up af bloggen. Det er bare et tip, hvis man ikke helt er til at gøre det hele selv.
  Mvh Kathe

  • SVAR

   Hej Kathe. Tusind tak for dine søde ord – ja, den er meget grundig, haha. :) Tog mig også en hel dag at lave.

   Ja, det er også altid en mulighed at gøre, som I har gjort. Nu gik jeg lige ind på en af mine gamle .wordpress.com blogs, og jeg kan sagtens se, hvad du mener! Det er nemt og hurtigt, og man kan fortsætte nøjagtig som man plejer at gøre.

   Dog ser jeg alligevel et problem med denne løsning.

   1. Nu prøvede jeg lige selv, og som jeg kan se det, kan man kun vælge at købe et .com domæne. Det ved jeg godt, at I har, og at det absolut ikke har været nogen hindring for jer, men jeg vil nu alligevel råde danske bloggere, der blogger på dansk til at blogge på et .dk domæne.

   2. Så vidt jeg forstår det, får man den samme WordPress, som man har med et .wordpress.com domæne – og det er en lidt skrabet version af WordPress i forhold til den version, man installerer på sit eget domæne, som jeg viser i guiden herover.

   Med andre ord har du ikke lige så mange muligheder i denne WordPress-version, og dermed kan du ikke bruge de guides, som jeg eksempelvis kommer til at poste her på siden. :) Du kan ikke bruge de samme temaer, som jeg anbefaler, eller hente de plugins, som er alfa-omega for din blog.

   F.eks. også når det kommer til dit tidligere spørgsmål til mig vedr. backup (som jeg snart vil lave en guide til) – der skal du nemlig bruge et plugin, som du ikke kan få på din WordPress-version.

   Ret mig, hvis jeg misforstår det, men vi har ikke den samme WordPress, vel? :)

   • SVAR

    Der også en del andre ulemper ved at have WordPress bloggen liggende hos WordPress.com. F.eks. kan du ikke sætte AdSense annoncer på din hjemmeside hvis du skulle ønske det. Du kan heller i få adgang via FTP.

    Man kan så betale sig fra at få nogle af restriktionerne fjernet, men så ender prisen hurtigt højere end det ville have kostet at have hjemmeside på et webhotel.

    Bare det ikke at kunne bruge de teamer og plugins man ønsker er nok til at vælge wordpress.com fra. En hver hjemmeside bør have de bedst mulige forudsætning for at få gode placeringer i søgemaskinerne. Her er plugins og SEO venligt tema nøglen. :-)

    • SVAR

     Tusind tak for dit input, Anders. :)

     Jeg er 100% enig i alle dine betragtninger her, og jeg vil også selv til enhver tid anbefale alle at lave en blog ved selv at installere WordPress, som jeg her også guider til :)

     Tak for din kommentar!

 • SVAR

  Fantastisk at blive taget i hånden, når man ikke ved, hvor man skal starte og slutte. 1000 tak!!
  Jeg er dog gået i stå, da mit domæne skal flyttes. Har oprettet en wordpress blog, men vil på din anbefaling have eget domæne og webhotel. MEN det kræver så flytning – måske et emne du kunne lave et indlæg om :) Håber, at det lykkes. Har netop skrevet en mail til wordpress, hvor jeg har min blog…. Men er lidt i tvivl om, om det er det rigtige at gøre.
  Har læst alle dine sider her på bloggen og synes , at du skriver på en skøn måde :)

  • SVAR

   Hej Lane

   Hold op, hvor gør din kommentar mig bare glad, kan du tro!:) Tusind tak. Jeg er sikker på, at du bliver kæmpestor fan af at være “for dig selv” og dermed have den fulde kontrol. :)

   Ja, det er jo en anden snak – jeg har selv været der, startede også ud med en WordPress.com blog! Åh. Kort fortalt skal du logge ind på din WordPress-blog og lave en eksportfil – det gør du under “Indstillinger” –> “Eksporter”. Eksporter ALT. :) Så får du en fil ned på computeren.

   Så går du ind på din nye blog, som pt er helt tom, og trykker på: “Indstillinger” –> “Importer” og vælger den fil, du netop har downloadet. Se, om det fungerer.

   Men det er en lidt skør proces, men jeg tænkte, at jeg lige hurtigt ville give dig et svar, så du kunne komme i gang – jeg vil hjertens gerne kigge på en guide til det – det er på min to-do, men jeg skal rejse til USA her i morgen, så jeg ved ikke, hvornår der bliver tid på det.

   Og YAY for, at du kan lide min måde at skrive på! Det betyder meget. Du har gjort min aften en hel del bedre. :) Hav en fantastisk dag.

   Knus Celia

 • SVAR

  Tak for svar, Celia, og rigtig god tur :-) Jeg glæder mig til at se mine gamle indlæg på min nye blog :-)

 • SVAR

  Hej Celia

  Virkelig godt indlæg. Jeg står i samme situation som lane – har en wordpress.com blog som jeg gerne vil opgradere til min egen. Er dog super nervøs for hvad der sker, og om jeg kan finde ud af det, når nu den netop skal eksporteres til det nye domæne, så en guide til det, ville virkelig være guld hver for mig. God tur til USA

  • SVAR

   Hej Johanne

   Åh, hvor er du skøn! Jeg er glad for, at du kunne bruge indlægget – det tog virkelig lang tid at lave, haha, så det er skønt med lidt ros tilbage :)

   I see, det er også et problem, som mange sikkert sidder med. Det giver jo super god mening at prøve sin bloggerevner af på en gratis platform først. :) Jeg skal nok lave en guide snarest! Det er faktisk ikke så svært, som det kunne være. Jeg skal nok lige få taget mig sammen! Tak for din søde kommentar.

 • SVAR

  Hej, Celia! :-)

  Jeg sidder fast her, ehm.. jeg har download WordPress, og der er nu kommet det der standard tema frem, og jeg ved ikke hvordan jeg ændrer den. Hvordan kan jeg logge ind på WordPress? Jeg gik ind på deres hjemmeside, og skrev det brugernavn og kodeord jeg valgte på WordPress 1-Click installation. Men den siger at der ikke er noget der hedder det? jeg har også prøvet at skrive min hjemmeside.dk/wp-admin, og min password, men det godkender den heller ikke. Pleeeeeeeeeease hjælp mig!! :'(

  • SVAR

   Hej Josefine – sådan! Godt gået! :)

   Jeg svarer lige i omvendt rækkefølge, for det er naturligvis nødvendigt først at logge ind, før du kan ændre dit tema :)

   Først vil jeg lige slå fast, at WordPress.com intet har at gøre med din blog og din mulighed for at ændre på din side. Der, hvor du skal ind, er på ditdomæne.dk/wp-admin og så logge ind. Alle ændringer på din blog skal ske gennem dit eget site – WordPress er blot det styresystem, som du bruger på din side.

   Du skriver, at du har prøvet at gå ind på dinblog.dk/wp-admin – gør det lige igen :) Skriv det brugernavn og password, som du har valgt, og klik på “log ind”, som jeg skriver i min guide. Du skal skrive den bruger og kodeord, som du valgte under 1-click Installation – ikke det, du bruger til at logge ind på UnoEuro med! :) Meget vigtig detalje.

   HVIS det stadig ikke virker (hvilket det virkelig burde), kan du klikke på “Mistet din adgangskode” under logind-boksen på ditdomæne.dk/wp-admin og så indtaste din mail-adresse. Så får du et nyt kodeord, og så skulle alting gerne virke. :) Prøv lige det.

   __

   Når du skal vælge et nyt tema, skal du logge ind først og så kommer du ind i dit kontrolpanel. Herinde kan du gøre en masse forskellige ting – også ændre dit tema. Det skriver jeg også om i min guide, så prøv lige det, jeg skriver. :) det giver mere mening, når først du er logget ind :D

   Når du er inde, kan du enten selv uploade et tema, som du har downloadet (hvis det er et gratis tema, du har fundet online) eller et tema, som du har købt. Det oploader du som .zip fil.

   Du har dog også mulighed for at browse mellem en række temaer, som er klar til at blive installeret på din blog med et enkelt klik. :) Så kig igennem dem og find et, du kan lide!

   Held og lykke med det hele. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia, jeg gjorde som anført, men fik ikke en bekræftelsemail. Har ventet i ni timer nu, og domænet står som ledigt, men til en dyrere pris nu. Jeg har endda kvitteringen og det hele. Har du hørt om noget lignende før? Har kontaktet deres support.

  • SVAR

   Hej Kaia.

   Hvad er det helt præcist for en mail, du mangler at få? :) de sender nemlig en del! 9 timer lyder som rigtig meget, og jeg håber, at support kan hjælpe! Har du kigget i dit spam-filter? :)

 • SVAR

  Det er nok den bedste vejledning jeg har læst til nybegynderen til dags dato!
  Den vil jeg gemme og sende til de kunder der henvender sig og hellere vil gøre det selv når de høre prisen :)

  Super godt skrevet og godt nytår!

  • SVAR

   Hej Kristian – NØJ det er fine ord at få fra en professionel som dig! Tusind tak, dét er jeg glad for! :) Så tusind tak.

   Og du må naturligvis gerne sende folk til min guide – meningen med den er jo netop, at den skal hjælpe nybegyndere! :D

   Tak for dine søde ord og rigtig godt nytår til dig også. :)

 • SVAR

  Kan du måske hjælpe mig med hvad jeg skal gøre, hvis jeg gerne vil have et banner/reklame op i min wordpress blog, efter jeg har postet et indlæg, sådan at der kommer et banner op efterfølgende & man så kan trykke på det billede/animation, også linker det videre til den pågældende hjemmeside?

  • SVAR

   Hej Simon.

   Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener. Hvor kommer banneren/reklamen fra? Hvis det er noget, du selv laver, i form af et billede, kan du sætte et link ind i billedet, således at man kommer over på den ønskede hjemmeside, når man klikker på billedet. :)

 • SVAR

  Hej Celia.
  Meget flot vejledning og jeg er klar blevet interesseret i at lave mit eget domæne.
  Det er sådan at jeg har en blog på blogger lige nu. Vil jeg kunne overføre mine indlæg fra den blog, hvis jeg laver mit eget domæne, efter din vejledning?
  Hilsen Michelle :)

  • SVAR

   Hej Michelle
   Tusind tak! Jeg er rigtig glad for, at du kunne bruge min guide til noget. :)
   Ja, det kan du godt. Man kan overføre sit indhold. Det er meget højt på min to-do liste at lave en guide til netop det! Men ja, du kan snildt købe et domæne og flytte din blog over. :)

   Du skal blot følge min guide, og så vil jeg snarest fået lavet en vejledning til at eksportere gammelt indhold over på det nye domæne. :) Stay tuned.

 • SVAR

  Dit blogindlæg hjalp mig rigtig godt på vej :) Jeg har en wordpress blog og jeg har flyttet mit indhold, men den nye blog linker tilbage til den gl. blog, når der klikkes på forside ikonet. Er det noget du har haft problemer med?
  Super godt blog indlæg :)

  Vh. Dagmar

  • SVAR

   Hej Dagmar

   Hvor er det fedt at høre! Jeg er rigtig glad for, at du kunne bruge guiden. :)

   Hmm, jeg har haft problemer med mine links og andet ved flytning af bloggen, ja. Det er altid noget bøvl, og i realiteten egentlig grunden til, at jeg vil opfordre alle nystartende bloggere til at købe deres eget domæne – for det er altså bare nemmere.

   Så smart var jeg dog ikke selv, og ja, jeg har været ude for noget ligende. Jeg prøvede at finde din blog, så jeg kunne kigge på det og give dig råd, men jeg er ikke sikker på, at jeg har fundet den rigtige. Kan du sende mig et link til din blog, så vil jeg prøve at kigge på det og hjælpe dig bedst muligt i gang! :)

   Mange tak.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Tusind tak for en super sej vejledning!
  KH MAREN

  • SVAR

   FEDT, at du kunne bruge den, Maren! Det er jeg virkelig glad for. :)

 • SVAR

  Hej Celia!

  Jeg tænkte på om du tilfældigvis ved, om det er muligt at købe et domæne hos UnoEuro og så senere købe webhotel? :-)

  Hilsen Simone

  • SVAR

   Hej Simone

   Det er det. :) Men jeg synes, at du skal købe webhotellet med også – så sidder de automatisk sammen, og du kommer langt hurtigere i gang. Hvis du køber domænet først, og derefter køber et webhotel, skal du til at rode med at få dem til at pege korrekt på hinanden.

   Jeg ville klart anbefale at købe dem sammen :) Det gør hele processen langt nemmere for dig – men naturligvis kan det andet lade sig gøre!

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Tusind tak for hjælpen! Men ja okay, jeg kan godt se at det nok er nemmere bare at købe webhotellet også. :-) Er bare lidt nervøs for det med at skifte fra blogspot til wordpress, men det skal da helt klart overvejes. :-)

    • SVAR

     Ja, det er virkelig det smarteste. :) Jeg er sikker på, at du bliver glad og lykkelig for WordPress. :) Det er super nemt at bruge, og du har så mange muligheder med det! Så jeg synes, du skal kaste dig ud i det. :)

     Held og lykke! Og skriv endelig, hvis du er i tvivl om noget i processen og har brug for hjælp! :)

 • SVAR

  Hej. Tusind tak for den meget udførlige guide! Jeg har dog et problem, efter jeg har downloaded wordpress og vil trykke på “åbn din nye wordpress installation” så kommer jeg igen bare ind på den grønne unoeuro siden.

  Hvis jeg trykker på administ– interface kan jeg godt gå indo g lave ting om, men hvis jeg så søger på mit domæne i browser står den stadig som grøn og unoeuro. Håber du forstår hvad jeg mener, og at du kan hjælpe mig.
  mvh Anne :-)

  • SVAR

   Hej Anne

   Det var så lidt! Jeg er glad for, at du kunne bruge den.

   Har du stadig dette problem? Der kan godt gå lidt tid, før det hele lige virker, som det skal. Hvis du stadig har problemer, vil du så ikke sende mig en mail med din sides adresse, så jeg kan prøve at se, hvad du mener? :)

   Jeg håber, du har fundet en løsning dog!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia.

  Virkelig god guide! Jeg har nu købt et domæne som jeg vil flytte min blogger blog over på, og det virker, men nu vil jeg gerne have et andet tema. Vil bare bruge det gratis Adelle som du har linket til, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af at installere det. Jeg har downloadet det men når jeg prøver at uploade det på wordpress vil den havde en zip fil og efter hvad jeg har læst mig frem til burde der være en zip fil der hedder theme, den kan jeg bare ikke finde. Ved du hvad jeg skal gøre? :D

  • SVAR

   Hej Sabrina

   Åhh – hvor irriterende! Bluchic er liiidt irriterende på det punkt. :) Du skal gå ind i den mappe med temaet, som du har hentet, og så flytte den fil, der hedder .zip ud på dit skrivebord. Herefter skal du uploade .zip filen, som du har lagt på dit skrivebord, i WordPress under Theme, og så virker det! :D

   Jeg har faktisk netop lavet en guide til det, som komme online snarest. Og der er en guide til, hvordan du gør, hvis du ikke har fundet ud af det endnu. :)

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Hej Celia. Tak for dit svar .-) Det der er mærkeligt er at der inde i mappen slet ikke er en fil der hedder zip – kun en masse andre filer. Fedt at du lige har lavet en vejledning – den glæder jeg mig meget til at læse :-) Forhåbentligt vil den hjælpe

    • SVAR

     Det lyder godt nok underligt, Sabrina! Jeg har lagt guiden op nu – du kan finde den her – og så håber jeg, at det hjælper. Selvom det lyder til, at du allerede har gjort, som du skulle. :/

     • Super! Tusind tak for det :-) Det er nemlig super mærkeligt! Jeg forsøger mig med din vejledning og håber at det hjælper :-)

     • Ja, det lyder helt skørt. Jeg håber, vejledningen hjælper! Det er så fint et begynder-tema :) Held og lykke!

     • Hej Celia.
      Har fulgt din skønne og nemme guide til at starte en blog – tusind tak, virkelig en hjælp til en nybegynder som mig :-)
      Jeg er også i gang med din guide til at downloade tema fra BluChic, og har downloadet Adele. Men har samme problem som Sabrina for et år siden. Der er ikke nogen zip fil i mappen. Nogen idé til hvad der er gået galt?

     • Hej Katja

      Prøv at pakke mappen fra Bluchic ind. Du burde have et program på din computer, som kan lave en zip fil. Så virker det :)

 • SVAR

  Hej Celia,

  Jeg vil bare lige sige tusind tak for dine guides herinde omkring de mange facetter der er ved at starte, vedligeholde og udvikle sin blog.

  Jeg var på bar bund, og dine indlæg har virkelig hjulpet! Især de tekniske guides for os der ikke er så hjemmevante med at lave website, oprette domænenavn osv. Jeg har brugt både UnoEuro og WordPress og er super glad for det :-)

  Jeg er ligeså stille ved at få gang i min blog, og jeg skylder dig en stor del af fortjenesten for at det gik (forholdsvis) nemt at komme i gang :-) Keep up the good work! ;-)

  Hilsen Louise

  http://www.heycouture.com

  • SVAR

   Hej Louise

   NEJ, hvor var det dog bare verdens bedste kommentar at få! Du er godt nok den sødeste. :) Tak.

   Jeg er så glad for, at du har kunnet bruge mine guides – det er jo netop derfor, jeg har lavet dem! Og det føles så godt at hjælpe andre i gang. :)

   Will keep it up! :) Jeg vil skynde mig forbi din blog for at se, hvad du har lavet :D

   KH Celia

 • SVAR

  Hej Celia.

  Tusind tak for en supergod blog og mange spændende indlæg. Jeg har brugt din guide og har nu lavet en blog/hjemmeside med eget domæne og bruger selvfølgelig WordPress, som du anbefaler. Jeg kan dog ikke finde rundt i WordPress-kontrolpanelet og har lige et par spørgsmål.

  1) Jeg har installeret BluChic temaet Adelle (gratis) og vil ændre titlen på de to menuer fra “Forside” og “Sample Page” til “Blog” og “Om Mig” Hvordan gør jeg det?

  2) Hvordan arrangerer jeg det sådan at jeg skriver mine indlæg under menuen “Blog”?

  3) Tilføjer flere menupunkter? Understøtter temaet kun to menuer?

  Tja.. i det hele taget synes jeg ikke rigtig at jeg kan komme i gang med at skrive mine blogindlæg fordi de havner under et forkert menupunkt…

  Håber du kan svare – eller lave et indlæg omkring disse ting. Hvis der er andre derude der kan hjælpe ville det også være super:)

  Tak igen for en rigtig god blog.

  Mvh.
  Mette.

 • SVAR

  Hej Celia..
  Tusinde tak for en virkelig udførlig guide – det er godt for en tekniktosse som mig :)

  Jeg har netop besluttet mig for at starte en blog – og det første indlæg er allerede skrevet. Jeg er dog i tvivl om navnet, men jeg er utålmodig af natur, så jeg kan næsten ikke vente med at komme igang med at blogge, nu når beslutningen er taget :)

  SÅ mit spørgsmål går på, om jeg kan ændre mit domæne, efter jeg har oprettet siden? Så jeg med det samme kan gå i gang med at arbejde på layout og indslag og på at finde det helt rigtige navn (og dermed give domænet et midlertidigt) – og så derefter ‘offentliggøre’ den for målgruppen, når det hele spiller?

  Mvh Stine

  • SVAR

   Hej Stine

   Fedt, at du kan bruge guiden! Det er jeg glad for. :)

   Det lyder godt med bloggen. Jeg er sikker på, at du bliver glad for din beslutning!

   Når først et domæne er købt, kan der ikke ændres i det. Du kan købe et nyt, hvis du er utilfreds med navnet, men et domæne kan hverken ændres eller byttes, desværre. Det bliver registreret direkte til dig, og derfor er det altså ikke muligt at ændre i det. Det er en lidt teknisk proces…

   I stedet kan du skrive dine blogindlæg i Word eller et andet tekstprogram, indtil du bestemmer dig for et navn, og dermed kan købe domæne og sætte det op osv.

   Så desværre! Heldigvis tager det ikke så lang tid, før dit domæne er registreret, og du kan dermed hurtigt komme i gang, når først du beslutter dig for et domæne. :)

   Rigtig meget held og lykke! :D

 • SVAR

  Hej Celia.

  Tak for en udførlig guide. Du har hjulpet mig godt igang med at kreere min egen blog. Jeg har købt tema fra Bluchic og er ved at skrive indlæg, men jeg synes det er meget kompliceret at sætte det op som jeg gerne vil have det. Jeg synes slet ikke det er brugervenligt.

  Jeg vil gerne have et billede i min introduktion, men hvordan gør jeg det?

  Jeg har skrevet en intro og et indlæg. Men introen lander efter min første blog. Hvordan ændrer jeg? Jeg tænker at jeg måske har taget munden for fuld og skulle have startet med en gratis blog.

  Jeg håber du kan hjælpe.

  Mvh Cecilia

  • SVAR

   Hej Cecilia

   Hvor er det fedt, at du har fundet hjælp i guiden! Det er jeg glad for. :)

   Jeg kan godt følge dig i, at det ikke virker super brugervenligt. Men tro mig – det er langt mere brugervenligt end mange andre temaer! Det er desværre stadig nødvendigt, at man prøver sig frem og lærer i processen. Sådan vil det i øvrigt også være med en gratis blog. :)

   Billeder tilføjer du til dine indlæg ved at klikke på ikonet med teksten “tilføj medier” øverst til venstre, når du skriver et indlæg. Her vil du kunne uploade et billede fra din computer. :) Alternativt kan du også bruge en service som Photobucket.com – dem bruger jeg, for så fylder billederne ikke på min egen server og optager dermed mindre plads. :) Hvis du bruger Photobucket, skal du lave en bruger og herefter uploade dine billeder her. Så kopierer du HTML koden og sætter den ind i dit indlæg under “HTML” (du kan vælge mellem “Tekst” og “HTML i øverste højre hjørne, når du skriver indlæg), og så vil billederne blive vist på din blog! Super smart.

   Hvis du gerne vil have din intro til at ligge allerførst på din blog, skal du gå ind og ændre i udgivelsesdatoen, således at den bliver ældre end dit andet indlæg. Det gør du i den boks, hvor du også vælger at udgive dit indlæg. :)

   Jeg håber, dette hjalp! Ellers er du meget velkommen til at skrive til mig igen, så hjælper jeg gerne. Det er bare vigtigt at huske på, at alt tager tid at lære. Jeg forstår godt, at du er lidt opgivende lige nu, men det skal nok komme! Prøv dig frem – du kan altid ændre ting tilbage, men det giver dig en fantastisk forståelse for, hvordan det hele fungerer!

   Held og lykke!

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Tak for dine råd -det prøver jeg.

    • SVAR

     Held og lykke Cecilia! :) Skriv igen, hvis der er noget. :)

 • SVAR

  Tak for et super indlæg.

  Havde egentligt gået og tænkt på at flytte min blog fra blogger til wordpres, da der er kommet lidt klager over det er svært at finde opskrifter (madblog) :-)
  Men din blog fik mig til, lidt impulsagtigt, at købe domæne istedet.

  Men her er mit spørgsmål:
  Jeg har aktiveret ved DK-hostmaster, og den står som aktiv, det er nu en time siden. Men har ikke modtaget hverken sms eller mail. (utålmodig og spændt.dk hehe)

  • SVAR

   Hej Louise

   Hvor er det fedt, at du kunne bruge det til noget! :)

   Åh, jeg håber, at du fik din mail og sms! Det kan godt tage lidt tid, og det er til at blive helt bims af at gå og vente – man vil jo bare i GANG! :D Lad mig høre, hvis du stadig har problemer, men jeg satser på, at du er godt på vej :)

 • SVAR

  Du er netop blevet min personlige blog-heltinde TAK, for at give mig det sidste skub ud over kanten, for at dele ud af din viden og erfaringer og for let forståelige guides – du er fantastisk!

  • SVAR

   Åh, Christina! Hvor er du altså sød! :D Jeg er glad for, at du kunne bruge mine guides. Du har lige gjort min aften meget bedre! :) TUSIND tak for dine søde ord!

 • SVAR

  Tusinde tak for den virkelig gode guide, som jeg har fulgt nøje:) Jeg er dog indtil videre gået i stå ved punktet “aktiver domæne”. Jeg har, som du så fint har beskrevet, modtaget en mail hvor der står at mit domæne er aktiveret, men jeg kan endnu ikke komme ind på det, når jeg prøver. På UnoEuros hjemmeside står der, at aktiveringen kan tage fra 12-24 timer, så nu venter jeg i spænding…:)

  • SVAR

   Hej Camilla. JUHUU – hvor er det fedt, at du kunne bruge guiden. Du er da den bedste. :) Ja, det kan godt tage lidt tid! Er du kommet ind? Det håber jeg virkelig! :)

 • SVAR

  Hej ! Super fed guide, jeg er blevet helt frisk på at flytte over på mit egen domæne, men men men.. jeg har blogget på blogspot altid og kan simpelthen ikke se ideen i først at ændre hele bloggen til en blog på wordpress for derefter at få mit eget domæne. Mit spørgsmål er derfor, kan man ikke gøre det samme med en blogspot blog eller er det helt udelukket, hvis ikke er der i så fald nogle af trinnene der er anderledes? :) Hilsen Sofie

  • SVAR

   Hej Sofie! Fedt, at du kunne bruge guiden! Det er jeg glad for. :) Jeg synes helt klart, at du skal flytte over på dit eget domæne – det er den bedste investering nogensinde. :)

   Jeg vil lige påpege, at du IKKE skal flytte over på WordPress først. Altså, du køber dit domæne 100% som jeg beskriver i guiden, og herefter flytter du blot alt dit indhold fra Blogspot over i WordPress! Jeg lover (!) meget snart at lave en guide hertil. :) Men det er meget simpelt!

   Men hvis du gerne vil have Blogspot som dit styresystem i stedet for WordPress, kan jeg desværre ikke hjælpe dig – Blogspot figurerer ikke som en af de mulige ting at installere på dit domæne gennem UnoEuro. Og da jeg ikke selv bruger Blogspot, har jeg valgt kun at fokusere på WordPress her på siden! So sorry. :) Men jeg har fundet denne guide til at få en Blogspot blog på eget domæne: http://www.thewonderforest.com/2013/08/how-to-set-up-custom-domain-in-blogger.html

   Jeg håber, at du kunne bruge det hele! Du er altid meget velkommen til at kontakte mig, hvis du har flere spørgsmål! :)

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Okay tusind tak !! Jeg prøver at finde ud af noget :)

   • SVAR

    Hej igen! Nu gjorde jeg det altså og startede helt forfra på mit eget websted. Jeg har fulgt din guide til punkt og prikke (DU HAR REDDET MIT “BLOGGER-LIV”) men men men, nu er jeg pludselig gået i stå. Har netop aktiveret mit domæne hos DK Hostmasters og har modtaget mailen om at jeg nu har mit domæne, men når jeg så søger på det, så siger browseren at det ikke findes ?? så jeg kan ikke komme frem til det punkt med den grønne kasse fra uneeuro :( hvad gør jeg?

    • SVAR

     Hej Sofie

     Yaaay! Skide god beslutning – den bliver du glad for. :) Jeg er så glad for, at jeg har reddet dit blogger-liv – hahah! Det er der sgu ikke mange, der kan prale med, så det er jeg så stolt over! :D Ja, der er al for megen ventetid i processen, man vil bare gerne i gang nununu! Men som jeg også skriver i guiden, skal du vente lidt igen, når du har aktiveret dit domæne hos DK-Hostmaster – det skal nemlig først lige registreres hos UnoEuro, at det er godkendt…

     Så jeg tænker, at dit domæne meget gerne skulle virke nu. Gør det det? Ellers må du gerne lige kontakte mig igen, så kan jeg måske hjælpe dig videre – men det skulle virkelig virke nu! :)

     Stort knus til dig. :)

     • Du havde fuldstændig ret! det skulle bare lige aktiveres ordenligt. Nu vil jeg ligge hoppe over og læse dit svar mht Adelle temaet jeg vil have installeret, håber jeg kan finde ud af det. Tusind tak for din hjælp og hurtige svar ! kan være jeg vender tilbage med noget andet senere hehe hvis jeg kludrer helt i det. Knus.

     • Fantastisk! Jeg er glad for, at det virkede. :) De er altid lidt langsomme i det, og man vil bare i gang med det samme! Haha. I know the feeling sooo well. ;)
      Det lyder godt! Ja, det burde virke, sådan som jeg har forklaret det ovre på din anden kommentar. :) Du er meget velkommen til at vende tilbage, hvis der går kage i det. :)

      Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia.

  Sikke nogle fine guider, du har lavet. Skide brugbart og dejlig nemt at forstå!
  Jeg har tidligere haft mit domæne til at pege på en squarespace side, hvor jeg altså var inde og lave om i DNS opsætningen for at få den til det. (Har webhotel hos unoeuro) Nu vil jeg gerne have den lænket til en wordpressside i stedet, så jeg har opsagt alt hos squarespace og sat DNS administrationen tilbage til standardopsætning, men det er som om, squarespace stadig er lænket til mit domæne.
  Går man ind på louisehaack.dk så er det en squarespace side der kommer op, på trods af at jeg har installeret wordpress.
  Så mit spørgsmål er, hvordan din DNS administrations indstillinger ser ud, når den peger på en wordpress-side?

  • SVAR

   Hej Louise!

   Tusind tak for dine søde ord – de betyder enormt meget for mig, så mange tak!

   Jeg kiggede lige på din side, og det ser da ud til at fungere helt korrekt nu? Jeg har ikke selv været inde for at lave så meget om i min DNS administration, men så vidt jeg kan se, linker du ikke længere over til Squarespace – kan det passe, at du har fået det fikset? :) Det ser klart sådan ud!

   Ellers må du lige skrive igen, så skal jeg med glæde sende mine info til dig, så du kan sammenligne og finde fejlen!

   Rigtig god dag. :)

 • SVAR

  Hej Celia
  Tak for den gode guide. Det har hjulpet os rigtig meget. Vi står nu med en lille udfordring: Når én læser har været inde på bloggens forskellige sider, hvordan kommer læseren så tilbage til forsiden af bloggen med de løbende indlæg. Altså hvordan laves en forside?
  Mvh Heidi

  • SVAR

   Hej Heidi
   Mange tusind tak for dine søde ord – jeg er glad for, at du kunne finde hjælp i min guide. :)

   Det kan du gøre ved at lave en ny menu ind under “Udseende” -> “Menuer”. Her kan du selv manuelt sætte din menu sammen, som du gerne vil have den. Dog plejer hjemmesider at fungere på den måde, at man kommer tilbage til forsiden ved at klikke på headeren. Det forestiller jeg mig også gælder hos jer, og det er min opfattelse, at de fleste læsere blot gør sådan – eller bladrer tilbage ved at klikke på “tilbage”-knappen i deres browser. :)

   Så der burde ikke være nogen ko på isen. :)

   Hvis du derimod ønsker en forside, som ikke er jeres blog (som jeg i øvrigt selv har her på siden), så skal du blot lave en sådan side under “Sider”. Sæt den op, som du gerne vil have den og udgiv siden. Herefter kan du gøre den til forside ved at klikke på “Indstillinger” -> “Læsning” og så under “Forside viser” skal du sætte hak i “En statisk side” og så vælge den side, du før udgav som forside, i drop-down-menuen her. Under “indlægsside” vælger du din blog – så vil alle nye indlæg automatisk udgives her.

   Jeg håber, det gav mening! :)

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Hej Celia
    Hold fast, hvor har vi bare fået brugt mange af dine gode råd på lavenblog.dk.
    Vi er slet ikke færdige med vores blog, men er nu kommet så langt, at den så småt bliver offentliggjort til venner og bekendte.
    Du har sikkert nok at lave i blogverdenen, men hvis du får tid, så kig forbi kunstipæren…man kan jo ikke lade være med at føle lidt stolthed;-)
    Mvh Heidi

    • SVAR

     Hej igen, Heidi!

     Hvor er det bare skønt at høre!! :D Jeg vil kigge forbi jeres blog. :) Super godt gået! Jeg kan sgu godt forstå, at du er stolt – det har du al grund til at være. :)

     Tillykke med jeres nye blog!

     Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,
  Tak for en rigtig fin vejledning til at lave en blod med eget domæne-

  Jeg fulgte din vejledning og alt gik let.. eneste problem er at jeg ikke kan finde min blog når jeg søger.. den hedder Portvinsdrømme.dk– jeg kan tilgå den via wordpress men kan ikke se den “udefra” kan du hjælpe
  Mvh Dorte

  • SVAR

   Tusind tak for de søde ord! Jeg er glad for, at du kunne bruge guiden.

   Når jeg går ind på dit domæne, så får jeg din side frem! Nu skal der bare en masse indhold på. :) Så jeg tænker, du har fået problemet løst? hvis ikke, så skriv lige igen! Så skal jeg nok hjælpe efter bedste evne. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia.

  Tusind tak for den meget udførlige beskrivelse til oprettelse af en blog. Den er dejlig nem at gå til.

  Jeg er netop igennem oprettelsen og har som i beskrivelsen valgt en mailadresse under oprettelsen hos UnoEuro. Men hvor havner posten til den valgte mailadresse? Jeg modtog ikke mailen fra DK-hostmaster og de har måtte sende en mail til min “private mailadresse”.

  Hvor finder jeg posten til den valgte mail?

  De bedste hilsner, Jeanne

  • SVAR

   Hej Jeanne

   Hvor er det fedt, at du kunne bruge guiden og fandt den nem at gå til – det er jo et lidt tungt emne, så det er jeg rigtig glad for!

   Hvad er det for en mailadresse, du har valgt? Det skal jo være en, du har adgang til. Hos UnoEuro kan du senere lave en mailadresse, som passer til dit domæne, men ellers skal alt sendes til din private mail. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg vender hele tiden tilbage til lavenblog.dk, som har hjulpet mig rigtig godt i gang med vores egen blog. Jeg står med endnu et spørgsmål, som jeg ikke umiddelbart kan finde en guide til. Jeg vil gerne kunne lægge flere fotos ind side om side og ikke bare efter hinanden – man kan ligesom ikke flytte rundt på billederne på et indlæg eller kan man? Jeg synes, at tekst og billeder på indlæggene er stationære og ikke flytbare. Er der en måde at layoute indlæggene på?
  Mvh Heidi

  • SVAR

   Hej Heidi

   Hvor er det skønt at høre, at du hele tiden vender tilbage! Det gør mig rigtig glad :)

   Mht. til billeder og layout, så er der lidt flere ting i det… Umiddelbart kan billeder sagtens stå ved siden af hinanden, men det kræver, at du har lavet dem tilpas lille i størrelsen, så der er plads til dem ved siden af hinanden. Dette kan du enten gøre, inden du lægger billederne op, eller du kan gå ind og gøre dem mindre, efter du har lagt dem op. Her klikker du på billedet og vælger den første lille knap, der kommer frem. Du kan formindske dine billeder procentvis på denne måde.

   Men det er jo som om, at det er lidt kompliceret at styre, da du ikke selv helt præcist kan bestemme, hvordan de skal stå ved siden af hinanden.

   Det, jeg ofte gør, hvis jeg vil have mine billeder til at blive vist på en særlig måde, er, at jeg laver en billedekollage med Google Picasa – et ganske gratis program til at redigere billeder med. Her kan du lave en kollage og dermed sætte billede op ved siden af hinanden, som du ønsker det. Du gemmer så collagen og uploader det til din blog som ét billede! :) Det er super smart, synes jeg. For så har du selv styrringen over det.

   Derudover så bestemmer du selv, hvor billederne skal stå, ved at sætte din tekstmarkør der, hvor du gerne vil have billedet, inden du trykker på “upload medier”. Hvis du har sat et billede et sted, hvor du så vil flytte det, kan du flytte rundt på billedet ved f.eks. at sætte din markør foran billedet og klikke enter – så hopper det en linje ned og giver plads til mere tekst. :)

   Hvis du synes, det er helt umuligt, kan du klikke på “HTML” øverst i stedet for “Visuel”. Her kan du kopiere den HTML-kode, som dit billede har, og så rykke det rundt som du vil.

   Det vil være mit bedste bud. :) Jeg håber, det gav mening!

   KH Celia

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg har købt .com domæne i stedet for .dk domæne, og når jeg søger på mit nye domæne som hedder cathrinelilje.com kommer min blog frem som den skal, men så står der cathrinelilje.bloggersdelight.dk oppe i søgehjørnet i stedet for cathrinelilje.com, ved du hvorfor domænet ikke forbliver cathrinelilje.com
  Vh. Cathrine

  • SVAR

   Hej igen,

   Da du oprettede dit domæne, hvad gjorde du så? Der må være sket noget, siden den peger over på bloggersdelight.dk.

   Kan du også gå ind og trykke på “Indstillinger” -> “Generelt” og så skrive, hvad der står i “WordPress URL” og “Hjemmeside URL”. Du skal IKKE ændre i det, men hvad står der derinde nu? :)

   Ellers må du også lige spørge Bloggers Delight, for der er helt sikkert sket et eller andet. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,
  TUSIND TUSIND tak for de mest lettilgængelige guides ever! Takket være dig er jeg nu startet op på min egen blog – et projekt, som har været i hovedet noget tid, men som ikke har fundet fodfæste før nu, da jeg har været lidt forbeholden i forhold til teknik, kodning etc.
  Jeg er kun startet i det små, men det går fremad – langsomt. Jeg håber alligevel, at du vil kigge ind forbi og ’se dig eget værk’:-)

  http://www.minmormorskager.dk

  Mange hilsner og – tak igen!
  Louise

  • SVAR

   Hej Louise! YAY!!! Jeg er SÅ glad for dine søde kommentarer herinde! :) TUSIND tak. Det varmer altså helt ned i tæerne. :D Teknikken er det, der skræmmer de fleste fra at gå i gang, tænker jeg. Det virker så uoverskueligt! Men når man lige får det vist, så kan alle gøre det! Du er sej, Louise, og din blog er simpelthen så fin! Den kan du godt være stolt af!! :)

   Tak for dine søde ord. :) Og held og lykke med din skønne blog!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Og jeg vil i øvrigt glæde mig over, hvis du vil tage dig tid til at give mig noget god og konstruktiv feedback, så jeg kan gøre det endnu bedre.

  Igen – tusind tak for hjælpen!

  • SVAR

   Hej Louise. Jeg synes faktisk virkelig, at du gør det godt lige nu :) Jeg er især vild med den personlige vinkel, du har på dine opskrifter. En opskrift er jo ofte meget “to the point”, og det kan godt blive lidt kedeligt. Så det er så skønt at se, at du lige skriver lidt personligt først – det er rigtig godt!

   Egentlig er mit bedste råd: Bliv ved! Og ved! Og læg en masse gode kommentarer hos andre bloggere, der også skriver om mad – så skal du nok nå langt! Det er jo super populært med madblogs for tiden – og der er snildt plads til en skøn blog som din også. :)

   Kæmoe meget held og lykke! :)

 • SVAR

  Hej Celia, Ville bare kort sige tak for din vejledning :-) Har netop startet min egen blog og du har været til rigtig stor hjælp :-) Kh Katja

  • SVAR

   Hvor er du sød for at sige tak! Jeg er så glad for, at guiden kunne bruges! :)
   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,

  Jeg faldt tilfældigt over din side her – sikke mange gode råd :-) Tak for det.
  /ikke så dyrt (jeg er ved at prøve mig lidt frem med at blogge, så er ikke interesseret i at købe et dyrt tema endnu) themes end det firma, du anbefaler her? De er meget feminine, og jeg leder efter noget, der er knapt så feminint, men stadig fint. Synes det er en jungle derude ;-)

  Har fundet en sælger på etsy, der hedder Mindflight, men jeg er endnu så grøn, så jeg ikke helt kan regne ud, om det mon er ok themes, han laver.

  Håber du har tid til at svare mig :-)

  Mange hilsner
  Rikke

  • SVAR

   Hej Rikke

   Tusind tak for dine søde ord. Jeg er glad for, at du kunne bruge siden. :)

   Det er nemlig en rigtig jungle at finde et tema, der er brugbart. Og jeg kan godt følge dig i, at Bluchics temaer er lidt dyre. Du kan roligt starte ud med et billigere tema eller måske endda et gratis. Der er faktisk mange flotte, som er ganske gratis, og det er også en rigtig god idé at prøve et gratis tema først, så får man en langt bedre fornemmelse for, hvad man har brug for i et tema, og det gør det nemmere at vælge det rette, når man er klar på at investere i det. :)

   Mindflight på Etsy laver nogle super fine temaer :) Og har fået gode anmeldelser, kan jeg se. Jeg har ikke selv prøvet temaerne derfra, men de ser rigtig fine og gode ud. Men jeg kan ikke svare dig på, hvor nemme de er at bruge, da jeg aldrig selv har prøvet dem. :) Men hvis du synes, kan du jo kaste dig ud i det!

   Ellers kan du kigge på WordPress for gratis temaer. De er nemme at sætte op, og når de er gratis, kan man jo prøve en masse forskellige, hvis man vil! :)

   Jeg håber, at du finder ud af det. :) Du er altid meget velkommen til at skrive til mig, hvis du løber ind i nogle problemer med det. Held og lykke! :)

   • SVAR

    Tusind tak for svar Celia :-)

    Åha jeg har endnu ikke besluttet mig – det, der er så svært, er at gennemskue, hvordan ens blog kommer til at se ud, efter man køber temaet – altså om man klan få det til at se ud nøjagtigt som det tema, man køber – hvis det nu er det man kan lide. Eller hvordan siden kan komme til at se ud, efter man har leget lidt med det….

    Jeg må prøve mig lidt frem :-) Men sig endelig til, hvis du har bud på andre steder med pæne skabeloner/themes.

    Ha en go dag.

    Mange hilsner
    Rikke

    • SVAR

     Det var skam så lidt, Rikke. :)

     Ja, det er meget svært at gennemskue, hvordan man lige skal gøre, og hvordan man kan forvente, at ens blog kommer til at se ud! Ofte er det også et kæmpe arbejde at få det hele til at se ud, som man gerne vil. Det er det også for mig – selvom jeg har gjort det mange, mange gange :)

     Altså, du vil altid kunne få det til at se ud, som den demo, du kan se på hjemmesiden. Men det kræver en del justeringer. Men så skal du jo så også overveje, om du vil have det til at se ud som demoen – det er jo også rart at give sin blog sit helt eget personlige touch. :D

     Jamen, jeg synes nu, at det er en god idé at kigge på Etsy! Jeg er som sagt størst fan af Bluchic, men du kan også forsøge at kigge på Themeforest, hvor der er samlet en hel masse. Det eneste problem med dem er, at jeg synes, at deres præsentation af de forskellige themes er ret uoverskuelig – de står på sådan en liste, der er svær at overskue, synes jeg! :D Men de har også nogle rigtig fine. :)

     Der er nok ikke andet for, at du må lede rigtig meget! :) Når du så finder det tema, der er perfekt til din blog, så skal du nok vide det! Let the hunt begin og held og lykke! :)

     Mvh. Celia

 • SVAR

  Hejsa
  jeg læser at du tilbyder hjælp og det har jeg brug for, jeg har fulgt din anvisning slavisk og det kørte fint i starten men nu kan jeg ikke komme ind på min blog og jeg har rettet henvendelse til Unoeuro og wordpress,m en jeg kan ikke løse problemet selv, så jeg håber du kan hjælpe mig…Mvh. Anne-Mette Nielsen

 • SVAR

  Okay, nu lyder jeg nok ekstremt dum men tja, har lige idag købt et plus abonnoment hos Bloggers Delight kan jeg ikke bruge det abonnoment på den nye blog (har købt bronze pakke hos onoeuro?)

  • SVAR

   Hej Isabell. Jeg ved ikke, hvad det indbefatter at have et plus abonnement hos Bloggers Delight. Jeg tror, du skal skrive til dem for at høre, hvordan det hænger sammen. Jeg har ikke noget med Bloggers Delight at gøre, og jeg ved ikke, hvad det indebærer at have et Plus Abonnement. :)

   Deres support plejer dog at være sød – så prøv at høre dem ad! Det er noget, der skal løses fra deres side af. :)

 • SVAR

  Nu har jeg dog siddet et par timer og kan ikke få fjernet en enkelt “kategori”. Jeg kan slette alle andre kategorier, jeg har lavet, men lige en enkelt, kan jeg ikke få slettet. Kan du svare mig på hvorfor og hvordan jeg får den fjernet? :D

  Mvh. Patrick Adsbøl Nielsen :-)

  • SVAR

   Hej Patrick og tak for din kommentar! Er det “Uncategorized”, du vil have fjernet? :) Prøv at kigge under “Indstillinger” og så “Skrivning”. Der vil du kunne se, hvilken kategori den automatisk skal vælge, hvis du ikke selv vælger – hvis den står til den kategori, du vil fjerne, er det grunden til, den ikke kan slettes. Så ændr kategorien der til en anden, så burde du kunne slette den, der driller dig! :) Jeg håber, det virker. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hold da fest et stort stykke arbejde du har gjort dig her.
  Det er så super fedt, og du har bestemt hjulpet mig godt på vej! Mange tak.

  (Jeg har sendt dig en mail med spørgsmål, den kan du bare se bort fra.)
  Jeg har et spørgsmål, for jeg kan ikke finde ud af at komme billeder der slider på min forside. Samt lave ”kasser” man kan trykke på, for at gå videre, lige som du har.
  Kan du hjælpe?
  Det skal siges at jeg har købt et tema, via dit link, som du anbefalede for at undgå begrænsninger.

  Mvh. Christine – Glindtborgdesign.dk

  • SVAR

   Hej Christine

   ÅH – hvor er du sød altså!! Tusind tak for din fine kommentar! Den skal næsten printes ud og hænges op. :) TAK!

   Jeg kan se, at du har fået lavet din slider! Den er så fin! Godt gået. :)

   Ang. det med “kasser”, man kan trykke på, så er jeg ikke sikker på, at jeg helt forstår, hvad du mener? Vil du ikke prøve at uddybe, så vil jeg meget gerne hjælpe! :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia :-)
  Først og fremmest fantastisk indlæg og meget grundig vejledning, som NÆSTEN ikke kan gå galt. Jeg var lige lidt for hurtig på tasterne, og glemte derfor at flytte fluebenet fra “irrelevant” til “PHP”, som du nævner i pkt. 8.
  Min plan var, at jeg senere ville bruge WordPress -kan jeg nu, efter gennemførelse af bestillingen, ændre dette, eller??? Håber du kan hjælpe mig med denne dumme dumme fejl.
  Hilsen mig med de røde ører ;-)

  • SVAR

   Hej Jette :)

   Åh, jeg tror faktisk ikke, at det gør noget? Irrelevant betyder vel bare, at det er lige meget, hvad du installerer? Så jeg håber, at du fandt ud af det? :) Men jeg tror sagtens, du kan gå videre med WordPress herfra!

   Held og lykke! Ingen grund til røde ører. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia.
  Super god Blog du har og rigtig mange gode guides. Har selv benytte denne til at lave en Blog med eget domæne, og din guide var så udførlig, at det var så nemt og enkelt at oprette et domæne og starte bloggen:) har også læst nogle af dine andre guider i bloggen og de er meget inspirerede:)

  • SVAR

   Hvor er du bare sød, Mille! TUSIND tak! Jeg er så glad for, at du har kunnet bruge siden her. :) Held og lykke med din nye blog!!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia

  Jeg er SÅ glad for din Blog her!
  Nu har jeg læst mig igennem de første step: Nogle af dem har jeg (naturligvis?!) allerede været igennem (så som oprettelsesprocessen på wordpress og den meget, meget personlige blog som jeg dybest set ikke var interesseret i at nogen som jeg kender skulle læse). Jeg oprettede forleden en blog som jeg ser muligheder i, også personlige udviklingsmuligheder(!) og tænker også at jeg kan frasorterer visse indlæg/ sider efterhånden som jeg finder stilEN..
  Jeg har selvsagt ikke læst alt du har skrevet endnu, men tænker på om det er helt skævt at jeg allerede har oprettet en blog og nu(!) gerne vil købe mit eget domæne? Jeg mener, hvis jeg køber et domæne, kan jeg så fortsætte i WP gratis eller..?
  Det er virkelig en helt ny verden dette her og jeg er så taknemmelig for at jeg nu har et sted at henvende mig efter svar :)
  Knus og kærlighed i din retning
  /Malene

  • SVAR

   TUSIND tak for dine søde ord, Malene!! Dem er jeg virkelig glad for. :)

   Jeg er glad for at se i dine andre kommentarer, at der nu er styr på det, og derfor vil jeg bare gerne sende masser af knus og kærlighed tilbage til dig! :)

   Hav en fantastisk dag!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej (igen – igen) Celia, min guru :)
  Nu har jeg fulgt din vejledning og læst omtrent alle spørgsmål flere gange i håbet om at spørgsmålet allerede var nøje gennemgået, men ak, jeg finder ikke det svar jeg søger..
  Køb og ordrebekræftelse fra Uno: Tjek
  Mail fra Dk-hostemaster: Tjek
  Aktivering på DK-Hostemasters hjemmeside: Tjek
  SMS fra Uno at alt er aktiveret og ok: Tjek
  Og Bum! Så stopperr min llle fest, for hvad gør jeg så?
  Bloggen ligger allerede inde på WordPress med ord og billeder og jeg ved simpelthen ikke hvad jeg mangler eller hvad jeg gør galt?!
  Så har jeg været inde i Bruger og rette i Personal Settings til http://naboenskat.dk.. Men.. det ændre ikke på noget..
  Den der guide du nævner et sted, om hvad man gør når man starter omvendt, har du udgivet den?
  Tak tak tak for din dejlige side: var aldrig gået sådan rigtig i gang uden din hjælp :)

  Malene

  • SVAR

   Kære Celia
   Nøj, det var slet ikke let: mange udfordringer som jeg ikke havde klaret uden din hjælp. Det jeg til sidst nær var gået kold i var at WP ikke ville lade mig logge ind, og så jeg lod mig forvirre af at der både er WP.com og WP.org
   Men nu er jeg inde (tak ;) ) og nu skal jeg til det sjove, så jeg kommer helt sikkert tilbage efter mere!
   :) Malene

   • SVAR

    Kæreste Malene!

    Åh, alle dine kommentarer, som jeg først kan vende tilbage med svar på nu pga. travlhed! Hvor er jeg glad for, at du fandt ud at det hele selv! :) STÆRKT gået!!
    Og du har helt ret – WP.com og WP.org er nemlig to vidt forskellige ting! Det er altså også lidt besværligt, at det skal hedde det samme, men det lyder til, at du er kommet ind og i gang! Det er jeg glad for. :) Smid gerne et link til din blog – jeg er vildt nysgerrig!

    Mvh. Celia

  • SVAR

   Hej Malene! Hvor er du altså sød! :) Elsker dine kommentarer. Som jeg kan se i din næste kommentar fandt du problemet! SUPER! :D

   Held og lykke med din nye blog.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Tusind tak for inspiration til at komme igang.Følg med på http://www.tagea.dk

  • SVAR

   Det var virkelig så lidt! Hvor er jeg glad for, at du kunne bruge min guide! :)

   KH

 • SVAR

  Tusinde tak for hjælpen til at state min egen blog! Super gode vejledninger! :)
  Jeg har linket min hjemmeside, så tjek den da lige ud! Det er blevet monster fed! :-D
  Hilsen Katrine

  • SVAR

   Hvor er du sød, Katrine! TUSIND tak. :) Rigtig meget held og lykke med din blog. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia.
  1000 tak for din guide. Jeg har netop købt mit domæne hos UnoEuro. det er et .com. Hvem skal jeg så modtage mail fra ang hosting, ved du det? Har nemlig intet modtaget endnu :)
  Håber du kan hjælpe.
  VH Stine

  • SVAR

   Hvor er det fedt at høre, Stine!! :) Jeg er glad for, at du kunne bruge guiden. :)
   Når du køber et .com, så virker dit domæne med det samme! Det er kun ved .dk, at du skal have en mail fra DK-Hostmaster. Så spring den del af guiden over gå direkte til at installere WordPress! :D Held og lykke.
   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej!
  Helt fantastisk guide til nystart af en blog.. Jeg har selv lige oprettet en blog på BloggersDelight og kan allerede se en masse begrænsninger.. Men jeg anede ikke hvordan man fik sit eget domæne.. Men det gør jeg nu, takket være dig og din helt fantastiske guide!
  Men der er en ting jeg ikke kan få vendt rigtigt i mit hoved. Altså man køber et domæne ved UnoEuro som skal godkendes af Hostmaster – DK . Men når man så skal lave indlæg så skal man gennem WordPress ?? er det korrekt forstået ?

  • SVAR

   Hej Nikoline

   Åh, det er jed ked af at høre. Bloggers Delight har vildt mange begrænsninger, ja. Jeg kan kun anbefale, at du køber dit eget domæne! :)

   Du har forstået det helt korrekt. :) Hvis du bare følger min guide fra start til slut, så skulle det hele gerne give mening! Når først du har installeret WordPress på dit domæne efter at have godkendt det hos DK-Hostmaster, så skal du hverken tænke mere på UnoEuro eller DK-Hostmaster! Så er det KUN WordPress. :)

   Jeg håber, det gav mening! Ellers skriver du altid bare en kommentar eller mail eller kontakter mig via min chatfunktion her på siden! Jeg vil meget gerne hjælpe. :)

   Held og lykke. :)

 • SVAR

  Inspireret af denne side og andre blog med opstart af blog, har jeg nu oprettet min egen blog

  • SVAR

   Fantastisk at høre, Tina! :) Tillykke med den nye blog.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hejsa

  Jeg sidder og leger med tanken om at starte en blog, men er overhovedet ikke inde i hvordan det hele fungerer – og så er det jo skønt at støde på en så fin og udførlig guide igennem junglen :-)
  Jeg vil dog lige høre om hvordan man få ens blog til at komme frem med søge ord på google? altså at når jeg søger på blog hjælp, så kommer din side frem.. Er det er særligt tilkøb, og er der noget med man selv kan vælge disse søge ord?

  • SVAR

   Hej Helle.

   Tusind tak for din kommentar! Det er jo godt, at du kan få lidt hjælp her på siden, det betyder rigtig meget for mig. :)

   Det med at få sin blog til at komme frem på forskellige søgeord, er lidt af et arbejde. :) For rigtig mange mennesker er det rent faktisk et fuldtidsjob: at få folk til at komme frem på Google. Det er der nemlig kæmpestor værdi i. Jeg arbejder selv med det til dagligt, og det er derfor, du finder mig i Google – jeg har simpelthen optimeret siden her! Teknikken kaldes søgemaskineoptimering (forkortes SEO (efter det engelske udtryk Search Engine Optimization)). Jeg har skrevet et lidt langt indlæg om det, som du finder HER. Jeg håber, at det giver mening. :)

   Tak for din fine interesse. Jeg håber, at du kan få gavn af min SEO-guide! :)

 • SVAR

  Hej Celia.

  Tusind tak for en super god guide – lige til at gå til og let at forstå!

  • SVAR

   Det var så lidt, Kirstine!! Fedt, at du kunne bruge den!! :D

 • SVAR

  Hej <3
  Tak for din super fine guide, jeg har fuldt den til punkt og prikke (bortset fra at jeg købte et .nu)
  Jeg vil spørge dig om du ved, hvordan man kommer i kontakt med WordPress support via mail? Jeg kan simpelthen ikke få lov at skrive i et indlæg – altså oprette et indlæg. Jeg kan få lov at lave en overskrift, men den er slet ikke aktiv nede i den store boks hvor man skriver indlægget. Siden er aktiv, jeg har lagt billede ind.. Søde hilsner Mary.

  • SVAR

   Hej Mary

   Hvor er det fedt! :) Jeg er glad for, at du kunne bruge guiden.
   Uhh, det er et virkelig godt spørgsmål. Det lyder meget underligt, at du ikke kan skrive indlæg?! Har du prøvet at klikke på “HTML” i højre hjørne øverst? Kan du skrive der? Jeg har før været ude for noget ligende, hvor min cursor ikke ville vises i “Visual”, men så kunne jeg begynde mit indlæg i HTML og senere rette i Visuel. Virker det??
   Alternativt ville jeg prøve fra en anden browser, tror jeg. Se, om du kan få det til at virke der. Ellers findes der nogle forskellige WP fora, hvor du måske kunne finde hjælp. Prøv at google på engelsk, der er som regel mere hjælp at hente. :)

   Jeg håber, at du får det til at virke. Der er ikke meget sjovt ved at have en blog, som man ikke kan få lov til at skrive på. :/

   Søde hilsner tilbage. Håber, det lykkes!

 • SVAR

  Hej Celia

  Tusind tak for den her guide! Jeg faldt mere eller mindre tilfældigt over den og blev helt inspireret. Jeg har aldrig læst blogge før eller tænkt i de baner og ja, nu er jeg i fuld gang med at starte min blog op og læser andres blogge. Det er fedt! Guiden er super nem at følge. Virkelig lækkert for en blognovise som mig :)

  Vil lige tilføje at du skriver meget sympatisk og man er ikke i tvivl om, at du hjertens gerne vil hjælpe. Det er så dejligt!

  Mange taknemmelige hilsner
  Kari

  • SVAR

   Hej Kari

   Gud, hvor er det bare fedt at høre! Og endnu mere at min side har inspireret dig til at begive dig ind i hele blog-verdenen! Det er jeg da lidt stolt over. :D Og det er helt fantastisk, at du nu er i gang med din egen blog! Held og lykke med det hele! :)

   Mange virtuelle knus. :)

 • SVAR

  Hej Celia,
  Jeg er helt vild med dine guides og er ved at gøre klar til at lave min egen blog, hvor jeg vil læne mig meget op af alle dine vejledninger :-)
  Har du allerede lavet en guide til brug af WordPress eller regner du med, at lave den på et senere tidspunkt?
  Mvh Fanny

  • SVAR

   Hej Fanny.
   Fantastisk at høre! Det er jeg virkelig glad for at høre. :)
   Jeg har ikke lavet en fuld guide til WP endnu, men det er en e-bog, jeg skriver på lige nu faktisk! Hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev, får du lige en melding, når den er sat til salg. :D

   Held og lykke med din kommende blog! De kan altid skrive til mig, hvis du har nogle spørgsmål :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia.

  Hold da op en grundig guide. En ting jeg kunne bruge her var, hvis du kunne dele den op i de forskellige emner, det er en del at læse og forstå især når man skal både læse. forstå og udfører det på egen hånd. Nu er det noget tid siden jeg har læst denne guide igennem og det tog mig et par dage før jeg var igennem hele guiden og på samme tid fik oprettet en hjemmeside :)

  Tak :)

  • SVAR

   Hej Frutte! Tusind tak for den søde feedback! Og tak for dit forslag. :) Jeg kan godt se, at guiden er ret lang, men jeg tror, at det ville ødelægge oplevelsen lidt, hvis jeg delte den op. Men tak for forslaget! Det er helt sikkert noget, jeg kan bruge og tænke over. For det er en lang guide, det er jeg helt med på. :) Men som sagt føler jeg nok mest, at den skal være sammenhængende. Men vi må se. Jeg tænker videre. :D Tak i hvert fald.

 • SVAR

  Hej,

  Jeg har brugt dine guider rigtig meget som hjælp til blogs.
  Jeg ville høre dig hvordan jeg kan se hvor mange der har besøgt min blog. Når jeg nu har brugt denne vejledning.. Er der noget mere jeg skal gøre for at kunne se det.
  Håber på svar!

  Tak :D

  • SVAR

   Hej Anja

   Hvor er det skønt at høre! Jeg er virkelig glad for, at du har kunnet bruge mine guides. :)

   Ahh ja! Her skal du have fat i noget, der hedder Google Analytics. Det må jeg virkelig snart se at få lavet en guide til … Men prøv lige at google dig frem til det – det er ikke sååå besværligt at installere, og der kan du se en hel masse statistikker på dine besøgende! :)

   Held og lykke med det.

   /Celia

 • SVAR

  Rigtig brugervenlig blog og god guide til at komme i gang. Det fik mig til at starte min blog i sidste uge. Jeg fulgte dit råd og har tilkøbt tema fra bluchic, men forsiden driller. Kan det passe at jeg ikke kan flytte det store kommentarfelt, som er lige under mine billeder??

  Mvh madmusen.dk

  • SVAR

   Hej Josephine. FEDT at du kunne bruge den! Det er jeg rigtig glad for. :)

   Ahh ja, det kan jeg se. Hvordan er forsiden bygget op? Er det en side under “Sider”? I så fald, så find siden på oversigten over “Sider” og hold musen over. Klik på “Lynrediger” og sæt et hak ud for “Vis ikke kommentarer” eller noget i den stil. Kan du det? :)

   Jeg håber at høre fra dig igen. Og at det virker! Ellers må jeg lige udtænke en anden løsning.

 • SVAR

  Hej Celia

  Hvor er det dog bare en vanvittig FED blog du har her – og tusind tak for alle de udførlige guides. Det har helt klart vækket min lyst til at komme i gang med at blogge – jeg kan næsten ikke vente!
  Gad vide hvor mange der er begyndt at blogge, efter netop at have læst DIN blog her :)

  Jeg har som sådan ikke noget spørgsmål til dig – det har jeg nemlig sendt i en mail i stedet. Jeg ville egentlig bare sige, at denne blog har løftet mit drive til selv at blive blogger i den helt rigtige retning!

  • SVAR

   Hej Anne

   Åh, hvor er du altså sød! :D Jeg er glad for, at du kunne bruge den. :) At dømme ud fra kommentarerne, jeg har fået, så er rigtig mange kommet i gang! :D Og det er bare den fedeste følelse. :)

   Du er bare skøn! TAK! <3

 • SVAR

  Hej Celia,

  Først og fremmest. TUSIND tak for en god blog der virkelig har hjulpet mig på vej! TAK! Jeg er nu oppe og køre med karmamilli.dk, dog er der stadig mange ting ved designet jeg gerne vil finpudse og lave småændringer på.

  Jeg har købt Beverly temaet, men er stødt ind i 3 spørgsmål. Måske du kan hjælpe, når du har tid?

  1. På din rejseblog er Widgets inddelt med fine sorte linier. Hvor ændrer du det?
  2. Meget står på engelsk i mit tema, kan man ændre det til dansk? Og ifald, hvorledes?
  3. Vil gerne have mulighed for at ændre font, har du en guide eller et tip jeg må bruge?

  RIGTIG GOD WEEKEND!

  KNUS C

  • SVAR

   Hej Christina!

   Hvor er det skøøønt at høre! :D Jeg er SÅ glad for, at du har fundet hjælp herinde. :D Yay!

   1. kan jeg se, at du selv har løst! NICE!
   2. Her findes der nogle forskellige plugins, jeg skal virkelig have lavet en guide til det! Stay tuned! :D
   3. Det skal desværre ændres i koden, og det skal jeg også lave en guide til! Haha! ;)

   Så jeg håber, du kan have tålmodighed med mig :D

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej igen

  Jeg har lige endnu et spørgsmål, som jeg håber du vil svare på. Du skriver i din e-bog, som jeg gladeligt har læst, at hvis man vil være anonym blogger, er det bedst at lave en blog på et gratis domæne, da man ellers vil kunne tracke bloggeren, og finde ud af, hvem det er. Kan du svare mig på, om det er simpelt at gøre dette? Altså tracke hvem der skriver bloggen? Jeg vil gerne skrive anonymt, da jeg vil skrive om om graviditet (når den tid kommer) og der er jo selvfølgelig nogle folk som ikke behøver at vide det er mig, før risikoen for spontan abort er faldet efter de første 3 måneder af graviditeten.

  • SVAR

   Hej Anne

   Naturligvis vil jeg svare! :D

   Først og fremmest: hvor er det bare fedt, at du kunne bruge min ebog! :D Det er jeg virkelig glad for, for jeg lagde ret meget arbejde i den. :) Så tusind tak!

   Det er rimelig simpelt, hvis man ved, hvordan man gør. Det kan man f.eks. gøre ind på Dandomain.dk, hvor man kan slå op, hvem der ejer forskellige domæner. :)

   Hvis jeg var dig, ville jeg nok bare “tage chancen”, så at sige. Altså, begynd din blog og skriv som “Anne”, men lad være med at dele den med dine venner på FB og deslige, så tror jeg ikke, at du skal være bange for, at nogen finder dig! Der er immervæk en hel del blogs derude, så at de lige netop skulle falde over din OG slå op på Dandomain, hvem der skriver bloggen, så fortjener de næsten at finde ud af det efter alt det detektivarbejde! ;) Eller?

   Sådan ville jeg nok gøre det. :) Også så du slipper for at skulle flytte over på eget domæne, når det så var offentliggjort! Det er nemlig en længere proces. Så jeg ville nok tage chancen! :D

   Held og lykke. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Tak for en super gennemgang. Jeg brugte din beskrivelse som en opskrift, og fik sat min nye side op paa ingen tid.

  • SVAR

   TUSIND tak, Stig! Hvor er det fedt, at jeg fik dig i gang med det hele! :)

   Held og lykke med din side!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej, jeg har fuldt din guide super god iøvrigt. dog har jeg nogle problemer, jeg har været inde og aktiverer mit domæne hos dk host master, men når jeg går ind på min net side kan den ikke åbne den siden står tom. Jeg ringede til hostmaster og de siger problemerne ligger hos unoeuro. Men jeg har gjordt alt det der stod, så forstår ik rigtig hvad det er der er galt? jeg gik i stå ved afsnittet om at bestille wordpress for jeg har ikke fået nogen sms? Håber du kan hjælpe mig K.H Amanda

  • SVAR

   Hej Amanda.

   Nu har jeg fået andre kommentarer fra dig, hvor du spørger ind til WordPress, så jeg antager, at du fandt en løsning på problemet her? :) Ellers er du meget velkommen til at skrive til mig igen! :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,

  Fantastisk vejledning, du har lavet. Jeg følte mig så tryg, at jeg hoppede direkte på eget domæne og WordPress, selv om jeg faktisk var igang med at prøve at sætte min blog op i Blogger…Men – kan det passe, at jeg ikke kan vælge skrifttyper og skriftstørrelse i WordPress?? Jeg havde en tanke om en helt anden skrifttype i min header fx..
  Mange hilsner Charlotte

  • SVAR

   Hej Charlotte

   Tusind tak for dine søde ord! :D Skønt, at det gav dig tryghed igennem den ellers lidt stressende proces! Juhu!

   Det kan godt passe, ja, men du kan gøre det, at du i stedet laver lige netop dén header, som du drømmer om, som et billede og så uploader billedet under “Udseende” –> “Header”. SÅ får du det præcis, som du vil!

   Held og lykke med det!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hejsa.
  Tusind tak for alle dine gode råd og at du har givet dig tid til at hjælpe “folk” som mig :)

  Jeg har et spørgsmål. Har downloadet adelle, og prøver at uploade den til mit kontrolpanel, men kan ikke finde nogen zip-fil i mappen. Kan du hjælpe?

  Kh

  • SVAR

   Hej Sine
   Det var så lidt! Det er skønt, at mine guides kan bruges! :)

   Ahh, ja, de har lavet en fejl i Adelle. Prøv i stedet for at downloade det at gå ind under “Themes” og “Add New” og så søg efter det i søgefeltet. Bare søg på “Adelle”. Så kommer det frem, og du kan installere det direkte fra WordPress. :) Det er nemmere!

   Håber, det hjælper!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hejsa :)
  Tusind tak for en fantastisk guide, du skriver på en så dejlig måde! Virkelig dygtig! Jeg har nu startet en blog på eget domæne, men der er nogle problemer, jeg er løbet ind i.

  Jeg har valgt at prøve det gratis tema Adelle, men man kan kun se enderne af det sorte banner i toppen. Der er to search-felter og det virker som om det ene skygger for det sorte banner. Har prøvet at geninstallere det et par gange, men de ændrer sig ikke. Har du en ide til, hvad jeg kan gøre? Downloadede det fra Bluchics egen hjemmeside, men ved ikke, om jeg har gjort det rigtigt. Bagefter prøvede jeg at søge under “theme” og “tilføj ny”, men den sagde at det allerede var installeret.

  Derudover har jeg tænkt på om man selv kan lave navnet øverst på siden, hvis man f.eks. gerne vil tegne eller lave sin egen skrifttype?

  Kan man på dette gratis tema lave tegnede figurer eller mønstre rundt omkring på bloggen, evt. i et hjørne eller som sløret baggrund?
  Til sidst, ved du om det er muligt at ændre farven på de lyserøde prikker øverst på siden?
  Undskyld den lange besked, men håber du kan hjælpe. Igen tak!
  Mvh Vera

  • SVAR

   Hej Vera

   Det er helt i orden med din lange besked. Du skal bare skrive til Bluchic, de burde have svar på det ting. Ellers er du velkommen til at tjekke mit tema ud BOLD, hvor du har de muligheder, som du efterspørger.

 • SVAR

  Sikke en helt fantastisk brugbar og udførlig guide du her har lavet – jeg har blogget i flere år på blogger, men nu har jeg købt eget domæne og webhotel og venter på min mail fra DK-Hostmaster – spændende!

  Tak for inspiration og hjælp :-)

  • SVAR

   Jeg er glad for, at du kunne bruge guiden. Jeg håber, du er blevet glad for at blogge.

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg kigger ind imellem på dine hjælpsomme sider, når jeg står i et nyt problem. Tusind tak skal du have. Du er en givende person.
  Venlig hilsen Benthe

  • SVAR

   Hej Benthe

   Mange tak. Jeg er rigtig glad for, at du kan bruge de forskellige guides.

 • SVAR

  Hej! Jeg har lige oprettet en blog, og kunne godt tænke mig at finde et tema. Har set den side du linker til Bluechic. De er rigtige finde, men ikke lige en hvor jeg tænker “Det skal være den!”. Har du andre sider hvor de sælger professionelle temaer til blogge? Det må godt være noget naturinspireret (: På forhånd tak! Din blog har været til stor hjælp for mig (:!

  • SVAR

   Hej Mette

   Jeg kender ikke lige til nogen, der er naturinspireret. Du kan tjekke på Themeforest, eller du kan se mit nye tema BOLD. Farverne kan ændres til de farver, som du synes passer bedst til dit tema.

 • SVAR

  Kære Celia

  Først og fremmest en fantastisk blog og super god vejledning!

  Jeg har fulgt den til punkt og prikke, menmenmen… Jeg har ingen sms fra UnoEuro fået, selvom det ser ud til at min side er oppe at køre? Mit næste problem kommer når jeg vil installere WordPress. Jeg gør præcis som du skriver, men når den viser mig ind på min side, er det den samme grønne side som jeg startede med :-( :-( :-( Hvad gør jeg galt?

  Vh Katja

  • SVAR

   Hej Katja

   Det var så lidt! Jeg er glad for, at du kunne bruge min guide :)

   Måske er der sket en fejl med deres sms-service. Jeg tror ikke, at den i grunden er så vigtig, det vigtige er sådan set bare, at din side virker! Nu har du desværre ikke givet mig et link til din side, så jeg kan ikke svinge forbi og se, om alt virker nu, men for det meste går der lige lidt tid, før alt virker 100%! Og det lyder til, at du har gjort det rigtigt. :)

   Jeg håber, at alt virker for dig nu!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia. Det er en super vejledning, men jeg har samme problem som ovenfor beskrevet med WordPress, den er bare grøn? 0g jeg kan desværre ikke læse dit svar… Hvad gør jeg forkert? Mvh Manne

  • SVAR

   Hej Manne

   Fik du løst problemet? Umiddelbart lyder det til, at domænet skal godkendes hos DK-Hostmaster. Indtil da ser du bare UnoEuro logoet.

 • SVAR

  Wauw!!!! Sikke en fantastisk brugervejledning. Det er virkelig et godt stykke arbejde du har udført her. TAK for det:)

  • SVAR

   Mange tak. :)

 • SVAR

  Hej Celia,

  jeg har købt et tema fra Bluchic (Olivie), men synes menupunkterne står meget en meget tynd skrifttype. Hvor og hvordan forstørrer jeg skrifttypen for menupunkterne og gør skrifttypen fed?
  Tusind tak og tak for en skøn guide!!

  Mange hilsner Linette

  • SVAR

   Hej Linette

   Prøv at skrive til Bluchic, de er rigtig søde til at hjælpe.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej, tusind tak for en god guide :-) Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du vil svare på. Først og fremmest – når man opretter sit domæne og webhotel hos Unoeuro, er der så mulighed for at flytte sit indhold til et andet webhotel på et senere tidspunkt? altså køber man domænet på lige vilkår, som når man køber sit domæne hos dandomain? Og for det andet, hvordan opretter man en email baseret på sit domæne? Så vidt jeg kan se, så er der mulighed for at gøre det, men hvordan? Hav en rigtig god weekend. Hilsen Cecilie

  • SVAR

   Hej Cecillie

   Ja, du kan altid flytte din blog til et andet webhotel. Du kan have din WordPress hos alle udbydere, det er der ikke noget problem med.

   Hos UnoEuro opretter du din e-mail, når du logger ind i deres kontrolpanel. Her har de et punkt, som hedder mail. Her kan du oprette din helt egen.

 • SVAR

  Hej Celia
  Tak for en rigtigt fin brugsvejledning! Jeg havde indtil for et par dage siden en gratis blog på wordpress og anede intet om processer.
  Nu har jeg så fulgt din vejledning og er meget glad for den korte webadresse jeg har fået mig!

  Kh Katrine
  http://www.soedekatrine.com

  • SVAR

   Hej Katrine

   Sådan! Det er jeg glad for at høre.

 • SVAR

  Hej Celia
  Sikke et godt indlæg! Det har været mig en stor hjælp, mange tak. Er der et sted hvor man kan se hvor mange der har besøgt min side?
  Knus Caroline

  • SVAR

   Hej Caroline

   Ja, du skal tilmelde dig Google Analytics. Jeg har pt. ikke skrevet nogen guide til det, men den er på vej. :)

 • SVAR

  Hej!
  Jeg er ved at overveje om jeg skal lave mit eget domæne. Jeg har dog pt en blog hos bloggersdelight, og kan jeg overføre denne blog til min ‘nye’ blog, så indlæggene ikke går tabt? Og hvordan gør jeg? :)

  • SVAR

   Hej Amanda

   Ja, det kan du sagtens. Du kan evt. skrive til dem, hvis de ikke vil hjælpe dig, så skal du finde det punkt, hvor du kan eksportere dine indlæg og billeder fra dem. Jeg sidder ikke lige med en blog fra dem, så jeg kan ikke helt svare dig på det.

 • SVAR

  jeg håber jeg vil gøre jer glade for min blog fordi dans er når man kan udtrygge sine følser:-)

  • SVAR

   Ja helt sikkert. :)

 • SVAR

  Hej :)
  – så så så skønt at du har lavet denne dejlige guide. Det har været en KÆMPE hjælp. Men jeg har nu forsøgt at downloade forskellige temaer – men jeg kan ikke åbne dem. Når jeg trykker download og derefter åben, åbner den en mappe i denne computer , hvor i der bare er en masse fil navne. gør jeg noget forkert?
  Tusinde mange smil til dig.
  KH Elisabeth.

  • SVAR

   Hej Elisabeth

   I Safari udpakker den automatisk zip filer, så de skal pakkes ind igen. Hvis du har mac højreklikker du på mappen, og vælger “compress.”

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg har netop fulgt din guide – hold da op hvor følte jeg mig holdt i hånden hele vejen igennem :) Det var virkelig skønt!
  Jeg kastede mig ud i det og valgte også at købe et tema fra Bluchic som de anbefalede. Jeg har dog et problem, for når jeg skriver et indlæg, kommer der et Bluchic-billede/reklame med og det vil jeg gerne have ændret til et af mine egne billeder, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan og hvor jeg gør det ;/ Kunne jeg være så heldig at du kan hjælpe mig med det? Temaet jeg købte var Paisley :)

  På forhånd tak og tak for din virkelig gode guide!

  Vh. Bolette :)

  • SVAR

   Hej Bolette

   Det er sikkert din header, du skal ændre. Indtil du har uploadet din egen, vil du se den fra Bluchic. Du ændrer det under deres temaindstillinger.

 • SVAR

  Super tak for virkelig god læsning. Meget fedt at du guider! Har i årevis ønsket at komme ud af busken og brugt det tekniske som undskyldning. Nu har jeg købt mit domæne!! Tak!!!!!

  Jeg var dog lidt for hurtig og havde ikke læst al dit materiale, så kom til at købe domæne hos en udbyder som er meget dyr som webhotel… Så er nu igang med at skulle flytte lidt øv når det bar krimler forat komme igang.

  Men altså bare et super TAK til dig 😚

  • SVAR

   Hej Heidi

   Jeg håber, at du fik løst dit problem. Ja, der er mange webhoteller derude. Det skal siges, at du kan have WordPress hos dem alle sammen, så du behøver ikke flytte din blog, hvis du allerede har købt et webhotel.

 • SVAR

  Hej igen.
  Jeg fandt mit svar i dit svar til Sine længere nede, så nu er Adelle aktiveret hos mig, så er der kun at gå i gang og være kreativ :-) Tak igen for en super super hjælp!

  • SVAR

   Super. Sådan :)

 • SVAR

  Hejsa.

  Jeg har netop fulgt din fantastiske guide og købt mig domænenavnet på denandenside.dk. I world press har jeg kaldt min blog (sitename) “På den anden side” Desværre er Åét blevet til to andre mystiske tegn/bogstaver. Kan du hjælpe? Kan man ikke bruge Å,Ø,Æ i sit sitename?

  • SVAR

   Hej Mia

   Har du installeret WordPress på dansk, for så burde det ikke være et problem. Hvis du stadigvæk har problemet, skriver du bare. :)

 • SVAR

  Hej Celia. Tak for en meget grundig vejledning. Jeg tænker på at lave en side med wordpress da det virker super nemt når man følger dine steps. Jeg hæfter mig dog ved at du skriver at man ikke kan benytte affiliate med wordpress, da jeg læser andre steder at man kan? Fx her (http://linde-media.dk/wordpress-kursus/affiliate-marketing-wordpress-af-halfdan-timm/).

  Mvh
  Julie

  • SVAR

   Hej Julie

   Du kan sagtens benytte affiliatelink på din WordPress blog. Der er nogle andre regler, hvis du har din blog på WordPress.com. Det er ikke det samme. Jeg ved godt, at det er lidt mærkeligt, men hvis du følger guiden, har du gjort det rigtige. :)

 • SVAR

  Hej Celia.
  Måske er det et langt ude fjollet spørgsmål – men uanset hvad, har jeg brug for hjælp…
  Jeg har allerede oprettet en WordPress account, men har endnu ikke aktiveret den via mailen. Dette gjorde jeg, inden jeg startede med at følge din guide. Jeg sidder nu derfor fast i punkt 5, hvor jeg skal “oprette” den. Jeg vil nemlig meget gerne benytte det brugernavn og de koder, jeg jo allerede er kommet til at lave. Kan det lade sig gøre, eller skal jeg mon bare lade være med at aktivere via mail, og så kan jeg bruge det alligevel.
  Det lyder lidt kringlet. Håber du forstår.
  Mvh Julie

  • SVAR

   Hej Julie

   Jeg kan se, at det er lang tid siden, at du stillede dette spørgsmål, så jeg regner med, at du fik styr på det. Hvis du ikke gjorde, skriver du bare igen, så kommer jeg med et svar. :)

 • SVAR

  Tak for hjælpen :-)

  Gjorde det nemt og enkelt at komme i gang…

  Jeg så andre havdehaft problemer med at finde deres .zip fil. Jeg havde det samme problem, blev nødt til at komprimere den download jeg havde fået. Så det blev en .zip fil..

  Så kan være løsningen hvis man bare har fået en masse kodede filer.

  vh

  • SVAR

   Hej Kasper

   Ja lige netop. Safari udpakker zip filer automatisk, hvilket er irriterende, når man skal bruge zip filen. :)

 • SVAR

  Hej Celia,
  Hvor er du da bare ALT for god, at du har lavet denne guide! Tusind tak – det var en kæmpe hjælp!
  KH Josefine

  • SVAR

   Hej Josefine

   Jeg er glad for, at du kunne bruge guiden. Jeg håber, at du er glad for at blogge.

   Kh. Celia

 • SVAR

  1000 tak for en super guide! Jeg har fået installeret et af de gratis temaer fra bluchic.com til at starte med, men når jeg går ind på min hjemmeside viser den stadig bare det der grønne med UNOEURO hvor man så kan trykke controlpanel osv. :(
  Har du nogen ide om hvad jeg kan have gjort galt?
  Hilsen Camilla

  • SVAR

   Hej Camilla

   Har du gjort alle de punkter, som der stod i guiden?

 • SVAR

  Hej
  Jeg overvejer at købe et tema til min kommende blog på Bluchic men da jeg er total blogger/computer ignorant, vil jeg høre dig, om der er et tema, som er nemmere at bruge end andre ? Jeg skal primært lægge fotos på min blog og knap så meget tekst – forventer (afh. sværhedsgraden :-)) at lægge indlæg på bloggen ca. 1 gang ugentligt.
  Jeg bruger Mac – har det nogen indflydelse på valg af tema ?
  På forhånd mange tak for svar.
  vh Tine

  • SVAR

   Hej Tine

   Jeg synes selv, at mit eget tema BOLD er det letteste at bruge. Men det er selvfølgelig også mit eget. Men jeg har tænkt på bloggere, da jeg satte det op, så det skulle være let for jer.

   Det har ingen indflydelse, om du bruger Mac eller Windows. Så det skal du ikke tænke på.

 • SVAR

  Hej Celia!
  Først og fremmest en kæmpe cadeau til dig for en så udførlig guide! Jeg står dog i den situation, at jeg netop har modtaget både mail og sms om bekræftelse på registrering af mit domænenavn samt en pointering om, at der kan gå op til 24 timer, før det hele er oppe at køre ordenligt. Jeg er dog blevet lidt nervøs for, om der er noget i vejen for at det skulle komme til at virke, da jeg ikke kan åbne din hjemmeside “jegelskerkaffe”, som du linker til i din guide, men derimod får besked om, at siden ikke er tilgængelig – i stil med det, den siger, når jeg vil tilgå mit eget domæne. Er det blot fordi, din side ikke længere er aktiv eller hvordan?
  Jeg håber, du har en ide om, hvad der kan være galt i processen.

  Venlig hilsen,
  Josefine

  • SVAR

   Hej Josefine

   Tuuusind tak for dine søde ord! :)

   Det er sådan, når man registrerer domæne og webhotel, at der er en masse, der lige skal pege rigtigt og stå korrekt – det tager lidt tid, før det hele virker. :) Du har desværre ikke lagt dit domæne i URL-feltet, så jeg har ikke kunnet tjekke, om det virker for dig nu; men det er jeg sikker på, at det gør, hvis du har fulgt min guide.

   Jeg brugte ikke jegelskerkaffe.dk til noget længere, og derfor har jeg ikke forlænget domænet. Det er grunden til, at siden ikke længere er aktiv. :)

   Held og lykke med din blog!

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg har brugt din guide her til at oprette to blogs. Senest til min nye blog http://www.alleud.dk om aktiv ferier med børn.
  Du tager dine læsere i hånden, skrive i øjenhøjde og kommer omkring alle de bittesmå skridt, der er i processen. Tak fordi du gjorde det så nemt for mig!
  /Line

  • SVAR

   Hej Line

   Hvor er det skønt at høre! Jeg er glad for, at du følte, det blev nemmere for dig! :)

   Tillykke med din blog – det lyder spændende med aktiv ferie med børn!

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia :) Jeg ved ikke om du stadifvæk svarer på spørgsmål. men jeg ved ikke lige hvad jeg skal gøre. Jeg har været medlem af bloggers delight, det droppede jeg og begyndte så at opbygge min wordpress. jeg troede ikke at jeg stadig var knyttet til dem, men når jeg kigger på min google analytics efter jeg selv har været inde på min egen blog og kigge, står der at der ar været besøg fra “bloggers delight”? Kan du hjælpe med hvad jeg kan gøre?? eller se nogen steder om jeg er knyttet til dem med min DNS eller noget? Synes ikke at kunne se noget hos Uno Euro

  • SVAR

   Hej Monia

   Beklager mit sene svar.

   Jeg ved ikke, hvad der er sket med Bloggers Delight. Det ser umiddelbart rigtig fint ud – og der er jo i grunden ikke noget galt med, at du får nogle besøgende fra Bloggers Delight? Det er vel kun godt med ekstra besøgende? :) Det kan jo være, at Bloggers Delight stadig linker over til dig. :)

   Held og lykke med det hele.

   /Celia

 • SVAR

  Heeej Celia!

  Det er virkelig en skøn blog du har her, og den har hjulpet mig virkelig meget til at starte min blog op, som jeg virkelig er blevet tilfreds med.

  Nu vil wordpress dog gerne at jeg opdaterer til nyeste version, men den anbefaler at jeg laver en backup både af bloggen og mine data (åbenbart to selvstændige ting), men jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg gør det. Er det noget du kan forklare eller hjælpe med? :)

  Mange Hilsner
  Camilla

  • SVAR

   Hej Camilla

   Tusind tak for de søde ord! De varmer! :)

   Åh ja, WordPress vil altid opdatere. :) haha. Det er en god idé at tage backup jævnligt. Jeg bruger et plugin, der hedder BackWPup – det er rigtig nemt at bruge.

   Jeg må lige lave en guide til det snart! :)

   Held og lykke.

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia.

  Tusind tak for dit indlæg, det var en kæmpe hjælp til mig, da jeg er helt ny i dette fantastiske blogger univers!
  Dog sidder jeg med næste step med valg af tema, hvor jeg gerne vil starte ud med ‘Adele’ fra Bluchic, men kan ikke finde ud af, hvordan jeg installerer det på min blog. Kan du måske guide mig lidt?

  På forhånd tak!

  /Heidi :-)

  • SVAR

   Hej Heidi,

   Jeg kan se på dine andre kommentarer, at du fandt ud af det!

   Held og lykke med din blog! :)

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia!
  SKØØØN guide og lige det jeg stod og manglede for at komme videre i mit lille “del-ud-projekt”.
  Jeg har bare et lille problem…
  Jeg har modtaget at mit domæne er registreret fra UnoEuro.
  MEN kan ikke gå ind på det, som du viser?
  God weekend.
  Fra Louise

  • SVAR

   Hej Louise
   TUSIND tak for de søde ord! :)
   Det ser ud til, at du selv fik løst det. :)

   Held og lykke med bloggen

   /Celia

 • SVAR

  Hej.

  Jeg er helt vild med denne vejledning! Har virkelig gjort det hele nemmere at komme igang. Men jeg er dog lidt i tvivl/forvirret. For hvad er forskellen at man få en blog på denne måde end hvis man vælger f.eks bloggers delight?

  Mvh
  Kimmie

  • SVAR

   Hej Kimmie

   Tusind tak for de søde ord! Jeg er glad for, at det blev nemmere for dig. :)

   Forskellen mellem at gøre dette og at lave en blog hos Bloggers Delight, er at du her helt selv får styringen. Hos Bloggers Delight betaler du 50 kr. om måneden for at have dit eget domæne, og her betaler du forud for et år under 300 kr. Det er altså mere end halvdelen af hvad Bloggers Delight tager.

   I øvrigt får du på Bloggers Delight plastret din blog til i uheldige reklamer, som du (så vidt jeg ved) ikke får betaling for at vise på din blog. Hvilket jeg ikke synes er rimeligt. Du har også begrænsede design-muligheder på Bloggers Delights platform.

   Jeg ser kun fordele ved at stå for det hele selv – det er også derfor, jeg anbefaler det her på siden! :)

   Held og lykke

   /Celia

 • SVAR

  Jeg har fulgt din guide og alting er gået perfekt, lige indtil jeg installerede wordpress. Da jeg havde installeret det og trykkede “Åbn din nye wordpress installation” kommer jeg bare ud til den grønne Unoeuro side igen, hvor jeg så kan trykke på controlpanel og starte forfra. Hvordan kan det være? :-/

  • SVAR

   Hej Sofie

   Tak for din kommentar. :) Jeg er sikker på, at du har gjort det hele helt rigtigt – det tager blot lidt tid, før det hele virker. Så jeg er sikker på, at du er godt kørende nu!

   Held og lykke med din blog! :)

 • SVAR

  Hej.
  Tak for en rigtig god guide! Det hele gik som det skulle, indtil jeg installerede et af de gratis temaer, du anbefalede. Nu kan jeg hverken gå ind at ændre, eller blot se siden. Den skriver kun dette:

  Fatal error: ‘continue’ not in the ‘loop’ or ’switch’ context in /var/www/worththecarbs.dk/public_html/wp-content/themes/bueno/functions/classes/class-wf-settings.php on line 263

  Ved du, hvad jeg kan gøre ved det?

  • SVAR

   Hej Anna

   Det var så lidt! Jeg er glad for, at du kom igennem. :)

   Gud, hvor lyder det mærkeligt! Prøv at gå ind på din blog og skrive /wp-admin bagefter dit URL, så du kan logge ind. Det ser ud til, at der er et problem med dit tema. Prøv derfor, når du er logget ind, at skifte til et andet tema og se, om det hjælper?

   Ellers er du velkommen til lige at sende en mail – og så vil jeg fjerne alle henvisninger til Bueno temaet, for det ser ud til, at det er hos dem, den er gal …

   /Celia

   • SVAR

    > Hej Celia
    Det virker ret overskueligt, dette her (må selv jeg, en it-analfabet vedgå) – kan se det er skrevet for et par år siden – er det hele gældende endnu?
    MVH Annette

    • SVAR

     Hej Annette

     Tak for din besked.

     Det kan du tro, det er! Det er stadig den helt rette guide til det. :)

     Held og lykke.

     /Celia

 • SVAR

  Jeg vil bare sige 1000 TAK for denne guide! Jeg troede aldrig, at jeg skulle kunne finde ud af dette helt alene. Jeg har det vildeste optur over at have skabt min helt egen blog – udenom bloggersdelight og alt sådan noget. Jeg valgte at købe et tema på Etsy, da det var billigere, og det var faktisk meget simpelt. Sælgeren havde lavet en guide på YouTube, så det gik fint. 1000 tak!!

  Ved du hvordan/hvor jeg kan lave et flot banner?

  De bedste hilsner Yasemin fra yasfash.com

  • SVAR

   Hej Yasemin

   Jeg er glad for, at du er kommet i gang med at blogge. Sådan!

   Jeg laver for det meste bannere i Adobe Illustrator, men jeg ved godt, at det kan være lidt dyrt. Ellers kig på PicMonkey der burde du godt kunne lave et banner.

   /Celia

 • SVAR

  Tak Tak Tak for en skøn blog, som jeg har lært så meget af. Jeg vil blive ved med at vende tilbage her til, når der er noget jeg er i tvivl om.
  Celia, Jeg håber alt du rør ved lykkes!
  hilsen Jennifer

  • SVAR

   Hej Jennifer

   Mange tak. Det varmer virkelig meget, at du skriver det. Den slags bliver man aldrig træt af.

   Du er altid velkommen her på siden.

 • SVAR

  hej celia jeg forstår ikke at når jeg burde komme ind på min blog og skal til at fin pudse den ser den bare ud som den grønne side kan du hjælpe kh Kirstine

  • SVAR

   Det ser fint ud nu, så jeg regner med, at du fik løst problemet. :D Ellers skriv igen.

 • SVAR

  Jeg har en blog på bloggersdelight, men vil gerne i gang med alt det, som du guidede så fint igennem her. Den er dog ikke blevet så “stor”, som jeg gerne vil opnå og derfor vil jeg høre, om det ville være en fornuftig investering at lave, ang webhotel, domæne og tema. Jeg synes at tema’et er en god slat penge og vil derfor ikke kaste mig ud i noget, uden at vide om det vil give resultater. Er det nemmere at få aftaler om reklamationer osv med firma’er, når man er på wordpress eller giver det, det samme resultat i sidste ende? Og ville det være den bedste beslutning, at skifte til wordpress fremfor bloggersdelight?

  • SVAR

   Hej Christinna

   Jeg tror ikke, at det er den helt rigtige måde at tænke Bloggers Delight vs. dit egen blog med WordPress. Det bliver ikke lettere at lave aftaler med virksomheder. Hvis du er hos Bloggers Delight, og du begynder at få aftaler, er jeg ret sikker på, at du også skal give dem en andel. Men det må du høre dem om.

   Fokus burde i første omgang at være at skrive en masse gode indlæg med masser af flotte billeder. Det er ikke let at få en succesfuld blog, men kræver nok en del hårdt arbejde. Jeg synes stadigvæk, at du skal kaste dig ud i det, men din egen blog er en god idé, fordi du får mulighed for at få 100pct. styring. På Bloggers Delight har de reklamer over det hele, som forstyrrer læsningen, og du kan ikke vælge dit eget tema. Især er et kæmpe minus for mig, da jeg gerne vil have en blog til at se ud, som jeg selv har valgt.

   Synes at fastlåste temaer går mod hele ideen i en blog. Men det er bare mig. :D

 • SVAR

  Hej Celia.

  Tak for en god og overskuelig guide – den er en KÆMPE hjælp! :)

  Jeg er dog stødt ind i et lille problem.
  Jeg har aktiveret mit domæne på DK-Hostmaster, og fået en beskæftigelse på mail, men jeg modtager ikke den SMS eller mail, som du henviser til fra UnoEuro? (Har ventet omkring 1 time nu).
  Og dermed virker mit domæne ikke, og jeg kan ikke rigtig komme videre.
  Ved du, hvad der er galt?

  Mvh. Sofie.

  • SVAR

   jælHej Sofie

   Har du kigget i spammappen. Hvis du oplever den type problemer, kan du altid skrive til UnoEuro, de vil gerne hjælpe.

 • SVAR

  Lækker lækker guide! Tusind tak for hjælpen, det er dejligt at få lidt vejledning til at komme godt igang, så man ikke går i stå før man er startet.

  • SVAR

   Hej Pernille

   Ja, det er hele ideen. Man skulle gerne hurtigt i gang med at blogge, da det er det, som vi skal bruge vores tid på. :D

 • SVAR

  hej, jeg har ikke helt fanget det endnu, men har en ide om at lave en blog om det at bo udlandet

  • SVAR

   Hej Gitte

   Det lyder som en virkelig god idé. Jeg bor selv i USA, så det er noget, jeg kan forholde mig til.

 • SVAR

  Hej Celia

  Jeg har eget domæne og den er registreret ved bloggersdelight.dk hvordan får jeg den “fri” ved du det?

  • SVAR

   Jeg har ikke helt styr på, hvordan du kommer væk fra Bloggers Delight. Da jeg skiftede væk fra dem, skrev jeg bare til dem. Du skal lave en eksport af dine indlæg og billeder, så du kan flytte dem over på din nye blog.

 • SVAR

  Hej Celia,
  jeg kan ikke tilføje et profilbillede til min wordpress, når jeg går ind på gravatar som wordpress skriver jeg skal bruge. Står der bare at min adgangskode er forkert.

  Det er en helt fantastisk guide du har lavet!!

  • SVAR

   Hej Emilie

   Fik du løst problemet med dit kodeord?

 • SVAR

  Har lige købt BOLD – glæder mig til at igangsætte min blog 0skrald.dk
  Din guide had indtil videre været så hjælpsom og pædagogisk fint opbygget!

  • SVAR

   Mange tak Annette. Det var sødt sagt af dig. Min idé er, at alle skal kunne finde ud af min guide.

 • SVAR

  Hej Celia! Tusind tak for en super fin guide. Jeg har haft min blog i et par uger nu, og vil gerne have et ordentligt tema i stedet for et af de gratis. Jeg ved ikke helt om nogle af Bluchics temaer er lige det jeg søger, for jeg i tvivl om hvor meget man kan ændre i dem. Har du andre steder du vil anbefale af kunne købe temaer fra? Eller hvor meget er det muligt at ændre i de købte temaer fra Bluchic?

  • SVAR

   Med Bluchic er det nok lidt begrænset, hvor meget du kan ændre i dit tema. Jeg kan bedst lide mit eget tema BOLD, som jeg er virkelig stolt af. Igen har du ikke 100 pct. frihed, da jeg har opsat det på den måde, som jeg synes, at blogge skal fungere på. Men der er stadigvæk mange ting, som du kan ændre.

   Ellers kan du gå ind på Themeforest og se, hvad de har. Jeg har ikke noget, jeg lige kan anbefale, da jeg kun bruger mit eget tema på mine blogs. :D

 • SVAR

  hej. jeg blogger på bloggersdelight, og jeg skal have købt et domæne, for så at flytte det over til bloggers delight. har du nogen erfaring med det?

  • SVAR

   Hej Katrine.

   Så vidt jeg ved, tilbyder Bloggers Delight noget, der hedder Plus, hvor man får sit eget domæne – dog for en noget højere pris, end hvis du selv vælger at stå for det, hvilket er det, jeg guider dig til her.

   Hvis du ønsker at bruge Bloggers Delight (hvilket ikke nødvendigvis er noget, jeg anbefaler), så skal det vist gå igennem dem. :)

   Held og lykke!

   /Celia

 • SVAR

  Hejsa Celia
  Rigtig fin guide 👍
  Det er efterhånden længe siden, du udarbejdede guiden, – anbefaler du fortsat at følge den som beskrevet, hvis jeg ønsker en blog på eget domæne, eller er der kommet nye systemer, du istedet vil anbefale, jeg bruger?

  Tusinde tak. Smil fra Louise

  • SVAR

   Hej Louise

   Det er længe siden, ja, men jeg anbefaler stadig alt det, der står i guiden. Jeg tænker, at jeg lige må opdatere den, for der er nogle punkter, hvor det har ændret sig (særligt hos DK Hostmaster), men alle steps er de samme, og ja, det er stadig det bedste, man som blogger kan gøre, synes jeg!

   Tak for de søde ord. :)

   /Celia

 • SVAR

  Hej..Tusind tak for din vejledning herinde. Det er guld.
  Jeg har nu oprettet et domæne navn: Courage2.love. Havde ikke tænkt på det der med dk osv. Hvad gør jeg nu? Får jeg mon en mail fra hostDK eller skal jeg selv arbejde videre?

  • SVAR

   Hej Mona

   Hvor er det fedt, at du kunne bruge min guide! :) Når du køber alle andre domæner end .dk, så slipper du for at gå indenom DK Hostmaster. Så spring bare den del over og fortsæt med at logge ind, installere WordPress osv. :)

   Held og lykke med din nye blog!

   /Celia

   • SVAR

    > Hej Celia

    Det er en virkelig god og brugbar blog du har lavet. Jeg har engang i tidernes morgen lavet en blog på blogger og er nu igang med at flytte den over på min wordpress.org. Men jeg kan simpelthen ikke få billederne med. Nu har jeg ledt på nettet i flere timer og prøvet alt muligt, så jeg håber du kan hjælpe. Jeg glæder mig til dit webinar i aften :) Min blogger er http://www.charmasunivers.blogspot.dk og min nye blog hedder http://www.charmasunivers.charmadesign.dk Jeg er slet ikke færdig med temaet på min nye blog..

    • SVAR

     Uh. Jeg kan ikke rigtig huske, hvordan man flytter ting fra Blogger.com. Det er ikke lige noget, jeg har på stående fod, da jeg stort set kun bruger min tid i WordPress. Fik du løst problemet?

 • SVAR

  Hejsa.

  Super god vejledning.
  Jeg har dog et akut problem, da jeg ikke ved om mine læsere kan se min blog, så jeg håber at du kan hjælpe mig hurtigst muligt.
  Jeg brugte din vejledning fra punkt til punkt igår, dog lille smule anderledes idet at jeg skulle eksportere min wordpress.com blog, og importere til wordpress.org blog.
  Alt fungerede i skønneste orden.
  Ja indtil jeg havde installeret en købt theme, samt installeret få plugins fra google.

  Så prøver jeg at åbne min blog på min computer og mobil – INGEN af stederne vil internet browseren åbne min blog pga. den mener at min blog ikke har sikkerhed.
  Mit store spørgsmål er: KAN DU ÅBNE MIN BLOG?

  Og hvis ikke du kan, hvor tror du noget er gået galt? Kan det være themet, som har sikkerhedsproblemer? Det er vel ikke WordPress.org der har sikkerhedsproblemer – jeg har jo installeret alt efter din punkt til punkt vejledning.

  Jeg håber du kan hjælpe mig hurtigst muligt. Jeg vil gerne snart have en blog, som nogle tør åbne. Jeg har selv sagt på både mobil og computer, at den skal stole på min blog, men det kan jeg ikke forvente at alle mine læsere også gør. Så jeg vil gerne have en sikker blog, som jeg plejer.

  Mvh. Mie

  • SVAR

   Hej Mie

   Jeg kan se, at du fik fikset dit problem med din blog. Hvad var der galt? Jeg beklager, at jeg først svarer nu, men jeg var inde i en meget hektisk periode.

   På min computer ser det ud til, at det hele fungerer fint.

 • SVAR

  Hej, tak for en rigtig fin vejledning, som det alligevel lykkedes mig at gå i vandet på: bloggen hedder Lad kroppen fortælle – for jeg har en klinik i samme navn;) I wordpress bliver det uheldigvis til alt andet end fortælle med Æ..øv. Hvordan fikser jeg det? Jeg kan leve med lad kroppen fortaelle – i værste fald (og domænet er http://www.lad kroppen fortaelle;)

  • SVAR

   Hej Helle

   Mener du selve domænenavnet? Det har ikke noget med WordPress at gøre. Tidligere var det sådan, at man ikke kunne købe domæner med æøå, det kan man dog godt i dag. Er det det, som du tænker på?

   Det er ikke noget, som straffer dig i Google, da de godt ved, at vi har æøå i Danmark. De fleste køber stadigvæk ikke domæner med æøå, men hvis du skal gøre det, skal du blot købe det domæne hos din hostingudbyder og så prøve det i stedet.

 • SVAR

  Hejsa Celia
  Jeg nåede desværre ikke webinaret i april måned. Gentages det i maj måned, så vil jeg meget gerne deltage?

  Tak / Mvh Louise

  • SVAR

   Hej Louise

   Ja, det gør det. Jeg regner med at køre det stort set hver uge fremover. Du kan tilmelde dig her: lavenblog.dk/webinar.

 • SVAR

  Hej Celia,
  Tak for din gode blog. Har du nogle erfaringer eller kommentarer til at bruge wix? Så man evt. senere kan udbygge med en webshop?
  mvh Emely

  • SVAR

   Hej

   Nej, jeg har ingen erfaringer med Wix. Du kan dog også bygge en webshop i WordPress. De har lavet et gratis plugin, som hedder WooCommerce, som gør, at du kan sælge produkter fra en WordPress side.

 • SVAR

  Hej Celia
  Tak for en fin vejledning og tak for BOLD :-) Jeg har dog et sp. Jeg skiftede fra wordpress.com til .org og har installeret BOLD. Det mærkelige er, at de indlæg, som er skrevet i wordpress.com, er billerne ikke synlige før man klikker ind på indlægget? I andre temaer jeg lige forsøgte mig med, der kom billerne frem.

  p.s jeg kan ikke finde det sted, hvor du har skrevet noget om, hvor store bileder i indlæg skal være i bredden for at passe til BOLD :-)

  Mange hilsner
  Helle

  • SVAR

   Hej

   Ja, når det er blevet flyttet, kan der være nogle problemer. Inden jeg kommer med andre forslag, kan jeg så få dig til installere plugin’et “Regenerate Thumbnails” og kører det igennem. Jeg har skrevet om det i denne guide: https://bold.lavenblog.dk/pages/installationsguide . Bare søg under Regenerate Thumbnails og følg punkterne.

   Stort set altid virker det. Hvis det ikke gør, kan du sende en e-mail på support@lavenblog.dk.

 • SVAR

  Super gennemgang. Ligetil og let. :-) Jeg kan ikke vente med at prøve BOLD.

  • SVAR

   Hej Ida

   Det er jeg glad for. Har du nogle forslag til forbedringer til guiden, for jeg er ved at opdatere den nu. Jeg håber, at du bliver glad for BOLD, jeg er selv virkelig glad for det.

 • SVAR

  Hejsa Celia
  Jeg har for et par måneder siden lavet en blog vha. din guide – og tak for det, det var bare en stor hjælp!
  Sagen er den, at jeg fra den ene dag til den anden ikke kan komme ind på bloggen, og får beskeden at “de ikke kan finde serveren” – altså ligesom om at den ikke findes mere? Har du oplevet det eller har du en idé om, hvad jeg kan gøre? Har tænkt at jeg skal kontakte WordPress eller unoeuro, men er i tvivl om hvem jeg skal tage fat i? Håber du kan hjælpe :-)

  Venlige hilsner

  • SVAR

   Hej Christina

   Ej, hvor mærkeligt. Du skal helt klart kontakte UnoEuro. Jeg har aldrig oplevet problemer med de blogs, som jeg har på UnoEuro. Har du ændret i nogle koder?

   Jeg vil klart starte med at skrive til UnoEuro og høre dem. Du kan evt. skrive til mig herinde, når de har svaret, så kan jeg godt forklare dig, hvad de mener med svaret, og hvordan du kan løse problemet.

   For vi skal da have dig i gang med at blogge.

 • SVAR

  hejsa
  jeg har købt et design på themeforest, hvordan får jeg det over på min wordpress? (jeg bruger surftown, men kan evt skifte over til unoeuro)

  • SVAR

   Hej Betina

   Du behøver ikke skifte væk fra Surftown. Du kan sagtens installerer WordPress hos dem. De burde have en guide til det, og resten foregår på samme måde, som jeg har skrevet i min guide.

   Giver det mening?

 • SVAR

  Fantastisk guide, der virkelig var en stor hjælp for mig :) Har dog et spørgsmål – jeg har en hjemmeside (via bricksite) og vil gerne have min blog ind på min hjemmeside – altså så folk kommer på min hjemmeside, når de går ind på min blog f.eks. – kan det lade sig gøre? mvh. Lisette

  • SVAR

   Hej

   Jeg er ikke helt sikker på, hvordan Bricksite fungerer. Men hvis du har installeret en WordPress blog, kan du altid linke ind til din hjemmeside. På din Bricksite hjemmeside, kan du også have et menupunkt, som hedder Blog, som så er din blogside. Det er f.eks. sådan at mange webshobs gør.

   Jeg håber, at det giver mening, ellers må du gerne sende din hjemmeside, så kan jeg komme med et bedre bud.

 • SVAR

  Hejsa, super fin vejledning :)
  Jeg er gået lidt i stå, jeg har gjort alt efter din vejledning og er nu nået til der hvor man skal installere wordpress, det gøre jeg så. Men når jeg så trykker “Åbn din nye WordPress installation” siger den bare det ikke findes.
  Jeg har fået bekræftelse på mail at det skulle virke, så forstår ingen ting nu?
  Kan du hjælpe ?

  • SVAR

   Hej Cecille

   Er domænet blevet aktiveret hos Dk-Hostmaster? For hvis den ikke er det, kan du godt installere WordPress uden at du kan se det på dit domæne.

   • SVAR

    Hej igen, har fået det op og køre :D

    Jeg har installeret temaet Rachel fra bluchic, men skal høre om det er muligt at ændre teksten i header, kan jeg simpelhen ikke finde ud. >

    • SVAR

     Dejligt. Bluchic har lavet en guide til det her: http://help.bluchic.com/rachel-setup-header/ . Jeg skriver sjældent guides til dem, da alt min tid går med mit eget tema. :)

     Hvis du skriver til dem, er de også søde til at svare.

 • SVAR

  Kære Celia. Jeg er vildt begejstret for dine vejledninger og bruger dig flittigt. Uden dig havde jeg aldrig fået min blog op at stå. Nu har jeg så fået en udfordring, jeg ikke kan finde en løsning på. Mine billeder vender forkert, når de vises på min blog. Det har aldrig været et problem før og jeg mener ikke at gøre noget anderledes. Det ser helt fint ud når jeg laver indlægget på min mac og når jeg selv ser det på min blog. Men ser jeg det fra Ipad eller på linket på min FB-side vender det forkert. Har du mon en løsning? Bedste hilsner Helle http://www.HelleWenck.dk

  • SVAR

   Hej Helle

   Tak for de pæne ord. Jeg er ikke helt sikker på, hvad problemet er. Jeg vil starte med at tjekke om alt er opdateret. Tema, WordPress, plugins osv. Når du har gjort det, vil jeg deaktivere alle plugins, og se om det løser problemet. Hvis det gør, kan du aktivere dem igen en ad gangen.

   Start der og skriv tilbage om det virkede. :D

 • SVAR

  Hejsa.
  Tak for god vejledning.
  Jeg er i gang med at overveje om jeg skal lave en blog. Når jeg nu er på overvejelsesstadiet og ikke er helt sikker på, hvor meget jeg skal bruge min blog og hvilken form min blog skal have, bør jeg så stadig være så omhyggelig som du nævner – med eget domæne, webhotel etc.? For måske jeg ikke synes det er noget alligevel…
  Kan jeg starte i det små og så opgradere – eller er det bare for besværligt/usikkert?
  På forhånd tak,
  Tenna

  • SVAR

   Hej Tenna

   Man kan starte gratis hos Blogger og WordPress.com. Ulempen er blot, at hvis man så gerne vil flytte over på sit eget domæne, så skal man pludselig til at flytte det hele. Jeg synes, at det er lettere at kaste sig ud i det og begynde at blogge på eget domæne fra starten af.

   Men det er muligt at gøre det på den anden måde også, for det kan selvfølgelig godt flyttes over. Men jeg synes, at prisen for at afprøve blogging på eget domæne er relativ lav for et helt år. Men det er op til dig. :)

 • SVAR

  Hej Celia
  Tusind tak for din virkelig gode guide!
  Den er enkel, lige til og virkelig godt struktureret! Lige noget jeg kan lide. Styr på tingene. :D
  Jeg har brugt dine guides og råd, og lært meget. Hvis min blog en dag bliver læst af andre, og en ‘flot’ og god blog, så er det pga din hjælp. Så tak.
  Hvis du har lyst så kan du se den på http://www.ocdmor.dk
  Den er bærer virkelig præg af nybegynder, og den er kun lige kommet igang.
  De bedste hilsner fra Julie aka ocdmor

  • SVAR

   Hej Julie

   Sådan. Jeg er glad for, at du er kommet i gang med at blogge. Det er en dejlig måde at komme ud med ting på. Jeg kan i hvert fald virkelig godt lide det.

   Din side ser fin ud. Nu skal du bare i gang med at skrive en masse blogindlæg, så skal der nok komme nogle læsere forbi, men ja det kræver virkelig, at du bliver ved med at skrive.

 • SVAR

  Hej :)
  Jeg ved godt det er et gammelt indlæg, men vil lige høre alligevel og sige tak for en god guide.
  Jeg kan simpelthen ikke finde feltet hvor du kan skrive din rabatkode ind? Gælder den stadig og hvor kan jeg så finde den? :)
  Kh Emma

  • SVAR

   Hej Emma

   Når du går videre til produktdetaljer, burde du kunne skrive en rabatkode. Har du prøvet her og virkede rabatkoden?

   Guiden gælder stadigvæk. :D

 • SVAR

  Hej

  Jeg har siddet og læst lidt omkring affiliate marketing og kom til at tænke på om der er et affiliate marketing program hvor de har den danske sephora under sig? så ville høre om der er nogle der ved noget om det eller om det er hvert mærke man skal under? :)
  Jeg kan se at sephora.com har et program der sender til DK, men ved ikke om jeg ender med at skulle betale told osv. hver gang de sender noget.

  Og har jeg forstået det rigtigt med at når man er sat op til dette slags program så får man produkterne tilsendt uden man selv skal ind og handle dem i deres webshop?

  • SVAR

   Hej Kamilla

   Du får ikke tilsendt nogle produkter, selvom du skriver dig op til deres affiliateprogram. Du har blot mulighed for at linke til dem og tjene nogle penge, hvis nogen køber produkter igennem dit link.

   Jeg ved ikke, om du kan oprette links til den danske Sephora. Jeg ville prøve at tilmelde mig på deres .com side, og så se hvad der sker. Del gerne din erfaring her.

 • SVAR

  Mega fed og flot gennemgang! Jeg er helt ny i blogger verden, og denne guide var meget nem at følge.
  Dog kunne jeg godt have brug for at vide lidt mere om enten at købe dit BOLD-tema eller et fra Bluchic? For hvordan fungere det så?
  Mvh den nysgerrige nye blogger

  lifebyme

  • SVAR

   Hej

   Jeg lover, at der kommer nogle flere videoer på min side, hvor jeg nok skal forklare mere om mit tema BOLD. :)

 • SVAR

  Hej Celia.
  Kan man ikke få kategorierne, som man ligger sine blogindlæg ind under, op som en menu i toppen? Det kunne gøre det dejligt overskueligt at komme ind under de forskellige emner for læseren :-)
  Rigtig god guide i øvrigt :-)
  Kristian

  • SVAR

   Hej Kristian

   Jo, det kan du sagtens. Når du går til “Udseende” og så “Menu,” så kan du oprette den menu, som du ser på din blog. I højre side kan du vælge kategorier og dermed sætte dem ind i din menubar.

   Tak, for de søde ord. :)

 • SVAR

  Hej – jeg har fulgt din vejledning til bloggen og kom i gang uden problemer (var det rigtigt at jeg skulle komme på WPcom og ikke WP org?). Jeg har efter 1 mdr. opdateret WP og pludselig er min menu ude til venstre helt anderledes. Jeg kan sagtens lave indlæg og sider, men nogle funktioner er forsvundet (wigdes).
  gl. menu sort med hvid skrift. Starter med kontrolpanel, indlæg, medier, sider m.m. WP version 4.1 bogen fra biblioteket viser det helt perfekt. Men den
  nye menu pludselig statistik, plan, blogindlæg, sider, temaer. I helt lyse farver. Kan ikke finde nogen vejledning til det nye, så tror der er noget galt. Har jeg fået opdateret rigtigt ? Håber virkelig du kan hjælpe – er simpelthen ved at gå kold og var ellers lige ved at synes det var mega sjovt. ww.rejseoplev.dk Ser ud som det plejer, så det driller ikke der.

  • SVAR

   Hej

   Jeg kan ikke komme ind på din side. Det er WP.org, der er det, som jeg skriver om. Hvis du følger guiden, giver det dog sig selv, da du kun kan installere den del hos UnoEuro. Du må meget gerne skrive tilbage, hvis du får din side op igen, så jeg kan se, hvad der er galt.

 • SVAR

  Hej Celia!
  Jeg har brugt din guide til at lave en blog, og jeg har købt Bold, men jeg kan ikke finde ud af at få det uploaded til WordPress. Jeg ved ikke lige hvad jeg gør forkert….

  • SVAR

   Hej Laura

   Fik du løst problemet? Hvis du har downloadet temaet med Safari, så har den udpakket det hele, og så skal det pakkes ind igen. Hedder filen bold.zip eller er det en mappe? Det skal være en fil. Ellers skriv til support@lavenblog.dk så fixer jeg det for dig.

 • SVAR

  Hej
  Tak for din fantastiske hjælp til at få oprettet en blog :)
  Jeg har dog lidt problemer og tænker om du måske kan hjælpe?

  Jeg har tilføjet en ´Velkommen til min side´ ude i sidebaren – her vil jeg selvfølgelig gerne tilføje tekst og et billede. Jeg kan simpelthen bare ikke fatte hvordan jeg får tilføjet det derude???

  Vh Henriette

  • SVAR

   Hej Henriette

   Jeg har lavet en video om, hvordan du opsætter ting i din sidebar. https://www.youtube.com/watch?v=rGWHs_T2MqQ&t

   Du skal blot gøre det samme, hvis du vil indsætte andre ting ind, end det jeg viser i videoen.

 • SVAR

  Hej Celia

  Tusind tak for en fantastisk guide. Jeg har længe fået af vide af venner og familie at jeg skulle starte en blog (lyder lidt som en fra x factor, som ikke kan synge og stiller op fordi familien har sagt man skulle….). Men nu har jeg netop færdig gjort min Kandidat i Foodinnovation and Health på KU og skal bo et halvt år i Santiago med min kæreste. Jeg skal ingen ting, så tænkte nu skulle det være.

  Nok om mig. Jeg er meget glad for din fantastiske guide og måske finder jeg det om lidt, men mit største problem er nok primært det der med at få den til at se lækker ud. Er der også en smart lille guide til det. Vil gerne bruge tid på det selv, så jeg virkelig kan lærer det, men dine guides er fremragende.

  Igen tusind tak.
  Mvh Louise

  • SVAR

   Hej Louise

   Hvis du køber et tema, så har de fleste guides til, hvordan du opsætter det, så det ser pænt ud. Ellers er du selvfølgelig også velkommen til at tjekke mit tema ud, som jeg selv bruger på min blog. Men jeg er også farvet af, at det er mit eget tema :D . Men det er supersimpelt at opsætte, og der er tænkt over detaljerne.

   Jeg glæder mig til at læse med, og du er velkommen til at skrive til mig, når du er kommet videre.

 • SVAR

  Super fedt

  • SVAR

   Mange tak Kirsten. Skriv hvis der er noget, jeg kan hjælpe med. :)

 • SVAR

  Super god og konkret gennemgang – tak for det! :-)

  • SVAR

   Jeg er glad for, at du kunne bruge den. :)