Blog på WordPress, Blogger eller eget domæne?

Der findes et hav af platforme, der er klar til at hoste din blog. Nogle af dem er gratis, mens andre koster lidt penge at komme i gang med. Det kan godt være en jungle, når du som ny blogger skal finde ud af, hvilken platform der passer bedst til dine behov og tekniske kompetencer.

Lav en blog gratis!

Der er masser af forskellige steder, hvor du kan lave en blog helt gratis. Dette er der mange fordele ved, og den allerstørste fordel er, at du kan komme i gang med det samme. På en hjemmeside som WordPress.com eller blogger.com kan du med ganske få klik komme i gang med at blogge lige med det samme.

Disse to hjemmesider er platforme, og hvis du vil lave en blog gratis, vil din blog komme til at hedde f.eks. “www.minsejeblog.wordpress.com” eller “www.minsejeblog.blogger.com”. Det er selvfølgelig lange domæner, og det kan godt være irriterende at skulle have så langt et domæne til sin blog.

Til gengæld er alt gratis, og begge platforme er nemme at bruge. Jeg har blogget på både WordPress og Blogger, men min favoritplatform er og bliver WordPress. Det er dog meget forskelligt, hvad man er mest til, så prøv dig frem! Du kan også læse mine guides til de to platforme og ud fra det vælge, hvad du synes, der ser lettest ud.

Ulemperne ved en gratis blog er, at du ikke selv har styringen over din blog og ikke selv kan bestemme helt over den. Dette skal forstås på den måde, at der er mange forskellige temaer (som er en slags skabelon, du kan bygge din blog op på), som du ikke kan få lov til at hente og en masse forskellige plugins (det er ligesom apps, der kan hjælpe med en masse tekniske ting på din blog), som du ikke må downloade.

Et andet stort minus er, at du ikke kan få lov til at tjene penge på din blog – i hvert fald ikke, hvis du bruger WordPress. Med Blogger kan du tjene penge med Google AdSense og Google reklamer (men det kan du læse mere om i min guide til Blogger).

Jeg kan anbefale dig at starte med at lave en blog gratis hos enten WordPress eller Blogger, hvis du gerne bare vil prøve at lave en blog. Hvis du derimod er meget motiveret for din blog, så kan jeg kun anbefale dig, at du køber et domæne og et webhotel til at starte med, for så har du selv hele styringen over din blog, du har friheden til at gøre med den hvad du vil og det vil sætte dig i kontrol på en helt anden måde, end du vil få hos WordPress eller Blogger.

Lav en blog på dit eget domæne

Hvis du er meget fokuseret som blogger, og du har helt klare mål for, hvad du gerne vil opnå med din blog, og godt kan lide selv at bestemme alting, så kan jeg kun anbefale dig, at du køber dit eget domæne og et webhotel og kommer i gang med at blogge. Dette kommer til at kræve en lille udgift her og nu, men i det lange løb kan du nemt tjene det ind igen, hvis du har en plan om at tjene penge på at blogge.

Fordelen ved at have sin blog på sit eget domæne er helt klart den frihed, det giver – og så ser domænet langt sejere ud, når du selv ejer det, i stedet for at der kommer et “.wordpress.com” eller “.blogger.com” efter dit blognavn. Domæner kan købes meget billigt – et .dk domæne kan fås helt ned til 45 kr. om året, og webhotel kan fås til 10 kr. om måneden. Det er altså små beløb, vi taler om, og derfor er det ikke noget, der vil vælte dit budget.

Hvis du nu sidder og tænker: “hvordan køber jeg et domæne og webhotel?” så skynd dig over til min guide om at sætte et domæne op. Det kan godt være en lidt underlig og forvirrende proces, når man gør det første gang, men jeg har efterhånden gjort det et par gange, og derfor kan jeg guide dig igennem hele processen i min guide.

Her kan du også lave en blog

Det er naturligvis ikke kun på WordPress.com og Blogger.com, at du kan lave en blog gratis. Der er også mange andre steder, hvor du kan blogge. Hvis du fungerer bedst på video, kan du videoblogge på YouTube, f.eks., her er der mange, der har succes som videobloggere, og faktisk er YouTube den anden mest brugte søgemaskine næstefter Google, så hvis du er stor her, kan du blive virkelig stor (se bare Johanne Kohlmetz!).

Der er også mange, der har fået stor succes på sider som Tumblr, Instagram og Pinterest, så vælg den platform, der passer bedst til dig, så sætter kun fantasien grænser for, hvad du kan opnå!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 Comments

 • SVAR

  Hejsa,
  Først og fremmest, hvor er det fedt med en blog “der tager én i hånden”, når man for første gang skal kaste sig ud i sådan et projekt, som at opstarte en blog, hvor det hele er lidt forvirrende og uoverskueligt! Tak for dine gode råd!
  Jeg har lige et spørgsmål:
  Du henviser i teksten ovenfor under overskriften:”Lav en blog på dit eget domæne” til en guide, hvor du beskriver processen i at lave eget domæne. Kan det passe, at det indlæg er fjernet? Jeg kan nemlig ikke finde det? :-)

  • SVAR

   Hej Anne
   Ej, hvor er det skønt at høre fra dig og tusind tak for de søde ord. :) Jeg er glad for, at du kan bruge min side til noget! :)
   Åh, det er rigtigt. Indlægget er ikke fjernet – det er bare ikke skrevet endnu! Jeg vidste ikke, at der var så mange, der kiggede forbi siden her, haha. :) Men jeg skal nok lige få den lavet asap! :)
   Stort knus og tak for reminderen.

 • SVAR

  Hej!
  Jeg vil rigtig gerne starte en blog på blogspot, men jeg ved virkelig ikke hvordan?!?! Kan du hjælpe mig med det?
  knus

  • SVAR

   Hej Emilie. Jeg skal nok snart lave en guide til det! :)
   Knus

 • SVAR

  Hej :)

  Har lige opdaget denne blog for 20 minutter siden, og må indrømme, at den allerede har hjulpet super meget! :) Tak for det!
  Kunne vildt godt tænke mig, hvis du gad at skrive om, hvordan man starter på Blogger.com :)

  På forhånd tak :)

  • SVAR

   Hej Astrid.

   Hvor er jeg glad for, at du kan bruge siden her! Det er jo lige netop derfor, at jeg har lavet den. :)

   Åh, det vil jeg super gerne lave. Jeg ser lige, om jeg har tid til at lave sådan en snart :)

   Knus!

 • SVAR

  Hej Celia.

  Jeg er normalt læser af blogs på den måde, at jeg vil vide noget om noget, og så Googler jeg. Måske falder jeg over en spændende blog om emnet, og så læser jeg. Jeg går med tanker om en blog i hovedet, og når man gør det, så tænker man jo også i hensigtsmæssige navne til bloggen. Når du så skriver det der med de sjove navne, navne, der skaber blikfang, så tænker jeg: Hvordan sikrer man sig, at folk, der gerne vil læse om lige præcist det, jeg skriver om, finder det, når de googler?

  Vh Karina

  • SVAR

   Hej Karina

   Det er interessant, at du gør sådan – personligt bliver jeg aldrig fast læser af de blogs, som jeg kommer ind på, når jeg googler. Men det er jo sjovt at høre, hvordan andre gør – og der er helt sikkert flere, der gør som dig. :)

   Jeg kan godt se, hvad du mener, men mht. bloggens navn, skal du ikke være bekymret – det er ikke så vigtigt. Lad os sige, at din blog f.eks. bare hed karinasblog.dk, og du havde lavet et indlæg om en opskrift på banankage. Hvis jeg så googler “banankage”, vil jeg finde dit indlæg med opskriften på kagen – selvom det intet har at gøre med din blogs navn overhovedet.

   Du skal ikke være nervøs på denne front. Googler tillægger ikke dit domæne den store værdi i forhold til det, du skriver om. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Endnu et godt indlæg fra dig Celia :)

  • SVAR

   Tusind tak, Tim :)

 • SVAR

  Kan du sige noget om, hvor meget det kommer til at koste i opstart samt løbende, hvis jeg vælger eget domæne?

  Kh. Camilla

  • SVAR

   Kære Camilla.

   Det kan du tro! En personlig blog ligger vist i omkring 250-270 kr. for det første år :) I den pris ligger et opstartsgebyr, som du kun betaler det første år. Efter det første år kommer det til at koste dig ca. 45 kr. om året for dit domæne og ca. 8 kr. om måneden i hosting – og det er det!

   Så på den måde er det ret billigt, synes jeg! Hvis du bruger lidt affiliatelinks hist og pist, så er jeg næsten 100% sikker på, at du kan tjene alle de omkostninger hjem igen. :) Og så kommer man jo ikke udenom, at en blog på eget domæne bare ser mere professionel ud! :)

   Held og lykke med det og din nye blog! :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia!!
  Det var dog sjovt at møde dig her. Jeg var lige på udkig efter gode råd til at starte min første blog og så kom din vejledning frem:) så tak for vejledningen! Hvad er det for et nyhedsbrev, er det et du skriver?
  Kram og kærlighed
  /Sofie fra Odense

  • SVAR

   Hej Sofie! Hvor sjovt, at du lige fandt forbi min side! :) Jeg håber, at du kunne bruge guiden til noget. :)
   Nyhedsbrevet er et, jeg sender ud engang i mellem, når jeg har nyt at fortælle, gode råd eller inspiration.
   Hav det rigtig godt.
   Kram og kærlighed tilbage til dig :)

 • SVAR

  Tak for et en god vejledning! Var egentlig kommet rigtig godt i gang, lige indtil det gik galt og nu er jeg gået lidt i stå :) Jeg legede med kategorier da jeg troede det ville danne fanelade (fx. Destinationer – herunder Australien, Asien osv) men det skete ikke. Så nu er der nogle mærkelige kategorier på min side og jeg kan ikke få lov at slette dem igen? Ligeledes ved du måske hvordan man opretter disse faneblade? På forhånd tak for svar!

  • SVAR

   Hej Janni

   Er det i menuen (den øverst), at du vil have dem frem? Du skal ind i dit kontrolpanel, og så skal det slås til i Udseende og så menu. Her opbygger du din menu. Hvis du vil bygge din sidebar (den du finder i siderne på blogs,) så skal du ind i “Udseende” og så “Widgets.”

   Jeg håber, at det giver mening.

 • SVAR

  hej. tak for hjælpen

  • SVAR

   Godt, at du kunne bruge min hjælp :D