Om mig

 photo yves1.jpg

Hej! Mit navn er Celia Schow, jeg er 24 år gammel og er bosat i Los Angeles i USA med min søde kæreste. Jeg driver en webshop herovre og har ellers en masse opgaver, der handler om blogging, som jeg får gennem den her side.

Selv blogger jeg på min blog Wanderings, og jeg er for nyligt begyndt at lave videoblogs på min YouTube-kanal.

Jeg har længe været inspireret af blogmediet, og har haft adskillige blogs, der ikke blev til noget. Fra 2011 – 2015 drev jeg en skønhedsblog, der hed sarthud. Den var min første rigtigt succesfulde blog! Jeg blev efter mindre end fem måneder Premium Blogger hos Bloggers Delight, men besluttede efter et år at stå på egne ben uden et netværk.

Hvorfor blev Sarthud mere succesfuld end de andre blogs, jeg har haft? Fordi jeg greb det mere “voksent” og struktureret an. Det vil jeg gerne vise dig, hvordan man gør, og derfor har jeg startet lavenblog.dk, hvor jeg vil hjælpe dig med alle forberedelserne til at starte en blog, hvordan du laver en blog på dit eget domæne, tekniske vanskligheder, at få flere besøgene, tage bedre billeder og måske endda en dag tjene penge på din blog!

Det er mit store håb, at der sidder nogen derude, der kan få brug for alle mine råd – så har det været det hele værd! Jeg er altid meget nysgerrig om at høre fra jer, så husk at smide kommentarer til mine artikler, eller send en mail til mig på celia [snabela] lavenblog.dk – så bliver jeg glad. :)

Hjemmesiden her er ikke helt færdig endnu, og jeg balancerer med en masse projekter for tiden, så hav endelig tålmodighed – jeg skal nok få smidt en masse brugbare artikler herind snarest muligt!


 

Disclaimer: bloggen indeholder meget få affiliatelinks, som hjælper mig med at holde siden i gang. Jeg linker kun til services, som jeg selv bruger og elsker, og som du kan få masser af gavn af på din blog. :)

Velkommen til. :)

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

40 Comments

 • SVAR

  Har du en bloglovin fordi så vil jeg mega gerne følge dig :)

  • SVAR

   Hej, ja, det har jeg! Men husk hele tiden at kigge forbi siden for nyt indhold :)

 • SVAR

  Hvad koster det hvis man bare vil have et anderledes tema på sin blog som er specialdesignet på en bestemt måde? Jeg har selv et domæne osv :)

  • SVAR

   Hej Karina.

   Det er et rigtigt godt spørgsmål! Hvis du gerne vil have en blog, der 100% er specialdesignet til dig, så skal du nok forvente at betale en del. :) Du skal både have fat i en designer, som i samarbejde med dig kan designe, hvordan din blog skal se ud.
   Derefter skal du have en programmør, der skal programmere dit design, så det bliver til et blogtema til WordPress. Det er i virkeligheden noget, som kan koste alt fra 5000 kr. og op efter!

   Dertil skal det så siges, at du kan ændre rigtig meget i et tema, hvis du køber sådan et. Jeg er faktisk lige nu ved at lave en blog for en super spændende pige, der har fået mig til at ændre rigtig meget i det tema, som hun købte.

   Når siden er færdig, så vil jeg dele den her, så du og andre kan se, hvor meget man i praksis kan ændre på et tema! :) Jeg tager 2500 kr. for mine services, og så fås en semi-programmeret blog nok ikke meget billigere. :)

   Jeg håber, det giver mening! Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis det er. Jeg har flere kontakter, der netop laver hjemmesider – men det er virkelig en dyr proces. :)

   Held og lykke med din blog.

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Hej igen! Tak for dit hurtige svar :) Ja jeg kan se at det er lidt dyrt, hvilket måske også holder mig lidt tilbage :) Men må jeg få din mail? Så kan jeg evt en dag kontakte dig når jeg har råd osv :)

    • SVAR

     Det var så lidt! :) Ja, naturligvis! Du kan skrive til mig på celia (snabela) lavenblog.dk :) Og skriv endelig alligevel, så jeg kan få en fornemmesle for, hvad du gerne vil have, din blog skal kunne, så kan jeg guide dig bedre! Hav en skøn weekend.

     • Jeg har lige skrevet en mail til dig :)

     • Perfekt Karina – jeg har fået den :)

 • SVAR

  Hej Celia. Først tak for din guide, den har virkelig hjulpet mig med at oprette min blog. Nu vil jeg så gerne være en del af bloglovin, men her kan den ikke finde min blog når jeg når til at skal søge efter min blog. Hvordan kan det være? Og hvad gør jeg?
  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh Camilla Mia

  • SVAR

   Hej Camilla. Tusind tak for din søde kommentar! Jeg er glad for, at du har fået sat din blog op. :) Ja, Bloglovin’ er super smart! Det skal du have. Af og til er Bloglovin’ lidt sløv i optrækket – særligt hvis din blog er meget ny! Har du noget indhold på din side endnu? For ellers kan Bloglovin’ ikke finde dig. :) Hvis du stadig har problemer nu, vil jeg råde dig til at skrive til Bluchic og spørge – de er super gode til at hjælpe og svarer hurtigt, og hvis du stadig ikke kan finde din blog nu, så er det klart en fejl, så det skal de nok hjælpe dig med at få fikset!

   Held og lykke. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia
  Virkelig fedt du har valgt at lave en guide til nybegyndere der gerne vil købe sit eget domæne.
  Jeg har dog et spørgsmål, jeg har nemlig ikke fået nogen mail fra DK-Hostmaster, og der er ca. gået halvanden time nu. Kan grunden være fordi jeg har købt et domæne med .com istedet for .dk ?
  Vh Cathrine

  • SVAR

   Hej Cathrine
   Hvor er det godt at høre, at du kunne bruge min guide! :) Det er jeg virkelig glad for. :D

   Ahh, ja, hvis du har købt .com domæne, så får du ikke nogen mail fra DK-hostmaster. DK-hostmaster er den danske registrant over domæner i Danmark, altså .dk domæner. Så det er 100% derfor. :D

   Jeg har ikke selv købt et .com domæne hos UnoEuro, men kan du logge ind på UnoEuro og lægge WordPress på din side? Domænet skal nemlig ikke godkendes og registreres på samme måde som .dk, så prøv lige at se, om det allerede virker.

   Ellers vil mit bedste råd være, at du skal vente på en mail fra UnoEuro om, at dit domæne er registreret og klar til brug. :)

   Jeg håber, du finder ud af det!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia.
  Jeg har oprettet en blog, og er så vidt jeg kan se en af de eneste drenge der har gjort det. Vil du læse mit indlæg og sige om du tror der er potentiale? og ellers om navnet er ok eller om du har et andet forslag, det er rart at vide før man køber domæne ;)

  • SVAR

   Hej Markus

   Du er absolut ikke den eneste dreng, men du har nok ret i, at bloggerverden nok er mest domineret af kvinder. :) Jeg synes, at dine indlæg er rigtig fine! Jeg er sikker på, at du berør nogle emner, som mange i samme alder vil kunne relatere til. :) Jeg synes, du skal klø på med bloggen og evt. tilføje nog billeder – det er så rart med lidt visuelt også, når man læser blogs… Jeg glæder mig til at følge med!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej :)
  Jeg har siddet nu og fulgt din guide til, hvordan man fik sit eget domæne, og jeg har nu købt den gennem unoeuro. Jeg finder så ud af, at jeg kommer ind på en “redigerings side” hvor det ser ud som om jeg starter helt forfra med at blogge. Jeg startede min blog op i torsdags i sidste uge, og jeg ønsker derfor ikke at starte helt forfra, da der jo ligger nogle indlæg allerede inde på http://passions-of-life.bloggersdelight.dk/ :) Kan jeg stadig få mit eget domæne og stadig beholde mine gamle indlæg? Jeg har i sin tid oprettet min blog gennem bloggersdelight.

  Ser frem til at høre fra dig :)

  • SVAR

   Hej Pernille

   Hvor fedt, at du har kunnet bruge guiden! Det er jeg rigtig glad for. :)

   Du kan gøre det, at du eksporterer din blog fra Bloggers Delight. Under “Indstillinger” i din WordPress hos BD, kan du finde “Eksporter”. Den laver en fil af dine indlæg og kommentarer, og så kan du lægge den ind på din nye blog ved at bruge “Importer” funktionen. :) Det driller nogle gange, så måske skal du prøve et par gange eller 5, før det virker.

   Men det er altså sådan, man gør! :D Jeg er ved at skrive en ebog om WordPress, og her vil du kunne finde det hele uddybet noget mere – men jeg håber, at denne korte forklaring alligevel har givet mening! :)

   held og lykke.

   Mvh.Celia

 • SVAR

  Hej Celia! tusind mange tak for en super blog og fantastisk guidning til at lave en blog! I did it! Og jeg er bare ikke særlig computersmart :-) Nu har jeg dog et spørgsmål – jeg vil gerne have, at man kan læse min blog fra mobilen. Jeg har søgt på internettet, og installeret WP Mobile Edition. Det er bare lige det, at når man så læser min blog fra mobilen, kan man kun se halvdelen af billederne… har du en anden ide til mobilopsætning, eller gør jeg noget forkert ift. billederne? Håber du kan hjælpe mig, for det irriterer mig grænseløst!

  • SVAR

   Hej Elisabeth
   FEDT at du kunne bruge min guide!! Jeg er glad for, at du fandt ud af det hele. :)
   WP Mobile Edition er vist bare sådan, at du kan blogge fra mobilen i en smartere og mobilvenlig version af WordPress. Men du behøver ikke at installere noget for at kunne læse din blog fra mobilen. :) Jeg kan se, at din blog er mobilvenlig, fordi dit tema simpelthen tilpasser sig den enhed, som man tilgår bloggen fra. Derfor vises din blog korrekt.

   Jeg kan så se, at det er de billeder, du har lavet med Polyvore, der volder dig problemer – de andre fungerer præcis som de skal. Hvis jeg var dig, ville jeg enten finde et alternativ til Polyvore ELLER kontakte dem for at høre, hvorfor deres billeder ikke kan vises korrekt på mobilen. :) Det er nemlig der, fejlen i så fald ligger.

   Jeg håber, det gav mening.

   held og lykke!

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Tusind tak for dit svar! Jeg kan ikke finde ud af at lave collager i andet end Polyvore – og jeg er egentlig ikke ret vild med at bruge det, så vil da lige gå igang med at google andre muligheder.

 • SVAR

  Hej Celia!
  Er der nogen som helst mulighed for at man kan få et web-hotel eller sit eget domæne gratis?
  Knus Cornelia

  • SVAR

   Hej Cornelia! :)

   Nej, med mindre du har en sød forælder eller ven, der vil sponsorere de 270 kr., så er der desværre ikke mulighed for det. Men jeg vil da klart anbefale dig at lave den investering alligevel! Det er 270 kr. for et helt år, og der er ingen ekstraudgifter. :) Efter det første år kan du vælge at lukke det hele ned, så det er en billig prøveperiode, synes jeg.

   Hvis du kigger på mine guides om at bruge affiliate marketing også, så kan du sikkert også sagtens tjene din investering hjem igen på den måde!

   Held og lykke med din blog. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Jeg har virkelig brug for din hjælp. Jeg oprettede i går en blog under nyt domæne. Nu vil jeg frygtelig gerne have overført min gamle blog til denne domæne – hvordan gøres dette?

  • SVAR

   Hej Christina

   Jeg overså din besked. Fik du ordnet dit problem. Du kan selvfølgelig sagtens overføre indlæg fra en domæne til en anden. Hvordan man gør det, kommer af på, hvilke platforme dit gamle og nye domæne bruger.

 • SVAR

  Hej :)
  Først 1000 tak for din meget nemme guide til at starte en blog op !! det har du gjort rigtig godt!

  Jeg kan godt bruge lidt hjælp videre med bloggen hvis du vil og kan hjælpe mig ? Jeg har oprettet nogle menuer på min side og når jeg skriver indlæg ved jeg ikke hvordan jeg ligger dem ind under de menuer de nu hører til??

  Jeg har oprettet mig på bloglovin’ for måske at være så hældig at få nogle følgere men når jeg trykker på følger linket så kommer man ind på min private side, er det meningen ? for jeg syntes det er træls man kan se min private mail :/

  Skriv gerne til min mail. glæder mig til at hører fra dig

  • SVAR

   Hej A

   Det var så lidt! Jeg er glad for, at du kunne bruge den! :)

   Ang. menuerne, så skal du oprette punkterne som kategorier. Inde under punktet “Menu” kan du så tilføje kategorierne til din menu. Hver gang du skriver et nyt indlæg, skal du putte det i den relevante kategori, så tilføjes det automatisk. :) Det er vildt smart!

   Inde på Bloglovin’ skulle du gerne have et punkt, hvor man kan se, hvilken blog du skriver for, Lav et link til denne side i stedet.

   Ellers kan jeg kun anbefale Bloglovin’s support – de er super søde og hjælpsomme!

   Held og lykke.

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia,

  Jeg ville såmænd bare sige mange gange tak for denne fantastiske side! Uden den havde jeg nok aldrig fået en blog op at køre selv, eller kunne finde ud af at skifte tema osv. Nu har jeg fået den lige som jeg gerne vil have – så stort ros til dig for at dele ud af din store viden om emnet, det er bare super fedt! :D

  De bedste hilsner fra Camilla

  • SVAR

   ÅH Camilla, hvor er det helt igennem fantastisk at høre! :) Den kommentar er da kun til at blive glad i låget af! Tillykke med din blog og rigtig meget held og lykke med den fremover!

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia!

  Tak for en perfekt guide til hvordan man laver sin egen blog!
  Lige et spørgsmål – Jeg blogger i forvejen på Bloggers Delight som PLUS blogger, hvor jeg kan se hvem der besøger mig samt besøgstal mm. Der er en del fordele ved det, som jeg godt kan lide. Kan jeg også det på min nye egne blog?? :-) Altså se en masse ting som normalt er skjult, når man er standard blogger?

  Ydermere er jeg interesseret i at vide om min blog er bundet ved Bloggers Delight, hvis jeg vælger at flytte mit domæne hen til dem? Altså, om det så senere betyder at jeg er bundet der, og ikke kan flytte mit domæne ud og blogge for mig selv, hvis jeg ønsker det på et senere tidspunkt? :-)

  Mvh Mia

  • SVAR

   Du kan sagtens flytte alt dit indhold og domæne væk fra Bloggers Delight. De er egentlig blot en hostingudbyder i dette tilfælde, domænet ejer du.

   Besøgstal kan du også sagtens se med WordPress. Du skal blot tilmelde din side til Google Analytics.

 • SVAR

  Jeg hedder Jill Clara 56 år har en voksen søn på 37 år bor i Danmark.
  Jeg er meget glad for børn,dyr.
  Jeg er medlem af dyrenes Beskyttelse fordi det er vigtig for mig at dyr bliver behandlet ordentlig og med respek

  • SVAR

   Hej Jill

   Det lyder som et rigtig godt emne til en blog. Er du begyndt at blogge endnu?

 • SVAR

  Hej kære Celia
  Jeg har længe overvejet og starte/lave min egen blog. Har lige siddet og læst din bog, og syntes simpelthen at den er yderst fantastisk. Har fundet på et navn til min blog, og som jeg kunne forstå på det du skrev i et af kapitlerne koster det penge og have sit eget navn til bloggen. Jeg elsker og skrive, det er en af mine yndlings-ting. Og jeg kunne simpelthen bare godt tænke mig og komme i gang med en blog, fordi så ved jeg at jeg gør det jeg elsker hver dag. Og skrive stil er det jeg elsker allermest og lave i skolen. Og din skønne bog har bare fået mig overbevist om at jeg vil være en blogger. :-)

  • SVAR

   Hej søde Mathilde

   Jeg blev virkelig glad, da jeg læste din kommentar. Det er netop det, som min bog og hele min side er til for. Det er rigtigt, at det koster lidt, hvis du vil have dit eget domæne med WordPress. Hos UnoEuro koster det 220 kr om året og domænet koster omkring 50 kr. om året, så det er da til at overskue for de fleste, hvis det virkelig er det, som man gerne vil. :D

   Jeg har skrevet om det i min guide “Lav din egen blog.”

   Når du er kommet i gang, kan du lige dele din blog herinde. Jeg vil rigtig gerne se den.

 • SVAR

  Hej,
  Har du et tips til danske affiliate-netværk, hvor jeg kan linke til bestemt bøger?

  • SVAR

   Skal du linke til bøger? Hvis det er sådan, skal du finde ud af, hvor Saxo.com er henne, da de har så mange bøger. Jeg mener, at de er hos EuroAds, men du kan tilmelde dig, og så kan du se, om det passer. :D

   Du kan også altid linke til bøger hos Amazon.

 • SVAR

  Hej Celia!
  Endnu engang tak for dine blog råd! Og for webinar. Jeg har et sp før jeg gør noget’ forkert’
  Jeg har før blogget gennem wordpress.com men er nu igang med at skifte til .org. Jeg har rykket mit domæne til unoeuro, og flytning er gået fint. Derfor skal jeg nu tilknytte wordpress.org til dogmænet, og bruger hertil din guide😀
  nå spærgsmålet Er; når jeg vælger wordpress i ‘1step installation’, er det så den version, som er selfhostet -altså wordpress.org?

  Mvh
  Helle Friis
  Blog: frufriis.com

  • SVAR

   Hej Helle

   Uh, jeg kan jo ikke lige huske, hvordan man flytter sit domæne fra WordPress.com til sin egen blog. Når du tilmelder dig hos UnoEuro, burde du få mulighed for at flytte dit domæne. Men jeg kan ikke lige huske det på stående fod, da jeg aldrig selv har været på WordPress.com.

   Hos UnoEuro vil det altid være den rigtige WordPress, da den du har på WordPress.com kun findes hos dem. Jeg håber, at det gav mening.

 • SVAR

  Kære Celia.
  Tusind tak for din fantastiske blog. Jeg er meget taknemmelig for alle dine gode og forståelige forklaringer, således det er lykkedes mig at komme i gang med min blog. Jeg har lidt “sjov” med at få en tekst (min blogs navn skrevet lidt smart) ind i toppen af min side, istedet for billedet af mig. Herudover vil jeg gerne have et billede over “om mig” i sidebaren.
  Har du et godt tip til dette ? På forhånd tusind tak for svar.
  Glade hilsner fra Kristina

  • SVAR

   Jeg er rigtig glad for at bruge Picmonkey. Jeg har faktisk lavet en video om, hvordan man opbygger sin sidebar. Den tror jeg, at du vil blive glad for at tjekke ud. Du finder den her http://lavenblog.dk/7-ting-en-god-sidebar-boer-indeholde/ .

   I den guide er der en video til min YouTube kanal, hvor jeg forklarer det.