Idéen bag Lavenblog

Hej og velkommen til Lavenblog.dk!

Idéen bag denne hjemmeside er at hjælpe dig med at lave en blog. Bloggerverden bliver større og større, og selvom vi i Danmark ikke er ligeså langt fremme som f.eks. Sverige, så kommer der hele tiden nye blogs frem, og mange går sikkert med drømmen om at starte sin egen blog.

Men det er muligvis et større projekt, end mange tror, og når man først har fået lysten til at gå i gang med en blog, kan der komme mange problemer på tværs, der kan kvæle lysten helt. Det kan f.eks. være tekniske vanskeligheder ved at få en blog startet op, der kan drille, og det er lige præcis her, lavenblog.dk kommer ind i billedet!

Her på siden vil du finde en masse hjælp til at komme i gang med din blog. Jeg hjælper dig med at finde et godt emne, du kan blogge om, jeg hjælper med det tekniske bøvl, der kan være med at lave en blog, og du finder også hjælp til at holde gejsten og blive ved med at blogge. Udover det finder du her også hjælp til, hvordan du får flere læsere på din blog, hvordan du kan aflæse de statistikker, du kan se over besøgene på din blog, og endda også hvordan du kommer til at tjene penge på din blog!

Jeg ved, hvor svært det kan være at komme i gang med at blogge og hvor svært det er, at få skabt sig et navn i bloggerverdenen uden man drukner i de mange blogs, der allerede findes derude! Jeg har haft mange forskellige blogs, og jeg har lært af min bitre erfaring, hvad der virker, når man ønsker at skabe en blog, som tiltrækker besøgene og hvordan man bliver ved med at være et interessant sted for sine læsere! Og jeg har besluttet, at jeg vil dele mine erfaringer med jer!

Jeg tror på, at bloggere er fremtidens største medie og flere udenlandske bloggere har bevist, at ved hårdt og fokuseret arbejde kan man skabe sig et navn og ikke mindst læsertal, der gør en utroligt magtfuld som medie og meningsdanner.

Men hvad end du ønsker at blive den nye, store blogger, hvis holdninger bliver lov for dine læsere, eller du bare ønsker at blogge, fordi du synes, det er sjovt, så er du kommet til det rette sted! Jeg glæder mig til at hjælpe dig i gang med din nye blog, og jeg ønsker dig alt det bedste!

Men husk på: at have og drive en blog er hårdt arbejde, og derfor er det meget vigtigt, at du brænder for det og synes, det er sjovt! Og selvom starten kan være hård og svær, så er det det hele værd, når du får din første kommentar, slår dine personlige mål og generelt begynder at bygge et fornuftigt læsertal op! Det er en tilfredsstillelse, der gør dig utroligt stolt af dig selv!

Så held og lykke med din nye blog! Navigér rundt på siden til artikler, der vil hjælpe dig med at lave en blog, i menuen til højre! Good luck!

Xoxo, Celia – www.sarthud.dk

sådan laver du en blog

[ssba_hide]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

31 Comments

 • SVAR

  Hej!

  Jeg er virkelig vild med din blog og jeg elsker at du har taget initiativet til, at hjælpe andre godt på vej.

  Jeg er en pige på fjorten år, der godt kunne bruge noget hjælp. Jeg har blogget af flere omgange, altid uden nogen speciel succes, til trods for jeg har prøvet at stille mit layout op, enkelt og flot. Jeg har også et spejlrefekskamera, så jeg vil mene, mine billeder er i ordentlig kvalitet. Jeg har kørt på Blogger i et par år nu, men jeg synes simpelthen at der er alt for mange mangler og fejl. Jeg kunne godt tænke mig at skifte til WordPress, men jeg har INGEN anelse om, hvordan jeg håndtere det. Det ville være fantastisk hvis du gad give en vejledning til at lave en flot WordPress blog :-)

  • SVAR

   Hej Anne Sofie. Jeg beklager, at jeg først ser din kommentar nu! Men jeg vil alligevel lige give dig et svar. :)

   Jeg er rigtig glad for at høre, at du kan bruge siden her! Den er langt fra færdig, og jeg har en masse godter, som jeg skal have postet herinde, så stay tuned på den front! :)

   Hvor er det fedt at høre, at du allerede blogger! Jeg er sikker på, at du gør det rigtig godt. Jeg brugte selv Blogger på et tidspunkt, men følte ligesom dig, at der var alt for mange fejl og mangler. Jeg følte også, at det hele var meget svært at finde rundt i, og jeg oplevede, at jeg ikke kunne lave de layoutmæssige ændringer, som jeg ønskede. Derfor skiftede jeg til WordPress.

   Vil du gerne flytte din nuværende blog fra Blogger over på WordPress? For det er jeg ikke 100% klar over, hvordan man gør, men jeg vil gerne undersøge det for dig! Men jo, du kan tro, at jeg gerne vil lave en guide til at lave en flot blog på WordPress. Den vil jeg skrive på min to-do-liste og få kigget på snarest. :) WordPress har et hav af muligheder, og det er så simpelt at bruge! Jeg skal nok få postet om det snart, så husk at kigge forbi igen snart! :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hvad hedder den her sted du har oprettet denne blog?

  • SVAR

   Hej Sarah
   Lavenblog.dk er oprettet på sit eget domæne og bruger WordPress som styresystem. Snart kommer der en guide her på siden til hvordan du laver en lignende side! :)

 • SVAR

  Hej jeg hedder trisse og jeg vil vildt godt lave en blog.

  • SVAR

   Hej Trisse. :) Det synes jeg bestemt, at du skal gøre. Du kan læse min guide her på siden til at lave en blog! Held og lykke med den. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej! Er helt vild med din blog! Men hvordan kommer man igang? Jeg vil vildt gerne have en blog men hvordan gør man?! Pleas hjælp!

  • SVAR

   Hej Anna.

   Jeg kan godt forstå, at du er i tvivl om, hvordan man kommer i gang med at lave en blog. Jeg mangler stadig en masse indlæg om den tekniske del af at lave en blog. Kig snart forbi igen, så vil der være mere info :)

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg ville blive rigtig glad, hvis du vil lave en vejledning til, hvordan man tager en ordentlig back up af sin blog. Jeg synes, det er mega svært :-)
  Kh Kathe

  • SVAR

   Hej Kathe

   Ja, det er en rigtig god idé! Det skal jeg nok gøre snarest!

   Knus

 • SVAR

  Hej, jeg har med stor interesse læst din site i håb om at kunne lave en blog.
  JEg har købt et domæne hos UnoEuro Webhosting, som du anbefaler. Samt forsøgt at installere min side hos wordpress, som du anbefaler. Desværre kan jeg ikke rigtig finde en gratis skabelon ( skal bruge den til opskrifter, med plads til mange små foto – i stil med eks. foodlicious.dk. Hendes er speciel lavet, men måske du kender nogen plugin muligheder?
  Jeg behøver nu hjælp til at finde en skabelon, kopi den over og arbejde i den.
  Jeg kan via mit domænenavn, finde min nye website… men ikke redigere i den!!
  Håber du vil guide mig gennem – skulle måske have valgt en lettere løsning, men du fik det til at lyde let! Mvh Lill

  • SVAR

   Hej Lill :)

   Ja, det kan være lidt at en prøvelse at sætte sit site op og finde den rette “skabelon”, som du kalder det. Hvis du prøver at google “Free WordPress Themes” kan du finde en masse forskellige themes, som du kan downloade til din side. Disse giver et overordnet layout til en blog, som du kan ændre lidt i. Det fungerer rigtig godt!

   Jeg kan dog ikke pege dig i retning af nogle gode, gratis themes, som kan netop det, du efterspørger. Personligt har jeg ikke haft held med gratis themes, og jeg har købt alle mine. De er oftest mere brugervenlige og har mange flere muligheder.

   På det seneste har jeg været utroligt glad for at bruge Bluchic – du kan se deres themes lige her. De laver flotte, feminine themes, som er rigtig nemme at bruge.

   Men hvis du gerne vil have et gratis, så er google din ven. :)

   Jeg håber, du kan finde et theme, der passer til din nye side – og meget held og lykke med den!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Nu har jeg login på wordpress. Men kan ikke finde ud af kopi skabelon “Food Photographer” fra http://www.wix.com. Hvordan gør man det?

  • SVAR

   Hej igen

   Jeg kender desværre ikke Wix, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig her. :( Jeg har prøvet det før, men kunne ikke lige finde ud af, hvordan det virkede. Se min kommentar nedenfor. :)

 • SVAR

  tak for svar.. ved godt det ville være svært. Men fatter ikke at få det nye gratis tema over, som jeg fandt og har download.?? Overvejer at skift til Bricksite.com. Ser lettere ud. Men er det også det?

  • SVAR

   Hej Lill :)

   Som sagt ved jeg ikke, hvordan disse temaer fungerer – der findes utroligt mange forskellige programmer derude, og det ville simpelthen ikke være muligt at have styr på dem alle sammen. :) Måske kan du finde en guide til det online? Google er din ven!

   Hvis du har downloadet et theme, skal du gå ind under Udseende – Tema her i WordPress. Herefter skal du uploade .zip-filen og aktivere det på din side. :)

   Jeg kender desværre ikke Bricksite. Igen – prøv at søge efter gratis themes online – de virker som jeg før har forklaret.

   Held og lykke!

 • SVAR

  jeg vil lave en blog om tips der handler om tøj og makeup

  • SVAR

   Det lyder som en super idé, Freja – det skal du endelig gøre! Dog skal du være opmærksom på, at det er et område, hvor der allerede er enormt mange blogs. Derfor vil det nok kræve en hel del arbejde at få en masse læsere – men hvis du er tålmodig og klar til at kæmpe for det, så skal det nok lykkes! :)

   Held og lykke

 • SVAR

  jeg ved ikke hvad det hedder dsv men hvordan laver man dette motiv oppe når man søger på din blog der hvor du har skrevet bc lavenblog.dk ??

  • SVAR

   Hej Jessica. :) Du mener det lille ikon, der er allerøverst i din browser, der hvor man kan bladre mellem de forskellige faner, man har åbne? Det hedder et favicon. :) De fleste betalte themes giver adgang til at uploade et valgfrit favicon til din side – mit “bc” ikon er faktisk bare et standard, når man installerer et Blucic tema – det kunne egentlig være, at jeg skulle få opdateret det… ;)

   Du kan lave dit favicon selv – størrelsen er 17x17px. ELlers kan du sikkert finde et, som du godt kan lide, ved at søge på Google! Hvis de er til fri afbenyttelse, kan du altid vælge et online. Held og lykke!

   • SVAR

    tusinde tak for svar’et <3<3

    • SVAR

     Det vat så lidt. :) Skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål. :)

 • SVAR

  Hej, kan du hjælpe mig med hvordan jeg sletter min blog? den er på webadressen bloggers delight. :)

 • SVAR

  Hej Celia!
  Den her side er virkelig guld værd når man har kastet sig ud i at lave en blog på wordpress. Vil bare sige 1000 tak :-)

  • SVAR

   Hvor er du sød, Maria! Tusind tak for din skønne kommentar. :) Jeg er så glad for, at du kan bruge den til noget!

 • SVAR

  Hej Celia. Tusind tak for hjælpen med din guide til at lave en blog – Den er virkelig nem og overskuelig – har hjulpet mig en del.

  Nu har jeg dog siddet et par timer og kan ikke få fjernet en enkelt “kategori”. Jeg kan slette alle andre kategorier, jeg har lavet, men lige en enkelt, kan jeg ikke få slettet. Kan du svare mig på hvorfor og hvordan jeg får den fjernet? :D

  Mvh. Patrick Adsbøl Nielsen :-)

  • SVAR

   Hej Patrick.

   Tusind tak for din søde kommentar!! :) Jeg er så glad for at høre, at du har fået hjælp. :)

   Jeg har svaret på dit spørgsmål om kategorien i den anden kommentar, du lagde! :D Tak for dine søde ord og hav en dejlig dag.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,

  Har du et god råd til hvordan man kan få designet sin logo og sin egen hilsen ligesom du har lavet med dit Celia?

  Mvh Michelle Chrøis

  • SVAR

   Hej Michelle

   Du kan bruge Picmoney. Ellers kan jeg også anbefale Adobe Illustrator, men det koster en del flere penge.

 • SVAR

  hey!
  jeg vil villet blive glad vis du vi vil give mig nogle ide om hvad jeg skulle skrive om

  • SVAR

   Hej Yasmin

   Jeg er faktisk ved at skrive en bog, hvor jeg prøver at komme med forslag til indlæg. Så man kan få rigtig meget indhold på sin blog. Indtil da vil jeg foreslå dig, at du tænker over, hvad du godt kan lide. Hvad gør dig glad osv.? Er det tøj, dyr osv.

   Prøv at skrive alle disse emner ned. Du skal ikke tænke over, om dine venner osv. gider læse det. Der er helt sikkert mange derude, som gerne vil læse om det, som du skriver om.