Så du vil gerne være blogger?

Det kan jeg godt forstå! Det er fedt at være blogger. Det er den perfekte måde at kommunikere med omverdenen på og på mange måder bare udtrykke sig på.

Det kræver hårdt arbejde at være blogger. Men du kan sagtens klare det, og på den her side vil jeg hjælpe dig i gang på bedste vis. Her finder du en god liste over de mest relevante indlæg, jeg har skrevet om blogging, så du kan komme bedst fra start.

Gratis e-bog: kom bedst i gang med at blogge

Kom bedst i gang med at blogge - gratis e-bog

Jeg er meget stolt over at kunne præsentere denne e-bog, som jeg har skrevet! Den hedder Kom bedst i gang med at blogge og er særligt henvendt til dig, der endnu er i overvejelsesfasen, eller dig der er ny blogger. Men i virkeligheden tror jeg, at alle kan få glæde af bogen – og den er jo gratis, så hvad har du at miste? ;)

Bogen består af 7 kapitler fordelt på 50 sider. Jeg kommer bl.a. ind på min egen historie om hvordan jeg kom i gang med at blogger, og så runder jeg alle de andre tanker, som du bør gøre dig, hvis du vil starte en blog op, som du kommer til at elske at skrive på og får succes med. Du lærer bl.a.:

   • Hvordan du finder din egen stemme i den ellers crowdede blogverden
   • Hvilke emner, du skal blogge om, og om du skal vælge ét emne eller flere
   • Hvordan du kan lave en blog, der kan udvikle sig sammen med dig
   • Hvordan du vælger det perfekte navn til din blog – hvis sådan et findes?
   • Hvordan du kan skelne mellem dit privatliv og det liv, du deler på bloggen
   • Hvordan du bedst forbereder dig på tider uden inspiration til blogging
   • Om du skal lave en gratis blog eller blogge på eget domæne

 

… og meget mere! Der er rigtig mange guldkorn i bogen, som jeg er sikker på, at du kan få en masse ud af at læse. Få dit gratis eksemplar af bogen ved at klikke på knappen herunder.

[line]

Udover bogen har jeg også en masse gode indlæg her på siden, som jeg er sikker på, at du vil kunne få rigtig meget glæde af, hvad end du er nystartet blogger eller har været i gang i noget tid.

Gratis blog eller blog på eget domæne?

I min bog skriver jeg en lang diskussion om, hvorvidt jeg mener, om du skal lave en gratis blog eller investere i dit helt eget domæne. Du finder diskussionen i kapitel 7.

Derudover har jeg også berørt emnet flere gange her på siden. Du kan bl.a. læse HER, hvad jeg selv anbefaler til bloggere. Jeg har også HER skrevet om, hvorfor du bør lave en blog på dit eget domæne.

Derudover har jeg naturligvis min guide til at lave en blog på eget domæne. I guiden tager jeg dig i hånden og viser dig skridt for skridt, hvad du skal klikke på og udfylde for at få en blog på dit eget domæne. Jeg er meget stolt af guiden, og jeg modtager dagligt mails fra folk, der er rigtig glade for den! Det betyder alt for mig. :)

Find den her: Blog på eget domæne guide

Tekniske guides

Et af de ting, der er allerstøst problemer med hos folk, er alle de tekniske ting. Det værste ved at have en blog er unægteligt, at der er rigtig mange tekniske ting, som du pludselig skal sætte dig ind i.

Heldigvis er det ikke længere så svært, som det var for nogle år tilbage, hvor der ikke fandtes smarte styresystemer som WordPress. Dog skal du stadig af og til have næsen ned i noget HTML-kode, og det kan godt være lidt irriterende som nybegynder.

Jeg har derfor lavet nogle guides til de ting, som folk oftest efterspørger, og dette er en kategori, som jeg løbende udvider, da der simpelthen er så mange ting at tage fat i her. Neden for kan du se, hvilke guides jeg har i den tekniske kategori indtil videre:

[left]Facebook

Sådan laver du en fanside til din blog

Sådan får du en Facebook box på din blog[/left]

[right]Bloglovin’

Sådan opretter du din blog på Bloglovin’

Sådan får du en Bloglovin’ Follow box på din blog[/right]

Søgemaskineoptimering: Hvordan får du din blog op på forskellige søgninger i Google? Det og meget mere giver jeg en introduktion til her:

Begynderguide til SEO, Linkbuilding og PageRank

Et flot tema til din blog: Et tema er en slags skabelon, som gør at din blog kan få et meget flottere design, uden du skal hyre en designer og en programmør. Jeg bruger selv temaer fra Bluchic, og dem guider jeg dig til at bruge HER.

[ssba_hide]

30 svar til “Start her”

 1. Caroline siger:

  Tak for guide, den har hjulpet meget. Jeg ville bare spørge om hvad tror du er grunden jeg ikke kan signe op på google adsence.?

 2. Ea siger:

  Er det gratis at lave en blog på denne side el. Koster det noget

  • celiaschow siger:

   Hej

   Du kan ikke starte en blog på denne side. Jeg forklarer, hvordan du kommer i gang med at blogge på WordPress, men det er ikke helt gratis, da du skal købe domæne og hosting. Sig til hvis du har flere spørgsmål til det.

 3. Lea siger:

  Tusind tak for alt hjælpen her på siden!
  Det har gjort det SÅ nemt at starte min blog.
  Må jeg linke hertil, ifb. med indlæg om opstart af blog?

  Venligst Lea

  • celiaschow siger:

   Hej Lea

   Ja selvfølgelig må du det. Det vil jeg blive virkelig glad for, hvis du gad. :)

 4. Maria siger:

  Hey Celia

  jeg synes det er en vild god guide, du har lavet, jeg har overvejet meget, at starte min egen blog op om hvordan man kommer tilbage på sporet igen (med sundhed i fokus og hvordan man kommer i rigtig god form igen efter at have været helt nede i kulkælderen), jeg har selv oplevet både en masse gode og dårlige ting i mit liv, jeg fik blandt andet konstateret en meget alvorlig sygdom i 2015, hvor jeg inden, var en meget aktiv stævnerytter inden for hestesporten, var i gang med min nummer tredje erhvervsuddannelse af en alder på 21, jeg har virkelig været langt nede, men jeg fik taget mig sammen, begyndte at leve med min sygdom, og er så små begyndt med træningen igen, og drømmer lidt om at råde og vejlede folk som har det svært, eller har haft det på samme måde som jeg har haft det,
  psykisk samt fysisk dårligt.

  men jeg vil sige tusind tak for dine fantasiske gode råd her på din blog, det har i valg fald fåret mig, endnu mere til at ville det.

  venlig hilsen

  Maria

  • celiaschow siger:

   Hej Maria

   Det var en virkelig sød kommentar. Jeg tror, at rigtig mange ville læse med på sådanne en blog, da det er utrolig livsbekræftende at læse om den slags. De fleste af os har oplevet hårde periode, selvom det slet ikke er så slemt som det, du har oplevet. Den slags gør at mange ville læse med på din blog, så man kan få redskaberne til at komme over sine problemer.

   Jeg er glad for, hvis min side kan hjælpe dig videre med at komme i gang med at blogge. Det er en fantastisk måde at komme ud med sine tanker.

 5. Martin siger:

  Hej Celia. Jeg er ved at starte en blog om livet som fraskilt far. Din guide her er fantastisk og jeg overvejer faktisk at købe Bold temaet, både fordi det er lavet af en dansk udvikler ;-) og fordi jeg har testet et utal af andre temaer uden at ramme rigtigt.

  Da min blog er bliver ret personlig, har jeg naturligvis gjort mig en del tanker omkring privatliv (både mine børns og min ekskones) Har forsøgt at hente din ebog men det virker ikke. Hvad har du gjort dig af tanker omkring din omgangskreds privatliv og blogs?

  PS. har indsat URL’en på min side, men der er ikke noget derinde endnu, andet end nogle test sider. Min blog eksisterer på papir ind til videre. Jeg har en 2 – 3 indlæg klar

  • celiaschow siger:

   Hej Martin

   For mit vedkommende har jeg ikke rigtig haft brug for at “skjule” noget fra min omgangskreds. Jeg forstår godt, at det kan være anderledes for dig. Hvis dine indlæg generelt har en positiv vinkel, så vil jeg gætte på, at din ekskone ikke har noget mod det.

   Alternativ kan man godt skrive anonymt, men det virker ikke ligeså stærkt på læserne, da man godt kan lide at vide, hvem der er bag. Det kan jeg i hvert fald godt. Jeg glæder mig til at læse med. :)

   Det er et virkelig vigtigt emne, og normalt er det mest kvinder, der skriver om det. Så jeg synes, at det er fedt, at du griber fat i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *