Start her

Så du vil gerne være blogger?

Det kan jeg godt forstå! Det er fedt at være blogger. Det er den perfekte måde at kommunikere med omverdenen på og på mange måder bare udtrykke sig på.

Det kræver hårdt arbejde at være blogger. Men du kan sagtens klare det, og på den her side vil jeg hjælpe dig i gang på bedste vis. Her finder du en god liste over de mest relevante indlæg, jeg har skrevet om blogging, så du kan komme bedst fra start.

Gratis e-bog: kom bedst i gang med at blogge

Kom bedst i gang med at blogge - gratis e-bog

Jeg er meget stolt over at kunne præsentere denne e-bog, som jeg har skrevet! Den hedder Kom bedst i gang med at blogge og er særligt henvendt til dig, der endnu er i overvejelsesfasen, eller dig der er ny blogger. Men i virkeligheden tror jeg, at alle kan få glæde af bogen – og den er jo gratis, så hvad har du at miste? ;)

Bogen består af 7 kapitler fordelt på 50 sider. Jeg kommer bl.a. ind på min egen historie om hvordan jeg kom i gang med at blogger, og så runder jeg alle de andre tanker, som du bør gøre dig, hvis du vil starte en blog op, som du kommer til at elske at skrive på og får succes med. Du lærer bl.a.:  

   • Hvordan du finder din egen stemme i den ellers crowdede blogverden
   • Hvilke emner, du skal blogge om, og om du skal vælge ét emne eller flere
   • Hvordan du kan lave en blog, der kan udvikle sig sammen med dig
   • Hvordan du vælger det perfekte navn til din blog – hvis sådan et findes?
   • Hvordan du kan skelne mellem dit privatliv og det liv, du deler på bloggen
   • Hvordan du bedst forbereder dig på tider uden inspiration til blogging
   • Om du skal lave en gratis blog eller blogge på eget domæne

 

       … og meget mere! Der er rigtig mange guldkorn i bogen, som jeg er sikker på, at du kan få en masse ud af at læse. Få dit gratis eksemplar af bogen ved at klikke på knappen herunder.

[line]

Udover bogen har jeg også en masse gode indlæg her på siden, som jeg er sikker på, at du vil kunne få rigtig meget glæde af, hvad end du er nystartet blogger eller har været i gang i noget tid.

Gratis blog eller blog på eget domæne?

I min bog skriver jeg en lang diskussion om, hvorvidt jeg mener, om du skal lave en gratis blog eller investere i dit helt eget domæne. Du finder diskussionen i kapitel 7.

Derudover har jeg også berørt emnet flere gange her på siden. Du kan bl.a. læse HER, hvad jeg selv anbefaler til bloggere. Jeg har også HER skrevet om, hvorfor du bør lave en blog på dit eget domæne.

Derudover har jeg naturligvis min guide til at lave en blog på eget domæne. I guiden tager jeg dig i hånden og viser dig skridt for skridt, hvad du skal klikke på og udfylde for at få en blog på dit eget domæne. Jeg er meget stolt af guiden, og jeg modtager dagligt mails fra folk, der er rigtig glade for den! Det betyder alt for mig. :)

Find den her: Blog på eget domæne guide

Tekniske guides

Et af de ting, der er allerstøst problemer med hos folk, er alle de tekniske ting. Det værste ved at have en blog er unægteligt, at der er rigtig mange tekniske ting, som du pludselig skal sætte dig ind i.

Heldigvis er det ikke længere så svært, som det var for nogle år tilbage, hvor der ikke fandtes smarte styresystemer som WordPress. Dog skal du stadig af og til have næsen ned i noget HTML-kode, og det kan godt være lidt irriterende som nybegynder.

Jeg har derfor lavet nogle guides til de ting, som folk oftest efterspørger, og dette er en kategori, som jeg løbende udvider, da der simpelthen er så mange ting at tage fat i her. Neden for kan du se, hvilke guides jeg har i den tekniske kategori indtil videre:

[left]Facebook

Sådan laver du en fanside til din blog

Sådan får du en Facebook box på din blog[/left]

[right]Bloglovin’

Sådan opretter du din blog på Bloglovin’

Sådan får du en Bloglovin’ Follow box på din blog[/right]

Søgemaskineoptimering: Hvordan får du din blog op på forskellige søgninger i Google? Det og meget mere giver jeg en introduktion til her:

Begynderguide til SEO, Linkbuilding og PageRank

Et flot tema til din blog: Et tema er en slags skabelon, som gør at din blog kan få et meget flottere design, uden du skal hyre en designer og en programmør. Jeg bruger selv temaer fra Bluchic, og dem guider jeg dig til at bruge HER.

[ssba_hide]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

30 Comments

 • SVAR

  min blog skal præsentere mine tanker og og meninger med at hjælpe dem der har det dårligt med mobning eller andre ting

  • SVAR

   Det lyder som et vigtigt emne, og jeg håber, at du får held med det.

 • SVAR

  hejsa.

  1000 tak for dine mange brugbare guides – de er virkelig gode!

  Jeg har købt paisley temaet og jeg forstår ikke hvorfor opsætningen på min blog er en helt anden… der er en masse billeder, to og to hele vejen ned – det er alle mine indlæg… Nu kan jeg så se at den eneste side jeg har er “Om bloggen” mens de andre er lavet som kategorier… dvs. alle mine indlæg er lagt under kategorier… er dette mon en fejl? Bør jeg ændre det til sider under de forskelle kategorier i stedet? f.eks. Jeg er virkelig på bar bund her og kunne godt bruge lidt sparring… http://madfilosofie.dk/ håber du kan hjælpe

  kh

  Annesofie

  • SVAR

   Hej Annesofie

   Det design, som temaer viser som demo, skal gerne opsættes. Når man installerer temaet, vil det sjældent se rigtigt ud fra start. Det er en af de grunde til, at jeg har gjort mit eget tema BOLD simpelt, hvor man sagtens kan installere det og komme i gang med at blogge, hvis man bare vil det.

   Jeg håber, at du fik styr på det. :)

 • SVAR

  Hej Celia
  Tusind tak for dig, og din blog.
  Jeg arbejder lidt på komme igang med at lave en blog.Ikke for dom udgangspunkt at tjene penge men for at videregive erfaringer og analysere iagtagelser fra mit liv. Er pt meget sensiti og igang med en “hoved” oprydning da min tilværelse har været meget kaotisk de sidste 3-4 år. Overordnet vil den omhandle hverdags psykologi til brug for de som føler at har verden imod sig, med udgangspunkt i.
  “Hvis du søger en partner til ænding af dit liv, så kig i spejlet”

  • SVAR

   Hej Tina

   Jeg håber, at du kom i gang med at blogge. Det er fedt, at du tænker på at starte en blog for at hjælpe andre fremfor at tjene penge. Der er ikke noget galt med at tjene penge, men ofte bør det ikke være ens udgangspunkt, når man begynder.

   Passion er den bedste metode til at få en succesfuld blog.

 • SVAR

  Hej Celia!
  Nu har jeg efterhånden læst en del her på siden, og vil blot sige tak fordi du deler ud af din erfaring og tak for en rigtig fin blog!
  Jeg glæder mig næsten som et lille barn til at åbne min egen og prøver kræfter med en masse ting her i starten – men ville bare lige sige tak! Så kommer der helt sikkert flere spørgsmål længere inde i processen.

  • SVAR

   Hvor er du sød, Sidsel! :) Det er jeg rigtig glad for at høre.

   Held og lykke med din blog! Jeg er sikker på, at den bliver kanon, og at du kommer til at elske at blogge :)

   /Celia

 • SVAR

  Vi vil skrive om en teenagers liv for vi selv teenagere 😜😊

  • SVAR

   Det lyder som en rigtig god idé! :) Held og lykke med det.

   /Celia

 • SVAR

  Jeg er en 13 årige pige som gerne vil blogge om sin hverdag

  • SVAR

   Held og lykke med det, Marie! :)

   /Celia

 • SVAR

  Virkelig god bog! Jeg har læst den grundigt, og uden den var jeg ikke kommet så godt fra start med min blog http://www.sipofsimple.wordpress.com

  Tak!

  • SVAR

   Det lyder rigtig dejligt Allie! :) Tillykke med din blog!

   /Celia

 • SVAR

  Hej mit navn er Mathilde og jeg vil gerne Skive om mit liv

  • SVAR

   Go for it! :) Held og lykke.

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg købte dit tema i forbindelse med dine webinar. Jeg har installeret og det fungere fint, blot er der en ting som hos mig er lidt pudsigt. Jeg har ændret tekstenoget til dansk i next post og previous post, men det viser sig at de skal byttes om så jeg oversætter next post til forrige indlæg og previous post til næste indlæg. Er det en fejl alene hos mig er det lige meget for jeg har bare byttet om selv, men hvis det er i selve tema skal du vel have det rettet.
  Mvh Kate Farcinsen

  • SVAR

   Hej Kate

   Ej, hvor mærkeligt. Jeg har lige tjekket det på min egen blog, og den gør det korrekt. Hvis det er, kan du sende en besked til support@lavenblog.dk, så kan vi fikse det hos dig.

 • SVAR

  Jeg vil lave min egen blog

  • SVAR

   Hej Sofie

   Det kan jeg godt forstå. Det er dejligt at blogge. Jeg vil foreslå dig at starte med min guide Blog på eget domæne, så du kan komme i gang.

 • SVAR

  Hej Celia. Jeg er ved at starte en blog om livet som fraskilt far. Din guide her er fantastisk og jeg overvejer faktisk at købe Bold temaet, både fordi det er lavet af en dansk udvikler ;-) og fordi jeg har testet et utal af andre temaer uden at ramme rigtigt.

  Da min blog er bliver ret personlig, har jeg naturligvis gjort mig en del tanker omkring privatliv (både mine børns og min ekskones) Har forsøgt at hente din ebog men det virker ikke. Hvad har du gjort dig af tanker omkring din omgangskreds privatliv og blogs?

  PS. har indsat URL’en på min side, men der er ikke noget derinde endnu, andet end nogle test sider. Min blog eksisterer på papir ind til videre. Jeg har en 2 – 3 indlæg klar

  • SVAR

   Hej Martin

   For mit vedkommende har jeg ikke rigtig haft brug for at “skjule” noget fra min omgangskreds. Jeg forstår godt, at det kan være anderledes for dig. Hvis dine indlæg generelt har en positiv vinkel, så vil jeg gætte på, at din ekskone ikke har noget mod det.

   Alternativ kan man godt skrive anonymt, men det virker ikke ligeså stærkt på læserne, da man godt kan lide at vide, hvem der er bag. Det kan jeg i hvert fald godt. Jeg glæder mig til at læse med. :)

   Det er et virkelig vigtigt emne, og normalt er det mest kvinder, der skriver om det. Så jeg synes, at det er fedt, at du griber fat i det.

 • SVAR

  Hey Celia

  jeg synes det er en vild god guide, du har lavet, jeg har overvejet meget, at starte min egen blog op om hvordan man kommer tilbage på sporet igen (med sundhed i fokus og hvordan man kommer i rigtig god form igen efter at have været helt nede i kulkælderen), jeg har selv oplevet både en masse gode og dårlige ting i mit liv, jeg fik blandt andet konstateret en meget alvorlig sygdom i 2015, hvor jeg inden, var en meget aktiv stævnerytter inden for hestesporten, var i gang med min nummer tredje erhvervsuddannelse af en alder på 21, jeg har virkelig været langt nede, men jeg fik taget mig sammen, begyndte at leve med min sygdom, og er så små begyndt med træningen igen, og drømmer lidt om at råde og vejlede folk som har det svært, eller har haft det på samme måde som jeg har haft det,
  psykisk samt fysisk dårligt.

  men jeg vil sige tusind tak for dine fantasiske gode råd her på din blog, det har i valg fald fåret mig, endnu mere til at ville det.

  venlig hilsen

  Maria

  • SVAR

   Hej Maria

   Det var en virkelig sød kommentar. Jeg tror, at rigtig mange ville læse med på sådanne en blog, da det er utrolig livsbekræftende at læse om den slags. De fleste af os har oplevet hårde periode, selvom det slet ikke er så slemt som det, du har oplevet. Den slags gør at mange ville læse med på din blog, så man kan få redskaberne til at komme over sine problemer.

   Jeg er glad for, hvis min side kan hjælpe dig videre med at komme i gang med at blogge. Det er en fantastisk måde at komme ud med sine tanker.

 • SVAR

  Tusind tak for alt hjælpen her på siden!
  Det har gjort det SÅ nemt at starte min blog.
  Må jeg linke hertil, ifb. med indlæg om opstart af blog?

  Venligst Lea

  • SVAR

   Hej Lea

   Ja selvfølgelig må du det. Det vil jeg blive virkelig glad for, hvis du gad. :)

 • SVAR

  Er det gratis at lave en blog på denne side el. Koster det noget

  • SVAR

   Hej

   Du kan ikke starte en blog på denne side. Jeg forklarer, hvordan du kommer i gang med at blogge på WordPress, men det er ikke helt gratis, da du skal købe domæne og hosting. Sig til hvis du har flere spørgsmål til det.

 • SVAR

  Tak for guide, den har hjulpet meget. Jeg ville bare spørge om hvad tror du er grunden jeg ikke kan signe op på google adsence.?

  • SVAR

   Er du blevet afvist, og de er ikke kommet med nogen begrundelse?