Sådan laver du en fanside på Facebook til din blog

Du har helt sikkert oplevet på Facebook, at du kunne like en anden blogs fanside. Jeg kan kun tale godt om at lave en fanside på Facebook til din blog.

Det er en perfekt måde at interagere med dine læsere på, dér hvor de er: på Facebook.

På nettet kæmper vi alle sammen om at blive set mest muligt. Vi kæmper ofte om de samme læsere, og sandheden er, at du skal være alle steder, så dine læsere konstant bliver mindet om at du findes. Du skal hele tiden sørge for at være i deres bevidsthed.

I denne guide vil jeg hjælpe dig med at oprette en fanside på Facebook og invitere dine venner til at like den. I en anden guide skal vi se på, hvordan du får Facebook Like Box ind på din blog.

Sådan laver du en fanside på Facebook

Følg denne trin for trin guide til at lave en fanside på Facebook – så er den klar om få minutter. :)

1. Du skal være logget ind på Facebook. Klik herefter på dette link for at komme ind på den særlige side på Facebook, hvor du kan lave din fanside. Siden skulle gerne se sådan her ud:

Lav en side på Facebook

2. Vælg “Brand or Product” i øverste højre hjørne.

Lav en Facebook side

3. Vælg den rette kategori. Der er ikke nogen specifik kategori for blogs, men klik på “Choose a category” og scrool ned i bunden og vælg “Website”

Opret en side på Facebook

4. Udfyld din blogs navn i feltet “Brand or Product Name”. Dette er navnet på din blog. Husk også at sætte flueben ud for “I agree to Facebook Pages Terms”. Når det er gjort, klikker du på “Get started”.

lav Facebook side

5. Udfyld information om din blog.

lav en facebook side

Lav en god beskrivelse af din blog. Hvem er du, hvorfor blogger du, hvad blogger du om? Find på noget interessant at skrive, som beskriver din blog rigtig godt.

Lav et link til din blog. Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver en blog på dit eget domæne, kan du læse min guide til det her.

Du kan få lov til at vælge en unik Facebook-adresse til din nye side! Det er super fedt, og det gør det muligt for dine læsere at finde frem til den lettere. Kald den evt. dit blognavn, så man kan finde dig på: Facebook.com/ditblognavn – super smart!

Vælg “No” til spørgsmålet om din blog er en “real business”.

6. Upload et profilbillede til din fanside. Hvis du f.eks. har lavet en personlig blog, kan du uploade et billede af dig selv. Har du derimod et logo til din blog, kan du uploade det.

fanside Facebook billede

Hvis du endnu ikke ved, hvad dit profilbillede skal være, så er det bedst bare at uploade noget neutralt – du kan altid ændre det på et senere tidspunkt.

7. Nu har du mulighed for at tilføje din side som en favorit. Det kan du roligt gøre, så du altid har den lige ved hånden.

favorit

Klik herefter på “Next”.

8. Nu kommer du ind på din nye side, men der er stadig masser af arbejde at gøre, før den bliver rigtig fin. Start med at uploade et coverbillede til din side – det fungerer på samme måde som på din personlige profil.

Skynd dig også at like din egen side – så har du allerede din første fan. ;)

like din egen side

9. Skriv din første statusopdatering! Der skal jo ske lidt på din side, så sørg for at være ekstra aktiv her i starten. Byd velkommen til din nye fanside på Facebook og post ofte herefter.

Du kan også begynde at invitere dine venner til at like din side. Det er jo dem, du i første omgang kan nå ud til. Vær ikke bange – dine venner vil helt sikkert støtte dig på dit nye eventyr, så inviter dem bare. :)

inviter dine venner på Facebook

[line]

Og sådan laver du en fanside på Facebook! Tilbage er der kun at sige, at det er ekstremt vigtigt, at du er aktiv på din Facebookside, så dine fans konstant bliver minder om, at du eksisterer.

Gør det dog på en måde, som ikke er spam-agtig, for så ender du bare med, at dine fans “unliker” din side, fordi de synes, at du er irriterende. Hold dine indlæg på 2-3 om dagen og post relevante ting.

Det er fint at dele dine nye indlæg fra bloggen, men giv dem gerne noget ekstra. Del et billede, hvis du laver noget ekstraordinært, stil dem spørgsmål, så du får dem til at deltage på siden, og del dine tanker med dem, som du ikke kommer til at skrive om på bloggen.

Du skal også have din Facebook fanside ind på din blog, så dine læsere kan “like” dig direkte herfra. Dette har jeg lavet en anden guide til, som du kan læse lige her.

Held og lykke! Husk at dele din Facebookside så meget som muligt, så dine læsere ved, at den eksisterer og får lyst til at være med. :)

[line]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

21 Comments

 • SVAR

  Tak for endnu en vejledning. Jeg håber at det hjælper på at min hjemmeside http://hvorsvaerterdetlige.dk/ hurtig bliver “viral”. Jeg har brugt flere af dine råd og allerede givet link til DIN side videre ;-)

  • SVAR

   Det var da så lidt, kære Rikke! :) Jeg er glad for, at du kan bruge dem.

   Åh ja, hvem der dog bare kunne gå viralt… Det ville være fedt! Jeg hepper på dig. :)

   Og TUSIND tak for link – du er da den sødeste! Tak, tak, tak! :D

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Kan mine venner godt se at jeg har oprettet en fanside?
  Svar hurtigt

  • SVAR

   Hej Grosiaa. Det er jeg ikke helt sikker på, men de kan i hvert fald se det, hvis du selv liker den:)

 • SVAR

  Hej igen
  Har set at flere blogs har en Facebooklikedims på deres enkelte indlæg på deres hjemmeside. Ved du hvordan man får det? Jeg synes ikke lige jeg har kunnet finde det blandt dine ellers mange gode råd :-)

  • SVAR

   Hej!

   Ja, det er også en super god måde at få folk til at like ens indhold. Det er så nemt, alle kender det.

   Jeg har endnu ikke lavet en guide til netop det, men det er faktisk super simpelt! Det er bare et plugin. Du kan enten søge på det under plugins – det hedder “Facebook Like Button” – eller du kan downloade det her.

   Jeg håber, det hjælper!

 • SVAR

  Hej

  Tusind tak – du har været en kæmpe hjælp.
  Jeg har et spørgsmål. Hvordan får man bjælken med sociale medier under ens blog indlæg?? har virkelig prøvet.

  Du kommer med i min aftens bøn:-))

  Smil

  Mette

  • SVAR

   Hej Mette

   Hvor er det fedt, at du kunne bruge det. :)

   Jeg var lige forbi din blog, og det ser ud til, at du har fundet ud af det! :) Ellers skal du have fat i et plugin. Prøv med “Social Media Buttons”, når du søger i Plugins. Find et, du synes om, installer og aktiver det, og sæt det op, som du vil have det.

   I øvrigt en virkelig flot blog, du har fået lavet! Så godt gået. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Kære Celia,

  Jeg er nyopstartet blogger, og har brugt dit tip til at lave en fanside på facebook. Dog er jeg i tvivl om nogle ting, som jeg håber du kan svare på.
  Det er som om min fanside ikke findes, når jeg søger på den på facebook, og jeg kan ikke på min egen personlige facebook side tilføje nyt job (Founder & Blogger hos Life of Eve) Kan du svare på hvad dette skyldes ?

  Hilsen
  Eva

  • SVAR

   Hej Eva

   Hvor er det skønt, at du har brugt min side til at komme på Facebook :)

   Åh, altså, Facebook… Jeg oplever virkelig ofte, at jeg ikke kan finde det, jeg skal bruge, når jeg søger på Facebook – og jeg tror simpelthen, at det skyldes en super dårlig søgemaskine på Facebook. :/ Jeg kan dog se, at du har fået din Facebookside på din blog nu, så det ser ud som om, at du har løst problemet. :) Dog kan jeg kun give dig ret i, at det er umuligt at finde noget på Facebook… Desværre!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,
  Fedt – fedt – fedt med dine guides. Tusind tak! Jeg er i fuld gang med at oprette facebook-side til min nye blog – http://www.minmormorskager.dk/. Men det lader til, at kategorien ‘website’ er forsvundet. Har du en anbefaling til, hvad jeg skal bruge i stedet?
  Tusind tak for hjælpen.

  Mange hilsner fra
  Louise

 • SVAR

  Hej igen.
  Jeg tænkte mig ikke om – mine facebookindstillinger er på dansk – og så er website oversat til Hjemmeside…. Flot, Louise:-)

  Jeg håber, du alligevel vil kigge forbi min nye blog ved lejlighed.

  – Louise

  • SVAR

   Haha! Jeg er vild med det. ;) Jeg er glad for, at du fandt ud af det. Jeg kigger forbi din blog! :*

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia, Først tusind tak for din fine blog, den har været til stor hjælp :-) Jeg har selv fået lavet en fin blog nu synes jeg, men støder hele tiden på problem når jeg, eller andre, skal dele et indlæg på min facebookside: det er hele tiden det forkerte billede som bliver linket. Har du selv været ud for det? og evt. hvordan fik du løst det? Jeg har prøvet alt muligt uden held og det er så irriterende, at mine indlæg bliver delt med forkert billede :-(
  Rigtig god Pinse,
  Katja

  • SVAR

   Hej Katja.
   Hvor er det bare skønt at høre, at du har kunnet bruge siden, og at du har fået skabt en blog, du er tilfreds med! Det varmer rigtig meget. :)

   Åh, hvor irriterende. Facebook har mange bugs i den forbindelse, synes jeg! Jeg har selv været ude for det – også at den ikke vil hente noget billede (selvom mine indlæg altid har mindst ét billede). Jeg har haft held med at bruge Facebooks eget “debug tool” – det finder du HER.

   Hvis du kører det igennem der, så burde det rette i de informationer, som Facebook fejlagtigt henter. Jeg håber, det virker for dig!! :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Katja

  Super arbejde du gør med din blog, som vi andre kan nyde stor hjælp af.

  Jeg har en blog hos bloggers delight, men kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg automatisk får overført mine indlæg fra bloggen til facebook. Jeg har tidligere arbejdet i wordpress, hvor det ikke var et problem. Har du en løsning til det?

  Hilsner
  Birgitte

  • SVAR

   Hej Birgitte

   Tusind tak! Jeg er glad for, at du kan bruge det. :)

   Jeg kan desværre ikke hjælpe med Bloggers Delight, der må du havde fat i deres support. :) I øvrigt synes jeg, at du skal tænke over, om det er en god strategi at poste automatisk til Facebook, og om det ikke er mere spændende for dine følgere, hvis du selv knytter lidt ord til nye indlæg og måske deler andre ting derinde?

   Hvis du gerne vil tilbage til at arbejde i WordPress, så du helt selv kan styre din blog, så kan du også gøre det. Jeg har faktisk en meget simpel guide til at komme i gang med at blogge på eget domæne, som du finder HER. Så kan jeg også bedre hjælpe dig igang, for Bloggers Delight bruger godt nok WordPress, men de har fjernet stort set alle redigeringsmuligheder, så det er virkelig besværligt at arbejde med, synes jeg. :)

   Rigtig god dag!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,

  Mit spørgsmål drejer sig ikke om blogs men om hvordan jeg mon får lavet en facebook like box til vores nyhedsbreve. Kunne se at du tidligere har skrevet (så man kunne forstå det:) om like boxes til blogs. Kan du mon hjælpe mig?

  Mange hilsner
  Marianne

  • SVAR

   Hej Marianne

   Hvis det stadigvæk er noget, som du søger hjælp til, er du velkommen til at skrive til mig på celia@lavenblog.dk.

 • SVAR

  Tusinde tak for endnu en fantastisk guide. Du er altså guld værd :). Tak

  • SVAR

   Hvor er du sød, Anne! Tusind tak! :)

   /Celia