Guide: få en Instagram widget på din blog

Instagram på din blog

Der er ingen tvivl om, at det er en virkelig god idé at gøre det nemt for sine læsere at følge en på sociale medier – på den måde kan du sikre dig, at dine læsere ikke glemmer dig og din blog, og du kommer ligesom ind på dem på en mere personlig og nærværende måde, der passer ind i deres hverdag.

Rigtig mange er dybt afhængige af Instagram, og jeg elsker også selv at scrolle mit feed igennem og gå på opdagelse under de mange forskellige hashtags.

Derfor har jeg på min blog Wanderings gjort det nemt for mine læsere at følge mig på Instagram ved at vise mine ni seneste billeder i min sidebar på min blog, som I kan se et screenshot af herover. Det giver også en virkelig fed dynamik på min blog, da billederne automatisk bliver opdateret med mine seneste billeder på Instagram.

I den her guide vil jeg vise dig, hvordan du kan få en lignende widget på din blog – helt gratis og virkelig simpelt! Du har også mulighed for at gøre den din helt egen; enten ved andre farver og flere eller færre billeder. Det bestemmer du helt selv!

Lad os se på det:

1. Gå ind på Snapwidget. Jeg bruger noget, der hedder Snapwidget til at vise mine seneste Instagram billeder. Jeg har god erfaring med den, da den altid virker og er nem at bruge. Jeg har før brugt en anden, der desværre ofte ikke virkede og derfor viste fejl på min side. Det duer ikke! Du finder Snapwidget ved at klikke her.

guide til Instagram

2. Tryk på “Get your free widget” som vist ved den fine pil herover. Meget simpelt. Dit klik tager dig videre til den side, hvor du kan designe din Instagram widget til din blog:

3. Design din widget, som du ønsker. Så snart du har trykket på “get your free widget” kommer du hen på en side, hvor der er en masse forskellige muligheder. Den ser sådan her ud:

Instagram på din blog

Jeg vil lige gennemgå de forskellige punkter. På billedet herover kan I se, hvordan jeg har udfyldt felterne for at få netop den widget, som I kan se på min blog i dag.

Unsername: her skriver du dit brugernavn på Instagram – undlad at bruge @. Jeg hedder “celiaschow” på Instagram, så derfor skriver jeg det. Du skal kun udfylde dette felt, hvis du vil vise alle billeder, du lægger ud. Har du i stedet et specielt hashtag, som du gerne vil vise billeder fra, så skal du undlade at udfylde dette felt.

Hashtag: har du dit eget hashtag, hvor andre en du selv deler billeder, som du gerne vil vise på din blog? Så skal du udfylde dette felt uden #. Jeg vil bare gerne vise mine billeder fra min profil, og derfor har jeg ladt dette felt være tomt.

Widget Type: her har du følgende muligheder: Grid, Board, Scrolling, Slideshow og Map. Grid er det, som du kan se på min blog, hvor dine billeder vises simpelt ved siden af hinanden. Du kan altid prøve de andre af og trykke på “Preview” nederst på siden for at se, hvordan det kommer til at se ud.

Thumbnail Size: her bliver det lidt tricky, for her skal du vide, hvor bred din sidebar er i pixels. Jeg ved, at min sidebar på Wanderings er 300px, og da jeg vil have tre billeder ved siden af hinanden, kan hvert billede være ca. 100px. Jeg har valgt, at hvert billede skal være 98px brede, da jeg også vil efterlade nogle få px til mellemrum imellem billederne.

Hvis du ikke ved, hvor bred din sidebar er, kan du prøve dig frem med de forskellige størrelser. En sidebar er for det meste et sted mellem 250 og 300px bred, så det kan du prøve dig frem med. Heldigvis er det nemt at ændre i størrelsen på din widget, så prøv dig frem, indtil du har en widget, der passer til din sidebar.

Layout: her skal du vælge, hvor mange billeder, du vil have vist. Det første tal er bredden, og det bagerste tal er længden. Vælger du eksempelvis 2 x 3, så vi du have to billeder ved siden af hinanden i tre rækker nedad. Her kan du vælge op til 60 billeder i alt. Jeg synes, at 3 x 3 billeder giver en rigtig fin dynamik og et dejlig kvadratisk udtryk på min side. Men det er jo smag og behag! :)

Photo border: her kan du vælde, om der skal være en lille ramme omkring dine billeder. Jeg kan godt lide, at billederne står alene, og derfor vælger jeg altid bare “no” her. Men du kan altid prøve dig frem og se, hvad du foretrækker.

Background Color: du kan vælge, om der skal være en farve mellem dine billeder ved denne funktion. Normalt lader jeg den helt være, for så bliver mellemrummet mellem dine billeder blot den samme, som allerede er i din sidebar – i mit tilfælde hvid.

Photo Padding: dette er mellemrummet mellem dine billeder, og det bliver også målt i pixels, ligesom størrelsen af de viste billeder bliver. Jeg har valgt en padding på 2px, da det giver et lille, men synligt, mellemrum mellem mine billeder. Vælger du over 5px, bliver mellemrummet ret stort.

Hover Effect: “hover” er det, der sker, når du holder musen over noget på nettet, og med denne funktion kan du vælge, om der skal ske noget, når dine læsere fører musen over dine billeder. Igen, jeg kan godt lide det simple look, så jeg vælger altid “none” her, så der ikke er nogen hover effect.

Sharing Buttons: her kan du vælge, om du vil give dine læsere mulighed for at dele dine billeder på andre sociale medier. Normalt har jeg ikke noget i mod den slags, men jeg synes ikke, at deres sharing buttons er særlig pæne, og derfor bruger jeg dem ikke. Det er heller ikke mit indtryk, at folk ønsker at dele dine Instagram billeder på den måde.

Responsive: dette er en helt ny funktion på Snapwidget, som jeg faktisk ikke har set før. Når noget er responsivt, betyder det, at det automatisk tilpasser sig den skærm, det bliver vist på. Det er f.eks. rigtig smart, hvis dine læsere tilgår din blog via deres mobiltelefon eller tablet. De fleste hjemmesider i dag er dog responsive, og derfor tror jeg ikke, at dette gør en stor forskel, men du kan sagtens vælge “yes” her.

Instagram guide

Til sidst vil jeg lige nævne, at du igennem hele processen kan trykke på Preview for at se, hvordan din widget kommer til at se ud. Det er vildt smart, fordi du så kan tilpasse den løbende, indtil du er tilfreds med selve udseendet.

4. Få koden til din widget. Når du er tilfreds med udseendet af din widget, er det tid til at få koden til den, så du kan sætte den ind på din blog. Til højre for Preview skal du trykke på den grønne knap, hvor der står “Get Widget”, så noget i denne stil popper op:

Bedste Instagram widget

Marker alt, der står i boksen og kopier det.

5. Lav en ny Tekst widget på din blog. Log nu ind i kontrolpanelet på din blog. Ude i menuen til venstre klikker du nu på Udseende og herefter Widgets.

Design widgets til din blog

Find den widget, der bare hedder “Tekst” og træk den ud i din sidebar til det punkt, hvor du gerne vil have den. Du kan selv flytte rundt på rækkefølgen af indholdet i din sidebar ved bare at trække tingene rundt og placere dem i din ønskede rækkefølge.

6. Indsæt koden og ønsket titel i din Tekst widget. Når du har placeret din Tekst widget der, hvor du gerne vil have den, er det tid til at give den en titel og indsætte koden fra Snapwidget.

Lav en sidebar på din blog

I titlen kan du med fordel skrive dit Instagram navn, så det er nemmere for dine læsere at finde dig og følge dig på Instagram. Sæt gerne et @ foran, så dine læsere kan se, at det er dit navn derinde.

I selve tekstboksen indsætter du helt simpelt den kode, som du kopierede fra Snapwidget. Når du har gjort det, trykker du på “Gem”, og så kan du se din nye Instagram widget på din blog!

Det smarte ved Snapwidget er, at du ikke skal gøre mere. Snapwidget henter automatisk dine nyeste billeder og holder dermed billederne på din blog opdaterede, så dine læsere har noget nyt at kigge på, når de lægger vejen forbi din blog. :)

Jeg håber, at du kunne bruge guiden!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

46 Comments

 • SVAR

  Hej.
  Det er nogle helt fantastiske vejledninger du har :) Har brugt din blog virkelig meget, til at starte min egen. Ved du om man kan lave en pinterest-widget, hvor ens billeder bliver vist, lige som denne instagram-widget?
  MVH Lise

 • SVAR

  Hej Celia,

  Rigtig fed blog du har, fyldt med nyttig info. Hvordan forholder man sig når man allerede har en privat Instagram konto m fotos af lidt af hvert og gerne vil have en Instagram der kun matcher ens blog (hvis jeg får den oprettet). Har leget med at omdøbe min private Instagram til det blog navn jeg tror jeg skal have, men det navn er selvfølgelig taget. Hvordan jonglerer men mellem den private Instagram og en Instagram profil, der kun matcher bloggen? Giver det mening…
  Mvh Anne Mette

  • SVAR

   Hej Anne Mette

   Enten skal du bruge din personlige til din blog. Det giver for det meste god mening for de fleste bloggere, da de bruger deres navn som brand alligevel. Ellers vil jeg nok bare oprette en ny Instagram. Hvis du ikke kan få dit domænenavn, som i dit tilfælde, vil jeg vælge at kalde den noget andet, som minder om det.

 • SVAR

  1000 tak for hjælpen! Den her blog har virkelig hjulpet mig igennem nogle problemer jeg har haft på min blog :)

  • SVAR

   Det er jeg glad for. :)

 • SVAR

  Tak fordi du gider lave sådan nogle skønne guides, for en nybegynder som mig har det været en stor hjælp :)

  • SVAR

   Det var så lidt. Det er det, som mine guides er der for.

 • SVAR

  Fantastisk og simpel guide – ligesom alle de andre guides, du har lavet herinde.
  Tusind tak – siger den nystartede blogger ;-)

  • SVAR

   Det var så lidt. Det er det, som mine guides er der for. :-D

 • SVAR

  Hej Celia,

  Hvor er du bare god! Jeg har – med stor hjælp fra dig – fået lavet en blog nu. TUSIND tak for hjælpen! Jeg er sikker på, at rigtig mange har haft glæde af din side :)

  • SVAR

   Hej Josefine

   Mange tak. Du må meget gerne dele min side med andre, som gerne vil i gang med at blogge. :D

 • SVAR

  Hej :)
  Håber du kan hjælpe mig lidt. jeg vil gerne have facebook like iconet på min blog, gerne sådan så der er et automatisk ved hvert indlæg, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Kan du hjælpe?
  Jeg har blogspot.

  Du må have et godt nytår! :)

  Mvh.
  Thea

  • SVAR

   Hej Thea

   Jeg er desværre ikke inde i, hvordan Blogspot virker. Prøv at se, om du har noget, der svarer til Plugins i WordPress. Jeg vil tro, at du kan hente en Facebook like-knap den vej igennem. :)

   Jeg er ked af, at jeg ikke kan være mere specifik, men jeg arbejder i WordPress.

   /Celia

 • SVAR

  Elsker denne guide, sååå simpel , såå perfekt til min tålmodighed ! (:
  Tak ! (:

  • SVAR

   Tusind tak, Josephine, hvor er det bare skønt at høre fra dig! :)

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia,
  jeg er enig med de andre – det er en rigtig dejlig guide.. Det virker bare ikke for mig, og jeg aner ikke hvorfor. Efter at have fulgt dine steps (og nu har jeg prøvet et par gange), siger den bare “sorry, there eas an error loading your widget”. Har du været ude for det?

  • SVAR

   Hej Julie

   Jeg mener, at Instagram har lavet det lidt om siden, at jeg skrev denne guide, så jeg får den lige opdateret, så du kan bruge den igen. Ellers skriv her igen og del din side, så kan jeg lige kigge på det og give mit bud.

 • SVAR

  Nyttig og informativ instruktion, så selv jeg nu tror jeg kan finde ud a det. Tak.

  • SVAR

   Hej Helene

   Det er jeg glad for. Det er hele min grund til, at jeg skriver de guides. For det skal ikke være besværligt at blogge – men sjovt.

 • SVAR

  Hej Celia.
  Min Instagram er ikke længere med nyeste billeder først på min blog. Jeg har læst at de har lavet om på deres newsfeed og ligeledes læst på deres side om sandbox, men er stået næsten helt af nu. Du har den bedste måde at guide på og jeg håber du kan hjælpe med lidt opklaring til nybegynderen hér, synes det er sjovt at lave min egen side, men er ved at tabe modet indimellem. Vil ligeledes høre dig om det stadig er dit tema bold, som Emily Salomon benytter ? Eller om du vil vise mig eksempler på sider med bold, der kunne passe til min blog.
  På forhånd tusind tak.
  Mange hilsner fra Kristina

  • SVAR

   Hej Kristina

   Denne guide skal lige opdateres, så det hele passer igen. Så jeg forstår godt, at det ikke giver så meget mening for dig. Hold lige øje for jeg håber snart, at jeg når til denne guide.

   Lige en opklaring: Emily Salomon (jeg tror, at hun har sit eget tema) har aldrig benyttet mit tema. Jeg tror, at du tænker på Emiliblog – hun er i dag hos Bloggers Delight så hun benytter et tema hos dem.

   Du kan se BOLD på Wanderings.dk. Det er faktisk også det, jeg har sat denne side op i, men du kan bedre se det på en blogside som min personlige blog. :D

   Hilsen Celia :D

 • SVAR

  det er superskønt med hjælp fra dine guides, tak :)

  • SVAR

   Hej Charlotte

   Jeg er glad for, at du kan bruge dem. Det betyder meget for mig, når bloggere kan bruge de ting, som jeg skriver.

 • SVAR

  Fin anvisning, nem at følge. tak for det. Jeg har dog en spørgs og lille ærgrelse:

  Ærgrelsen:
  når man via hjemmesiden klikker på instagram guides man til Snapwidget og ikke til instagram. er det mig der ikke har forstået det?
  Spørgs: Er du vidende om hvordan man giver mulighed for også foto med et konkret hastags bliver en del af det viste billede?

  tak for din tid

  • SVAR

   Hej Helene

   Det er rigtigt, at Snapwidget linker dig en til dem. Det gjorde de ikke tidligere, så jeg skal have opdateret min guide, så man kan bruge noget andet til Instagram, for det er ikke holdbart.

   Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med dit andet spørgsmål.

 • SVAR

  Tak for endnu en god guide, den vil simplethen bare ikke virke på mig, forstår ikke hvad jeg gør galt. Kan godt for teksten til at blive vist, men ikke mine instagram billeder :(

  • SVAR

   Hej Nadja

   Jeg tror faktisk, at der er kommet nogle ændringer, og det kan være grunden. Jeg skal lige have rettet dine guide igennem. Det er på min alt for lange todo liste. :)

 • SVAR

  Hej Celia! Tak for mange gode tips!! Jeg leder efter en guide til hvordan man får en “about me” ude i side baren… Samt hvordan man får et verdenskort i sidebaren..
  Kender du evt nogle guides eller kan du beskrive det kort? :)
  Mvh Emely

  • SVAR

   Hej Emely

   Alt i sidebar laver du i dine widgets. Det finder du under “Udseende” og så “Widgets.” Jeg har forklaret det nærmere i denne Youtube video: https://www.youtube.com/watch?v=rGWHs_T2MqQ

   Er der noget bestemt, som du gerne vil have på dit verdenskort? Du kan indsætte det som et billede på den måde, som jeg viser i videoen.

   Se videoen for jeg tror, at den giver et godt svar på dit spørgsmål. Ellers spørger du bare igen, så uddyber jeg. :)

   /Celia

   • SVAR

    TUSINDE TAK! Den video var lige hvad jeg havde brug for! Glæder mig til du laver flere !! :-)))))
    Har også fulgt din guide til instagram, men når man trykker på et billede går man videre til snapwidget og ikke til min instagram… Er det noget du evt ved hvordan jeg kan ændre?
    mvh Emely

    • SVAR

     Hej Emely

     Ja, jeg skal have lavet en ny guide, da Snapwidget ikke længere kan bruges. Så jeg skal lige finde ud af noget, der fungerer :)

   • SVAR

    >
    mhs til verdenskort, kunne jeg godt tænke mig noget lidt i stil med, at man kunne markere de steder jeg har lavet en blog om? også komme dertil via link.. hvis der findes sådan noget. ellers lidt i stil med det du har på wanderings…

    • SVAR

     Der er det, som hedder Clickable Map, men jeg ved ikke, hvor godt det fungererer i sidebar. Du kan afprøve det. Det er værd at bemærke, at kortet kun koster penge, hvis du senere hen vil have mulighed for at rette i det. Du kan altid oprette et nyt gratis.

     Det er det her: http://createaclickablemap.com/

 • SVAR

  Hej. Tak for guide – enkel og forståelig. Jeg har lige et enkelt spørgsmål. Kan jeg også lave instagramopslag her, eller er det kun via telefon? Mvh. Christa, Crocca Brugskunst

  • SVAR

   Jeg laver kun fra telefonen. Det er dog muligt, at du kan finde nogle programmer, som også kan gøre det fra computeren, men jeg anbefaler, at du bruger din mobil. :)

 • SVAR

  Det virker simpelthen ikke! Den skriver bare et link ind til snapwidgets side og viser mine billeder der – men jeg får intet på min side andet end linket.. Det ser jo ikke smart ud :(

  • SVAR

   Hej Nadia

   Jeg regner med at skrive en ny guide til Instagram, for det fungerer ikke ordentligt længere med Snapwidget.

   • SVAR

    > ved du, hvornår du har skrevet den, og hvilken widgetleverandør overvejer du at vælge i stedet?

    • SVAR

     Jeg har ikke helt fundet ud af, hvad jeg helst vil bruge. Men jeg håber da snart, at jeg kan give et bedre svar. :D

 • SVAR

  Det er bare en virkelig god vejledning tak for det!

  • SVAR

   Det var så lidt. :D . Jeg lover, at denne guide bliver opdateret.

   • SVAR

    Hej Celia. Din guide virker igen. Jeg satte den op igen forleden og fulgte “vejen” det så en smule anderledes ud, men altså det virker :-)
    Glade hilsner fra
    Kristina

    • SVAR

     Hej Kristina

     Mange tak. Jeg må vist lige finde ud af, hvad der skal ske med den. Det skulle gerne være så let som muligt for nye bloggere.

 • SVAR

  Seriøst TAK for gode guides som hjælper mig gang på gang!

  • SVAR

   Det var så lidt. :) . Det er grunden til, at jeg laver dem.