Sådan får du et Bloglovin’ ikon på din blog

Når du har oprettet din blog på Bloglovin’ (hvis du ikke ved, hvordan du gør det, kan du følge min guide til at komme på Bloglovin’ her), er det enormt vigtigt, at du gør dine læsere opmærksom på, at de kan følge dig på Bloglovin’. Chancen for, at de selv går derind og søger, er meget lille, og derfor er det rigtig godt at vise folk, at de kan følge dig på Bloglovin’.

Udover at opfordre dine læsere til at følge dig på Bloglovin’ i dine indlæg, er en metode til at vise din eksistens på Bloglovin’ ved at have et lille Bloglovin’ ikon på din blog.

Bloglovin’ er rigtig stort blandt de danske bloglæsere, og derfor kender de også de tre helt almindelige Bloglovin’ ikoner, som I kan se herunder:

Bloglovin' ikon

Hvis du scroller lidt ned her på siden, kan du se, at jeg selv benytter mig af det blinkende Eiffel Tårn ikon her på siden. Hvorfor? Fordi det fanger mine læseres opmærksomhed. På min skønhedsblog bruger jeg ikonet med den nøgne dame. Det fungerer også rigtig godt.

Når dine læsere ser dette ikon, ved de med det samme, at her kan de følge dig på Bloglovin’. Når de klikker på ikonet, kommer de direkte over på den Bloglovin’ side, hvor de kan begynde at følge din blog.

Et alternativ for de kreative er at lave dit eget Bloglovin’ ikon. Det kan f.eks. være et billede af dig eller noget andet, der har relevans for din blog, med en tekst, der opfordrer folk til at følge dig på Bloglovin. Det vil jeg komme ind på i en anden guide.

Men hvordan får du ikonet på din blog? Det vil min guide her hjælpe dig med. Den er skrevet, fordi en af jer skønne læsere af lavenblog.dk spurgte. Og jeg vil naturligvis altid hjælpe! Jeg håber, at I kan bruge guiden. Hvis der er andet, I gerne vil have en guide til, så skriv endelig, så vil jeg hjertens gerne skrive om det.

Få et Bloglovin’ ikon på din blog

I dette afsnit guider jeg dig til at få et af de tre kendte Bloglovin’ ikoner på din blog. Bare følg punkterne herunder, så skulle det gerne tage ganske kort tid.

1. Log ind på Bloglovin’ og klik på det lille blå hjerte i øverste menu til højre og klik på “Bloglovin’ Button”. Det ser således ud:

guide til Bloglovin'

2. Find det ikon, du bedst kan lide og klik på teksten “Get this icon” under det valgte ikon.

forskellige Bloglovin' ikoner

3. Kopier hele teksten fra den lille boks, der popper op. Det ser således ud, og det er vigtigt, at du kopierer hele teksten:

Bloglovin' guide

4. Gå ind på din blog og log ind. Her antager jeg, at du bruger WordPress. Hvis du gerne vil have Bloglovin’ ikonet på i din sidebar, som jeg f.eks. har her på lavenblog.dk, skal du gå ind under “Udseende” og herefter “Widgets”.

En widget er det, du kan bygge din sidebar op med. Og her er det rigtig smart at putte dit Bloglovin’ ikon, da alle dine læsere vil se din sidebar, når de er inde på din blog.

Nu ser du alle de forskellige widgets, du kan vælge. Du skal have fat i Tekst-widget’en:

widget guide wordpress

5. Træk widget’en over i din sidebar i den rækkefølge, du gerne vil have den i. Den widget, der ligger øverst i rækken, vil også vises først på din blog. Widgets kan super nemt trækkes rundt og du kan prøve forskellige rækkefølger af.

Den tekst, du har kopieret i punkt 3, er en såkaldt HTML-tekst. Du behøver ikke nødvendigvis at forstå, hvad det vil sige, for det gør WordPress. Det eneste, du skal vide, er, at denne tekst giver WordPress al den information, den har brug for, for at vise din widget.

Klik på widget’en, så den åbnes. Her kan du give den en overskrift, jeg har f.eks. kaldt min “Følg med på Bloglovin'”. Teksten, som du kopierede fra Bloglovin’ skal du sætte ind i det hvide tekstområde, så det ser sådan her ud:

Bloglovin' ikon på din blog

6. Tryk på den blå “Gem” knap og gå ind på din blog og nyd det flotte syn af et Bloglovin’ ikon på din blog:

Få Bloglovin' på din blog
[line]

Få en counter på din blog også

Flere blogs benytter sig af at vise, hvor mange followers de har på Bloglovin’. Dette har Bloglovin også lavet et ikon til, der automatisk viser, hvor mange followers du har på din blog.

Tænk dig om, før du tilføjer en counter på din blog, for der er nogle overvejelser, du bør gøre dig først.

Generelt synes jeg, at en counter er en super fed idé at tilføje din blog. Jeg tror på, at der er et psykologisk aspekt i at have en counter, når du har mange followers.

Hvis dine læsere kan se, at der allerede er over 100 eller over 1000, der følger dig på Bloglovin’, så tror jeg på, at det giver dem ekstra lyst til at følge dig. De kan se, at der er rigtig mange andre, der følger dig, og det kan – for de fleste – virke som et kvalitetsstempel af din blog.

Det er ikke det nemmeste i verden at få followers på Bloglovin’, men jo flere du har, jo lettere bliver det. Jo flere der følger dig, des flere siger også “god” for din blog.

Jeg bruger f.eks. en counter på min skønhedsblog, da jeg har over 500 følgere på Bloglovin’ nu. Det var helt rigtigt for min blog at tilføje en counter, og der kommer hele tiden flere til.

Screen Shot 2013-10-22 at 6.49.31 PM

Her på Lavenblog.dk har jeg kun lidt over 20 followers, og derfor føler jeg ikke, at min blog er “moden” til at have en counter endnu. Naturligvis er det smag og behag, men jeg ville lige komme ind på det, så du har noget at tænke over, inden du tilføjer en counter.

Hvis du gerne vil have en counter, så skal du bare følge denne guide igen. Selve counteren ligger inde på Bloglovin’ samme sted som du fandt Bloglovin’ ikonet.

Når du har kopieret koden, skal du bare tilføje den under det andet Bloglovin’ ikon i den samme widget. Så vil det blive vist under det andet ikon, på samme måde som det gør inde på sarthud. dk.

[line]

Jeg håber meget, at du kunne bruge guiden! Kom gerne med dine spørgsmål eller øvrige kommentarer herunder!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

46 Comments

 • SVAR

  Fedt, tak fro hjælpen, så lykkedes det også mig:-)

  • SVAR

   Helt perfekt, Kristina! Jeg er glad for, at du kunne bruge guiden! :)

 • SVAR

  Nu har jeg et flot eiffel torn på min blog! Tak!

  Håber du ville tjekke min blog, og måske følge den også?
  http://www.juliafriel.blogspot.dk

  • SVAR

   Fedt! Jeg er glad for, at du kunne bruge guiden! :)

 • SVAR

  Hej!
  Kan du hjælpe med hvordan man sætter ikonet ind hvis man bruger blogspot? :)

  • SVAR

   Jeg bruger ikke selv Blogspot, men jeg vil gerne prøve at tjekke det ud for dig. :)

 • SVAR

  TAK! Fed fed fed hjælp !! :)

  • SVAR

   Hvor er det fedt, at du kunne bruge det, Kia! :)

 • SVAR

  Hej Celia,
  Jeg har lige fulgt din guide til at få bloglovin på sin blog. Da jeg så skrev mit første indlæg (hvor man kopierer linket fra Bloglovin’ ind i et indlægs HTML), kom det med det samme på Bloglovin. Men nu har jeg for måske en halv time siden udgivet et nyt indlæg – som ikke er at finde på Bloglovin..
  Ved du hvad der kan være i vejen? Skal man gøre noget aktivt på sin blog for at indlæggene kommer frem på bloglovin?

  Tak for nogle rigtig gode guides,

  Hilsen Line

  • SVAR

   …. og i netop dette øjeblik, kom indlægget frem derinde. Så det gik alligevel. Er det normalt med lidt ventetid? :)

   • SVAR

    Hej Line

    Hvor er det skønt at høre, at du har kunnet bruge mine guides! Jeg har en masse mere, der kommer løbende, så du kan godt glæde dig. :)

    Ang. Bloglovin’, så synes jeg godt, at den kan være lidt langsom nogle gange. Men den plejer at hente dine indlæg ind automatisk inden for en halv time! :) Men der har været nogle tilfælde, hvor Bloglovin’ slet ikke har hentet nye indlæg, men det er så en fejl fra deres side, for det skal fungere automatisk. Hvis du nogensinde oplever problemer, hvor Bloglvin’ ikke henter dine indlæg, kan jeg kun anbefale dig at skrive til deres kundeservice. De er meget søde, svarer hurtigt og løser problemerne! Jeg er kæmpe fan af deres kundeservice. :D

    Tillykke med din nye blog og rigtig meget held og lykke.

    Mvh. Celia

    • SVAR

     Tusind tak for svar. Jeg må væbne mig med tålmodighed i fremtiden ;) Men du ved, når man lige er startet, så vil man jo bare gerne have, at det virker. Det er jo så spændende! :D

     Men godt at vide, at deres kundeservice er så søde og effektive :)

     • Åhhh ja! Det er helt umuligt at vente! Jeg kender det virkelig godt. :) Ens engagement er bare på sit højeste, når man lige er gået i gang, og så er det skide irriterende at skulle vente på teknikken!

      Jeg håber, at du bliver glad for det i fremtiden. Det hele skal nok ordne sig!

 • SVAR

  Hej Celia :)
  Jeg kunne godt tænke mig et link til den blogpost du vil lave med hvordan man får bloglovin på sit eget ikon/billede på ens blog.
  Men hvordan har du fået det nederst på din blog?

  Mvh Katrine :)

  • SVAR

   Hej Katrine. :) Mener du som et lille rundt ikon, som jeg f.eks. har på min blog sarthud? :) Sådan en guide skal jeg virkelig have lavet, tak for påmindelsen!
   Dem, jeg har nederst her på siden, er faktisk nogle, som fulgte med automatisk i mit tema Jacqueline fra Bluchic!

   Jeg skal nok lige få lavet en guide til det hurtigst muligt. Men du kan søge på “social media icons” på Facebook – her er en masse gratis (og flotte!) ikoner, som du kan bruge til din blog. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  TUsind tak for hjælpen! Det var virkelig dejligt!!

  • SVAR

   Jamen, det var da så lidt, Josefine! Med så sød en kommentar fra dig, var det da det hele værd. :)

 • SVAR

  Hej,
  Jeg har oprettet min blog på bloglovin’, men jeg kan simpelthen ikke få ikonet frem på min blog. Jeg ved ikke om det måske har noget at gøre med temaet. Har du nogle ide om, hvordan jeg får det frem?
  Jeg har også et andet problem; Jeg kan ikke få en knap, der viser mine kategorier og arkiver frem, ligegyldigt hvad jeg prøver. Her tænker jeg også, at det måske er temaet, der er noget i vejen med. Kan du hjælpe?

  • SVAR

   Hej Sarah

   Nu var jeg lige forbi din blog, og det ser ud til, at du fandt ud af begge dele!

   Lige med de ting, som i virkeligheden bare er HTML og en del af WordPress, burde det ikke have noget med temaet at gøre – netop fordi det er så grundlæggende og ligger “under” temaet, hvis man kan sige det sådan.

   Så godt at se, at du fik løst det! Det ser fint ud. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Viiiiiiirkelig god hjælp! Jeg har bare ét problem nu: min sidebar bliver ved med at lægge sig under min første blogindlæg, hvilket betyder at man skal til at scroll ned for at se det (altså sidebaren), og det er lidt træls, og ser IKKE godt ud. Ved du, hvad jeg gør galt?:-(

  • SVAR

   Hej Pernille. Det ser ud til, at du fik løst problemet. :) Jeg kan se, at du ligger hos Bloggers Delight, så de vil skulle yde support en anden gang, da de bruger deres eget system. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Tusind tak for en dejlig nem vejledning.

  • SVAR

   Det var så lidt, Rikke! Jeg er glad for, at du kunne bruge det :)

 • SVAR

  Hej og TUSIND tak igen for gode guides!! Helt fantastisk hjælp! Jeg har tilføjet Bloglovin på min nye blog – MEN billedet vil ikke vise sig….. Den viser en masse små vinduer med sådan et icon når man ikke kan se billedet…. Det har faktisk fucket min højre sidebar lidt op…. Øv, øv – ved du hvad der kan være galt?

  Mange hilsner
  Rikke

 • SVAR

  Ahhh jeg fandt ud af det – det var fordi jeg ikke havde kopieret hele teksten…. ;-) MEN det ser lidt noller ud, at ikonet står til venstre i feltet – kan man ændre det, så det står midt i og blinker? Hvis du forstår, hvad jeg mener?

  Hej fra Rikke

  • SVAR

   Godt, du fandt ud af det, Rikke! :D

   Jeg forstår. Du kan tilføje < center > (uden mellemrum) før teksten starter og derefter (uden mellemrum) helt til sidst. Så vil det blive centreret! :D Jeg håber, det virker. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,

  Synes virkelig det er nogle gode guides du laver og det mener jeg, for ellers ville jeg ikke kunne finde ud af at følge dem :)

  Du skriver i dette indlæg at: “Et alternativ for de kreative er at lave dit eget Bloglovin’ ikon. Det kan f.eks. være et billede af dig eller noget andet, der har relevans for din blog, med en tekst, der opfordrer folk til at følge dig på Bloglovin. Det vil jeg komme ind på i en anden guide.” – Er det her en gide som du har lavet eller? Synes nemlig ikke at jeg kan finde den her på bloggen!

  Mange hilsner Kathrine

  • SVAR

   Hej Kathrine

   Nej, jeg har ikke lavet en guide til netop det. Du kan indsætte et billede i din sidebar, og her kan du designe dit eget. F.eks. hvis du bruger Adobe Illustrator eller PicMonkey.

 • SVAR

  Hej med dig
  Jeg ønsker også et fint ikon i min sidebar, men når jeg går ind på Bloglovin og vælger et hvilket som helst ikon, så kommer koden frem som den skal men under koden står der, at den ikke kan bruges på wordpress. Fedt nok, ingen af dem kan bruges. Kender du til det og hvad gør man så?
  På forhånd tak Stella

  • SVAR

   Hej Stella

   Jeg plejer at indsætte et billede med Bloglovin’, og så kan du indsætte det på din blog i sidebar.

 • SVAR

  Kære Celia – 1000 tak fordi du har lavet de bedste guides! De har virkelig hjulpet mig! Og tak for den gratis E-bog også :)

  Jeg har virkelig problemer med at få sådan et artic ikon på min blog fra bloglovin… På min bloglovin findes det blå hjerte ikke og jeg har søgt og søgt og det er kun de alm follow signs der dukker op og ikke ikonerne med eiffiel og den nøgle dame f.eks.

  Whaaaaaat to do? Jeg håber virkelig du kan hjælpe :)

  KH

  Annesofie

  • SVAR

   Du kan altid lave dit eget og så linke fra dit billede til din bloglovin’.

 • SVAR

  Hej Cecilia, jeg ved at det er ved at være noget tid siden du har lavet denne guide, og jeg tror at nogle ting er blevet lavet om siden da. Jeg kan i hvert fald ikke få de ikoner som du viser her. Dem jeg kan vælge imellem er helt simple sorte, hvor der står bloglovin på. Der står desuden at de ikke understøttes af wordpress. Hvad hulen skal jeg så gøre ? :) Håber du kan hjælpe..
  Venlig hilsen Sanne

  • SVAR

   Hej Sanne

   Ja, det er rigtigt, at de har fået nye ikonner. Du kan altid tage dem, jeg bruger og så smide dem ind som billede med dit bloglovin’ link.

   Det er et stykke tid siden, at du har skrevet, så jeg vil ikke komme med en lang forklaring på det lige her. :)

 • SVAR

  Hej Celia :)

  Jeg startede en blog i oktober 2015 på wordpress, og jeg har en Bloglovin konto og det hele, men jeg kan bare ikke få bloglovin ikonet ind på min blog, når jeg går ind på get this widget på bloglovin, skriver den wordpress is currently not supported. Og det har der stået i al min blogger tid, hvilket er rigtig frustrerende da jeg jo rigtig gerne vil have ikonet ind på min blog, desuden har jeg set andre bloggere med samme tema fra wordpress, som er startet op efter mig, og de har ikonet. Så er der en anden måde hvorpå jeg kan få ikonet ind?

  Hilsen Charlotte

  • SVAR

   Hej Charlotte

   Har du mulighed for at skrive til Bloglovin’, så kan de give et svar. Du må gerne poste svaret her, så skal jeg nok forklare, hvad de mener, hvis det slet ikke giver nogen mening.

 • SVAR

  Hvordan har du tilføjet de runde knapper, som henviser til twitter, facebook osv?

  • SVAR

   Hej Anna

   Jeg har brugt et plugin, der hedder Really Simple Share :) Prøv at søge på det under plugins i WordPress, så skal du nok finde det.

   Held og lykke!

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia
  Når jeg trykker på Bloglovin Button, kommer jeg til Widgets og her ser follow “knappen” meget anderledes ud. Det er jo sikkert fordi de også laver nyt med tiden, men jeg syntes de iconer du viser er så finde. Kan man stadig finde dem og bruge dem, eller må man “nøjes” med de nye tekst knapper, som de har lavet?
  Tak for hjælpen, jeg er allerede kommet meget længere med min blog end jeg havde troet jeg ville kunne.

  • SVAR

   Hej Jennifer

   Fedt, at du er kommet i gang med at blogge. Sådan. :D

   Hvis du kan lide dem, kan du bare højreklikke på dem og vælg “Gem billede.” Så bruger du bare dem og indsætter dit link i selve billedet.

   Du må sige til, hvis du har problemer med det.

 • SVAR

  Hej Celia.

  De skriver på bloglovin at wordpress ikke er understøttet? hvad betyder det?

  • SVAR

   Fik du løst det her problem? For WordPress er understøttet, så du skal skrive til dem og spørge dem, hvad der er galt. De plejer at være søde nok til at svare.

 • SVAR

  jeg tror desværre ikke dette ikon findes længere :-(

  • SVAR

   Nej, desværre. De har opdateret deres ikoner. :) Det sker jo desværre!

   Held og lykke.

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia!
  Jeg har netop oprettet min blog, og vil super gerne have den forbundet med Bloglovin’. Jeg har fulgt de links der guider mig igennem, men hver gang jeg når til ”Claim blog” og indsætter linket i et nye indlæg på min blog, gemmer og trykker ”Claim blog” på Bloglovin’, så siger den: “We couldn’t find the link on your blog.
  Are you sure you published a new post with the link?”
  Jeg har prøvet flere gange over to dage, og jeg kan bare ikke få det til at virke…

  Har du nogle gode råd eller ideer til, hvad jeg kan gøre?

  Hilsen en forvirret, ny blogger ;-)

  • SVAR

   Hej Anna

   Problemet er stort set altid hos Bloglovin’. Du skal blot skrive til dem, så fixer de det for dig. Det er vildt søde til at hjælpe.