Sådan kan du tjene penge på din blog

Det her emne har jeg gerne villet skrive om rigtig længe, men jeg har været lidt i tvivl om, hvordan jeg skulle gribe det an. Det er der flere årsager til:

For det første mener jeg ikke, at du skal starte en blog, fordi du gerne vil tjene penge på den. Og det er derfor vigtigt for mig, at dette indlæg ikke kommer til at udstråle, at det er rigtigt eller nemt at tjene penge på din blog. Det er det bestemt ikke. Du bliver ikke rig, og din timeløn er elendig – så det skal ikke være dit motiv for at blogge, at du bare gerne vil tjene penge på den.

For det andet har jeg været i tvivl om, om dette indlæg ville afføde en masse uhensigtsmæssig reklame på diverse blogs. Gør det nu med måde og lad være med at sælge dig selv for “billigt” og ikke mindst din blog. En blog, der er overplastret med annoncer sender bare ikke de rigtige signaler. Så tag den med ro.

Når det så er sagt, så er det fedt at tjene penge på sin hobby! De penge, jeg har tjent på min blog, er de fedeste penge, jeg nogensinde har tjent. Og det mener jeg virkelig. Men jeg kan på ingen måde leve af dem, men det giver en fantastisk følelse alligevel.

Og det er netop af den grund, at jeg alligevel har besluttet at skrive denne guide. For jeg vil gerne have, at I får den fede følelse, som jeg selv sidder med, når jeg endelig tjener lidt penge på min blog. Så lad os se på de mange muligheder!

Der er mange måder at tjene penge på sin blog på

Der er rigtig mange forskellige måder, du kan tjene penge på din blog på, faktisk er det kun din fantasi, der sætter grænser for, hvordan du kan bruge din blog som indtægtskilde. Jeg vil forsøge at komme ind på de mest almindelige metoder i denne guide. Til sidst vi jeg give nogle bud på, hvad du ellers kan prøve dig af med.

Det er ikke alle måder, der vil passe på forskellige blogs, og det er meget forskelligt, hvad folk har gode erfaringer med. Så derfor vil jeg opfordre dig til, at du prøver de forskellige metoder af for at se, hvad der passer bedst til dig og til din blog.

Affiliate marketing

Affili-hvad-for-noget!? sagde min mor, da jeg første gang fortalte hende, hvordan jeg tjente lidt lommepenge på min blog. Denne term er måske ikke en, du før har stiftet bekendtskab med, og derfor vil jeg her lige give dit et overblik over, hvad affiliate marketing er og hvorfor det – i mine øjne – er så fantastisk smart!

Måske har du lagt mærke til, at flere blogs under en post skriver “Indeholder affiliatelinks” eller “adlinks”, som nogle også kalder dem. Forvirrende? Ja, måske, men det betyder sådan set bare, at den blog anvender affiliate marketing til at tjene lidt på sin blog.

Affiliate marketing fungerer på den måde, at du linker til en webshop med produkter, som du i et blogindlæg har omtalt. Når en af dine læsere klikker på dit affiliate-link, plantes der en såkaldt cookie, der fortæller, at personen kommer fra din blog. Hvis din læser vælger at købe noget på den shop, du har sendt ham eller hende ind på, tjener du en procentdel af salget.

Rigtig mange bloggere linker i forvejen til en masse webshops, hvor man kan købe de produkter, de blogger om – så hvorfor ikke få mulighed for at tjene lidt på det? Det koster hverken dig eller dine læsere noget, din kommision går direkte fra webshoppen.

Affiliate marketing er det, jeg tjener stort set alle mine penge på bloggen på, og derfor er det også det første, jeg her nævner.

Læs min fulde guide til og beskrivelse af affiliate marketing her.

Sponsoreret indhold

Hvis du læser nogle af de store blogs i blogland, kender du helt sikkert allerede til denne måde at tjene penge på. Sponsoreret indhold på din blog går kort fortalt ud på, at en virksomhed eller organisation betaler dig for at skrive et blogindlæg om dem eller deres produkter.

Dette er noget, der kan give ret gode penge, og det er helt sikkert også grunden til, at mange bloggere gør det. Dog skal du passe på, at det ikke tager overhånd, så du kommer til at fremstå utroværdig over for dine læsere.

Dine faste læsere stoler rigtig meget på dig og på det, som du blogger om. Så hvis du begynder at fylde din blog med sponsoreret indhold, vil du sætte denne troværdighed på spil – så du skal virkelig overveje meget nøje, hvad du takker ja til, da det kan have konsekvenser for din blog.

At skrive sponsoreret indhold på din blog er først noget, du får mulighed for, når du har nogle seriøse læsertal bag dig. Virksomhederne skal have en god værdi, før de vil betale dig for at skrive om dem, og det får de, hvis du har en masse læsere.

Annoncer på bloggen

Hvis du læser mange blogs hos Bloggers Delight, er du bekendt med bannerannoncer på blogs. Det er de store grafiske reklamer, der ofte ligger over headeren på en blog, mellem indlæggene eller i sidebaren på en blog. Her reklamerer bloggerne for en virksomhed, og du kan klikke dig over til virksomheden via banneret.

Bannerannoncering er oftest købt efter hvor mange tusind besøg, du har, noget som man i branchen kalder CPM (Cost Per Mille – Beløb pr. tusinde). Det kan f.eks. være en CPM på 100 kr. – hvis din blog har 10.000 visninger, vil du altså få 1000 kr. for sådan et banner.

Bannerannoncering kan også betales efter klik, men det vil stort set altid være en dårlig løsning for dig, da det er de færreste, der læser din blog, der har lyst til at klikke væk fra din blog via et banner.

Det er en super fed måde at tjene penge på, da der er gode penge at hente, og det ikke er så forstyrende for dine læsere at se på. Hvis du derimod vil irriterer dine læsere med en pop-up annonce, kan du tjene endnu færre penge på annoncering på denne måde. Det er dog ikke noget, jeg vil anbefale, da det er voldsomt irriterende for dine læsere at se på. Jeg vil ikke bruge pop-ups nogensinde på min blog. Det vil jeg simpelthen ikke byde mine læsere.

Ulempen ved denne metode er, at det er så uendeligt svært at få aftaler om annoncering i hus. Det kræver virkelig, at du er en ægte sælger, der ikke er bleg for at gribe telefonen og ringe til potentielle annoncører.

Sælg dine egne produkter

Hvis du er en kreativ type, der laver dine egne produkter (f.eks. smykker eller tøj), kan du sælge det gennem din blog. Det kan også være, at du har skrevet en bog om det, din blog handler om, og den kan du også sælge til dine læsere.

Dette er ikke en metode, som mange danske bloggere gør meget brug af, men det er voldsomt populært i USA at sælge sine egne produkter. Det kræver naturligvis også en læserskare, men så er her også gode penge at hente, da al indtjening går direkte til dig!

Du kan også starte en webshop ved siden af bloggen og så linke en masse til den. Det kræver en god portion startkapital, men det er helt sikkert noget, der kan give en god indtjening i længden – men det er naturligvis ikke her, du skal starte, når du laver en blog.

Andre tanker om at få værdi fra din blog

Det er rigtig givende at blogge. Den fantastiske forbindelse, du har til dine læsere, er simpelthen ikke til at putte en pris på. Men du kan naturligvis ikke leve af folks søde kommentarer og likes på din blog.

Og selvom du ikke nødvendigvis kan tjene penge på din blog, så kan du sagtens få værdi ud af den alligevel. Når du har fået nogle faste læsere, og du virkelig gør dig umage med dine indlæg, kan du begynde at kontakte virksomheder og høre, om du må få lov til at anmelde et af deres produkter, hvis de vil sende det til dig.

Da jeg havde blogget i nogle måneder på min skønhedsblog, begyndte jeg at skrive rundt og fik på den måde nogle produkter, jeg kunne anmelde på min blog. Det var kæmpe stort for mig! Jeg husker tydeligt, da jeg fik min første aftale i hus, og da pakken med produkter efterfølgende dumpede ind ad døren hos mig – jeg kunne slet ikke få armene ned.

Dog skal du sørge for altid at have virksomhedens værdi for øjet. Lad være med at skrive “Jeg vil gerne anmelde jeres produkter på min blog, for det ville være fedt.”. Naturligvis vil det være fedt for dig. Men hvad får de ud af samarbejdet? Det skal du fortælle dem. Hav altid fokus på, hvordan du kan hjælpe dem – ikke omvendt! Det er trods alt dig, der spørger om nogle gratis produkter.

Kun din fantasi sætter grænser…

Du kan udnytte din blog på utroligt mange måder. Det kræver bare, at du selv kan se mulighederne og har fantasi til at forestille dig, hvad det kan give af gavn. Vær aldrig flov over din blog og sørg for at dele den en hel masse, så dine venner og bekendte kan se, hvad du kan.

Der findes bloggere, der har fået tilbudt job fra deres blog. Bloggere, der har været på rejser pga. deres blog (jeg var selv tre dage i Sydtyskland med Dr. Hauschka pga. min blog i juni 2013 – en helt uforglemmelig opevelse!), og der findes bloggere, der har fået nye venner gennem deres blog.

Mulighederne er mange. Og jeg tør faktisk godt at love dig, at hvis du bliver ved med din blog og virkelig hænger i, så vil der komme nogle fantastiske muligheder for dig, og din blog vil bringe en masse godt med sig, som du ikke ville have fået uden bloggen.

[line]

Tjener du penge på din blog – hvordan? 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

42 Comments

 • SVAR

  Hejsa,
  Vi er et par veninder som tænker på at starte en blog, bare fordi vi elsker at lave mad fra det søde køkken, og gerne vil vise hvad vi laver. Vores venner er vist efterhånden ved at være træt af at vi lægger madbilleder op på vores alm FB side.
  Når nu vi er i gang med tanken kan vi selvfølgelig lige så godt se om der kunne falde lidt lommepenge af som kan bruges til props. Derfor vil jeg høre dig om links til webshops. Er det noget man skal aftale med webshoppen eller er det bare noget som webshopperne er med på?
  Mvh Marianne

  • SVAR

   Hej Marianne

   Det lyder som en super god idé at starte en blog om den gode mad, som I laver. For tiden er det virkelig hot med disse madblogs, og jeg tror ikke, det er noget, der er på vej væk – tvært imod! :) Så kom I endelig i gang. :D

   Ja, det er skønt at tjene lidt hist og her på sin blog. Dog skal I regne med, at det er noget, der tager lang tid at bygge op og ikke bare kommer snigende over natten – desværre. Men derfor er det naturligvis noget, I bør have fokus på, for som du siger, er det jo skønt, hvis der falder lidt af ved siden af bloggen – i hvert fald så domæne og webhotel er betalt hjem igen. ;)

   Ang. affiliatelinks, så er det noget, jeg snart kommer med en længere guide om. Det er nemlig sådan, at du skal have en aftale med et affiliatenetværk, der giver dig den perfekte platform til at tjene penge på. Du vil således blive partner til et affiliatenetværk, og herefter skal du simpelthen blot tjekke deres udvalg af webshops. Her vil du kunne se, hvor mange procenter af hvert salg, du tjener (typisk 8-15%), og du vil kunne ansøge om at lave affilaitelinks til den shop.

   Når du er godkendt, skal du bygge links til den shop gennem affiliatenetværket. Det skal gøres på denne lidt besværlige måde, så netværket kan tracke, at salget kommer fra din blog.

   Jeg håber, det gav lidt mening. Det er desværre ikke alle webshops, der har affiliateaftaler hos netværkene endnu, men der kommer hele tiden flere og flere til. Jeg skal nok få lavet en guide, der 100% viser, hvordan du bruger de forskellige affiliatenetværk. Så stay tuned. :)

   Dog kan jeg anbefale jer at gå i gang med bloggen allerede nu. Det skal nok blive en god succes – når min guide er oppe, kan I begynde at prøve jer frem med affiliate marketing. :)

   I kan se min guide til at starte en blog lige HER.

   held og lykke.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Jeg fortsætter min tur de Laveenblog og finder jo det ene super relevante indlæg efter det andet!

  Affiliatelinks og -netværk, det lyder spændende og ret relevant for vores blog.
  Vores læsere vil virkelig kunne bruge f.eks. et link til webshops med LCHF-venlige produkter. Mon indlægget om emnet gemmer sig herinde et sted eller er under opsejling??!
  Vi har netop fået en bog-giveaway i hus og har på den konto skrabet yderligere 4 bøger hjem blandt andet til brug på en messe 15. marts 2014! Det var virkelig en sejr da det faldt på plads og jeg tænker, at jeg heller ikke kan få armene ned, når posten kommer med DEN pakke!!

  Kh Karin/lchf-nydelseoglivskvalitet.dk

  • SVAR

   Åh, hvor er du skøn, Karin! TAK for dine søde ord. :) Jeg er glad for, at siden hjælper dig. :)
   Indlægget er netop under opsejling, og jeg har faktisk NÆSTEN skrevet det færdigt, jeg skal nok få det lagt op inden for de næste par dage. :)

   Kæmpe tillykke med at få skaffet bøgerne! Det er bare så godt klaret. :) Og jeg husker stadig min første gang, hvor jeg fik noget sponsoreret. Det var så vildt! Du er god.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej søde Celia!
  Jeg overvejer at starte nogle affiliate netværk op på min blog, men jeg har det a du har skrevet at det var nemmest bare at have et enkelt netværk? Desuden er jeg lid i tvivl om hvilke netværk jeg skal vælge nogen gode råd?

  Kh Karina

  • SVAR

   Hej Karina! :)

   Har jeg skrevet, at det er nemmest at have et enkelt netværk? Så har jeg formuleret mig dårligt. :) Alle netværk er superforskellige, og det er ikke alle, der vil passe til det emne, man skriver om på sin blog. Altså, jo flere – jo bedre, vil jeg næsten sige, blot man finder nogle, hvis programmer man kan bruge.

   Jeg er mest glad for Partner-Ads, og de er super gode på skønhedsprodukter – jeg har også lavet en guide til at komme i gang med netop Partner-Ads, så den må du lige tjekke ud! Tradedoubler har mange modeprogrammer, men jeg har ikke god erfaring med deres kundeservice, tracking eller udbetaling, så dem vil jeg faktisk ikke anbefale dig. Zanox ved jeg, at mange bloggere brugere, så de er også super! Jeg skal klart have opdateret hele siden her med endnu flere guides til netop affiliate marketing, da det er noget, som jeg selv har super god erfaring med, og som faktisk er det, jeg stort set lever af i dag. :)

   Men tjek min guide til Partner-Ads! De er altså bare gode. :)

   Stort knus til dig! :)

   • SVAR

    Hmm det kan godt være at det er mig der har misforstået det så, sorry :)
    Men tak for din anbefaling – er i gang med at oprette mig hos Partner-Ads og Zanox :)

    • SVAR

     Det gør absolut ingenting! Jeg håber, at du får glæde af begge programmerne! Jeg er i hvert fald rigtig tilfreds med især Partner-Ads :)

 • SVAR

  Hejsa

  Tak for en super fin side, hvor jeg har fundet mange gode råd.
  Nu til et spørgsmål. Jeg er blevet kontaktet af et firma der kalder sig wesponsorposts.com, der vil lave en aftale om sponsorerede posts på min blog mod betaling. Men jeg har aldrig hørt om dem og kan ikke finde så meget på nettet om dem. Er det noget du kender til?
  På forhånd tak for hjælpen!
  Mvh Anne

  • SVAR

   Hej Anne :)

   Tak for de søde ord! Jeg er glad for, at du har kunnet bruge siden. :)

   Haha, hvor er det sjovt. :) Min kæreste har faktisk arbejdet sammen med dem. Så vidt jeg forstår, kontakter de dig, hvis de har nogle posts, de gerne vil have skrevet. Herefter får du så nogle penge. Jeg er ret sikker på, at du kan takke nej, hvis det ikke er et produkt, du har lyst til at skrive om på din blog.

   Min kæreste får sin betaling i overmorgen, så der vil jeg kunne fortælle dig, om de betaler. ;) Haha!

   Men jeg tænker, at der ikke kan ske noget ved at takke ja til det? Det eneste, du skal være opmærksom på, er, at de er lidt shaky, når det kommer til at opfylde Googles regler. :/ Læs evt. min guide til SEO og linkbuilding her på siden. De vil have, at du skriver indlægget er sponsoreret i et billede, således at det ikke kan læses af maskine, som Google ellers siger, man skal. Derudover vil de også have do-follow links i stedet for no-follow links, som de burde…

   Så der er lidt at tænke over. :)

   Held og lykke!

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Hej Celia,

    Jeg er netop blevet kontaktet af Wesponsorpost.com, men jeg vil gerne lige høre om din kæreste fik betaling? Er de lidt legit nok, eller er de nogle fuskere?
    Man skal jo altid passe på når det er på nettet.

    Venlig hilsen
    Camilla Julie

    • SVAR

     Hej Camilla Julie

     Det gjorde han, ja, så de er vist gode nok! :D Og ja, man skal altid lige være påpasselig!

     Held og lykke med partnerskabet! :D

     Mvh. Celia

 • SVAR

  Men det kræver rimelig hårdt arbejde at skulle tjene penge som blogger.

  For mig personligt har der aldrig været det store at hente ved at blogge. Derimod at lave en webshop virker! :D

  • SVAR

   Ja, det er så rigtigt!

   Jeg har også en webshop, og den tjener ikke ret godt! Det kræver jo også hårdt arbejde. Jeg tror også, at det kommer meget an på, hvad man finder interessant. Jeg er klart mere til at blogge end at drive webshop! Og det afspejler sig i sandhed også i min indtjening på begge. ;) Men du har ret. :) Det kræver sgu hårdt arbejde!

 • SVAR

  Hej Celina. Fedt med så mange gode råd tak.
  Har densifste tid haft en drøm om at starte en blog, og kanmærke for hver dag der går, er jer mer og mere interesseret i det og nysgerrige :) tænker lidt jeg vil oprette to, en med en masse om mit liv, dagligdag med snart to små børn hvora den ældste har læbe gane spalte. Hvor den anden skal være om det fashion, med hvad der sker af nye tiltag, brands, shows, kollektioner, mm.
  Hvad tænker du om det? For ved jo der er mange der skriver blog, så min eneste frygt er jo egentlig at ingen vil læse mit.
  Er mest til at løbe domæne fremfor gratisblog.
  Håber du har nogle fif, råd, og ideer :)
  Mvh janni

  • SVAR

   Hej Janni

   Det var så lidt! Jeg er glad for, at du har kunnet bruge mine råd. :)

   Jeg kan godt forstå, at du gerne vil starte en blog – og det kan jeg kun råde dig til at gøre, hvis du har lysten! Kun på den måde kan du finde ud af, om det er noget for dig. :)

   Det lyder begge som nogle spændende blogs! Det eneste, jeg har at knytte en kommentar til, er, at det er et kæmpe arbejde at have en blog! Meget mere, end man lige tror. Og derfor synes jeg, du skal tænke over, om du har tid til at starte hele to blogs! Du kommer til at skulle bruge rigtig meget tid på dem.

   Jeg ville nok fokusere på at starte den ene blog, og måske endda se, om jeg kunne koble de to idéer, du har, sammen til kun én blog. Det kunne jo være en blog om dit liv, hvor du så både kunne have plads til at skrive om dine børn og hverdagen, men også kunne passe din interesse for mode ind hist og pist. :)

   Det er i hvert fald mit bedste råd til dig! :)

   Det tager tid at få en blog, som folk rent faktisk gider at læse – de skal jo også opdage, at din blog eksisterer! Derfor vil jeg sige, at du skal sørge for at være så aktiv, som du overhovedet kan, på andre blogs, så du får skabt noget buzz om dig og din blog. :)

   Jeg håber, du kunne bruge mine råd til noget! Og jeg er klart fan af, at du køber et domæne til din blog – det giver bare så mange flere muligheder, og det er faktisk slet ikke dyrt! :) Du kan jo følge min guide til netop at lave sin egen blog på eget domæne HER.

   Held og lykke med det hele! Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej. Super dejligt, at læse om at tjene lidt penge på at blogge. Men jeg vil understrege, at det vigtigste ved at blogge er læserene der følger med. :-)

  • SVAR

   Helt sikkert. Man skal altid have sine læsere i fokus. De er trods alt dem, som vi skriver til. :)

 • SVAR

  Gode tips :)
  Kender du evt. et sted hvor man kan købe sponsorerede blog indlæg, lidt ligesom WePromote?

  • SVAR

   Hej!

   Tusind tak for rosen :)

   Jeg kender desværre ikke andre end WePromote! :( Jeg håber, du finder nogle.

   /Celia

 • SVAR

  Jeg har et spørgsmål :) Jeg har har blogget i snart 4 år men har ikke vist hvordan man skal gøre også for at tjene penge. Så tak! Så til spørgsmålet: Skal man betale skat af det man tjener?

  -Katrine

  • SVAR

   Hej Katrine

   Tusind tak for din kommentar. :)

   De penge, du tjener på din blog, er naturligvis skattepligtige. Du skal angive dem som B-indkomst. Hvis du er i tvivl om noget, kan du ringe til SKAT, så er jeg sikker på, at de nok skal guide dig igennem! :)

   /Celia

 • SVAR

  Tak for en masse brugbar information. Jeg er dog nysgerrig efter at vide, hvor mange besøgende på ens blog der er mange?! Hvor mange unikke besøg og sidevisninger skal en blog have før det er mange? :-)

  • SVAR

   Hej Kristina

   Det kommer lidt an på, hvilken slags blog man har. En nicheblog vil være succesfuld tidligere end en modeblog. Det er svært at komme med konkrete tal. Jeg vil selv fokusere mere på læsere, der vender tilbage, end der kommer mange ind på min blog.

 • SVAR

  Hej. Jeg har her for nyligt købt mit eget domæne. Jeg har oprettet mig selv hos partner-ads, men jeg forstår ikke hvordan man får reklame bannerne ind på sin egen blog? De giver dog et link, hvor de så skriver at man bare skal sætte det ind på bloggen – ved bare ikke hvor? Kan du hjælpe mig?

  • SVAR

   Hej Matilde

   Prøv at skriv til Partner-Ads de er gode til at svare, og de vil helt sikkert gerne hjælpe dig. Du skal indsætte koden fra dem under “Widgets.” Der hvor du også laver din sidebar. Når du indsætter html koden her, vil den blive vist som banner på din blog.

 • SVAR

  Tak for lidt spændende læsning. Jeg har som kunstner fået blod på tanden til at starte egen blog.

  • SVAR

   Hej Dorrit

   Jeg synes helt klart, at du skal hoppe ud i det. Kunstnere er oplagte til at bruge sociale medier og have en blog. Evt. også en Youtube kanal da kunstnere har en masse ting, som de gerne vil vise.

 • SVAR

  Vil rigtig gerne starte men må lige sætte mig mere i hvordan.

  • SVAR

   Hej Anne

   Ja, jeg håber, at mine guides kan hjælpe dig i gang. Du kan altid gå i gang med at skrive en masse gode blogindlæg. Det er første skridt.

 • SVAR

  Hej Celia
  Har du erfaringer med danske affilate sites der er gode og brugbare?
  Min blog er på dansk og foretrækker også at eventuelle reklamer er målrettet danske.

  Hvis min blog på sigt skulle nå at opfylde kravene for at blive Premium hos for Bloggers Delight, er det så noget du vil anbefale eller tager de for stor en bid af kagen i forhold til traditionelle affiliate-sider?

  • SVAR

   Du kan tjekke Adservice og Zanox. På sidstnævnte burde du kunne finde nogle relevante links for danskere. F.eks. inden for tøj.

   Jeg ved ikke, hvordan en kontrakt ser ud med Bloggers Delight i dag, da det er lang tid siden, at jeg har været hos dem. Mit indtryk er, at Bloggers Delight er gode til at skaffe sponserede indlæg, men til gengæld får du også en blog med reklamer over det hele, og det er jeg ikke særlig vild med, når man ikke tjener det vilde på det. Det er blot mine erfaringer med dem.

 • SVAR

  Hej Celia

  Er som altid super glad for din side – søger den igen og igen …
  Jeg skal også til at have reklamer på min side for at se, om det er noget der kan fungere for mig (og om man kan finde noget der er relevant for mit noget specielle niche-emne).
  Jeg har også kontaktet et (udenlandsk) firma, der gerne vil lave en promotion-code til mine læsere, hvis man booker hos dem. Evt. i en hel artikel om deres hotel og restauranter. Nu er spørgsmålet – hvordan prissætter jeg min del (koden er jo ret fin at have til mine læsere og var 1.grunden til, hvorfor jeg kontaktede hotellet). Men hvad og kan jeg kræve noget også?
  Hvordan prissætter man det? Jeg har endnu ikke vildt mange læsere/tilmeldte, men ca 20% er faste 9-1200 brugere, men ca 1500 sidevisninger)..

  • SVAR

   Hej Camilla

   Laver de en promotionskode, hvor kunder så kan tilmelde sig? For så tror jeg, at du skal gå efter en leadpris. Dvs. at du tjener penge hver gang, at nogen signer sig op.

 • SVAR

  Hej Celia,

  Hvornår mener du, at man kan begynde at kræve penge for de sponsoreret indlæg? Jeg har selv en blog, hvor jeg har med mange samarbejdspartner at gøre.. Det fungerer sådan, at jeg “bare” modtager tøj og blogger om det. Efterhånden er min blog blevet ret populær, og for jeg også selv kan få lidt ud af det økonomisk, vil jeg gerne til at kræve lidt penge for indlæggene.

  Men hvornår kan man kræve noget? Og hvor meget kan man egentligt kræve pr indlæg?

  • SVAR

   Hej Josefine

   Tak for dit vildt gode spørgsmål! Det er fedt, at du er så godt på vej, og at du allerede har nogle samarbejder. Det er rigtig svært at vide, hvornår det er tid til at få penge for det, du gør. Kort sagt kan man sige, at du kan få penge fra virksomhederne, når du skaber værdi for dem.
   Så kort fortalt skal I finde ud af, hvor meget virksomheden får ud af den reklame, du laver for dem. Enten kan du få kompensation via et affiliatelink, eller også skal du have en pris pr. indlæg. Måske du kan prøve at starte ud med et lille beløb pr. indlæg? :)

   Nu kan jeg også se, at din blog ligger hos Bloggers Delight, og hvis det stadig fungerer, som da jeg var hos dem, så skal aftalen gå gennem dem. Så prøv at hive fat i BD, så må de hjælpe dig med at få en aftale i stand. :)

   /Celia

 • SVAR

  hej jeg vil gerne være blogger, men det er bare lidt svært fordi jeg ved ikke hvor jeg skal begynde og sådan, så jeg håbet jeg kunne få hjælp til at begynde og om det koster noget og alt det der :( :)

  • SVAR

   Hej Emma

   Du kan starte med at læse min guide om at komme i gang med at blogge på eget domæne. Den ligger på forsiden og også op i menuen. Ellers må du lige skrive til mig, så finder vi ud af det.

 • SVAR

  Halløj 😀
  Overvejer at starte egen blog.
  Kan alle gå ind og kigge eller har jeg mulighed for selv at vælge fra?

  • SVAR

   Hejsa

   Alle kan kigge på din blog, da den ligger frit tilgængelig på nettet. Det skal siges, at hvis du ikke deler din blog med nogen, så vil du heller ikke opleve at få særlig mange besøgende, så på den måde er du selv med til at afgøre det.

 • SVAR

  Jeg har lige startet en blog da der var efterspørgsel på en diy til noget jeg havde syet. Efter at have læst din guid tænkte jeg at det da var den nemmeste måde at dele den med folk. så først og fremmest tak for det!
  Den er kommet op at køre i dag.
  Jeg tænker at det måske ville være smart at have en enkelt reklame på min side så jeg kan få lidt ind for alt det arbejde jeg har lagt i det. jeg kan dog ikke lige finde ud af hvor man kan få annoncer som dem du har beskrevet. jeg er ikke interesseret i dem hvor man kun kan få betaling hvis folk klikker på linket. bare dem der ser den, altså besøger min side.

  • SVAR

   Hej

   Generelt giver bannerreklamer ikke det vilde i indtægt, før man har mange besøgende. Personligt plejer jeg ikke at bruge dem, da jeg ikke ønsker at forstyrre mine læsere, når jeg alligevel ikke tjener det store på denne form for bannere.

   Hvis du f.eks. går ind til Partner-Ads, som jeg har skrevet om, så skal du holde øje med, om de giver betalinger for sidevisninger og ikke pr. klik. Det er et stykke tid siden, at jeg har kigget på deres bannerannoncer derinde, men det burde være muligt. Ellers kan du altid skrive til dem. De er supersøde til at hjælpe hos Partner-Ads.

   Jeg håber, at mit svar hjalp dig lidt på rette vej.