Guide: få en flot og professionel blog med et tema fra Bluchic

Chamomile bluchic theme

Hvis du har din blog på dit eget domæne, har du også den fulde kunstneriske frihed over din blog. Du kan helt selv styre dit design, og der er muligheder i alle prisklasser. Hvis du endnu ikke har en blog på dit eget domæne, kan du få en ved at bruge min grundige guide til at lave en blog på eget domæne her.

For alle os, der ikke lige kan kode vores eget design til vores blog, er de såkaldte temaer virkelig en gave sendt fra himlen. Her har vi mulighed for at vælge mellem en masse forskellige skabeloner, som vi selv kan fylde ud, og på den måde få en ret flot blog uden de store tekniske kundskaber.

I løbet af de seneste år har jeg prøvet en masse forskellige temaer til mine mange hjemmesider. Jeg har installeret dem, indrettet dem og derefter slettet dem, da jeg ikke har følt, at jeg kunne få mit design, som jeg ville have det.

Og så fandt jeg firmaet Bluchic, som laver feminine temaer til WordPress – og lige siden har jeg faktisk ikke brugt andres temaer til mine hjemmesider.

Bluchic har ikke super mange temaer, men de er alle sammen virkelig gennemarbejdet, og der kommer hele tiden nye temaer til. Jeg har det med at forelske mig i et tema, hver gang de kommer med et nyt – virkelig en dyr hobby at have. ;)

Gratis eller betalt tema?

Der er en tendens til, at vi ofte føler, at ting på nettet bør være gratis. Jeg lavede også en lidt utilfreds mine, første gang jeg måtte hive dankortet frem for at købe et tema, men jeg har faktisk været enormt glad for de temaer, jeg har købt.

Jeg forstår dog til fulde, hvis du ikke har mod på at smide nogle penge efter et webdesign, og derfor vil jeg her også lige runde, hvad man egentlig kan få med et gratis tema.

Der findes en hel jungle af gratis temaer på nettet – Bluchic har faktisk også et gratis tema, som er ret flot – og de kan være ret fine at starte med, når du har en ny blog.

Husk dog ikke bare at downloade et tilfældigt tema, som du falder over på nettet. Der har været forskellige sager, hvor folk har fået installeret noget malware og har linket ud til nogle ret dumme hjemmesider gennem deres gratis tema.

Men de fleste anerkendte firmaer, der lever af at sælge temaer, har som regel nogle gratis versioner, der kan være fine at starte med. Bluchic har som nævnt nogle gratis temaer, men du finder dem også hos eksempelvis WooThemes.

Ulempen med et gratis tema er ofte, at du ikke rigtig har nogen form for mulighed for at redigere i dit tema. Det vil sige, at du har et minimum af muligheder for at ændre ting som farver og opstilling – helt basic ting, som er super lette at ændre med et købt tema.

For mig virkede Blichics gratis Adele tema fint  i de første måneder med blogging på min engelske rejseblog, men jeg nåede hurtigt til et punkt, hvor jeg savnede at have flere muligheder for at redigere i mit design, og derfor endte jeg med at købe Bluchics Beverly tema. Lav en blog kører på Bluchics Jaqueline tema, og min skønhedsblog kører på deres Chamomile tema.

Så start endelig med et gratis tema, men husk på at der ikke er mange ting at lave om på, og derfor kan du med tiden fristet til at købe et tema i stedet, der giver dig netop de muligheder, som du ellers savner.

Sådan vælger du det rette tema

Jeg har flere gange hørt fra folk, at de ikke har kunnet finde et tema, som ser præcis ud som de godt kunne tænke sig. Og det er jo meget forståeligt, for virksomhederne har ofte en demo af deres temaer, og så kan du måske komme ud for, at det ikke ser ud, som du kunne tænke dig.

Sådan har jeg det også tit. Men med temaer er det vigtigt at huske på, at du altid kan redigere i det og fjerne de ting, som du måske ikke så godt kan lide.

Kan du ikke lide skrifttypen i temaet? Det er ok, den kan nemt ændres. Synes du, at farverne er forkerte? De kan også ændres! Vil du ikke have en sidebar på din blog? Den kan nemt fjernes. Vil du ikke have nyhedsbrevs-baren øverst, som jeg har her på siden, og som er med i Jacqueline temaet? Så lad være med at installer den. Vil du gerne have dine blogindlæg på forsiden i stedet for en slider, som mange temaer har? Så kan du sagtens få det!

Du kan altså lave stort set alt om. Se derfor temaet som en slags skabelon, som kan danne rammen om din blog. De ting, du gerne vil have ændret, kan stort set altid ændres. Men hvis du f.eks. godt kan lide de tynde, sorte streger omkring indholdet i din sidebar som i Jacqueline temaet – så køb det! Alt det andet kan du altid ændre og gøre til dit eget.

Så kast dig endelig ud i at købe et tema, selvom du har en masse, der skal laves om. De fleste ting er nemme at ændre, og hvis du går død i det, kan du altid skrive til mig, så vil jeg forsøge at hjælpe dig så godt jeg kan! :)

Alle Bluchics temaer er i øvrigt “responsive”. Det vil sige, at de automatisk tilpasser sig netop den størrelse, der er optimal for den enhed, den bliver besøgt fra. Hvis du besøger siden fra en iPhone, vil den derfor tilpasse billeder og tekst, så det passer til den lille, smalle skærm.

Dette er enormt vigtigt i dag, hvor flere og flere tilgår blogs fra deres mobiler og tablets. Og med Bluchics temaer skal du ikke tænke på, om din side er mobilvenlig. Det sker helt af sig selv! :)

Guide: sådan køber og installerer du et tema fra Bluchic

1. Gå ind på Bluchics hjemmeside her. Du ser listen over de temaer, som de har lavet. Der er rigtig mange flotte, og jeg bruger faktisk udelukkende Bluchic på alle mine hjemmesider i dag.

sådan laver du en blog

Du kan få en smagsprøve på de forskellige temaer, hvis du klikker på dem og derefter trykker på “Preview Theme” som vist ovenfor. Her vil du kunne klikke lidt rundt på det tema, du overvejer at købe, og du vil kunne få en bedre fornemmelse for, hvordan temaet fungerer i praksis.

Se bort fra de ting, du ikke bryder dig om, og fokuser i stedet på selve den ramme, som temaet danner. Hvad synes du om menubaren? Om sidebaren? Hvad med skrifttypen og udtrykket generelt? Alle farver kan også ændres, så se overordnet på det.

2. Når du har valgt et tema, som du godt kan lide, skal du klikke på “buy now”, som vist nedenfor. Alle Bluchics temaer koster 79 USD, og der skal betales med PayPal. PayPal er en utroligt sikker måde at betale på, som især er meget udbredt i USA. Du skal ikke frygte denne betalingsmetode – den er super nem at bruge og sikker.

handle med paypal

handle online

3. Når du har tastet dine informationer ind i PayPal skal du bare klikke på “buy”, så køber du temaet.

Det gode ved elektroniske produkter er, at du får det lige med det samme – ingen forsendelsestid, yay! Du kommer ind på en side, hvorfra du kan downloade dit nye tema. Klik på linket og hent temaet ned på din computer. Det ser sådan ud:

feminint tema til WordPress

4. Nu skal du installere temaet på din blog. For at installere temaet på din blog, skal du starte med at åbne den mappe, hvor temaet er blevet downloadet til. Denne mappe vil normalt hedde “Downloads” eller noget i den stil. Åben mappen og find den mappe, der indeholder dit tema:

Sådan installerer du et bluchic tema

Fordi jeg har købt Jacqueline temaet i denne guide, vil den mappe, som temaet ligger i, være downloadet med navnet “jacqueline_theme”. Hvis du køber Chamomile, vil den hedde “chamomile_theme” osv.

Find mappen og åbn den ved at dobbelt-klikke.

5. Nu ser du indholdet af mappen. Der er en read-me-fil og lidt andet godt, men du skal have fat i .zip filen – altså Jacqueline.zip. Dette er dit tema. WordPress opererer med .zip filer, når det kommer til installation af temaer og plugins:

installere et tema i WordPress

Tag fat i .zip filen og træk den ud på dit skrivebord. Det burde du kunne gøre på både Mac såvel som Windows. Hvis det driller, så højreklik på .zip filen, og vælg “Flyt til” eller “move to” og vælg herefter dit skrivebord:

guide til wordpress temaer

6. Nu skal du ind på din blog og logge ind på dit kontrolpanel. Ude i menuen til venstre skal du klikke på “Udseende” og herefter på “Temaer”. Det ser sådan her ud:

guide til wordpress theme Klik på “Tilføj nyt”, som pilen på billedet herover viser. WordPress giver dig nu mulighed for at søge efter et tema, men da du allerede har købt et tema, skal du klikke på “Upload” øverst i stedet for (som pilen på billedet herunder viser):

guide til wordpress

7. Klik på “Choose file” og find frem til .zip filen, som ligger på dit skrivebord. Jeg vælger altså Jacqueline.zip ved at dobbeltklikke på den:

nyt tema på WordPress

Herefter skal du klikke på “Installer nu”:

nyt tema Bluchic

WordPress installerer nu dit tema, og det plejer faktisk at gå virkelig stærkt. Når den er færdig, kommer den til at se sådan her ud:

feminint tema til WordPress

8. Klik nu på “Aktiver” som vist ved pilen herunder:

aktiver nyt tema

9. Nu er dit tema installeret og aktiveret og dermed på din blog! Du kan se det ved at åbne et nyt vindue og gå ind på din blogs webadresse. Det ser sådan ud:

Tema fra Bluchic

Dette er standard udseendet af dit nye tema, og nu skal du til at sætte temaet op, så det passer til din blog og dine ønsker for udseendet af din blog.

Sådan opsætter du din blog med dit Bluchic tema

Du har nu to muligheder for at få sat dit tema op. Enten kan du vælge at klikke på “Live forhåndsvisning”. Her kan du se din hjemmeside, som den kommer til at se ud og rette i nogle forskellige ting. Det er en ok måde at gøre det på, men jeg synes, at der er for mange ting, man ikke kan ændre i forhåndsvsiningen, og derfor vælger jeg altid den næste mulighed.

Header

Bluchic gemmer ikke din header, så hvis du har haft en header før, som du godt stadig vil bruge, så skal du gå ind og uploade den på ny under “Udseende” → “Header”.

Hvis du vil lave en ny header til din blog, kan jeg anbefale at bruge et program som Picasa. Det bruger jeg selv til at redigere alle mine billeder med, og det giver en masse muligheder, der er meget nemme at bruge, og som man hurtigt bliver bekendt med. Programmet er gratis og findes både til PC og Mac.

Rediger selve temaet

For at sætte resten af din blog op, skal du ind på Bluchics interface. Det er rigtig nemt at finde ud af, og du finder det altid under “Udseende” → “Theme Options”.

Du skal se dit Bluchic tema som en skabelon for din blog, som du nu skal fylde ud. Derfor vil din blog på nuværende tidspunkt ikke se ud, som du ønsker at den skal se ud. Og det kommer til at tage tid for dig at komme helt ind i rutinen, men du skal nok lære det. Dette er den absolut nemmeste måde at lave en flot blog på! :)

Log ind på dit interface ved at klikke på “Udseende” → “Theme Options”

Når du er herinde, er mit bedste råd, at du prøver at gå alle punkterne igennem og forholde dig til dem. Dine muligheder er forskelligt fra tema til tema, men her kan du se mit interface, som det ser ud for Jacqueline temaet:

Jacqueline tema Bluchic

Som du kan se har jeg først nogle generelle indstillinger. Her kan jeg vælge, om jeg ønsker at have en sidebar på min blog, om jeg gerne vil have min menubar til at følge men, når man scroller, osv.

Prøv dig frem med alle de forskellige indstillinger, så du får en fornemmelse for, hvad de forskellige går ud på. Det er den bedste måde at blive kendt med dit nye tema på.

Jeg gør det for det meste på den måde, at jeg åbner en tab med min blog ved siden af den tab, hvori jeg redigerer i mit tema. Hver gang jeg har lavet en ændring i indstillinger på temaet, klikker jeg ind på tab’en med min blog, refresher og tjekker, om jeg kan lide det nye udseende (og hvad der er lavet om, hvis jeg ikke var klar over dette).

På denne måde kan jeg stille og roligt prøve mig frem og dermed lære det hele at kende stille og roligt hen af vejen, som jeg arbejder mere og mere med mit tema.

Du kan klikke på de forskellige muligheder under “Theme Options” ude i menuen til venstre. Under hvert punkt kan du ændre noget forskelligt, og bl.a. redigere i dine farver samt indstille dine forskellige sociale medie-ikoner nemt og hurtigt.

Hver gang du laver en ændring, skal du huske at klikke på “Gem ændringer”, før de virker og kan ses på din blog.

[line]

Held og lykke med dit nye tema! Send mig gerne en mail, hvis du er i tvivl om noget – jeg vil hellere end gerne hjælpe. 

[line]

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

79 Comments

 • SVAR

  Hej Celia,
  Tak for en rigtig god og brugervenlig blog.

  Jeg vil gerne igang med at følge din trin for trin blog og selv lave en blog om restauranter.

  Men jeg har et spørgsmål.
  Hvilken template vil egne sig godt til restauranter?

  Venlig hilsen
  Gylten Selimovska

  • SVAR

   Hej Gylten

   Hvor er du sød! Jeg er glad for, at du kan bruge siden her. Det betyder meget for mig.

   Jeg synes, du skal kaste dig ud i det! Det lyder som et enormt spændende projekt, og jeg er sikker på, at det falder på et tørt sted. Anmeldelser er altid godt!

   I forhold til hvilket tema, du skal vælge til sådan en side, så vil jeg mene, at du kan bruge nærmest alle temaer. Det vigtige her er selve anmeldelsen, og du kan jo blot lave det som blogindlæg.

   Bluchic har flotte temaer, men de har ikke decideret et tema, der er beregnet til restauranter eller til anmeldelser. Men som sagt kan du lave hver anmeldelse som et indlæg, og blot lade dem ligge på forsiden i små glimt, så man skal trykke på indlægget for at se den fulde anmeldelse – det er altid en mulighed!

   Ellers har jeg fundet denne artikel, hvor de skriver lidt om temaer, der egner sig godt til reviews. Jeg har ikke selv prøvet nogle af dem, så jeg vil nok ikke kunne guide dig trygt gennem hele processen, men hvis du har tid til at sætte dig ind i det, kan du altid tage et kig på dem. :)

   Jeg håber, du finder noget, du kan bruge! Held og lykke med din side – det kunne blive rigtig godt!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej,

  Jeg har nu fulgt din trin for trin guide til at lave en BLOG med BLUECHIC,

  Jeg er stødt ind i et par begynder vanskligheder som jeg håber du kan hjælpe mig med .

  # 1 Jeg kan simpelhen ikke få menu deen til virke selv om jeg har prøvet at følge guiden gra bluechic.
  # 2 Kan man bruger deres Header og skiftr teksten ud men min egen.
  # 3 Gårr jeg glip af noget da jeg ikke kan åbne PSD filer.

  Mvh
  Lotte

  • SVAR

   Hej Lotte,

   Jeg har netop sendt dig en mail som svar til dit andet spørgsmål her på siden, så jeg tænker, at vi tager det hele over mailen!

   Rigtig god påske. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hey.. super fin guide du har lavet. tak for det. Har fulgt den hele vejen og mit store problem er nu, at jeg ikke kan finde ud af at få linket tekst til menuerne.. Fx når man trykker på “kontakt” skal der jo stå min navn og nr. fx.. Hvordan pokker gør jeg det?
  Har wordpress og bluechic.
  Kan man ikke ændre skrifttypen?

  Bedste hilsner
  Cathrine

  • SVAR

   Hej Cathrine

   Hvor er det fedt, at du har kunnet bruge mine guides!

   For at ændre dine oplysninger under “kontakt” i menuen, skal du ind under det, der hedder “Sider”. Her kan du tilføje nye sider (som vil optræde i menuen) og ændre i eksisterende sider. :)

   Man kan ændre skrifttypen, ja. Bluchic har lavet en guide til det, som du kan læse HER.

   Jeg håber, det hjælper! :) Held og lykke.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia.

  Jeg har fulgt din guide nu til både at købe domæne og tema…. og det hele er klar tror jeg, nu er jeg bare gået fuldstændig i stå med at designe og sætte det hele op, synes slet slet ikke jeg kan finde hoved og hale i det og hvad det forskellige er??

  Har fået oploadet et billede af mig selv under custom favicon og refreshet min hjemmeside for at se hvor det billede så kom hen og det ser ud til det ikke rigtig kommer nogen steder….

  Jeg er bare lidt frustreret og forvirret nu – der er ikke guider til hvordan jeg sætter det hele op vel? og hvad de forskellige ting er?

  KH
  Anja

  • SVAR

   Hej Anja

   Skønt, at du kunne bruge mine guides til at købe domæne og tema. :) Så er du nået rigtig langt!

   Åh ja, det er forvirrende i starten – det giver jeg dig helt ret i. Det kræver meget trial and error, før man lærer det. Jeg kender ikke selv til en guide, og jeg googlede det lige, men jeg synes ikke rigtigt, at jeg kan finde noget.

   Men så må jeg jo bare selv lave en. ;) Jeg vil prøve at kigge på det en af dagene – evt. kan jeg se, om jeg kan huske at sende dig en mail, når den er klar. Og ellers er mit bedste råd virkelig bare at blive ved med at prøve. Selvom det er frustrerende. Men sådan lærer man det bedst. :)

   Jeg håber ikke, at du har mistet modet helt! Jeg skal nok få lavet en guide til det. :)

 • SVAR

  Når jeg downloader det gratis tema Adelle, så får jeg ikke den der zip fil frem i mappen men bare en masse andet. Hvad kan jeg gøre? :)

  • SVAR

   Hej Sofie. Uh, du er ikke den eneste, der har skrevet til mig, som har problemer med netop Adelle. Dog er der en løsning! I stedet for at hente Adelle på Bluchics side, kan du faktisk bare gå ind under “temaer” her i WordPress og så blot søge efter “Adelle” i søgefeltet! Da det er et gratis tema, kan du blot hente det her og så installere det direkte gennem WordPress! :D Det er super smart. :) Prøv lige det, så er jeg sikker på, at det virker.

   … Og så må jeg hellere lige skrive det i selve guiden også! :D Tak for reminderen, håber, du får det til at virke! :)

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Tak for hjælpen ! derudover – er det muligt at centrere min header ?? kan man gå ind og ændre i html koderne ? :)

    • SVAR

     Det var så lidt!! :) Har du lagt din header op som billede? I så fald er det muligt at få den til at fylde det hele, så du blot skal designe den sådan, at den er midterstillet i selve udseendet.

     Hvis du blot bruger den header, som fungerer som skrift i Adelle, så tror jeg skam også, at det er muligt at centrere den, hvis du ændrer i HTML’en. Jeg har ikke prøvet det i Adelle, men mon ikke det kan lade sig gøre. :) Held og lykke!

   • SVAR

    Hej

    Fine bloge du har :)

    Bare til info kan heller ikke finde adelle zip fil. Adelle kommer heller ikke frem, hvis man søger i wordpress

    • SVAR

     Adelle kan du kun få på Bluchics hjemmeside. Når du downloader det, får du en zip fil, som du skal uploade i dit WordPress kontrolpanel.

 • SVAR

  Hej Celia,
  Jeg er også gået i gang med hele projekt-lav-en-blog… Jeg synes det er vildt sjovt og MEGA-svært, så det går kun langsomt fremad.

  Nu er det sådan, at jeg kunne tænke mig at ændre sproget på min blog (altså i temaet) og jeg har læst mig frem til, at jeg så skal have fat i den fil, der hedder wp-config.php… Hvor hulen finder jeg den henne?

  Kan du hjælpe mig?
  Catarina

  • SVAR

   Hej Catarina.

   Jeg er glad for, at du fandt hjælp til dette. :) Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej igen Celia,
  Nå, søg og du skal finde… Jeg fandt den føromtalte fil, kun for at konstatere, at den allerede var indstillet til “da_DK” – Men min hjemmeside viser stadig “home” på forsiden. Hvordan ændrer jeg det til f.eks. “Forside” eller “hjem”? Umiddelbart kan jeg ikke finde et sted i mit kontrolpanel, hvor jeg kan ændre navnet på den side, kun på dem, jeg selv uploader…
  Giver det mening?
  Catarina

  • SVAR

   Hej Catarina. Haha – sådan! Hvor er du god. :)

   Well, du kan gøre det, at du laver en side, som du kalder “Forside” under “Sider”. Opbyg den, som den skal være. Gå så ind i “Indstillinger” og “Læsning”. Under “Forside viser” skal du vælge “En statisk side” og så finde den, du har kaldt “Forside”.

   Herefter skal du selv opbygge en menu under “Udseende” og “Menuer”. Husk at aktiver den, så den bliver vist på din side. :)

   Jeg er ved at skrive en ebog om WordPress, som udkommer 1/7, og her vil du kunne finde meget mere information og hjælp til netop disse ting. Jeg håber dog, at denne korte forklaring har kastet lidt lys over, hvordan du gør.

   Er resten af din side ellers oversat til Dansk? :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia :) sidder og hygger med at klovne rundt i mit Lynette tema men jeg kan død og pine ikke finde ud af hvordan man får selve blog navnet i headeren til at blive skrevet med små og store bogstaver? Jeg vil ikke ændre fonten, men blot kunne skrive med både små og store bogstaver.. Kan du hjælpe????
  og tak for en fed blog!! du er min blog guru

  • SVAR

   Hej Sidsel! Tusind tak for dine søde ord!! :) Uh – Lynette er bare det fineste tema. :) Det kan jeg godt forstå, at du er forelsket i.

   Det er sådan med temaerne fra Bluchic, at selve headeren er med som en .psd fil – altså en fil, som du kan ændre i Photoshop. Jeg har ikke selv Photoshop, men det er i hvert fald en fil, der er lavet dertil. Headeren er som sådan bare en billedefil, og den skal uploades inde i temaet. Så hvis du har Photoshop, så kan du ændre den! Hvis ikke… Hmm. Måske kender du en, der har det? :D Det håber jeg!

   Held og lykke.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia
  Din blog har inspireret mig vildt meget til at prøve kræfter med at blogge.
  Har ca. 0 erfaring og har indtilvidere forstået alt, jubii :D
  Du skriver super forståeligt, og selv en it idiot som mig kan følge med, tak :)
  Jeg er dog kommet lidt i en øv situation, jeg vil gerne have temaet adelle på min blog, men jeg kan ikke finde nogle zip-fil i den mappe jeg før ned på min Mac når jeg henter temaet. Ved du om det måske hedder noget andet, eller om jeg har hentet noget forkert.
  Mappen hedder heller ikke adelle tema, men bare adelle. Ved ikke om det har noget at skulle have sagt :)

  Men i hvert fald tak for hjælpen så langt.

  Mvh Camille

  • SVAR

   Hej Camille

   Hvor er det bare fedt, at du har forstået alt! Det var præcis mit mål med siden – at den skulle være til at forstå, uanset kendskab til alt det tekniske. :D SÅ det gør mig rigtig glad.

   Åh, ja, Adelle driller mange folk, hører jeg!! Irriterende. Dog er det så fedt, at du faktisk bare kan gå ind i WordPress og under Tema skal du bare søge efter et tema i stedet for at uploade! Søg “Adelle”, så vil det komme frem. :) Og så kan du installere det – direkte fra WordPress! Det er super smart. :) Jeg håber, det virker!

   held og lykke!

   Mvh. Celia

   • SVAR

    Hej Celia
    Jeg kom ikke så super langt med min blog dengang, da det hele blev for forvirrende og gik en personlig svær tid i møde.
    Den anden dag modtog jeg en mail om fornyelse af domæne, jeg fornyede det og er i gang igen. Kom derfor i tanke om om kommentar herinde og har lige fået læst den. (Jep et år efter)
    Ville lige sige mange tak for svaret. Har fået temaet til at fungere.
    Og har tilmed fundet mit et lille projekt til resten af min sommerferie.
    Endnu engang tak for en fantastisk blog :D
    Mvh Camille

    • SVAR

     Sådan Camille

     Det er jeg glad for at høre.

 • SVAR

  Hej Celia.
  Tusind tak for din meget meget brugervenlige guide, hvor er det bare en kæmpe hjælp! – Jeg har dog lige to spørgsmål.. Jeg har valgt det gratis tema Adelle som du også foreslog som start. Jeg kan bare ikke finde feltet “Theme options” – Er det fordi det ikke findes da det er et gratis tema eller hvordan? – og hvad er det præcis det der “Header” er?

  Mange hilsner Maria

  • SVAR

   Hej Maria

   Det var så lidt! Jeg er glad for, at du kunne bruge den! :D

   Theme Options findes ikke på Adelle, nej, da det netop er et gratis tema. :/ Der skal du op i den betalte model, hvis du skal have de funktioner, som du finder der! :)

   Header er det billede, hvor din blogs navn vil stå. Det er simpelthen det billede eller det “logo”, du vælger til din blog. Her på siden er min header f.eks. det stykke, hvor der står “Lav en blog” lige under menubaren men over blokken, hvor du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev. :)

   Håber, det kastede lidt lys over det!

   Rigtig god mandag.

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,

  Vi har fulgt din guide med at oprette et domæne.

  Vi vil dog gerne importere vores gamle blog over til det nye domæne som er ændret til .dk til sidst. Hvordan gør vi dette? Jeg kan ikke få filen til at blive importeret.

  Ydermere vil vi gerne have et layout som vi selv kan redigere i. Kræver det at vi køber et?

  God weekend :)

  Hilsen Line.

  • SVAR

   Hej Line

   Hvor skønt at høre! :) Jeg er glad for, at I kunne bruge guiden.

   Først skal du eksportere indholdet fra din gamle blog, og så importere det til den nye. Nogle gange kan det godt drille lidt, og det er en virkelig nervpirrende proces, men man skal faktisk bare blive ved med at prøve… Jeg måtte selv igennem mange forsøg, sidst jeg flyttede en blog! Jeg håber, I finder ud af det. :)

   Der findes både gratis temaer og temaer, der koster penge. De fleste betalte temaer giver flere muligheder for redigering. Men med et tema er man altid en smule begrænset. Dog kan ting som farver osv. for det meste godt rettes, når man køber et tema. :)

   Jeg håber, det gav mening. Rigtig god dag. :)

   Mvh. Celia

 • SVAR

  hey.
  Tak for hjælpen:-)..
  Nu kan jeg bare ikke finde ud af at skifte skrifttype? ..Jeg har downloaded Chamomile?.
  Kan du mon hjælpe en ikke nørd:-)

  • SVAR

   Hej Trine. Bluchic har faktisk lavet en guide til netop det med at ændre skriften, men det er desværre ikke helt lige til. Det kræver lidt ændringer i CSS’en. Men prøv at kigge på deres side, der ligger en ret fin guide :) Jeg håber, du får det til at virke!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hov glemte lige:-)..
  Hvordan centrere jeg i footeren?

  • SVAR

   Hej Trine. :) Hvis ikke det er en mulighed derinde, så er det desværre noget, du skal ændre i selve koden til din blog… :/

 • SVAR

  Hejsa,
  hvordan kan det være, at man ikke kan downloade temaer fra wordpress.com.? Har ellers set det fineste tema :-(

  • SVAR

   Hej Tina

   WordPress.com er en gratis platform til bloggere, som kører deres helt eget system. Nogle temaer er lavet i en WordPress.com version, men dem skal du finde gennem WordPress.com.

   WordPress.org er et gratis Contenst Management System (CMS), som DU hoster på dit eget domæne og eget webhotel, og det giver en del flere muligheder. Der er et hav af temaer til WordPress.org, som du kan hente, og det er sikkert et sådant tema, du er blevet forelsket i. :)

   Det bedste, du kan gøre, er at skifte over til dit eget domæne på dit eget webhotel. Du kan følge min guide til det lige HER. Det giver dig langt flere muligheder og friheder, og det er simpelthen så rart, når man blogger! Det at kunne bestemme helt selv og gøre, hvad man vil, det er guld værd. :)

   Så med alle ting, der er gratis, så er der begrænsninger. Et domæne med webhotel er ikke en stor investering, og det giver dig flere muligheder.

   Held og lykke med det!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej Celia,

  Fantastisk blog – du har allerede hjulpet mig enormt meget!

  Jeg sidder og forsøger at downloade et gratis tema fra Bluchic. Men når jeg downloader det, får jeg ingen zip.fil med. Hvordan kan det være? Skal det installeres på en anden måde eller hvordan? Kan du hjælpe mig?

  Kærligst //S

  • SVAR

   Hej Stine

   Tusind tak for dine søde ord! :D

   Ah, der er rigtig mange, der har problemer med deres gratis tema. Jeg ved ikke, hvad de lige har gang i, men ellers kan du under Temaer inde i WordPress søge efter det i stedet. Søg bare på Adelle. Det ligger derinde, og du kan aktivere det direkte igennem WordPress, og så virker det! :D

   Held og lykke!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hej! super god guide ville aldrig have været komme iganag uden dig! Jeg har bare et spørgsmål om wordpress. Hvordan får jeg det til at stå med dansk istedet for engelsk? inde ved menuen hvor jeg redigerer min blog er det super irreterene den er på engelsk. Håber du kan hjælpe mig Hilsen Amanda :)

  • SVAR

   ahh skrev forkert det er ikke min wordpress menu. Det er mit tema når jeg trykker tilpas det er engelsk, men er en måde man ændre det på? Gætter på nej da jeg har købt det fra en engelsk hjemmeside, men det kunne godt være du kunne nogle fif.

   • SVAR

    Hej Amanda. Tak for de rosende ord i din anden kommentar! Hvor er du sød. :) Hvad er det for et tema, du har købt? Der er et lille trick, som jeg kan, så alt på din blog kommer til at stå på dansk, men det skal jeg lige have lavet en guide til, da det er liiiidt kompliceret. ;)

    Det må jeg lige få kigget på. Det er super irriterende, når det hele står på engelsk, men i grunden er det desværre sådan, da de fleste themes er lavet på netop engelsk, uden tanke for, at vi faktisk er nogen, der har et andet sprog!

    Så du må lige leve med det, indtil jeg får lavet en guide. Jeg skal nok prøve at skynde mig!

    Held og lykke med din nye blog!

    Mvh. Celia

 • SVAR

  skal man virkelig betale hver måned for en API nøgle? og skal jeg bruge sådan en hvis jeg vil have en instagram widget? og alle mulige andre plugins? håber du kan svare på mine spørgsmål :) hilsen freia

  • SVAR

   Hej Freia. :) Hvad er det for en API-nøgle, du vil bruge? Jeg har lige lavet en guide til at få en Instagram-widget på sin blog, og den kræver absolut ingen API-nøgle! Du kan se guiden HER. Jeg bruger ikke selv en API-nøgle, så spar endelig dine penge! :)

 • SVAR

  Hej super guide, jeg har bare lige et spørgsmål om tema jeg har en side bar i mit tema og der er en masse overskrifter så som about me og seneste indlæg men hvordan får jeg dem til at være “knapper” der fører hen til min about me tekst osv. og ved du om man evt kan flytte rundet på hvor de knapper sidder og deres form? mit tema hedder rosemary og er købt på theme forest Håber du kan hjælpe mig KH Tulle

  • SVAR

   Hej Tulle :)

   Mange tak! Hvor er det skønt, at du kunne bruge det til noget. :)

   Du kan ikke ændre de ting uden at kunne ændre i koden til din side, hvilket jeg ikke opfordrer dig til at prøve, med mindre du har styr på det. :) Det, du i stedet kan gøre, er at lave disse ting som Tekst-widgets og så simpelthen designe en knap selv i dit billedebehandlingsprogram. Denne kan du så sætte ind i et indlæg (som du ikke udgiver), og gøre således, at billeder (din knap) linker til netop den side, du gerne vil have folk over på. Tag nu hele HTML-koden og sæt den ind i din Text-widget, så virker det hele! Jeg håber, du forstod, hvad jeg mente. :) Du kan altså på den måde lave dine egne knapper!

   Held og lykke med det hele!

   Mvh. Celia

 • SVAR

  Hejsa, jeg har fulgt din guide til punkt og prikke troede jeg selv, som forresten har været en meget god guide! ;) Dog har jeg et problem.. Når jeg går ind på min blog kommer der ikke noget tema eller andet op, det eneste der står er “Hoasted by UnoEuro” med deres logo osv. Ved ikke om jeg har gjort en stor fejl, eller det bare er en lille ting jeg ikke har forstået, håber du kan hjælpe :)

  • SVAR

   Hej Elena

   Skønt, at du kunne lide min guide! :D Det varmer rigtig meget. :)

   Det lyder irriterende! Har du installeret et tema på din side? Det lyder som om, at du ikke har fulgt guiden helt til ende og er nået til punktet “Sådan installerer du WordPress på din nye blog”? :) Kan det passe? Prøv at se min guide igen og scroll ned i bunden, der har jeg netop den der grønne “hosted by UnoEuro” side, og der hjælper jeg dig videre derfra.

   Så det burde virke!

   Jeg håber, du kommer videre. Det er så irriterende, når noget går galt! :D Held og lykke!

   • SVAR

    Jo jeg har nemlig installeret WordPress og downloadet et tema fra Bluchic, som du har anbefalet i guiden, og det bliver også vist når jeg er inde for at tilpasse bloggen, men ikke når jeg søger på nettet efter hjemmesiden :( Ja det er nemlig rigtig irriterende!! :D men jeg må bare prøve mig lidt frem så ;) tak for dit svar!

    • SVAR

     Det lyder godt nok underligt! Hvad hedder din blog, måske kan jeg se, hvad problemet er, hvis du sender mig dit link! :)

 • SVAR

  Hej

  Ved ikke om du kan hjælpe, men har tre spørgsmål. Har fulgt din blog og oprettet en hjemmeside med bluchic.

  1. Ved du hvor, at jeg skriver mit navn, så jeg står som forfatter af mine indlæg?
  2. Ved du om man på nogen måde kan få det billede der fungerer som header, så man kan
  bruge det på de sociale medier?
  3. Den vil ikke acceptere min mail. Når man trykker på ikonet, kommer der en side frem,
  hvor der står, at den ikke kan genkende linket. Ved du, hvad man skal gøre?

  Har forrest bestilt din bog om blogge, men har ikke modtaget den.

  Mvh Charlotte :)

  • SVAR

   Hej Charlotte

   1. I dit WordPress kontrolpanel går du til brugere og så “Din profil.” Her kan du ændre din bruger til, at den hedder dit navn, så folk kan se, at det er dig, som har skrevet dine indlæg.

   2. Jeg ved ikke helt, hvilket billede det er? Hvis du ikke har fået styr på det, kan du skrive igen.

   3. I Bluchic skal du ind under deres indstillinger og ændre det det derinde. Der skulle gerne være et sted, hvor der står “E-mail” og det er her, at du skal skrive din e-mail.

   Min bog skulle gerne være kommet på e-mail. Fik du den aldrig der?

   Mvh Celia ;)

 • SVAR

  hej Celia. Super god hjælp indtil videre ;-) nu er jeg gået i stå med billeder. Jeg har købt chamomile da den netop havde billeder på forsiden, men hvordan opretter jeg dem? Ved du om der er nogen øvre grænse for antal billeder der kan være på siden? altså forsiden? jeg synes ikke der står noget nogen stedet.

  • SVAR

   Hej Sanne

   Nej, det burde der ikke være. Men det kan være, at der er det i den plugin, som du har installeret.

 • SVAR

  Hej Celia. Jeg har fundet ud af det med billederne, men de lægger sig ikke der hvor jeg vil have dem – øverst i skærmbilledet, lige under min header (hedder det det?). Der er bare et stort blankt felt som jeg ikke ved hvordan jeg kommer til at bruge, gøre mindre eller på anden vis håndtere. Please – jeg håber virkelig du kan hjælpe, for det er da godt nok frustrerende.

  • SVAR

   Hej Sanne

   Jeg kan se, at du gik død i det. Der står, at det er en “carousel,” du har installeret. Har du indsat billeder i den? Er det et plugin, for så kan du prøve at opdatere dit plugin.

   Jeg håber, at det hjælper.

 • SVAR

  Hej

  Jeg er ved at starte min egen blog, jeg er ved at overveje om jeg burde købe mig et tema. Der der trækker mig mest er nok at det næsten koster 500 kr. Det synes jeg er lige lovligt dyrt når jeg stadig er ny.

  Her har jeg nogle spørgsmål:
  1. Er det, det værd at bruge så mange penge på lige fra starten
  2. Har nu nogle andre anbefalinger til en “temaside” måske til en der er billigere men lidt mere brugt? Men dog ikke helt så brugt som du beskriver temaerne fra WordPress

  Hilsen Amalie Ranthe

  • SVAR

   Hej Amalie

   Hvis du vil have et pænt gratis tema, så vil jeg vælge et af dem fra Bluchic. De har et par stykker, som ikke koster noget.

 • SVAR

  Hej.
  Tusinde tak for alt din hjælp! det er guld værd!!! jeg har dog et problem. Jeg har installeret Adelle-temaet fra bluchic, men efter jeg ændrede i menuens farver, vises den ikke længere i mobilversion. Hvordan kan det ændres??
  Og hvordan kan mine indlæg under hver menu, vises som et billede så man kan trykke på det, istedet for straks at vise hele indlægget??

  håber du kan hjælpe. knus

  • SVAR

   Hej

   Skriv altid til Bluchic med den slags problemer. Det er helt sikkert et problem med deres tema, og du vil helt sikkert gerne hjælpe dig.

 • SVAR

  Tak for en rigtig god guide til hvordan man kommer igang med at blogge og god hjælp til at få nye flotte temaer. Jeg har købt et tema inde på Bluchic, har betalt og fået det hentet ned, jeg kan ikke finde et Zip fil i mit nye tema isabella, så jeg kan få det over i wordpress?! Hvad gør jeg ?!

  • SVAR

   Hej Christina

   Hvis du har downloadet dit tema via Safari, så har den pakket din fil ud, og du skal blot pakke den ind igen.

 • SVAR

  Hej Celia! :)
  For det første, mega fed hjemmeside, synes det er så dejligt med en guide til at starte en blog op, især for dem der er helt nye til blogs som mig selv.

  Jeg har lige et spørgsmål:
  Jeg er kommet godt igang med at lave en blog, men da jeg havde installeret wordpress og klikkede tilbage på min hjemmeside var der det samme unoeuro grønne baggrund? Ved ikke hvad jeg har gjort forkert, men når jeg trykker på “controlpanel” og går ind på administration kan jeg trykke på “midlertidlig url” og så kommer jeg ind på hjemmesiden, men den hedder bare ikke kun “www.makeupelskeren.dk” men “http://makeupelskeren.dk.linux67.unoeuro-server.com” Er det fordi det tager tid at registrere hjemmesiden eller?

  Håber du kan hjælpe mig! :D

  • SVAR

   Hej Mette

   Det er bare, fordi domænet først skal godkendes af DK-Hostmaster. Jeg regner med, at du har fået styr på det nu. :)

 • SVAR

  Hej igen Celia.
  Du laver nogle virkelig GODE og MULIGGØRENDE guides. Det er vist mig der er problemet.
  Jeg har downloadet “Adele” fra Bluchic, og er nu kommet til at skulle flytte zip filen. Problemet er bare, at der ikke er noget zip fil. Hjælp. Har jeg gjort noget forkert, siden den ikke er der?
  Mvh Julie

  • SVAR

   Hej Julie

   Du skal blot pakke filen ind igen. Hvis du downloader via Safari, så pakker den filer ud.

 • SVAR

  Hej

  Jeg har været utrolig glad for din guide lav en blog, du beskriver tingene utrolig godt og jeg er kommet et langt stykke hen af vejen.
  Men hvordan opretter man lige nu sider ? Jeg er helt ny i dette blog land og har rigtig meget at lære, først og fremmest hvordan jeg sætter min blog op

  • SVAR

   Hej Sally

   Jeg regner med, at du fandt ud af det. Du gør det i dit WP kontrolpanel under “Sider.”

   Held og lykke med at blogge.

 • SVAR

  Jeg har lige hentet temaet Estelle, men undre mig over hvordan man laver den “sidebar” der er. Ved ikke lige hvad det hedder, men altså et billede med tilhørende teksts om sig selv? som du også selv har på denne blog?
  Tak på Forhånd :D

  • SVAR

   Hej Michelle

   Fandt du ud af det? Sidebars laves ved at gå ind i WP kontrolpanelet. Herefter går du til “Udseende” og så “Widgets.” Det er her, at du opbygger din sidebar.

 • SVAR

  Hej Celia
  Jeg har købt temaet paisley, hvor headeren har et logo hvor der står Paisley. Logoet er “gennemsigtigt” sådan at man kan se baggrundbilledet igennem. -Jeg kan se under mine theme options at det(logoet) er et billede… Hvordan laver jeg selv sådan et gennemsigtigt billede/eller ligger der allerede en skabelon, som jeg kan skrive min blogs navn i??
  Jeg håber at du forstår hvad jeg mener :-)

  • SVAR

   Hej Janni

   Jeg er ikke sikker på, hvordan dit tema virker, desværre. Jeg ville kigge der, hvor du har købt temaet, om de ikke har lavet en guide til det – det burde de absolut! :)

   Jeg håber, at du finder ud af det.

   /Celia

 • SVAR

  Hej Celia.

  Fantastisk guide, du har dig herinde. Skrev også en kommentar til et andet indlæg herinde, hvor jeg spurgte, hvordan jeg hentede et tema. Det fandt jeg så ud af – men nu er mit næste problem at jeg ikke har nogen .zip fil. Vil gerne bruge Adele, og læste i ovenstående kommentarer at flere har haft dette problem, hvorpå du sagde at man også kunne søge på temaet inde på WordPress, men der kommer det altså heller ikke frem hos mig :(
  What to do???

  /Heidi.

 • SVAR

  Never mind – jeg fandt ud af det :D

  • SVAR

   Haha, super!

   Held og lykke med det hele, Heidi. :)

   /Celia

 • SVAR

  Hey Cecilia :)
  Tak for dine gode råd – dejligt at vi alle har en som dig!
  Jeg vil gerne lave en blog om portrætfotos, hvor jeg ligger billeder op, jeg har taget, og skriver historier om de mennesker, jeg fotograferer.

  Kender du et tema, som fremhæver billederne mere end andre?
  Og kender du nogle fotoblogs, jeg kan kigge på?

  tak for hjælpen k
  kh. Mai

  • SVAR

   Hej Mai

   Nej ikke lige på stående fod. Du er velkommen til at kigge nærmere på mit tema BOLD. Her har jeg fokus på, at man skal bruge store billeder,og det vil passe godt til sådan en blog.

 • SVAR

  Hej Celia,
  Tusind tak for en helt fantastisk blog. Uden dig havde jeg aldrig kastet mig ud i det :-)
  Jeg i gang med at lave en blog. Men inden jeg får lagt alt for meget op, har jeg lige et par spørgsmål.
  Jeg har købt Bluchic temaet Paisley. Kan man fryse menulinien, så når man scroller ned kan man hele tiden se menuen?
  Og jeg har opdaget, at når jeg ser på min side via en mobil, så er jeg ikke vild med den måde menuen er bygget op. Jeg kan bedst lide der er de der tre små streger, og så når man trykker der kommer underpunkterne frem, i stedet for en scroll-down som der er på Bluchics temaer.
  Er det noget jeg selv kan justere, eller skal jeg købe et nyt tema?
  På forhånd tusind tak for din hjælp. Som skrevet er jeg stor fan :-)
  Mange hilsner Lykke

  • SVAR

   Hej Lykke

   Jeg er glad for, at jeg har hjulpet dig med at komme i gang. Det er hele ideen med denne side, så det er altid dejligt at høre.

   Jeg tror ikke, at du kan ændre de ting i deres tema. Du skal gå ind på deres hjemmeside og tjekke, for der burde de have et punkt, som hedder “Documentation,” og her kan du tjekke ud, hvad temaet kan.

 • SVAR

  Hej Celia

  Super hjemmeside – det var her jeg startede og her jeg fik noget grundlæggende viden, inden jeg gik ud i verden og købte mit domæne :)

  Jeg har lige købt Samantha fra Bluchic og betalt 79$ for det – mit primære spørgsmål er, hvordan fjerner jeg “MADE BY BLUCHIC” forneden?

  Jeg vil også gerne ændre lidt mere på mine skrifttyper, jeg har lavet et child-theme og det var en stor hjælp til at få ændret overskrifter og brødtekster, men de typer der er bygget ind i sidebaren, og på “ikoner” på forsiden, er ikke tydelige nok og jeg ved ikke hvordan jeg kan gøre dem tydeligere.
  Jeg er spritny på dette område, har kun været i gang i 11 dage, og er nybegynder i html og css.

  Håber, at du kan hjælpe mig. :)
  Venlig hilsen
  Christel

  • SVAR

   >Lige meget – fandt ud af det selv :)

   • SVAR

    Super. :D