Som blogger ved jeg, hvor meget det betyder, at der er læsere, der rent faktisk læser det, jeg blogger om. Og jeg kan virkelig blive ovenud lykkelig, hvis min blog har haft flere læsere en dag end nogensinde før. Det fylder virkelig meget i min bevidsthed. For det er jo virkelig rart, at der rent faktisk er nogen, der læser med derude!

Men som nystartet blogger sker det sjældent, at man har ret mange læsere – hvis da overhovedet nogen! Det kan godt være ret frustrerende og demotiverende, men lad mig hurtigt slå fast: du må endelig ikke miste modet! Du skal nok få flere læsere. Men før de ved, at din blog er super god, og at den overhovedet eksisterer, kan de jo ikke forlanges at læse med endnu.

Få skrevet noget indhold

Når du starter en blog op, kan du ikke forvente, at der er en masse, der læser med endnu. Først skal der jo være noget, de kan læse! Så inden du går helt ned over dine læsertal, skal du have lavet en masse gode blogindlæg på din blog – det giver flere læsere. Du kan passende bruge de første par dage som blogger på at lave en masse indhold til din blog. Også før du reklamerer for din nye blog. Du får ikke flere læsere på en blog uden indhold.

Det er en rigtig god idé at brainstorme lidt, før du går i gang med at skrive indhold. Skriv en masse emner ned på et stykke papir, og når du har skrevet tilstrækkeligt mange emner ned, kan du lade det fungere som en liste over blogindlæg, du skal have skrevet. På den måde undgår du, at du går helt død i at skrive indlæg – for du har allerede alle dine idéer skrevet ned! Husk altid at opdatere din liste med idéer til blogindlæg, på den måde er du altid et skridt foran.

Det gode ved, at der er en masse indhold på din blog, er, at Google også så småt begynder at sende flere læsere din vej. Google betyder meget for din blogs læsertal, og da den kun kan placere dig i Google ud fra indholdet på din blog, er det en rigtig god idé, at du får skrevet en masse blogindlæg, så den kan se, hvad din side handler om og hvor den skal placere dig i Google på forskellige søgeord.

Jeg vil skrive en masse mere om Google, men i første omgang er det vigtigt, at du får skrevet en masse indhold. Dette har også stor betydning for at få flere læsere ind på din blog, og de vil også føle, at der sker noget på din blog, og de har dermed mulighed for at danne sig et indtryk af, hvad din blog vil komme til at handle om fremover.

Del dine blogindlæg på de sociale medier

Når du har skrevet nogle indlæg på din blog, er det tid til at få de første læsere. Som altid er det nemmest at få sine venner og familie til at hjælpe, og det gælder også, når du gerne vil have flere læsere på din blog. Del din blog på Facebook og bed dine venner om at kigge forbi og lægge en kommentar. De fleste af dine venner vil gerne hjælpe dig. Du kan også sende en personlig besked (enten på mail eller via Facebook) til dine bedste venner og nærmeste familie. På den måde sikrer du dig, at de har set din blog.

Du kan også dele din blog på alle de andre sociale netværk, du befinder dig i. Du kan f.eks. tage et billede af din blogs forside og lægge det på Instagram og bede folk om at følge. Husk også både på Instagram, Twitter og Facebook at lave et link til din blog på din profil.

Når det kommer til de sociale medier, er det vigtigt, at du ikke “spammer” folk. Du skal altså ikke smide 10 links til din blog om dagen, så bliver folk trætte af dig, og det kan føre til, at de vælger at blokere dig, så de ikke længere ser dine statusopdateringer – og det ville være rigtig ærgerligt! Så gør det med måde og bed folk pænt om at kigge forbi din blog, hvis de har tid. Læg aldrig bare et link til din blog – det gider folk ikke – skriv en personlig tekst til linket hver gang og sørg for, at det ikke virker spammende og irriterende.

Bliv ved med at blogge

Rom blev ikke bygget på en dag, og din blog bliver ikke Danmarks største fra den ene dag til den anden. Al succes her i verden kræver hårdt arbejde, og derfor skal du også bare blive ved og ved med at arbejde for det, så skal du nok få flere læsere stille og roligt. Det vigtige her er at huske på, at du altid skal være sød og aldrig virke som en, der spammer dine læsere. Derfor skal du begrænse dine links til bloggen på de sociale medier til max to links om dagen.

Når du har blogget i nogle måneder, så gå ind og kig på udviklingen i dine læsertal. Du skulle meget gerne se, at det ligeså stille stiger – det er rigtig fedt, dit hårde arbejde betaler sig! Prøv at forestil dig, at du hele tiden får flere læsere med den hast, du kan se over de første par måneder, og forestil dig så, hvor mange flere læsere du vil have om et halvt år, et år eller to år! Du skal nok nå dertil, hvor du har mange læsere, du skal bare sørge for at blive ved med at blogge og holde gejsten!

Held og lykke!

106 svar til “Sådan får din blog flere læsere”

 1. Kai Otto Barner siger:

  Hej! Kan det lade sig gøre at have en blog under pseudonym så mit navn ikke fremgår nogen steder?

 2. Laura siger:

  Hejsa.
  Dette du skriver om her er super fedt og giver mig en ide om hvordan jeg skal komme videre med min blog og ikke bare give op.
  Jeg kæmper videre med min rejseblog selv om der er mange andre der også har en rejseblog.
  TAK og hilsen Laura http://diary4traveldk.blogspot.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *