Som blogger ved jeg, hvor meget det betyder, at der er læsere, der rent faktisk læser det, jeg blogger om. Og jeg kan virkelig blive ovenud lykkelig, hvis min blog har haft flere læsere en dag end nogensinde før. Det fylder virkelig meget i min bevidsthed. For det er jo virkelig rart, at der rent faktisk er nogen, der læser med derude!

Men som nystartet blogger sker det sjældent, at man har ret mange læsere – hvis da overhovedet nogen! Det kan godt være ret frustrerende og demotiverende, men lad mig hurtigt slå fast: du må endelig ikke miste modet! Du skal nok få flere læsere. Men før de ved, at din blog er super god, og at den overhovedet eksisterer, kan de jo ikke forlanges at læse med endnu.

Få skrevet noget indhold

Når du starter en blog op, kan du ikke forvente, at der er en masse, der læser med endnu. Først skal der jo være noget, de kan læse! Så inden du går helt ned over dine læsertal, skal du have lavet en masse gode blogindlæg på din blog – det giver flere læsere. Du kan passende bruge de første par dage som blogger på at lave en masse indhold til din blog. Også før du reklamerer for din nye blog. Du får ikke flere læsere på en blog uden indhold.

Det er en rigtig god idé at brainstorme lidt, før du går i gang med at skrive indhold. Skriv en masse emner ned på et stykke papir, og når du har skrevet tilstrækkeligt mange emner ned, kan du lade det fungere som en liste over blogindlæg, du skal have skrevet. På den måde undgår du, at du går helt død i at skrive indlæg – for du har allerede alle dine idéer skrevet ned! Husk altid at opdatere din liste med idéer til blogindlæg, på den måde er du altid et skridt foran.

Det gode ved, at der er en masse indhold på din blog, er, at Google også så småt begynder at sende flere læsere din vej. Google betyder meget for din blogs læsertal, og da den kun kan placere dig i Google ud fra indholdet på din blog, er det en rigtig god idé, at du får skrevet en masse blogindlæg, så den kan se, hvad din side handler om og hvor den skal placere dig i Google på forskellige søgeord.

Jeg vil skrive en masse mere om Google, men i første omgang er det vigtigt, at du får skrevet en masse indhold. Dette har også stor betydning for at få flere læsere ind på din blog, og de vil også føle, at der sker noget på din blog, og de har dermed mulighed for at danne sig et indtryk af, hvad din blog vil komme til at handle om fremover.

Del dine blogindlæg på de sociale medier

Når du har skrevet nogle indlæg på din blog, er det tid til at få de første læsere. Som altid er det nemmest at få sine venner og familie til at hjælpe, og det gælder også, når du gerne vil have flere læsere på din blog. Del din blog på Facebook og bed dine venner om at kigge forbi og lægge en kommentar. De fleste af dine venner vil gerne hjælpe dig. Du kan også sende en personlig besked (enten på mail eller via Facebook) til dine bedste venner og nærmeste familie. På den måde sikrer du dig, at de har set din blog.

Du kan også dele din blog på alle de andre sociale netværk, du befinder dig i. Du kan f.eks. tage et billede af din blogs forside og lægge det på Instagram og bede folk om at følge. Husk også både på Instagram, Twitter og Facebook at lave et link til din blog på din profil.

Når det kommer til de sociale medier, er det vigtigt, at du ikke “spammer” folk. Du skal altså ikke smide 10 links til din blog om dagen, så bliver folk trætte af dig, og det kan føre til, at de vælger at blokere dig, så de ikke længere ser dine statusopdateringer – og det ville være rigtig ærgerligt! Så gør det med måde og bed folk pænt om at kigge forbi din blog, hvis de har tid. Læg aldrig bare et link til din blog – det gider folk ikke – skriv en personlig tekst til linket hver gang og sørg for, at det ikke virker spammende og irriterende.

Bliv ved med at blogge

Rom blev ikke bygget på en dag, og din blog bliver ikke Danmarks største fra den ene dag til den anden. Al succes her i verden kræver hårdt arbejde, og derfor skal du også bare blive ved og ved med at arbejde for det, så skal du nok få flere læsere stille og roligt. Det vigtige her er at huske på, at du altid skal være sød og aldrig virke som en, der spammer dine læsere. Derfor skal du begrænse dine links til bloggen på de sociale medier til max to links om dagen.

Når du har blogget i nogle måneder, så gå ind og kig på udviklingen i dine læsertal. Du skulle meget gerne se, at det ligeså stille stiger – det er rigtig fedt, dit hårde arbejde betaler sig! Prøv at forestil dig, at du hele tiden får flere læsere med den hast, du kan se over de første par måneder, og forestil dig så, hvor mange flere læsere du vil have om et halvt år, et år eller to år! Du skal nok nå dertil, hvor du har mange læsere, du skal bare sørge for at blive ved med at blogge og holde gejsten!

Held og lykke!

81 svar til “Sådan får din blog flere læsere”

 1. Trine Overgaard siger:

  Hej Celia, tak for en rigtig god opstarts side omkring det at blogge :-)
  Har prøvet mig frem og fået http://www.rejsoplev.dk op at stå.
  Kunne du fortælle mig lidt mere omkring, hvordan du følger med i hvor mange der ser/læser din side. Skal folk tilmelde sig eller hvordan ? MH Trine

  • celiaschow siger:

   Hej Trine

   Nej, du skal have installeret Google Analytics til din side. Bare Google “Google Analytics” så kommer du frem til den rette side. Du kan lige skrive tilbage, når du har oprettet dig her.

 2. Anette siger:

  Har godt nok valgt blogspot, men de mere generelle råd som disse er geniale for nye blogger som mig.
  Jeg er lige startet, men håber at jeg kan få samlet noget af den viden jeg selv fandt svært at finde, så vil aldrig forvente mange læser, men håber jeg kan blive spotter når folk søger viden om emnet på Google, har du nogle tips til den del?

  • celiaschow siger:

   Hej Anette

   Du skal til at finde ud af, hvad folk søger på. Et fint gratis værktøj er det, som man bruger, når man køber Google Adwords. Her skal du finde ud af relevante vendinger. Jeg ved ikke, om du kender det? Jeg kan ikke lige linke til alle de ting her i kommentarfeltet, så er det nok noget, jeg skulle skrive et længere indlæg om.

   Men generelt skal du finde ud af, hvad folk søger på, og så skal du skrive indlæg henvendt til de søgeordsvendinger. Du kan evt. skrive, hvad du i forvejen ved om SEO og den slags, så kan jeg guide dig i den rigtige retning. :)

 3. The Shadow Of siger:

  Hej interesant at side og læse lidt om din viden.
  Tak fordi du deler ud af :-D

  Er så småt gået igang med at skriver lidt ved siden af musikken.
  Har lige smidt lidt nyt op efter lang tids pause.
  I know man skal være aktiv men der er en helt bestem grund…
  kom endelig med konstruktiv feedback ..

  • celiaschow siger:

   Hej

   Sådan. Ja, man skal helt sikkert blogge ofte, før der sker noget. Jeg falder også selv i fra tid til anden. Det er nok meget normalt.

   Når jeg er på din side, synes jeg, at det er lidt forvirrende, hvornår et blogindlæg slutter og starter. Jeg kan regne ud, at et nyt starter efter submit, men det virker lidt forvirrende. Du kan evt. prøve at spørge andre, om de kan finde ud af det, eller om det bare er mig. :D

   Held og lykke med bloggen.

 4. Flora siger:

  Hej! Tak for de gode tips:)
  Min veninde og jeg har lige startet vores egen blog, og det her var en stor hjælp!

  • celiaschow siger:

   Sådan! Bid mærke i, at de fleste ting jeg skriver om, er til WordPress.org og ikke WordPress.com. Men jeg startede selv der i tidernes morgen, da jeg bare ville i gang med at blogge.

   Held og lykke med det.

 5. Hej ☺️har læst dit indlæg og super skønt med nogle tips og tricks man rent faktisk forstår , er ved at opstarte min blog i wordpress og det er lidt sværere end man tror 😱 har osse tænkt meget over om det er smart at koble en facebook side til ens blog og udfra det du skriver er det da klart noget jeg vil gøre ☺️Super gode ideer til hvordan man gør omverden klar over man er blevet blogger eller prøver at blive det 😋min side er lidt en gør det selv side med tips og trick og gode ideer til hus, have, maddiker og kreative ting mm . Ville være skønt hvis du ville kigge forbi en dag og meget gerne give feedback på min side ☺️Min side hedder ullastipsogideer.dk
  Mvh
  Ulla

  • celiaschow siger:

   Hej Ulla

   Din side ser rigtig fin ud. Det er heller ikke det letteste tema at sætte op, da det ser ud til, at det kan rigtig mange ting. Jeg håber, at du bliver ved, for jeg tror, at du bliver glad, når du først kan komme i gang med at blogge og dele dine tips og tricks. Det er vigtigt at komme over det tekniske, så man kan begynde at komme i gang med det sjove. :D

   Hvis det er en alt for stor mundfuld, kan du skrive til mig under kontakt. Her har jeg et tilbud til dem, som bare gerne vil i gang med at blogge og få nogen til at sætte deres side op.

   Jeg vil anbefale dig, at du tager et skridt af gangen. Det virker måske lidt simpelt, men det passer. :D

 6. LilleEmilie siger:

  Hej, og velkommen.
  Dette er min blog/Hjemmeside, her kommer der til at være alt om mit Firma osv..
  Og billeder af tøj og skønhed!
  FØLG GERNE MED😊

 7. Sophie siger:

  Hej Celia
  Jeg har snart blogget i et års tid på regnbuemor.dk, og kan heldigvis se læsertallene stige støt. Jeg havde stor hjlælp fra sin side, dengang jeg lavede bloggen. Tak for det.
  Jeg har en wordpressblog, og kan slet ikke hitte ud af, at lave et kviklink i bunden af hvert indlæg til min Facebook, Twitter og Instagram. Hvordan gør jeg det?

  En anden ting: Er der nogen steder, hvor ANDRE kan se, hvor mange læsere/hvor meget aktivitet der er på ens blog, eller er det kun een selv, der kan se statistikken?
  På forhånd tak

  • celiaschow siger:

   Hej Sophie

   Hvor er det fedt, at du kan se dine tal stige! Det er præcis sådan, det skal være. :) Tillykke med det!

   Hvilken slags link vil du gerne lave? Du kan jo altid bare lave et almindeligt tekst-link til dine forskellige sociale medier, men du kan også downloade forskellige plugins, der gør det muligt at linke. Alternativt kan du finde et billede af det sociale medies ikon, sætte det ind og lave billedet til et link. :) Der er mange muligheder!

   Der er ikke noget sted, andre kan se dine besøgstal, nej. :)

   Held og lykke fremover!

   /Celia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *