Denne sidste fase i min guide til, hvad du skal gøre, før du kan lave en blog, er muligvis den allersjoveste af faserne! Du har nu besluttet dig for, hvad du gerne vil opnå med din blog, og du har fundet et emne, som du gerne vil skrive om. Nu er det tid til at brainstorme dine idéer til din nye blog.

Noget af det vigtigste er at finde på et sjovt navn til bloggen. Det er rigtig sjovt at sidde og brainstorme idéer til et godt navn til sin blog. Her kan du tænke på nogle forskellige ting – og husk især at have dit emne i hovedet, når brainstormer idéer til et godt navn til din blog! Hvis du laver en blog, der handler om dig selv, så er dit eget navn måske et godt navn til bloggen? Hvis du har et specielt navn, er navnet sikkert ikke taget hverken som navn til en blog eller som domæne, hvad end du vælger blogspot, wordpress eller at købe dit eget domæne.

Hvis du har en madblog, kan du måske finde på et sødt navn til den. Jeg er personligt stor favorit af den fine blog cutecarbs.com, og jeg er også stor fan af navnet på bloggen! Navnet er rigtig fint og gennemtænkt, fordi det både er en allitteration (samme begyndelsesbogstav i hvert ord) og så er det bare meget rammende for bloggen, og navnet ligger godt i munden.

Hvis man ikke er ligeså opfindsom som Tora bag cutecarbs.com, så er der også en masse andre muligheder. Hvis du f.eks. har en yndlingssang eller et kort citat, du holder meget af, kan du opkalde din blog efter det. Det er kun fantasien, der sætter grænser her, men prøv dig frem med gode navne, og forsøg så vidt muligt at finde noget, der passer godt til det emne, du har valgt.

Du kan også prøve at spørge din familie eller dine nærmeste venner og veninder, hvad de synes, vil være et rammende navn til din blog. Måske har du et sjovt kælenavn, eller en lille sætning, du tit bruger, som kunne være sjovt at kalde din blog?

Hvad skal du skrive om på din blog?

I fase 3 kan du også begynde at tænke på, hvad du gerne vil skrive om. Her kan du simpelthen begynde at brainstorme idéer til fremtidige indlæg, du gerne vil skrive på din blog. Hvis du f.eks. har besluttet dig for at lave en madblog, kan det være en god idé ar lave en liste over opskrifter, som du gerne vil dele på din blog.

Der er flere fordele ved at tænke grundigt over, hvad du kan skrive om, og den ene af dem er, at du på den måde kan tjekke, om du faktisk har noget, du kunne tænkte dig at skrive om indenfor dit emne? Det vil du for det meste have, hvis du har valgt et emne, som du interesserer dig for, men hvis du er helt blank for idéer til indlæg, så bør du nok gå tilbage til fase 2 og overveje dit emne igen.

En anden fordel ved at brainstorme idéer til ting, du kan skrive om, er at du vil have en liste over forskellige ting at skrive om, som du kan holde dig til i starten, hvor du blogger. På den måde er du med til at sikre, at du ikke løber tør for indlæg og inspiration til din blog, når du endelig laver en blog og går i gang med at blogge. I starten er det meget rart at have noget at holde sig til, indtil man finder sin naturlige bloggerstil.

Tillykke! Du er nu klar til at lave en blog!

Når du har fulgt denne guide og har lavet et mål med din blog, fundet på et godt emne, et rammende navn og har brainstormet idéer til fremtidige indlæg, er du faktisk ved at være klar til at lave en blog! Jeg håber, du har fulgt guiden nøje og ikke bare er sprunget let henover mine råd. Disse ting har virket for mig, og jeg er næsten sikker på, at det også vil være med til at give dig en bedre og mere interessant blog!

Nu er der ikke noget, der forhindrer dig i at gå i gang med at lave en blog! Hvis du sidder og tænker “fint nok, men hvordan får jeg sat min blog op, og hvor skal jeg blogge henne?” kan du læse min guide til, hvordan du nemt og hurtigt laver en blog ved at gå til guiden Blog på eget domæne.

29 svar til “Fase 3 – brainstorm dine idéer”

 1. Caroline siger:

  Hej Celia!

  Super fine råd, og vil sygt gerne starte min egen blog! Jeg er dog ikke i tvivl om, hvad emnet skal dreje sig om: sprede gode livsstilsråd til de unge moderne kvinder i vores generation lige fra SU, flytte hjemmefra, administration af økonomi, tøjstil, sociale, dating, psykologiske emner (er psykologistuderende) og meget mere…

  MEN! Hvor er det bedst at oprette den henne?? Kan simpelthen ikke finde ud af, om det skal være Bloggers Delight, Bloggers Point, WordPress… eller hvad?
  plz, hjælp!! :O

  knus Caro

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *