Når du endelig har besluttet dig for at lave en blog (og i øvrigt har fulgt mine steps til forarbejdet før du laver bloggen), er de første problemer, du løber ind i, helt sikkert det tekniske. Der kan være så meget bøvl med den slags, når ikke man er superekspert på området, og så kan det godt blive en trættende process at lave en blog.

Du skal f.eks. finde ud af, hvilken platform, du vil blogge på. De to største platforme er WordPress.com og Blogspot.com, og det er ofte en smagssag, hvilken platform, man bedst kan lide. Det er den nemme løsning at oprette en gratis blog på et af de to sites, og det giver dig lidt mindre bøvl med teknikken, men der kan stadig være problemer. Du får også en blog, der f.eks. hedder www.jegercool.wordpress.com – altså et viiirkelig langt domæne.

Hvis du vil have dit eget domæne (eks. www.jegercool.dk), så er der mange flere tekniske problemer, du kan løbe ind i, og det kan simpelthen være så utroligt irriterende! Ikke nok med at man skal købe et domæne og betale for det hvert år, så skal man også købe såkaldt “hosting”, sætte det op osv.

Nu må du endelig ikke blive skræmt! Teknikken kan være irriterende, men jeg vil lave nogle guides til dig, som forhåbentlig vil gøre det hele meget nemmere for dig. Og når først du får styr på det tekniske ved at have en blog, giver det en skøn følelse, for så kan du selv begynde at designe din blog og få den til at se ud, som du ønsker! Det er meget tilfredsstillende at kunne det.

På artiklerne i denne kategori, vil jeg fokusere på, hvordan du kan vælge platform mellem WordPress og Blogspot, hvordan du sætter din blog om, jeg vil snakke om fordelene ved at have sit eget domæne (selvom det koster lidt penge), hvordan du kan aflæse dine besøgstal, hvorfor links til din blog er vigtigt og hvordan du kommer til at ligge bedre på Google på forskellige søgeord. Der er en teknisk forklaring på det hele, og du kan sagtens lære det!

Jeg er intet teknisk geni, men jeg har brugt en masse tid på at forstå det. Og da jeg ikke er en super nørdet type, tror jeg også, jeg kan forklare det, så selv helt nybegyndere kan være med. Så hav lidt tålmodighed og læs artiklerne i dit eget tempo. Og hvis der er noget, jeg ikke forklarer ordentligt, så kan I altid skrive en kommentar til indlægget, eller sende mig en mail på celia(at)lavenblog.dk! :)

Held og lykke!

12 svar til “Det tekniske”

 1. Louisa siger:

  Jeg har oprettet en wordpress i sin tid og ønsker nu at udvide, således at jeg dels får eget domænenavn på unoeuro, samt på sigt får lavet en hj.side ved anvendelse af webhotellet.
  To ting – når jeg skal oprette mig, skriver jeg så blot min wordpress-blog´s navn i domænenavn (uden wordpress)? Og når jeg får lavet min hjemmeside – kan den linkes til samme domæne (er vel samme sted/hotel den skal lagres?)…
  Er endnu ikke helt skarp i denne verden :)

  På forhånd tak

  • celiaschow siger:

   Hej Louisa – fedt at høre, at du er klar til at rykke din blog over på dit eget domæne og tage blogging til et højere niveau. :) Det skal nok blive godt.

   1. Ja, det kan du godt, med mindre det navn, du har valgt, allerede er taget af en anden. Der kan jo kun være en hjemmeside pr. domæne, så hvis en anden allerede har købt det navn, du ellers har på WordPress, så kan du ikke købe det. Men prøv lige at tast det ind i UnoEuro som min guide viser – så skal den nok fortælle dig, om du kan købe det eller ej. :)
   2. Jeg er ikke helt klar på, hvad du mener med dette spørgsmål. Det, man normalt gør, når man flytter fra en WordPress-hosted blog til eget domæne, er, at man sådan set tager alt det indhold, man havde på WordPress-bloggen og eksporterer det over på den nye blog – på den måde har du alt dit indhold, og du kan så at sige “glemme” din gamle blog og fokusere på den nye kun. :)

   Skriv endelig igen, hvis du har flere spørgsmål! Rigtig god aften. :)

   Mvh. Celia

 2. Tina siger:

  Et mere spr. ;)
  Ang. kilder/henvisninger.. Man skal selvfølgelig få sin viden et sted fra og hvis jeg finder viden på en hjemmeside/blog, skal jeg så henvise til disse?? Tænker der må være nogle regler?

  • celiaschow siger:

   Hej igen. :)

   Ja, man kan sige det sådan, at du i hvert fald ikke må kopiere indhold, som du finder på andre hjemmesider. Men vi får alle sammen vores viden og inspiration fra andre, og det må du gerne skrive om – med dine egne ord, naturligvis.

   Så du må ikke kopiere direkte, men du må hjertens gerne lade dig inspirere hos andre. :) Dog er det god internet-skik at linke til den side/blog, hvor du har fået din inspiration fra, og det vil jeg altid opfordre dig til at gøre. :)

   Held og lykke med din blog!

 3. Tina siger:

  Hej Celia

  Tusind tak for denne fede side med gode tips osv.! :)

  Du skriver om nogle artikler hér sidst i oplægget, er det bare mig der ikke kan finde dem, eller..?? :)

  Mvh. en kommende blogger

  • celiaschow siger:

   Hej Tina

   Ja, det er sandt. De er ikke til at finde, fordi de ikke eksisterer endnu. Jeg arbejder på højtryk med at få skrevet en masse godt indhold her på siden, men lige nu har jeg lidt travlt. :) Der er snart nyt! :)

 4. Ravfood siger:

  Vi blogger via WordPress og har købt vores egne domæne via dem. Det er vældig billigt (omkring 100 kr om året, mener jeg) og forløb helt uden problemer. Man går ind i “Store” via kontrolpanelet og vælger dér at købe sit domænenavn.
  Kh Kathe

  • celiaschow siger:

   WordPress er et fantastisk sted at blogge! Ja, det er sandt, at man kan købe sit domæne direkte hos WordPress, når man allerede blogger der. Det er uden tvivl super simpelt (det ligger jo i WordPress’ ånd!), men jeg mener at kunne huske, at man ikke kan købe .dk domæner? Eller også er de vildt dyre, som jeg husker det…
   Jeg har købt mit domæne hos nogen, der hedder Meebox, og der har jeg også mit webhotel. :) Det er lidt mere kompliceret at købe på den måde, men det er også vildt billigt. :)
   Knus Celia

 5. Katrine siger:

  Hej, tak for dine fine guides, men hvor er artiklerne til alt det tekniske, det er nemlig her jeg er helt grøn og har brug for hjælp? Ser frem til at læse flere guides:)
  Vh katrine

  • celiaschow siger:

   Hej Katrine,
   Jeg er glad for, at du har kunnet bruge mine guides! Jeg er lige nu i gang med at opdatere lavenblog.dk og dermed skrive flere artikler, lave nyt design, osv.! Jeg håber, du vil kigge forbi siden igen snart, så vil der være en masse tekniske guides til dig!
   Mvh. Celia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *