Når du er helt afklaret med, hvad du gerne vil opnå med din blog, kan du gå videre til fase 2. Her skal du prøve at afgrænse et emne, som du gerne vil blogge om. Det er en rigtig svær fase, og hvis det tager flere dage at finde ud af, så gør det ikke noget. Du skal huske på, at du skal have bloggen længe, og derfor er det vigtigt, at du blogger om noget, du har interesse for!

For at hjælpe dig lidt på vej, kan jeg sige, at du her skal overveje, hvad du interesserer dig for. Interesserer du dig for at lave mad, så er det nok meget nærliggende at lave en madblog. Hvis du interesserer dig for den nyeste mode, kan du lave en modeblog. Hvis du interesserer dig for tennis, kan du lave en blog om tennis.

Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert i denne fase. Vigtigheden af at skrive om noget, du virkelig interesserer dig for, kan ikke understreges nok. Måske kan du få fornemmelsen af, at en madblog er virkelig fed at have, men hvis du ikke interesserer dig for at lave mad, så er der en stor sansynlighed for, at du ikke får opdateret din blog, og at du til sidst må droppe den.

Advarsel: blog om dig selv og lidt af hvert

Jeg vil gerne komme med en lille “advarsel” om at starte en blog, hvor du skriver om dig selv, din hverdag, din frokost, din ferie osv. Du kender sikkert allerede nogle blogs, hvor bloggeren skriver om sig selv, sin hverdag, måske et “dagens outfit” nu og da, om sine spisevaner og den slags. Og ligeså interessante, som denne slags blogs kan være (se bare på nogle af de største danske blogs!), ligeså dødkedelige kan denne slags blogs være.

Bid virkelig mærke i, at jeg ikke “hader” denne slags blogs – overhovedet ikke, mange af mine yndlingsblogs er sådanne mode/livsstilsblogs – men alligevel vil jeg gerne advare mod at lave sådan en blog.

Jeg ser hver eneste dag nye blogs inde for dette emne, og selvom jeg overhovedet ikke betvivler, at de søde nye bloggere har virkelig meget lyst til at blogge, så er det bare begrænset, hvor interessante deres blog er for læserne. Når jeg kommer ind på en blog, der har et inlæg om “dagens outfit”, et indlæg med billede af bloggerens aftensmad med en opskrift på boller i karry, et indlæg med billede af bloggerens hund og et DIY-indlæg til at lægge neglelak, så mister jeg hurtigt interessen.

Man sender en masse forskellige indtryk videre til læseren, og nogen synes måske, at madindægget var super interessant, mens andre foretrak DIY-indlægget, og det kræver virkelig sin blogger at formå at holde alle de forkskellige målgrupper af læsere underholdt på sådan en alsidig blog.

Jeg siger ikke, du ikke kan lykkes med at alsidig blog, for det kan su godt, men det kræver virkelig, at du formår at underholde alle dine læsere i forskellige målgrupper, og da der er virkelig mange af den slags blogs ude i blog-land, så kan det være virkelig svært at få foden ind på det marked.

Jeg startede selv sådan en blog. Jeg var meget inspireret af bloggere som Emily Salomon og Christina fra Passions For Fashion, men jeg måtte opgive efter nogle forsøg, fordi jeg simpelthen ikke formåede at skabe interessant nok indhold, der kunne fange andre end min familie og venner.

Valg af emne 

Nu skal du vælge dit emne! Det er en spændende process, og jeg vil virkelig anbefale dig at bruge lang tid på at overveje nøje, hvad du gerne vil skrive om. Husk, der ikke er det emne, der er for underligt at skrive om! Det gode ved interenettet er netop, at der altid vil være nogle andre, der deler din interesse for dit emne.

Det er dog vigtigt, at du går tilbage til fase 1 og kigger på, hvad dine mål med bloggen er. For hvis du f.eks. gerne vil skrive om gamle Anders And blade fra 1950-1960 som dit emne, men har en drøm om at blive Danmarks største blogger, så bør du nok genoverveje dit emne eller sætte dig et mindre ambitiøst mål i fase 1. Hvis du vælger et meget snævert emne, vil du helt naturligt ikke kunne få ligeså mange læsere, som hvis du vælger et lidt bredere emne. Fordelen ved et meget snævert emne kan dog være, at du kan få mere aktive læsere, forstået på den måde, at de nok i øjere grad vil kommentere dine indlæg og deltage mere aktivt på din blog, fordi du, højst sandsynligt, er den eneste, der skriver om Anders And blade fra 1950-1960!

Men hvis du gerne vil have flere – måske ikke helt så engagerede – læsere ind på din blog, er det nok smartere at vælge et bredere emne. F.eks. kunne du vælge at skrive om Disney som helhed – på den måde vil du også ramme dem, der interesserer sig for Anders And blade fra 1950-1960, men du bil samtidig også ramme dem, der interesserer sig for Løvernes Konge og Disneyland i Paris.

Sarthud blog som case 

For igen at bruge min egen blog som case og et eksempel på, hvilke overvejelser, man kan gøre sig, begyndte jeg at tænkte meget over, hvilket emne, jeg kunne skrive om, for at kunne blive en del af Bloggers Delight, og blive en af de bedste blogs indenfor mit emne.

Jeg havde prøvet at lave en mode/livsstilsblog, og det gik jo ikke så godt, så jeg var meget afklaret med, at jeg ikke skulle starte sådan en blog. Derfor begyndte jeg at overveje mine interesser. Jeg var på det tidspunkt begyndt at gå meget op i hudpleje og makeup, men jeg havde den udfordring, at min sarte hud ofte gjorde det svært for mig at finde gode produkter.

Det fyldte meget i min bevidsthed, og jeg var meget opmærksom på min hud, min makeup osv., og derfor besluttede jeg mig for at lave en skønhedsblog – dog med det tvist, at den skulle tage udgangspunkt i min sarte hud – deraf også navet Sarthud.dk!

 

Har du fundet et godt emne til din blog, som du virkelig brænder for? Så er du klar til fase 3! Klik her og gå til fase 3 – brainstorm dine idéer.

11 svar til “Fase 2 – Valg af emne til din blog”

  1. Louise siger:

    Tak for en walkthrough til blogger-universet :)
    I 8. afsnit har du en fejl: “Jeg siger ikke, du ikke kan lykkes med at alsidig blog, for det kan su godt, men det kræver[…] ” :)

  2. Hej. 1000 tak for din meget inspirerende måde at få en til at starte en blog på. Jeg er helt ny, og synes det er lidt krænglede det hele. jeg har fået oprettet en blog, og skrevet om mig selv, de emner jeg vil skrive på. Men hvordan får jeg billeder op ad mig selv og hvordan laver jeg undergrupper til de emner jeg har? :)

    Hilsen
    Louise

  3. celiaschow siger:

    Hej Rebekka.

    Altså, hvis du interesserer dig for mode og gerne vil vise dine daglige outfits samt give inspiration til dine læsere, så er det bare at kaste sig ud i det! :) Det vigtigste er, at du har en ægte interesse for det, så du finder det sjovt at blogge om mode. :)
    Jeg ser meget blogs som en platform, hvor det er tilladt at udvikle sig – og hvor læserne udvikler sig sammen med dig. Så i stedet for at du starter som kæmpe mode-guru, som er langt foran dine læsere, så kan du som blogger starte på niveau med dine læsere. Selve bloggen vil med tiden udvikle sig, og du vil komme til at vide mere og mere om mode.

    Da jeg startede min skønhedsblog vidste jeg ikke noget om skønhed, der var værd at nævne! Jeg brugte bloggen som platform for mine oplevelser med forskellige produkter. Siden har jeg – og bloggen – udviklet os enormt, og nu ved jeg en hel del mere, end jeg gjorde før. :)

    Så bare klø på! Jeg er sikker på, at du kan få en fin modeblog. Men jeg kan virkelig ikke understrege nok, at du skal have en kæmpe interesse for det, du blogger om. Så mærk lige efter. Er det mode? Hvis svaret er ja, så er det bare med at komme i gang! :)

  4. Rebekka siger:

    Hej du.
    Jeg kunne virkelig godt tænke mig at lave en modeblog men jeg tvivler på om jeg er dygtig nok! Jeg elsker mode og design men det er ikke fordi at jeg er en trendsetter…

    Har du nogle råd?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *