billeder

De fleste af os er meget visuelle, og derfor af billederne på din blog en næsten ligeså stor del, som din tekst er.

Personligt er jeg kæmpe fan af blogs, hvor jeg virkelig føler, at der er blevet kælet for det visuelle. Det er vigtigt at have en blog, der har et lækkert tema, og som er sat lækkert op, men det er endnu vigtigere at billederne i de enkelte blogindlæg er gode, så den visuelle detalje altid er i top.

Hvordan tager du gode billeder til din blog?

Først og fremmest er det vigtigt, at du har et kamera, du forstår og kan bruge. Det er vigtigt, at du forstår de enkelte indstillinger, som dit kamera har, så du kan udnytte det til fulde.

Her er det sjældent nok at have en mobil til at tage billeder, og hvis du er seriøs med din blog, kan jeg kun anbefale, at du anskaffer dig et godt kamera eller lærer at bruge det, du har. Et godt kamera er ikke alt, og du skal klart have forståelse for fotografi, men når det er sagt, så kan et godt kamera gøre hele forskellen.

Der kommer snarest en guide til at købe det perfekte kamera – stay tuned!

Efterredigering af dine billeder

Flotte billeder på din blog handler ikke kun om at tage nogle gode billeder – kunsten består lige så meget i den rette redigering af dine billeder, så du kan skrue op for de flotte farver, stemningen og skære eventuelle ligegyldigheder væk.

Mange fotografer sværger til Photoshop, men der findes altså også gratis billederedigeringsprogrammer, som du sagtens kan bruge til din blog. Du behøver jo ikke at levere professionelle billeder på din blog, men det er nu vigtigt, at du også får det frem, der er vigtigt.

Du kan læse min guide til Googles gratis billederedigeringsprogram, Picasa, her.

Sådan lægger du bedst dine billeder ind på din blog

Hvis du har en blog på dit eget domæne, så står du også selv for hosting af siden, og du betaler dermed for den plads, som din blog bruger.

Hver gang du lægger noget ind på din blog, vil det optage plads på din server, og det kan i sidste ende føre til, at din blog bliver langsom, og du skal bruge flere penge på serverplads.

Det er jo en kedelig udgift, men heldigvis findes der alternativer! Du kan hoste dine billeder hos sider som Photobucket, så de ikke fylder på din server – men deres. Herefter kan du sætte billederne ind på din blog, så de vises normalt, uden at du bruger plads på det – smart!

Der kommer snarest en guide til at bruge Photobucket til at hoste dine billeder.

[line]

Held og lykke med at tage flotte billeder til din blog. Det gør virkelig hele foreskellen, og jeg kan kun anbefale, at du bruger tid på at øve dig i at tage billeder.

Prøv at kigge på andre bloggeres billeder, som du godt kan lide. Prøv at kopier dem på bedste vis. Naturligvis skal du ikke kun kopiere andre bloggere, men det er en god øvelse i at lære at se de momenter, der skal foreviges, og det giver dig en forståelse for dit kamera, som vil gøre hele foreskellen for dine billeder.

Betyder det visuelle udtryk også meget for dig, når du læser blogs?

18 replies
« ældre kommentarer
 1. Cille
  Cille says:

  Hej Celia
  Tak for lækre tips! Jeg bliver meget klogere ved at læse her. Ærgerligt dine workshops er i København… :)
  Jeg bruger Writee som theme i wordpress og jeg kan simpelthen ikke finde ud af at tilføje et billede til mine posts. Du ved, eksempelvis som det står her på deres demo side http://www.scissorthemes.com/demo/writee/layouts/?sidebar=2cr&slider=fix&slider_meta=1
  Jeg er ikke godt til HTML eller CSS, så mon du kender en plugin eller andet trick?
  Tak på forhånd :)!

 2. Anders
  Anders says:

  Hej Celia, god artikel! Jeg går og overvejer at lave en madblog, men det der holder mig tilbage er det fotografiske; jeg har et lille udmærket kamera, men belysningen i lejligheden er ikke for god… Har du erfaringer med billige, ikke alt for tekniske løsninger, måske en lille softbox eller sådan noget, så belysning af maden kan blive ordentlig?
  På forhånd mange tak for hjælpen!

« ældre kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *