Når du har lavet din blog, har fundet på det bedst mulige navn, er tilfreds med bloggens udseende og har brainstormet en masse idéer til blogindlæg, opstår problemet: hvordan skriver du det bedste blogindlæg?

Der findes naturligvis ikke nogen klar opskrift på, hvordan man laver det bedste blogindlæg. Bl.a. fordi det er meget individuelt, hvilken slags blogindllæg, man bedst kan lide. I dette indlæg tager jeg udgangspunkt i, at du ikke har lavet en Tumblr-blog eller en anden form for billedeblog, men altså en blog hvor det forventes, at der skrives inlæg med ord, som skal være så spændende, at dine læsere får lyst til at læse dem.

Tænk først over, hvor mange blogs, der findes på nettet. Og hvor utroligt mange hjemmesider, der bare generelt findes out there. Hvorfor skal folk læse din blog fremfor alt det andet indhold, nettet tilbyder? Fordi din blog er den bedste? Så skal du også skrive noget godt indhold.

Tænk herefter på, hvilke blogs du selv holder af at læse? Hvad gør disse blogs bedre end de andre? Når du undrer dig over disse ting, kan det gøre det nemmere for dig at finde ud, hvilken stil du gerne vil skrive. Narurligvis skal du finde din egen stil og ikke bare adoptere din yndlingsbloggers skrivestil.

Nogle generelle råd

Det allerførste, man som læser læser af et indhold, er overskriften på indlægget. Så brug noget tid på at finde på en spændende overskrift. Det er jo ud fra denne, læseren skal vurdere, om de vil læse dit indlæg eller klikke sig videre til den næste blog. Overskrifter som ikke gør læseren nysgerrig kan føre til, at læseren lukker din blog og finder en anden – og det kan vi jo ikke have!

Dermed dog ikke sagt, at du ikke kan lave overskrifter som “dagens look: striber og jeans”, hvis du har en modeblog, men så kræver det lidt, at du har nogle spændende billeder, der lige efter overskriften fanger læserens opmærksomhed. Vi kan jo godt blive nysgerrige efter at se, hvad det nu lige var for noget tøj, du havde på! Men husk spændende billeder. Det kan sagtens få læseren til at læse resten af indlægget.

Hold hvad du lover i din overskrift, og undgå at lave en superspændende overskrift, som intet har med resten af indlægget at gøre. Det vil bare irritere dine læsere, fordi de læste et blogindlæg, der ikke holdt, hvad det lovede. Undgå også at bruge for mange sætninger uden reelt indhold, hvor du bare “ævler løs” uden egentlig at komme til sagen, det vil kede dine læsere.

Jeg vil også anbefale dig at skrive i et letlæseligt sprog på dine læseres niveau. Hvis du har en modeblog, en madblog, en skønhedsblog eller en anden blog, hvor du skriver til et yngre publikum, så skriv som du ville tale til sådan en person. Den allerstærkeste side ved en blog er, at afsenderen er kendt, og man skriver direkte til læseren.

Prøv at lade som om, at det, du skal skrive i dit indlæg, skal fortælles til en god veninde. Skriv som du ville fortælle din veninde om den episode, som blogindlægget omhandler. Du skal tænke på, at du lidt skal være en virtuel veninde for dine læsere – det er det, der virkelig kendetegner en god blogger!

Til sidst så prøv at engagere dine læsere i din indlæg. Det kan bare være til sidst i indlægget, at du slutter af med at stille et åbent spørgsmål til dine læsere. Hvis du f.eks. skriver om en pinlig episode, så spørg ud til læserne, hvad deres pinligste oplevelse har været? Eller hvis du skriver en madblog og skriver din opskrift på boller, så spørg læserne, hvad deres bedste opskrift er. Det viser, at du interesserer dig for dine læsere, og at du gerne vil høre deres mening.

Du kan også engagere dine læsere ved at lave en afstemning. Det kan f.eks. være, hvilke af dine outfits de bedst kunne lide, eller hvor tit de går med makeup eller hvad du nu lige synes kunne være spændende at vide om dine læsere. Du vil blive overrasket over, hvor mange der faktisk stemmer! Det er også en sjov måde at lære sine læsere at kende på.

Jeg håber, du nu har en lidt bedre idé om, hvordan du kan skrive det bedste blogindlæg! Er du mest til de teksttunge indlæg, eller blogs der mere fokuserer på billeder? :)

16 svar til “Sådan skriver du det bedste blogindlæg”

 1. Christa siger:

  Hej, tusind tak for inspiration. Det du skriver vil jeg tage med mig, når jeg nu skal arbejde videre med min blog, som jeg har på min website. Mvh. Christa, Crocca Brugskunst

 2. celiaschow siger:

  Hej Alberthe

  Jeg har lavet en guide om det på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=rGWHs_T2MqQ

 3. celiaschow siger:

  Hej Charlotte

  At have meget på hjertet er også den vigtigste del af at blogge, hvis du spørger mig.

  Jeg er glad for, at jeg kan hjælpe, så du kan bruge din tid på at blogge. :)

 4. Charlotte Skov Skov Eskildsen siger:

  Tusind tak for super brugbare råd når man som jeg på ingen måde er ekspert i blogging men bare har noget på hjertet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *