Liste over gode sociale medier

Billede lånt fra Wizmarketings.

Du har lavet din blog, skrevet de første indlæg, alting ser fornuftigt ud: du er tilfreds med design og layout. Du har sendt dit link rundt til alle dine venner, men du vil gerne nå længere ud. Men hvordan? Du skal gøre opmærksom på dig selv, og til det formål er det altafgørende at være aktiv på de sociale medier.

Hvorfor sociale medier?

Sociale medier spiller en kæmpe rolle i vores hverdag. Hvor mange timer om ugen bruger du måske ikke på Facebook, Twitter, YouTube og alle de andre? Det er næsten skræmmende at tænke på (i hvert fald for mit vedkommende), men det beviser også bare, hvor vigtigt det er at være aktiv på de sociale medier.

Tænk på din blog som en enhed for sig, lidt ligesom en person eller en virksomhed. Og tænk på dine læsere som venner (rar tanke, ikke? :) ). Når der sker noget spændende i dit liv, deler du på Facebook, Twitter og smider et billede på Instagram for at gøre dine venner opmærksomme på det. På samme måde skal du connecte til dine læsere hele tiden, så de ved, hvornår der sker noget nyt på din blog.

Lav en Facebook side

Når du har sat din blog op, kan du lige så godt sætte en Facebook side op for din blog med det samme – og selv gå ind og “like” din blogs side. Hvem ved, måske ser dine venner, at du pludselig liker en blog, de bliver nysgerrige og klikker sig videre ind på din blog. Det er præcis hensigten med at lave en Facebook side til din blog. Du kan også dele siden på din væg, så dine venner er opmærksomme på, at de kan like din nye blog på Facebook.

Når først du har fået nogle likes på din side på Facebook, kan du være sikker på, at hver gang du skriver noget på siden (f.eks. når du har lavet et nyt indlæg), så vil alle dem, der liker din blog, få din opdatering op på deres newsfeed – og så er de meget mere tilbøjelige til lige at kigge forbi. Især hvis du skriver en spændende tekst til dit link til dit nye indlæg, vil dine venner helt sikkert klikke ind for at se, hvad det er for noget.

Efter at have delt din blogs Facebook side med dine venner, kan du sætte en boks ind på din blog (jeg har min Facebook-boks nederst på siden, men du kan også have den ude til højre), så de læsere, der kommer ind på din blog ved, at du har en Facebook-side. (jeg skal nok lave et indlæg om, hvordan I sætter sådan en boks på jeres blog!)

Opret dig på Bloglovin’

Et andet socialt netværk, du som blogger skal kende til er Bloglovin’. På Bloglovin’ laver du en profil til din blog, og så kan folk gå ind og vælge at følge din blog på Bloglovin’. Hver gang du skriver et nyt indlæg, kommer det helt automatisk ind på Bloglovin’ – uden at du skal gøre noget! Det er super smart, og der er mange blog-elskere, der bruger Bloglovin’ til at holde styr på, hvornår der sker noget nyt på deres yndlingsblogs.

Når du har sat Bloglovin’ op, kan du også få en lille boks, der opfordrer folk til at følge din blog på Bloglovin’ – og den kan du jo passende sætte ind ved siden af boksen til din Facebook side på din blog. Du kan også efter ethvert indlæg på din blog opfordre folk til at gå ind og følge dig på Bloglovin’ eller like dig på Facebook.

Instagram, Twitter, Pintrest og alle de andre

Hvis du bruger andre sociale medier som f.eks. Interest, Twitter og Pintrest, kan du også bede folk om at følge dig her. Det er meget individuelt, hvordan dine læsere helst vil følge din blog, og derfor er det smart at være aktiv på alle de sociale medier, du overhovedet kan overskue.

Jeg har personligt aldrig forstået Twitter, men der er rigtig mange, der bruger Twitter, så hvis du er vild med det, så brug det endelig og gør dine læsere opmærksomme på det! Det gør ikke noget, at det er din personlige Twitter-profil, du linker til fra din blog – det giver dine læsere et bedre indtryk af, hvem du er som person, når du ikke sidder bag skærmen og blogger på livet løs. Det giver også dine læsere mulighed for at interagere med dig på et mere personligt plan, hvor de kan skrive direkte til dig.

Det samme kan siges om Instagram. Det gør ikke noget, at det er din personlige profil, du linker til. Men hvis du ikke ønsker, at dine læsere skal komme for tæt på dig som person, kan du altid oprette både en Twitter-profil og en Instagram-bruger i din blogs navn, og så kun tage billeder af og tweete om ting, der vedrører din blog.

Undervurder endelig heller ikke Pintrest! Hvis du formår at bruge det ordentligt (jeg skal nok lave en guide på et tidspunkt), kan du få absurd mange besøg ind på din blog fra Pintrest. På Pintrest deler man billeder, og det er et socialt netværk, der er i rivende udvikling for tiden.

Spam ikke dine følgere

… Men spam nu endelig ikke dine følgere på de forskellige sociale medier. Især kan Facebook og Twitter være “farlige”, fordi du måske kan have en tendens til kun at opdatere, når der er et nyt indlæg på din blog. Men hvis dine læsere både følger dig på Facebook, Twitter og Bloglovin’ kan det godt være lidt for meget at blive spammet med det samme alle tre steder.

Brug i stedet Facebook til små, sjove opdateringer, der ikke er helt “store” nok til at udgøre et indlæg på din blog, og lav korte tweets, som får dine læsere til at smile. Og så kan du jo altid linke til nye indlæg engang i mellem. :)

Lad dine læsere dele dine indlæg

Til sidst er det en god idé at give dine læsere mulighed for at “like” dine indlæg på Facebook (det ryger direkte på vedkommendes væg og reklamerer dermed til alle dennes venner – perfekt reklame for din blog!), tweete om dem på Twitter, dele på Pintrest og Google +’e, hvis det er det, de er til. Jeg har nogle små bokse, der giver mine læsere mulighed for at dele mit indhold, under hvert indlæg. Det er virkelig smart at gøre!

Hvilke sociale medier bruger I mest?

9 svar til “Vær aktiv på de sociale medier”

 1. Hej Celia, tak for masser af inspiration og gode tips. Du skriver, så det kan forstås af ikke-IT-nørder, skønt! Jeg har lige oprettet min Bloglovin’ profil, men jeg kan ikke få Bloglovin’ boksen ind på min side, fordi “wordpress.com is currently not supported”. Har du et råd?

 2. celiaschow siger:

  Hej Karina

  Ja, Pinterest er primært på engelsk. Mange af de store bloggere fra norden skriver i dag et sammendrag af deres blogindlæg på engelsk, så de udenlandske besøgende også får noget ud af det. Pinterest er godt, hvis man tager flotte billeder med ting, som man mener, at andre derinde vil være interesseret i.

  Jeg håber, at det giver mening. Jeg bruger det selv til at finde inspiration.

 3. Karina siger:

  Endnu en gang tak, haha har da fået smidt et par kommentarer her undervejs – læser flittigt alle dine artikler. Har dog et spørgsmål til Pinterest… Er der selv og har fået lavet et par opslagstavler. Og syntes overvejende det foregår på engelsk, så hvad nytter mine danske artikler? Er der noget jeg har overset??
  Kh Karina

 4. celiaschow siger:

  Held og lykke med det. Ja, det er vigtigt at være social i dag. :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *