Månedsrapport #1 ny blog – November 2014

Wanderings blof

Som jeg skrev herinde for en måned siden, så har jeg startet en hel ny blog op, fordi jeg virkelig savnede et sted, hvor jeg kunne skrive om lige præcis det, jeg havde lyst til. Mine andre blogs er nicheblogs, hvor emnet  er meget specifikt, og jeg er bare begyndt at føle, at det har begrænset mig meget.

Jeg berører også emnet en hel del i min gratis e-bog, som du måske har læst, og efter jeg havde udgivet den, besluttede jeg mig for at kaste mig ud i en helt ny blog og lade den være så åben, at der ikke er nogen begrænsninger.

Bloggen gik i luften 1. november og har derfor været online i en måned nu! Det er super spændende, og jeg er rigtig glad for min nye platform. Bloggen hedder Wanderings, og du kan læse den LIGE HER, hvis du vil. Det ville være for fedt, hvis du ville følge med. :)

Min nye blog åbner også op for en spændende mulighed: nemlig at invitere jer med ind bag kulisserne og give jer et indblik i arbejdet med en helt ny blog og de resultater, det giver.

Jeg skriver ofte herinde, at en blog-succes ikke kommer fra den ene dag til den anden, men det er stadig en af de ting, folk spørger mig mest om: hvordan får jeg flere læsere. Det er hårdt arbejde, og for at give alle jer, der lige har startet en blog, noget at sammenligne med, så vil jeg hver måned omkring d. 1. dele den foregående måneds resultater fra min blog med jer.

Jeg håber, at det kan give jer lidt ro i maven og virke som et sammenligningsgrundlag for jer, så I ikke føler jer forkerte eller som dårlige bloggere – for det tror jeg absolut ikke, I er! Men en ny blog kræver arbejde, før andre ser det, og det håber jeg, at mine rapporter her kan være med til at kaste lys over.

Så uden videre introduktion vil jeg kaste mig ud i min allerførste rapport! Jeg håber, at I kan få noget ud af den. :) Here we go.

Hvad jeg har lavet i november

Jeg har haft en forholdsvis travl november, og det har også været med til at gøre, at jeg ikke har fået blogget så meget, som jeg havde regnet med og håbet på. Jeg har bl.a. været 8 dage i Spanien for at besøge en veninde, og i den periode har der været lidt stille på min blog.

Men i bund og grund handler blogging jo om prioritering, og det har jeg været dårlig til. Jeg har brugt for meget tid på alt muligt andet, og det er gået ud over min blogging.

Jeg har dog alligevel fået udgivet nogle indlæg, og flere af dem har jeg været ret stolt af. Det føles fantastisk at kunne lade ordene flyde frit fra min hånd, uden filter og uden frygt for, om det nu passede ind i bloggens emne. Jeg har virkelig nydt den frihed, jeg har givet mig selv på bloggen.

Jeg har også fået skrevet en masse idéer til kommende indlæg ned, og jeg har brugt meget tid på at prøve at finde min stemme og den vinkel, som jeg gerne vil have på bloggen. Jeg har fastlagt mig på en stil, der skal indeholde både dagligdagsting, men også småprovokerende indlæg, der skal lægge op til debat.

Alt sammen er ting, som jeg skal arbejde videre med i denne måned, og det glæder jeg mig til! Men jeg skal nok lige dele med jer nedenfor, hvad mine planer for december er. Men først skal vi lige se på resultaterne for min blog i november.

Mine resultater for november

besøgende på bloggen

Som lovet, skal I få et indblik i min statistik for bloggen – også selvom det er lidt grænseoverskridende at skulle vise jer, hvor mange (eller få, ahem..) besøgende jeg har haft på min side.

Screenshot’et her er fra min Google Analytics, som er mit foretrukne program til at måle besøgende. Her kan jeg nemt, hurtigt og overskueligt se, hvor mange besøgende, jeg har haft på min side.

Som I kan se, har jeg haft nogle ret store udsving i mine besøgstal i løbet af måneden. De hænger meget god sammen med, hvornår jeg har udgivet indhold. De dage, hvor jeg har skrevet nyt indhold, har der været flest besøgende, og når jeg har været stille, så er mine besøgstal faldet en hel del.

Sidevisninger i november: 2083 – sidevisninger fortæller, hvor mange sider, jeg har fået vist i perioden. Hvis en person har været inde på min forside, min “om mig” side og min “lav en blog” side, så tæller det for tre sidevisninger.

Unikke besøg i november: 661 – Dette tal viser, hvor mange forskellige personer, der har været forbi min side. Hvis du har været forbi min side 10 gange, så tæller du kun for en i denne statistik. 661 forskellige mennesker har altså læst min blog i november – lidt sejt!

Gennemsnitlig besøgsvarighed: 2.45 – I gennemsnit har personer, der har besøgt min blog, været inde på siden i 2 minutter og 45 sekunder. Det er et meget godt tal, som jeg håber på at kunne bevare.

Afvisningsprocent: 67,90 % – Dette tal viser i procent, hvor mange af mine besøgende, der kun har været inde på én side og derefter har forladt min blog. Det er ofte et ret højt tal, når der er tal om en blog, og det skyldes, at de fleste kun går ind for at læse nye indlæg og derefter forlader siden. De fleste bliver hængende og går forbi mange forskellige sider. Så lad dig ikke slå ud, hvis dette tal er højt.

De ovenstående tal er dem, jeg går mest op i. Der er rigtig meget information at hente i Google Analytics. Jeg forsøger også tit at finde ud af, hvor mine besøge kommer fra, og jeg kan fortælle, at i november kom:

  • 716 besøg fra sociale medier – svarende til 64,4 % af min totale trafik
    • 677 kom fra Facebook
    • 37 kom fra Google+
    • 2 kom fra Digg
  • 242 besøg kom fra direkte trafik – svarende til 21,8 % af min totale trafik
  • 121 besøg kom fra referencer – svarende til 10,8 % af min totale trafik
    • 52 af dem kom fra lavenblog.dk (Tak! )
    • 31 af dem kom fra Kias nye blog, youbetterbefierce.dk
    • 18 af dem kom fra Bloglovin’ (du kan følge mig HER)
  • 33 besøg kom fra søgninger på Google – svarende til 3 % af min totale trafik

En meget stor del af mine besøg er kommet fra Facebook, hvor jeg har været god til at dele, når der er nye indlæg på min blog. Jeg prøver altid at dele med mine venner, for det er ofte dem, der er mest støttende om din blog. Og det beviser disse tal ret godt. Så vær ikke bange for at dele med dine venner, de skal nok støtte dig!

Men jeg synes også, det er interessant, at jeg har fået 31 besøg fra Kias blog. Jeg har fået dem, fordi jeg har lagt en kommentar til hendes indlæg om online virkelighed. Jeg har ikke været dygtig til at lægge kommentarer i blogland, men  den der lagde jeg, og det har givet mig 31 besøg, jeg ellers ikke ville have fået. Sejt!

Andre statistikker – indlæg, kommentarer og følgere

Jeg vil også gerne komme ind på, hvordan det er gået på min blog. Jeg skrev jo, at jeg har fået udgivet nogle indlæg. Jeg har også fået lidt kommentarer. Så lad os se nærmere på det:

Jeg har udgivet 16 indlæg i november – og det svarer til ca. et indlæg hver anden dag. Det er ikke helt godt nok, synes jeg, for jeg havde lidt tænkt mig, at jeg skulle udgive et nyt indlæg hver dag.

Jeg var ret aktiv i starten af måneden, men så døde det lidt ud for mig, desværre. Jeg er kommet efter det igen her sidst på måneden, og jeg håber at kunne holde det kørerende i resten af december også.

Jeg har modtaget 11 kommentarer på min blog – og det er ikke ret mange. Men altså, det tal hænger oftest sammen med antallet af besøgende, så jeg må arbejde på at få flere mennesker forbi min blog, så må det tal stige løbende.

Jeg har fået 19 følgere på Bloglovin’ – Ja, jeg måler ofte min blogs popularitet i følgere på Bloglovin’ – også selvom det ikke giver suuuper mange besøgende. Men jeg elsker at se det lille tal stige. Elsker-elsker-elsker.

Jeg vil forsøge at gøre folk mere opmærksomme på min Bloglovin’, for jeg vil rigtig gerne have flere følgere derinde. Det kunne være for fedt.

Mine bedste (og mest læste) indlæg i november

Det er jo sådan, at der altid er nogle indlæg, som man selv er mest stolt over, eller som man selv har nydt mest at skrive. Jeg har her en oversigt over min personlige top  liste, men også en liste over de indlæg, der er blevet mest læste. Og nej – de hænger ikke nødvendigvis sammen.

Først mine personlige favoritter:

  1. Stop med at opdrage på fremmede mennesker – Dette indlæg handler om en uheldig oplevelse, jeg havde til en koncert med min veninde, hvor en fremmed man følte sig nødsaget til at opdrage mig, fordi jeg brugte min iPhone ganske kort. Et indlæg, som jeg også har fået lidt negativ feedback på, men som jeg stadig selv står ved.
  2. En kop kaffe i Málaga – Dette indlæg handler om en kop kaffe, jeg fik af en femmed mand i Málaga, som jeg havde en berigende og hyggelig samtale med. En skøn gestus og en reminder om at huske at være ordentlig over for andre mennesker.
  3. Noget om at fange sin egen aftensmad og historien om det halve menneske – en ret lang titel til et indlæg, der handler om vores tur til Norge, hvor vi fiskede for første gang. Jeg er ret fascineret af tanken om at fange sin egen mad og ser moderne mennesker som lidt uduelige, fordi vi ikke kan overleve i naturen.

Runner ups: Kaffe og kærlighed og Store Forandringer og en ny begyndelse.

Og herefter de indlæg, som folk har fundet mest interessante, og som dermed har fået flest besøg i løbet af måneden. Jeg er ikke helt enig selv. ;)

  1. Drømmekroppen med 217 besøg – et indlæg om den krop, som jeg selv godt gad at eje. Den sidder på ingen andre end Kim Kardashian! Dream big, I ved …
  2. En god dag i peplumtop og tanker om kropsnært tøj med 122 besøg – mit første “outfit”-indlæg og min holdning til at klæde sig i meget kropsnært tøj, når man har former.
  3. En spontan beslutning: Spanien om lidt med 114 besøg – Et indlæg hvor jeg annoncerede, at jeg netop havde købt flybilletter til Málaga og viste nogle fine billeder, som min veninde havde taget dernede.

Det var det! :) Har I en favorit?

Mine mål for december

Jeg vil sætte mig nogle mål for december, så jeg har noget at kæmpe for. Jeg vil sætte målene ret højt, så jeg virkelig skal forsøge at få bygget min blog op. I næste måneds rapport vil I kunne se, om jeg nåede alle mine mål, og hvad jeg har gjort for at nå dem. Det bliver helt sikkert hårdt arbejde! Her er mine mål:

  • Oprette en Facebook-side til min blog – Facebook er super for at promovere sin blog, og det er faktisk lidt kriminelt, at jeg endnu ikke har fået lavet en fanside til min blog. Jeg vil følge guiden HER til at lave min side.
  • Få 50 likes på min Facebook-side – Ja, det burde ikke være noget problem. Hvis jeg ikke når det, må jeg invitere mine venner til at like min side (jaja, det er lidt irriterende gjort, men det virker!)
  • Få 100 followers på Bloglovin’ – Oh yes, det er højt sat for en helt ny blog, men jeg vil op på et tre-cifret antal followers på Bloglovin! Det burde altså kunne lade sig gøre. Hvis du vil hjælpe til, så kan du følge mig på Bloglovin’ HER 
  • Udgive mindst et indlæg om dagen – Jeg skal altså udgive i alt 31 indlæg i december på min blog. Det skal jeg kunne overholde! Og det skal selvfølgelig være velskrevede indlæg – kvaliteten skal ikke lide under dette mål. Jeg har allerede udgivet et indlæg på bloggen i dag!
  • Få mindst 5000 sidevisninger – Jeg skal have flere besøgende på min blog, og 5000 sidevisninger er mit mål for december. Det svarer til næsten 162 sidevisninger pr. dag, og det er ret mange, men jeg må virkelig kæmpe for at lave indhold, som folk gerne vil læse, så jeg kan nå det mål. I dag er jeg lige nu (kl. 19.00) oppe på 150 sidevisninger, så det burde kunne lade sig gøre.
  • Skrive mindst 5 kommentarer på andre blogs om dagen – Som I kan se ovenfor, så virker det at lægge kommentarer hos andre blogs. Jeg vil bestræbe mig på at lægge 5 gode kommentarer på andres blogs hver dag. Jeg læser rigtig mange blogs, og jeg skal være bedre til at lægge en kommentar, når jeg har læst et indlæg – det virker nemlig! Jeg vil ikke spamme med min egen side, blot skrive adressen i URL-boksen, når jeg lægger en kommentar. Hvis min kommentar er god nok, så tror jeg på, at folk vil klikke på mit navn og dermed se min blog.

Det var mine mål! Nu skal der bare skrives, kommenteres og interageres med mine læsere og andre bloggere. Jeg er håbefuld og motiveret, nu skal jeg bare gøre noget ved det.

[line]

Jeg håber, du kunne bruge rapporten til noget! Lad mig endelig vide, hvis du synes, der er noget, jeg ikke har forklaret godt nok, eller hvis der er noget, du savner at få at vide. 

12 replies
« ældre kommentarer
  1. celiaschow
    celiaschow says:

    Tak Anne! :)

    Nu er det jo længe siden, jeg har delt! Det kunne være, jeg skulle gøre det igen. :)

    Tak for de søde ord!

    /Celia

  2. Anne
    Anne says:

    Hvor er det altså bare fedt at du deler ud. Selvom det er mega fedt som ny blogger at føle sig høj på en masse læsere (det er jo altid mange, når man ikke har noget at sammenligne med), så er der skønt at lure lidt i andres statistikker.

    Jeg tror også jeg vil begynde at lave nogle målsætninger for min blog(adfærd).

  3. Føns
    Føns says:

    Fedt at læse tallene bag. Jeg synes sgu, det er stærkt, at du har udgivet nyt næsten hver anden dag (y)

« ældre kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *