Du har helt sikkert oplevet på Facebook, at du kunne like en anden blogs fanside. Jeg kan kun tale godt om at lave en fanside på Facebook til din blog.

Det er en perfekt måde at interagere med dine læsere på, dér hvor de er: på Facebook.

På nettet kæmper vi alle sammen om at blive set mest muligt. Vi kæmper ofte om de samme læsere, og sandheden er, at du skal være alle steder, så dine læsere konstant bliver mindet om at du findes. Du skal hele tiden sørge for at være i deres bevidsthed.

I denne guide vil jeg hjælpe dig med at oprette en fanside på Facebook og invitere dine venner til at like den. I en anden guide skal vi se på, hvordan du får Facebook Like Box ind på din blog.

Sådan laver du en fanside på Facebook

Følg denne trin for trin guide til at lave en fanside på Facebook – så er den klar om få minutter. :)

1. Du skal være logget ind på Facebook. Klik herefter på dette link for at komme ind på den særlige side på Facebook, hvor du kan lave din fanside. Siden skulle gerne se sådan her ud:

Lav en side på Facebook

2. Vælg “Brand or Product” i øverste højre hjørne.

Lav en Facebook side

3. Vælg den rette kategori. Der er ikke nogen specifik kategori for blogs, men klik på “Choose a category” og scrool ned i bunden og vælg “Website”

Opret en side på Facebook

4. Udfyld din blogs navn i feltet “Brand or Product Name”. Dette er navnet på din blog. Husk også at sætte flueben ud for “I agree to Facebook Pages Terms”. Når det er gjort, klikker du på “Get started”.

lav Facebook side

5. Udfyld information om din blog.

lav en facebook side

Lav en god beskrivelse af din blog. Hvem er du, hvorfor blogger du, hvad blogger du om? Find på noget interessant at skrive, som beskriver din blog rigtig godt.

Lav et link til din blog. Hvis du er i tvivl om, hvordan du laver en blog på dit eget domæne, kan du læse min guide til det her.

Du kan få lov til at vælge en unik Facebook-adresse til din nye side! Det er super fedt, og det gør det muligt for dine læsere at finde frem til den lettere. Kald den evt. dit blognavn, så man kan finde dig på: Facebook.com/ditblognavn – super smart!

Vælg “No” til spørgsmålet om din blog er en “real business”.

6. Upload et profilbillede til din fanside. Hvis du f.eks. har lavet en personlig blog, kan du uploade et billede af dig selv. Har du derimod et logo til din blog, kan du uploade det.

fanside Facebook billede

Hvis du endnu ikke ved, hvad dit profilbillede skal være, så er det bedst bare at uploade noget neutralt – du kan altid ændre det på et senere tidspunkt.

7. Nu har du mulighed for at tilføje din side som en favorit. Det kan du roligt gøre, så du altid har den lige ved hånden.

favorit

Klik herefter på “Next”.

8. Nu kommer du ind på din nye side, men der er stadig masser af arbejde at gøre, før den bliver rigtig fin. Start med at uploade et coverbillede til din side – det fungerer på samme måde som på din personlige profil.

Skynd dig også at like din egen side – så har du allerede din første fan. ;)

like din egen side

9. Skriv din første statusopdatering! Der skal jo ske lidt på din side, så sørg for at være ekstra aktiv her i starten. Byd velkommen til din nye fanside på Facebook og post ofte herefter.

Du kan også begynde at invitere dine venner til at like din side. Det er jo dem, du i første omgang kan nå ud til. Vær ikke bange – dine venner vil helt sikkert støtte dig på dit nye eventyr, så inviter dem bare. :)

inviter dine venner på Facebook

[line]

Og sådan laver du en fanside på Facebook! Tilbage er der kun at sige, at det er ekstremt vigtigt, at du er aktiv på din Facebookside, så dine fans konstant bliver minder om, at du eksisterer.

Gør det dog på en måde, som ikke er spam-agtig, for så ender du bare med, at dine fans “unliker” din side, fordi de synes, at du er irriterende. Hold dine indlæg på 2-3 om dagen og post relevante ting.

Det er fint at dele dine nye indlæg fra bloggen, men giv dem gerne noget ekstra. Del et billede, hvis du laver noget ekstraordinært, stil dem spørgsmål, så du får dem til at deltage på siden, og del dine tanker med dem, som du ikke kommer til at skrive om på bloggen.

Du skal også have din Facebook fanside ind på din blog, så dine læsere kan “like” dig direkte herfra. Dette har jeg lavet en anden guide til, som du kan læse lige her.

Held og lykke! Husk at dele din Facebookside så meget som muligt, så dine læsere ved, at den eksisterer og får lyst til at være med. :)

[line]

23 svar til “Sådan laver du en fanside på Facebook til din blog”

 1. Birgitte siger:

  Hej Katja

  Super arbejde du gør med din blog, som vi andre kan nyde stor hjælp af.

  Jeg har en blog hos bloggers delight, men kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg automatisk får overført mine indlæg fra bloggen til facebook. Jeg har tidligere arbejdet i wordpress, hvor det ikke var et problem. Har du en løsning til det?

  Hilsner
  Birgitte

 2. celiaschow siger:

  Hej Katja.
  Hvor er det bare skønt at høre, at du har kunnet bruge siden, og at du har fået skabt en blog, du er tilfreds med! Det varmer rigtig meget. :)

  Åh, hvor irriterende. Facebook har mange bugs i den forbindelse, synes jeg! Jeg har selv været ude for det – også at den ikke vil hente noget billede (selvom mine indlæg altid har mindst ét billede). Jeg har haft held med at bruge Facebooks eget “debug tool” – det finder du HER.

  Hvis du kører det igennem der, så burde det rette i de informationer, som Facebook fejlagtigt henter. Jeg håber, det virker for dig!! :)

  Mvh. Celia

 3. Hej Celia, Først tusind tak for din fine blog, den har været til stor hjælp :-) Jeg har selv fået lavet en fin blog nu synes jeg, men støder hele tiden på problem når jeg, eller andre, skal dele et indlæg på min facebookside: det er hele tiden det forkerte billede som bliver linket. Har du selv været ud for det? og evt. hvordan fik du løst det? Jeg har prøvet alt muligt uden held og det er så irriterende, at mine indlæg bliver delt med forkert billede :-(
  Rigtig god Pinse,
  Katja

 4. celiaschow siger:

  Hej Eva

  Hvor er det skønt, at du har brugt min side til at komme på Facebook :)

  Åh, altså, Facebook… Jeg oplever virkelig ofte, at jeg ikke kan finde det, jeg skal bruge, når jeg søger på Facebook – og jeg tror simpelthen, at det skyldes en super dårlig søgemaskine på Facebook. :/ Jeg kan dog se, at du har fået din Facebookside på din blog nu, så det ser ud som om, at du har løst problemet. :) Dog kan jeg kun give dig ret i, at det er umuligt at finde noget på Facebook… Desværre!

  Mvh. Celia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *