Derfor skal du have en blog på dit eget domæne

Den anden dag blev jeg spurgt til råds af min kære kusine, der gerne ville have hjælp til at starte en blog. Hun spurgte mig, hvor jeg mente, hun skulle starte op, og hvad der ville egne sig bedst til en ny blogger.

Jo mere jeg tænkte over det, jo sikrere blev jeg på, at jeg mener, at alle bør starte med en blog på deres eget domæne. Det er en virkelig lille udgift, man skal lægge up front (kun 233 kr. hvis man følger min guide her), og det er det hele værd.

Med sådan en blog har man domæne og hosting til et helt år, og man behøver slet ikke at bruge flere penge end det. Man har altså et helt år til at finde ud af, om man i virkeligheden gerne vil blogge, og om man kan se sig selv fortsætte med det.

Hvis man mister interessen (hvad mange desværre gør i løbet af det første år), kan man blot lade være med at forlænge sit domæne og webhotel, og så bliver det lukket ned, og man kan glemme alt om det.

Fordelene ved at starte ud på sit eget domæne er bare så mange, at jeg i dag aldrig ville råde nogen til at starte ud med en blogspot eller wordpress.com blog. Og i dette indlæg vil jeg forklare hvorfor.

Du fremstår mere professionelt

Det virker langt mere professionelt, at du har dit eget domæne på din blog. Der er bare noget over det at have sin egen hjemmeside, der skaber en autoritet blandt andre. Du har virkelig styr på det.

Du har også mulighed for at få det navn til din blog, som du helst vil have. På WordPress og Blogspot får du et utroligt langt domæne, som ikke virker særlig professionelt eller ser særlig kønt ud. Du sikrer også, at dit blognavn er ledigt, hvis du køber dit domæne med det samme.

Du har den kunstneriske frihed

Du har 100% styringen og den kunstneriske frihed over din blog, hvis du vælger at starte med at lave den på dit eget domæne. Både med Blogspot og WordPress.com blogs er du begrænset i dine muligheder for at ændre i selve designet.

Med en blog på eget domæne har du helt selv styringen over din blog og alt er muligt.

I ved jo, at jeg har lavet mit eget bloggertema BOLD, fordi jeg savnede et minimalistisk blogtema med et Skandinavisk præg. Du kan se det her.

Men der findes også mange andre temaer. Og der findes et hav af plugins, der kan ændre din blog på lige den måde, du gerne selv vil have det. Med en gratis WordPress.com blog har du kun adgang til begrænsede temaer, ligesom du ikke kan installere de mange fede plugins, som der ellers findes.

Hvis du har råd til det, kan du endda hyre en designer og programmør til at lave din side præcis som du ønsker dig. Men indtil da kan du vælge et af de millioner af temaer, som der findes.

Du slipper for besværet med at flytte din blog

Der kommer et tidspunkt i de fleste bloggeres liv, hvor de bare gerne vil have deres eget domæne, og dermed skal flytte hele deres blog over på det fra Blogspot eller fra WordPress.com.

Det er et kæmpe rod, og der er stort set altid noget, der går galt og noget, der går tabt ved flytningen. Kunsten er at få alle de filer, du har lagt op på din blog gennem tiden, med over i flytningen. Af en eller anden grund skaber det altid problemer!

Du skal starte på en frisk med dit domæne

Et af de allerstørste problemer ved det at flytte sin blog over på eget domæne er, at du skal starte helt fra ny med at bygge din side op. I min nye guide til SEO for bloggere snakke jeg bl.a. om PageRank (skynd dig at læse om det her, hvis du ikke har endnu), og det er altså noget, der er knyttet op til dit domæne og ikke din blog.

Google er altså ligeglad med, at du har flyttet alt dit indhold over på dit eget domæne og nu blogger der – den vil stadig indeksere din gamle gratis blog, og du vil stadig opleve, at der kommer en masse trafik derinde – også selvom du skriver, at du er flyttet over på eget domæne.

Alle dem, der har linket til dig gennem tiden, vil også stadig pege over på din gamle, gratis blog, som du nu ikke bruger mere.

Det er snart to år siden, jeg flyttede min blog over fra en wordpress.com blog til mit eget domæne, og jeg har stadig den dag i dag omkring 20 besøg på min wordpress.com blog. Stadigvæk! Det er helt latterligt. Hvis jeg i stedet havde startet min blog på mit eget domæne, ville jeg ikke have dette problem. Der kommer også stadig kommentarer derinde, og det er ikke spor fedt, når der ikke har været nyt indhold derinde i næsten to år nu.

Du kan tjene penge på din blog

Med en blog på eget domæne øger du også mulighederne for at tjene penge på din blog. Det er f.eks. ikke tilladt at lave affiliate-links med en WordPress.com blog, og jeg vil næsten love dig, at du kan tjene dine omkostninger ved at købe domæne og webhotel hjem ved blot at bruge nogle få affiliatelinks på din blog.

På Blogspot, som er eget af Google, har du mulighed for at sætte nogle Google reklamer ind, som du kan tjene penge på. Men selv med Blogspot er der nogle begrænsninger, som du ikke har med din helt egen blot på eget domæne.

Hvis jeg kunne gøre det om, ville jeg virkelig have startet min blog op på mit eget domæne. Der er ikke noget at gøre ved det nu, men jeg kan da i det mindste råde alle jer, der drømmer om en blog, til at starte op med en blog på jeres eget domæne! :)

Lige en advarsel, dog: det er dybt vanedannende! I dag har jeg over 30 domæner, og jeg køber ofte nye op, fordi jeg har så mange idéer. Det er helt skørt. ;)

Hvad er din holdning?

3 replies
 1. Kasper
  Kasper says:

  Vigtige pointer du fremhæver, og som du selv skriver, er det klart en fordel, at man selv kan bestemme over bloggens look. Tak for et god indlæg :)

 2. celiaschow
  celiaschow says:

  Hej Søs! YES – skønt at du er enig. ;) Nu er jeg jo bare typen, der deler ud af min personlige erfaring, men hey – godt, jeg ikke er den eneste, der har det på den måde. :)

  Jeg vidste faktisk ikke, at man kan blive hos BD, hvis man får sit eget domæne? I alle tilfælde er det da fedt, at du er glad for at stå helt på egne ben nu! Det er så skønt at bestemme alting selv og kunne lave om præcis som man vil. :)

  Hvis jeg kunne gå tilbage, ville jeg også starte 100% for mig selv! :)

 3. Søs / ChinavianLiving
  Søs / ChinavianLiving says:

  Jeg kunne ikke være mere enig! Jeg startede ud hos Bloggers Delight, der ligesom WordPress og Blogger giver en en utrolig langt URL. OG ved BD var der ekstra minus med aaaaalt for mange reklamer.

  Da jeg først købte eget domæne i efteåret, blev jeg hos BD. Aner ikke hvorfor. Jeg flyttede hele molevitten til eget webhotel i februar i år og har aldrig været mere glad! Ingen reklamer, ingen design/opsætningsbegrænsninger. I like it! Ville ligesom dig ønske jeg havde gjort det fra dag 1.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *