I denne fase har du fundet ud af, at du gerne vil have en blog. Lad mig starte med at ønske dig tilykke! Men i stedet for at gå i gang med det samme, vil jeg råde dig til at gå i gang med at forberede dig og udarbejde en idé til din blog.

Først skal du spørge dig selv: Hvorfor har jeg lyst til at lave en blog? Idéen med dette spørgsmål er, at du skal overveje, hvad du gerne vil opnå med din blog? Vil du bare gerne have, at din familie skal følge med i dit liv, eller vil du gerne nå ud til så mange mennesker som overhovedet muligt, eller vil du noget helt tredje med din blog?

Det er vigtigt, at du finder ud af, hvad du gerne vil opnå med at lave en blog, for det har stor betydning for dit videre forløb med at starte en blog. Dine forventninger og ambitioner med din blog er vigtige at have for øje, så du rent faktisk kan arbejde hen i mod at nå dine mål og egne forventninger!

Sarthud blog som case

Efter mange forgæves forsøg med en blog om livet som jurastuderende (som naturligt døde ud, da min interesse for jurastudiet endte og jeg endte med at droppe ud) og en blog om mig selv og mit liv (navlepillende blog, der ikke var så interessant, da jeg hurtigt manglede ting at skrive om) begyndte jeg at tænke over, hvad jeg gerne ville opnå med min blog.

Jeg var på det tidspunkt begyndt at læse en masse forskellige blogs og især blogsne på netværket Bloggers Delight nød jeg at læse. Jeg satte mig det mål, at jeg gerne ville blive optaget i Bloggers Delight, og at jeg gerne ville, at min blog blev en af de allerbedste i Danmark indenfor det emne, jeg valgte at skrive om.

Det lyder måske som et lidt underligt mål, men det var i virkeligheden det, jeg gerne ville opnå. Jeg ville gerne have, at min blog var en af dem, folk kendte og snakkede om, og jeg ville gerne være med i Bloggers Delight, fordi jeg så det som et kvalitetsstempel for min blog. Det var det, der drev mig fremad, og du skal derfor nu overveje, hvad dine drømme er, og hvad der kan være med til at drive din lyst for bloggen fremad.

Derfor: sæt dig nogle mål for, hvad du gerne vil opnå med din blog! I denne fase skal du ikke tænke over, hvad du skal skrive om, eller hvad din blog skal hedde, i denne fase skal du mærke efter indeni, hvor du gerne vil nå hen med din blog, og du skal drømme om, hvad din nye blog skal blive til!

 

Er du klar til at gå videre til fase 2? Så klik her og gå til Fase 2 – valg af emne til din blog.

17 svar til “Fase 1 – lysten til at lave en blog”

  1. celiaschow siger:

    Ja, det skal du da gøre. :D

  2. Lone Roger Andersen siger:

    Tusind tak for svar Celia. Jeg har fået lyst til at gå i gang med det samme.
    Mvh. Lone>

  3. celiaschow siger:

    Hej Lone

    Jeg synes ligeså godt, at du kan lade din hjemmeside være åben med det samme. Folk ved godt, at en blog er en proces, så de undrer sig ikke over, hvis du kun har 10 opskrifter. Det er bedre at lade folk se dine ting, så de kan få glade af dem. Så jeg vil ikke anbefale, at du holder din madblog skjult fra omverden. Det kan tage lang tid at få læsere, og så er det ikke en god idé, at man ikke bare deler det hele fra dag 1 af.

    Jeg håber, at du går i gang med det samme.

    Hilsen Celia

  4. Lone Roger Andersen siger:

    Hej Celia Schow
    Jeg overvejer at lave en blog med sunde opskrifter med basis i bønner og kål. Jeg elsker at lave mad, har altid fokus på sundheden og har en fornemmelse af, at mange vil blive glad for en blok, hvor der især er fokus på bønner og kål, fordi der er sundt, mættende og fyldt med proteiner. Jeg vil starte stille op med at ligge opskrifterne ind på en lukket side (hvis man kan det ) og når der er tilstrækkeligt med spændende opskrifter, så bliver den åben. Med venlig hilsen Lone Roger Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *