artikel om at blogge

Artikel om at blive en bedre blogger

artikel om at blogge

(Billede fra Style.dk)

MSN Style havde d. 6 juli denne fine artikel på deres side, om hvordan man bliver en bedre blogger. Jeg har sat en Google Alerts til at underrette mig, når nogen skriver om blogging, så var straks på dupperne! Der kommer en masse knapt så godt indhold ud om blogging rimelig ofte, så jeg var ret glad, da jeg læste denne artikel. Det er ikke den bedste i – bevares – men der er nogle gode pointer i, som jeg ikke havde tænkt så meget over, før jeg læste denne.

F.eks. berører artiklen emnet “privatliv”. Jeg har ikke før tænkt i disse baner selv, men det giver rent faktisk god mening: i artiklen beskriver de, at du skal spørge dig selv (før du starter en blog), hvor privat du vil være? Forstået på den måde, at du skal overveje, hvor meget af “dig selv” du er villig til at have flydende rundt online i al evighed? Det er en god pointe, for som blogger er det populært at være personlig, men hvor personlig ønsker du egentlig at være?

Jeg er ikke det mest private menneske i verden, og jeg tror ikke, man skal være så nervøs for at dele lidt ud af sig selv online – og skulle der snige sig et billede ind, hvor man måske har fået et par øl for meget, så går det nok! Din fremtidige arbejdsgiver (som jo tit bruges som bussemanden: “hvad vil en fremtidig arbejdsgiver dog ikke tænke, når han googler dig?!”) dør nok ikke af forargelse over, at du var fuld på A-bar som 18-årig. Det er i hvert fald min holdning og overbevisning. Jeg drager dog en grænse ved nøgenhed og andet lignende – jeg ville aldrig lægge noget småpornografisk billedemateriale af mig selv online. Det er altså bare ikke smart!

Men at tænke over, hvor privat man vil være, er klart en god ting! Det er måske endda smart at skrive det ned, så man husker det. Bloguniverset kan hurtigt løbe af med en, men husk altid dine egne grænser! Det er da et smart råd. Hvis du er megaprivat, kan du altid lave dig en blog-persona – det kan godt blive stort (se bare på Bitterfissen Bethany!).

Artiklen skriver også om valg af tema til bloggen – og det er jo lidt min kæphest, at man ikke skal skrive om for mange emner! Skønt at se, de er enige inde hos MSN Style (kloge folk, ahem…).

En anden god pointe, de nævner (og som jeg heller ikke havde tænkt på), er at du skal tænke over, hvor tit du gerne vil opdatere på din blog. Og lad nu være med at være for ambitiøs og sæt dig i hovedet, at du vil opdatere 3 gange dagligt – så bliver bloggen bare et stressmoment for dig, og du kan helt sikkert ikke leve op til dine egne forventninger. Og det er bare det værste. Så det er nok en god idé at sætte sig et realistisk mål.

Alt i alt en rigtig fin artikel fra MSN Style – der er dog mange emner, som artiklen kun berører perifert, og det er lidt en skam, for den tager fat i rigtig mange gode ting. Men på den anden side, kan de ikke skrive stolpe og stolpe ned om blogging – det er jo det, jeg er her for, ikke? ;) Men kig forbi – den giver et rigtig fint indtryk af, hvad blogging drejer sig om.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *