Derfor skal du lægge kommentarer hos andre bloggere – et interview med Laura fra Afterglobe

 photo IMG_0066_zps46033df0.jpg
Alle billeder i indlægget er lånt fra Afterglobe.dk

Det er blevet tid til at skyde gang i min længeventede interview-serie med en lang række spændende bloggere og eksperter inden for blogging. Jeg har sådan glædet mig, og der er en hel masse interviews på tegnebrættet fremover – I kan godt glæde jer. :)

Til at starte festen har jeg snakket med Laura fra rejse- og livsstilsbloggen Afterglobe.

Hvis du læser nogle af de største danske blogs og af og til kigger i kommentarfeltet, så har du helt sikkert stødt på Laura. Hun er nemlig en hyppig kommentator, og jeg kan stort set ikke finde et indlæg, hvor Laura ikke har lagt en kommentar.

Jeg har længe været dybt fascineret af Laura og hendes utrættelige kommentering på diverse blogs. For ikke nok med at Laura stort set altid kommenterer, så skriver hun altid velovervejede og reflekterende kommentarer, som virkelig udstråler, at hun rent faktisk har læst indlægget og har noget på hjerte.

Der er ingen tvivl om, at det er en af de allerbedste strategier som ny blogger til at få skabt noget opmærksomhed om ens blog. Men det er tidskrævende, hvis det skal gøres ordentligt. Og netop derfor har jeg længe villet snakke med Laura om, hvordan hun gør og hvilken indvirkning det har på hendes egen blog.

Så i onsdags gav jeg mig i kast med at skrive med Laura på Facebook – og det kom der dette gode interview fyldt med guldkorn ud af:

 photo Cambodja308_zps9fd4e8f9.jpg

Celia: Hej Laura!

Laura: Hej Celia!

Celia: Tusind tak fordi du vil være med. Jeg har længe glædet mig til at få dig på bloggen, så du kan dele dine gode tips.

Laura: Jamen selv tak! Det er også spændende at skulle dele ud af tips og tricks på et område som egentlig forekommer mig meget naturligt

Celia: Du er jo en hyppig kommentator på nogle af de allerstørste blogs. Jeg kan nærmest ikke kigge i et kommentarfelt, uden jeg ser dit navn poppe op som forfatter til en altid meget velovervejet kommentar! Hvor mange kommentarer lægger du på blogs dagligt, tror du?

Laura: Hmm, det er egentlig et godt spørgsmål. Det varierer meget fra dag til dag, og det afhænger selvfølgelig meget af indholdet på de forskellige blogs. Det kan være alt fra ingen kommentar til omkring 15 kommentarer. Måske mere. Jeg har egentlig ikke tal på det, fordi det som sagt kommer an på om der er noget – for mig – relevant indhold på de blogs jeg følger.

Celia: Det giver selvfølgelig mening. Men det må også betyde, at du læser rigtig mange blogs og følger godt med i blogverden. Jeg har bidt meget mærke i, at dine kommentarer ofte er meget lange, og man kan virkelig mærke, at du har læst indlægget igennem og i din kommentar forholder dig til emnet og skriver meget velovervejet.

Laura: Jeg prøvede faktisk lige at tjekke Bloglovin’ for at se hvor mange blogs jeg egentlig følger, og jeg blev lidt overrasket over hvor mange det egentlig er. Tror jeg fik det talt til omkring 80 – men der er altså også mange “forældede” blogs på, som ikke længere er aktive.

Celia: 80 blogs er godt nok mange! Det må være en tidskrævende hobby for dig at følge med på dem alle.

Laura: Det er lidt sjovt, for jeg blev jo egentlig også selv overrasket over at det alligevel var 80. Det er en kæmpe blanding af mode, beauty, rejse, mad, træning og livsstil. Og så ændrer det hele sig lidt efter mit humør. Nogle dage har jeg bare lyst til at blive bombarderet med madinspiration og andre dage er det mere rejselysten der skal stilles Så det spiller selvfølgelig også ind på kommentarerne.

Celia: Hvor er det fedt at høre, at du ikke har en “masterplan” med dine kommentarer, men at det bare kommer helt naturligt til dig. Det tror jeg virkelig, at mange kunne lære noget af. Jeg synes, at man i blogland i dag ser en del mennesker, der bare skriver “fedt indlæg” eller “flot tøj!” som kommentar og så en masse links til deres egen blog – det virker så … malplaceret og upersonligt.

Men nu hvor du har startet din egen blog, Afterglobe.dk, op sammen med din kæreste Anders, kan du så mærke, at der kommer lidt trafik ind på jeres blog fra de mange kommentarer, du lægger rundt omkring?

 photo 9marts_zps84c25578.jpg

Laura: Vi kunne helt sikkert mærke det i starten, hvor jeg begyndte at lægge vores link ind sammen med navn og mail, når jeg kommenterede. Indtil folk ligesom blev opmærksomme på bloggen, så kom en del af vores trafik i hvert fald fra mine kommentarer. Og det er jo ikke fordi jeg ikke ville have kommenteret, hvis vi ikke havde haft bloggen. Indtil vi startede bloggen, kommenterede jeg bare uden at lægge et link. Efterhånden er andelen af henvisninger fra kommentarer ikke en så stor andel i vores views i takt med at bloggen er blevet mere etableret. Dermed ikke ensbetydende med at jeg kommenterer mindre – folk er bare begyndt at følge os på anden vis.

Celia: Ok, det er jo meget interessant, at det ligesom har stilnet lidt af, nu hvor I har blogget længere tid. Men jeg tager ofte mig selv i at tænke “Gad vide, om der er sket noget nyt på Afterglobe?” når jeg ser en af dine kommentarer, og så går jeg ofte forbi bloggen derefter for at læse med – så det har klart en betydning.

Laura: Fedt at det også har den effekt! Det er jo kun dejligt. Det kommer vel også an på om jeg kommentarer bare med mit navn (“Laura”) eller med bloggens navn (“Laura / Afterglobe”). I starten skrev jeg for det meste “Afterglobe” efter, men efterhånden er det egentlig kun med mit eget navn jeg kommenterer. Hvis det giver mening?

Celia: Det giver helt sikkert mening! Det er jo også en fin balance, man skal finde. For det er jo også om ikke at blive for “spammy” i sine kommentarer. Men jeg tror helt sikkert, du får bygget mange gode online bekendtskaber op ved at være så aktiv. Oplever du i nogen grad, at de bloggere, som du selv kommenterer hos, også kommenterer på din og Anders’ blog?

Laura: Det er ikke fordi der er sådan en 1:1-fordeling – altså at dem jeg kommenterer hos også kommenterer ved os og omvendt. Jeg håber at folk kommenterer fordi de kan lide bloggen og dens indhold – ligesom jeg også gør. :)

Celia: Naturligvis ikke. Jeg tænkte også mere på, at du netop ved at kommentere ofte får bygget nogle bekendtskaber op og derigennem også oplever en interesse for jeres egen blog. Naturligvis skal man kun kommentere, hvis man har lyst og noget på hjerte, men ofte har jeg det selv sådan, at jeg har en større interesse for blogs, hvor jeg føler, at jeg “kender” bloggeren. Og sådan kan jeg sagtens have det, selvom jeg kun har kommunikeret med en person online og gennem kommentarer – som jeg jo f.eks. også har med dig! :)

Laura: Det har du helt sikkert ret i! Der er flere som jeg efterhånden føler er “blogvenner”, fordi man alligevel har meget kontakt igennem hinandens blogs, og det er SÅ hyggeligt! Det er en helt ny verden der åbner sig for en, når man først er begyndt at være online på denne her måde.

Gode råd til nye bloggere

Celia: Hvis du nu f.eks. skulle give et godt råd til en helt ny blogger, når det kommer til at lægge kommentarer, hvad ville du så sige til vedkommende? Er pointen her netop, at man kun skal kommentere, hvis man rent faktisk har lyst?

Laura: Altså personligt vil jeg i hvert fald altid lytte til mig selv – har jeg overhovedet lyst til at kommentere i dag? Nogle dage har jeg ikke engang lyst til at læse blogs, og så får jeg jo selv sagt heller ikke kommenteret. Og det har jeg det helt fint med. Der skal netop være en lyst bag ved kommentarerne. Det behøver ikke være vise ord og gode råd, det kan også sagtens være konstruktiv kritik. Hvis man nu forestiller sig at det er en veninde der sidder og fortæller det der står i et blogindlæg, så tilpasser man jo også sine svar og spørgsmål derefter. Man skal have en føling med konteksten og matche modtageren, synes jeg. Og det kan være svært, når det foregår online, for det er så nemt at blive misforstået, når man ikke kan aflæse ansigtsudtryk, kropssprog og så videre.

Hvis jeg skal komme med et helt konkret råd, så vil det nok være at overveje det navn man kommenterer med – er det med ens blognavn eller med ens eget navn? Jeg har det bedst hvis det er mit eget navn, fordi jeg så føler der er en mere personlig relation mellem blogger og læser. Hvis det er med bloggens navn, så bliver relationen lidt skæv, fordi det bliver mellem blog (ens egen) og blogger (den man kommenterer hos)

Celia: Det er virkelig inspirerende at høre dine tanker. Jeg synes, det giver god mening, at man prøver at kommentere med sit eget navn, fremfor at “gemme sig” bag sin blogs navn. Det hjælper jo også, at du har sat en avatar op, så der bliver vist et billede af dig, når du kommenterer. Det giver en hel del i forhold til at man ved, at det er Laura fra Afterglobe, der kommenterer, og ikke bare en “tilfældig” Laura!

Laura: Det er rigtigt! Desværre fungerer det dog kun på WordPress-blogs, fordi vi selv bruger WordPress. Men det betyder virkelig meget at man kan se den person der skriver!

Celia: Til sidst vil jeg gerne høre, hvad du lægger vægt på, når du skal finde en blog, der er værd at følge? Er det billeder, god tekst eller noget helt tredje, du lægger vægt på?

Laura: Hmm, det er svært. Ofte danner jeg mig et hurtigt indtryk af bloggen, og der er det helt sikkert det visuelle der skal fange mig! Jeg skal forbi en blog nogle gange, før det er ordene der får min opmærksom. Med det visuelle hører selvfølgelig billederne. Jeg kan sagtens følge en blog bare på grund af billederne, men hvis jeg skal holdes ved over længere tid og ikke bare blive inspireret en enkelt gang, så er det nok en kombination mellem billeder, layout og bloggerens tilgang. Ikke nødvendigvis bloggerens personlighed, men der skal være en drivkraft bag bloggen. Jeg tager ofte mig selv i at blive irriteret over indlæg som starter mig “jeg tjekker lige hurtigt ind” og slutter mig “nå, jeg smutter igen”. Så føler jeg mig ikke rigtigt værdsat som læser. Det er måske lidt dramatisk at sige sådan, haha! Men det er bare rigtig fedt at mærke at bloggeren også gider en. Og så er det helt sikkert kvalitet over kvantitet. En blog kan sagtens være god selvom der kun er indlæg én gang i ugen – så længe indholdet også er derefter.

Selvfølgelig spiller det også ind om man kan med personen bag bloggen. Igen, det lyder lige voldsomt og dramatisk. Men som med personer in real life, så er der bare nogle man svinger bedre med end andre, og sådan har jeg det egentlig også med blogs.

Celia: Enormt interessante pointer, Laura! Jeg tror, vi fungerer meget på samme måde, så. Jeg er også klart mest til kvalitet frem for kvantitet, og du sætter virkelig ord på en masse vigtigt her.

 photo 19marts_zps48085219.jpg

Laura: Det er virkelig også et spændende emne, synes jeg! Kommunikationen mellem blogger og læser er jo nærmest det halve af fornøjelsen. Generelt er vi mennesker jo ret glade for at få feedback, og det er jo netop det kommentarerne er til på blogs. Den dynamik der er i et kommentarfelt er virkelig inspirerende! Nogle gange er kommentarerne i et indlæg i sig selv jo en hel fornøjelse at læse.

Celia: Det blev et interview med en masse gode pointer! Jeg er rigtig glad for, at du ville være med! Det har været rigtig spændende at høre dine tanker om alle disse ting. Hav en rigtig god aften! :)

Laura: Velbekomme! Det var dejligt at jeg måtte være med – tusind tak! Også god aften til dig, Celia :)

[line]

Lauras tre yndlingsblogs

Acie – Jeg er helt tosset med hendes leg med ord og formuleringer. Hun er nok en af dem jeg har fulgt i længst tid. Hun virker helt nede på jorden, men samtidig også fuld af en masse eventyrlyst og nysgerrighed.

Emma Slebsager – Jeg har egentlig fulgt Emma lidt fra sidenlinjen det sidste år, men først for nylig tilføjet hende på Bloglovin’. Jeg bliver altid inspireret af hendes passion for at gøre en forskel. Og som en lille sidenote, så har vi gået i 3.g sammen, og hun bager simpelthen de bedste kager!

ROCKPAPERDRESSES – Jeg bliver altid inspireret og får stof til eftertanke (på den gode måde), når jeg læser med hos Cathrine. Jeg har fulgt hende fra hendes spæde start, og hun gør det så godt! Hun formår at kombinere billeder og ord på en måde, så det bliver en fornøjelse at læse med.

[line]

En kæmpe tak til skønne Laura fra Afterglobe for sine mange gode pointer. 

Kommenterer du blogs? Og deler du Lauras holdninger til emnet?

12 replies
« ældre kommentarer
 1. celiaschow
  celiaschow says:

  Hej Frank, tak for din kommentar! Jeg er glad for, at du fik noget ud af idlægget. :)

 2. Frank
  Frank says:

  Super fed blog! Jeg tror nok jeg ville sige det til læreren da det er en stor sum penge det drejer sig om :-)

 3. celiaschow
  celiaschow says:

  Hej Lærke – hvor er du sød! Du skal aldrig være bange for at lægge en kommentar hos bloggere, jeg kender ikke nogen, der ikke ville blive glad for en kommentar. :) Jeg er glad for, at du kunne bruge interviewet!

  /Celia

« ældre kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *