Mere fokus på blogs i medierne

Brug bloggere i din markedsføring

Tjen penge på din blog

Der er fokus på bloggere, der kan tjene penge på at blogge for tiden. I søndags (19/8) bragte Jyllands-Posten to helsider plus en forside i sektionen KARRIERE om bloggere, der formår at tjene penge på at blogge. En af deres artikler var med interviews med to af mine fellow bloggers fra Bloggers Delight (og to af de største kanoner i blogverden i Danmark) Emily Salomon og Christina Dueholm fra Passions for Fashion bloggen.

I dag (21/8) bragte Politiken en helside om samme emne med hele to artikler: en generel artikel om, hvordan virksomheder kan bruge blogs i deres markedsføring og endnu et interview med Christina Dueholm, som lige nu er Danmarks største blogger med over 130.000 unikke besøgende hver eneste måned.

Jeg har skaffet begge aviser, og jeg har læst begge artikler. Det gør mig virkelig glad at se, at der er ved at komme mere fokus på blogs og på betaling til bloggere, der indgår i samarbejde med virksomheder for at hjælpe dem med at markedsføre deres produkt.

Jeg har dog vidnet en kedelig tendens i forbindelse med at bloggere modtager produkter og betaling for deres anmeldelser. I Danmark skal man skilte med, hvornår man laver betalt reklame, og derfor markeres sponsorerede indlæg altid på blogs, når bloggeren har modtaget betaling. Flere læsere har desværre ikke taget så godt imod dette, og jeg har flere gange oplevede meget negative kommentarer til de dygtige bloggere på flere sponsorerede indlæg.

Jeg synes, det er vigtigt, at man som blogger ikke lader sig “købe” af virksomhederne. Som blogger bør man ikke skrive om og modtage betaling for at skrive om et produkt, som man ikke kan stå 100 % inde for. Kunsten består da i at kunne sige nej tak til at anmelde et produkt, som man i virkeligheden ikke kan stå inde for. Jeg har endnu ikke selv stået i situationen, men jeg kan godt forestille mig, at det især de første gange må være svært at takke nej tak til et produkt og penge, fordi man ikke kan stå inde for produktet.

Jeg synes, det er rimeligt, at læserne advarer deres blogger om, hvornår det bliver liiidt for kommercielt, men jeg har også oplevet at se negative kommentarer på reelle sponsorerede indlæg, af den simple grund at læseren ikke bryder sig om, at bloggeren modtager betaling for at anmelde et produkt.

I artiklen fra Politiken i dag, kan man læse, at nogle virksomheder faktisk oplever, at markedsføring gennem blogs er den form for markedsføring, der allerbedst kan betale sig, da de formår at ramme målgruppen meget bedre ved at reklamere på blogs, end de gør ved traditionel markedsføring. Som jeg ser det, er det en win-win-win-situation: bloggeren kan tjene penge på at blogge om noget, de kan stå inde for, virksomheden får mere eksponering til en relevant målgruppe, og læserne lærer et nyt brand eller produkt at kende, som de højst sandsynligt vil synes om, da de ofte følger bloggere, der afspejler deres egen smag.

Hvad synes I? Er jeg helt gal på den? Jeg ved, det er et emne, der kan skabe stor debat og diskussion, men stem i afstemningen herunder for at give din mening til kende og læg gerne en uddybende kommentar!

[poll id=”3″]

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *