Derfor skal du begynde at blogge i dag

A year from now you will wish you had started todayHar været kreativ i Google Picasa ;)

Jeg så tilfældigt dette fantastiske citat i dag og for ikke at krænke nogens billederettigheder, smækkede jeg det på et billede fra en vulkanvandring jeg var på i Guatemala i forrige uge. Nu sidder jeg igen i Danmark, jetlagget er voldsomt, men jeg har alligevel noget på hjerte, som jeg bliver nødt til at dele med jer.

Jeg har jo før været inde på, at du ikke kan regne med at se høje læsertal, når du starter din blog. Og for at være helt ærlig, er jeg sikker på, at det er netop det, der slår de fleste nye blogs ihjel efter kun en levetid på få måneder.

For det er sgu demotiverende kun at skrive for sig selv (og sin mor, som altid er ens mest trofaste læser!). Det virker så ligegyldigt, når der ikke er nogen, der tager sig tid til at klikke forbi ens blog…

Da jeg startede min skønhedsblog Sarthud nytårsdag (!) mellem 2011 og 2012, tænkte jeg allerede få uger inde over, om det overhovedet gav nogen mening. Fik jeg nogensinde læsere? Var løbet i virkeligheden kørt for blogs?

Jeg misundede alle 2008-bloggerne – dem, der var først ude, og som allerede da havde absurde læsertal og mange følgere på diverse sociale medier. I min verden gav det mening, at de var blevet store, fordi de startede i en periode, hvor der ikke var ret mange blogs.

Siden dengang er der kommet ekstremt mange blogs til. Det kan på mange måder synes sværere at slå igennem med en blog nu end dengang. Men er det nødvendigvis det?

Start i dag – og bliv ved og ved

Og det bringer mig tilbage til det fantastiske Karen Lamb citat. For det kan sgu godt være, at betingelserne var bedre i 2008 (men det ved jeg jo af gode grunde ikke noget om), men du kom ikke i gang der, og det kan der ikke laves om på nu.

Det eneste, du kan gøre, er at kigge fremad. Og her rammer citatet så rigtigt. Hvis du starter din blog i dag og bliver ved i et år, så vil du se et enormt fremskridt! Der kan ske rigtig, rigtig meget på et år, og der er ikke noget tidspunkt, der er bedre at starte, end lige nu!

Når jeg tænker tilbage på, hvor meget mine blogs har flyttet sig siden jeg startede, så ønsker jeg virkelig, at jeg var startet endnu tidligere! Med Sarthud gik jeg længe og tænkte en masse tanker om bloggen; hvad skulle den være, hvad skulle jeg skrive om – men i sidste ende havde det været bedst at gå i gang hurtigt! Så havde jeg måske været endnu længere i dag?

Hvis du allerede er i gang med at blogge, så er det blot endnu bedre! Bliv ved og ved og ved – så skal du nok nå langt. Og hvis du overvejer at gå i gang med at blogge, så gør det i dag! Jeg har lavet en fuld guide til at komme i gang, og hvis du tilmed kan udgive dit første indlæg i dag, så er du på rette vej! :)

Jeg håber, at du kunne bruge citatet til noget – det er jo fantastisk rigtigt og kan anvendes på alting: træning, sund kost, at lære en ny ting… 

Hvad ville du ønske, du var startet med for et år siden? 

11 replies
« ældre kommentarerNyere kommentarer »
 1. celiaschow
  celiaschow says:

  Det var så lidt! :)

  Åh ja – lad mig endelig vide, hvis billederne driller! Det vil jeg gerne hjælpe med. :) Rigtig god dag!

  Haha! Det tror jeg på! ;) Det går såååå stærkt – det er helt vildt!

  mvh. Celia

 2. Ditte
  Ditte says:

  Mange tak for det! Tak, det er jeg glad for du synes. Billedet kunne jeg ikke redigere i – det lærer jeg nok, så jeg nøjedes med at linke til din side.
  ps. der er sket meget siden jeg havde it på handelsskolen :-).
  Vh Ditte

 3. celiaschow
  celiaschow says:

  Hej Karina

  Det kan du tro, jeg har. Jeg har haft lidt travlt, og vil gerne give dig et ordentligt svar. :) Det får du snart! God aften til dig :)

 4. celiaschow
  celiaschow says:

  Hej Katja. Det var da så lidt! :) Ja, der er lang vej, men om et år vil du prise dig lykkelig for, at du kom i gang! :) Al mulig held og lykke med din blog!

« ældre kommentarerNyere kommentarer »

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *