Interview med den succesfulde blogger, Daniel Ishøj (del 1)

Som I ved, vil jeg her på sidens blog gerne bringe en masse inspiration til at komme i gang med at blogge og blive bedre bloggere. Derfor har jeg tænkt mig – blandt mine gode råd om at lave en blog – at bringe nogle interviews med en masse topseje bloggere, som netop har det, alle vi bloggere drømmer om: en kæmpe læserskare og stor succes med deres blog.

Jeg kommer til at gå i dybden med bloggerens succes og forsøge at få fat i det helt store spørgsmål: “Hvordan er din blog blevet så stor?!” og måske endnu vigtigere: “Hvordan kan vi andre opnå det samme?” 

I dette allerførste interview med en blogger, som udelukkende skal tale om sin egen blogs succes, er jeg stolt over at kunne invitere skønne Daniel Ishøj indenfor til at dele alle sine guldkorn med os! Daniel er i sandhed en vaskeægte supermand – også selvom han ikke selv vil indrømme det!

Daniel Ishøj er en 18-årig dreng, der oprindeligt kommer fra Nykøbing Sjælland. Han startede oprindeligt sin blog på Blogspot, hvor han hurtigt begyndte at tage de store spørgsmål i livet op og delte sin historie om, hvordan han som bare 15-årig sprang ud ad skabet som biseksuel (og senere homoseksuel).

Efter kun 19 dage blev han kontaktet af bloggernetværket Bloggers Delight, hvor han blev tilbudt at blive Premium blogger. For lidt over et år siden blev han ansat hos Bloggers Delight som supportmedarbejder, hvor han knoklede hjemmefra mange timer dagligt ved siden af sin ungdomsuddannelse.

Daniel Ishøj bliver student her til sommer, men den hårde læsning har ikke sat en stopper for hans ambitionsniveau med bloggen eller sin karriere. Han flyttede til Amager d. 1 juni, da han nu har fået en fuldtidsstilling hos Bloggers Delight.

Varmt velkommen til Daniel!

Celia: Hej Daniel! Først og fremmest tusind tak fordi du har sagt ja til at stille op til interviewet. Jeg har glædet mig rigtig meget til at høre om din spændende rejse fra helt almindelig provinsdreng til Amagerfyr med fuldtidsjob og en super succesfuld blog.

Daniel: Hej Celia! Selv tak. Jeg er meget glad for, at du har inviteret mig til dette interview. Min blog og mit liv har udviklet sig meget – og i en retning jeg aldrig turde drømme om. Dét glæder jeg mig til at fortælle mere om

Celia: Hvor er det fedt! Kan du ikke starte med at fortælle lidt om, hvornår du oprettede din blog, og hvorfor du følte, at du havde noget at byde på i det danske blogland? Med andre ord: hvorfor danielishoj.dk?

Daniel: Det kan du tro! Jeg startede op i blogland i februar 2012. Blogland var et meget fjernt land for mig, og aldrig rigtig noget, jeg havde gjort mig i. Det var lidt halvspontant, at jeg oprettede den på blogspot i sin tid – men det skulle senere hen vise sig at være en yderst fornuftig beslutning.

Jeg startede bloggen med henblik på at hjælpe andre, som skulle til at tage springet ift. deres seksualitet (jeg er selv homoseksuel) og at ville inspirere, og egentlig også overbevise, til at acceptere forskelligheder. Dette fylder stadig på bloggen, men nu er meget andet også kommet til!

Danielishoj.dk kom til, da jeg blev en del af Bloggers Delight famøse Premium-netværk efter blot 19 dage som blogger (vildt skuldeklap!).

Celia: Jeg er sikker på, at du har hjulpet en masse til at turde at tage springet og stå frem som dem, de i virkeligheden er. Det andet indlæg, du udgav på din blog, handlede også om din seksualitet, og hvordan du opdagede, at du i virkeligheden også tændte på fyre. Jeg er utroligt overrasket over dit mod til at udgive et så personligt indlæg!

Tror du, at din store ærlighed var med til at gøre, at Bloggers Delight så hurtigt fik øjnene op for din blog?

Daniel: Tak. Jeg har altid været en meget åbensindet person – yderst udadvendt og jeg har ikke de store udfordringer med at dele personlige ting med fremmede mennesker. Selvfølgelig er alt med måde. Jeg er ikke en åben bog.

Jeg er overbevist om, at man med ærlighed kommer længst. Jeg tror min optagelse i premium-netværket dels var på baggrund af min ærlighed, men også at jeg kunne give teen-klyngen (jeg er i male-klyngen nu) et frisk pust. Derudover har min trafik, som hurtigt steg i vejret selvfølgelig også haft en indflydelse.

Celia: På din blog er du rigtig god til at beskrive de problemer, der opstår, når andre mennesker i samfundet ikke kan acceptere din eller andres seksualitet og griber til voldelige metoder for at kommunikere deres had til netop homoseksuelle. Har det på nogen måde haft konsekvenser for dig at være så ærlig? Har du en gruppe “haters” eller har du været ude for at blive uretfærdige behandlet af snævertsynede typer?

Daniel: Vigtigt emne! Jeg tager rigtig tit seksualitetsrelaterede emner op på bloggen – heriblandt, når jeg er blevet truet, eller sågar blevet overfaldet. Det er heldigvis ikke hverdag og sker ikke tit længere! Jeg har valgt at snakke åbent om det, fordi jeg føler, at det stadig er et tabu at snakke om i Danmark, og det skal det ikke være!

Jeg har været indstillet på, at jeg måtte tage de tæsk, slag og bemærkninger, som det nu end måtte føre til at stå frem og være så ærlig. Heldigvis har min ærlighed kun bragt positive ting frem ift. dette. Det er som om folk lige stopper op engang og tænker sig om, fordi jeg rent faktisk kæfter op og siger noget – og det burde flere gøre!

Celia: Du startede bloggen med nogle meget interessante indlæg – mange var personlige og handlede om din seksualitet, og mange andre var nærmest debatindlæg, hvor du delte ud af dine meninger og holdninger og var klar til debat. Siden da har din blog jo ændret sig en del. Hvad handler bloggen om i dag – hvordan er den anderledes fra i starten?

Daniel: Ja, der er sket en stor udvikling med bloggen. Jeg forsøger stadig at holde den røde tråd, og derved komme ind på seksualitet og debattere ind i mellem, men man gider altså ikke læse om homoproblemer og lyserøde skyer hele tiden, så derfor er bloggen også krydret med mit hverdagsliv, finurlige tips og tricks, DIYs, inspirationsindlæg, lidt mode og lidt mad får også spalteplads… og selvfølgelig en masse reality-tv, for dét elsker jeg! Et godt sammenkog af det hele.

Celia: Ja, og det har jo givet god pote! For før interviewet her fortalte du mig, at du nu er helt oppe på 60.000 unikke besøgende om måneden! Det er jo helt vildt flot – stort tilykke. Men er det ikke grænseoverskridende at dele så personlige ting med SÅ mange mennesker?

Daniel: Tusind tak! Haha – det er faktisk lidt sjovt. Jeg føler ikke, der sidder så mange mennesker “på den anden side”. Måske er det fordi, jeg ikke ved, hvem de alle er eller kan se dem? Derfor rør det mig slet ikke at dele ting med mange mennesker på denne måde. Men havde jeg skulle stå til en forsamling foran 60.000 mennesker, havde jeg ALDRIG fået sagt et eneste ord.

Celia: Haha, nej, det er jo det gode ved blogmediet – at man kan sidde derhjemme i sikkerhed, uden en fornemmelse for, hvor mange mennesker, der i virkeligheden læser med.

Men Daniel… Med 60.000 unikke besøgende på bloggen og en åbentlys kommerciel vinkel gennem bloggens virke hos Bloggers Delight, må du da efterhånden tjene en del penge på bloggen. Kan du kaste lidt lys over, hvor godt det egentlig går? Kunne du – hvis du ikke havde fået dit seje job – leve af bloggen, som det ser ud nu?

Daniel: Jeg kan ikke leve af bloggen – endnu. Og hvis jeg kunne, ville jeg heller ikke. Jeg vil gerne ud og møde mennesker og have den der 8-16-rutine. Det synes jeg er rart. Og derudover kunne jeg aldrig drømme om at forlade min stilling hos Bloggers Delight.

Uden at være meget præcis, for annoncemarkedet svinger jo, så det samme gør indtjeningen på min blog, vil jeg sige, at jeg får hvad der svarer til en middel deltidsstilling.

Celia: Men det er jo ikke helt værst, særligt når man tager din alder i betragtning! Det lyder virkelig som det perfekte studie-/ deltidsjob at have!

[line]

Dette var første del af mit interview med Daniel Ishøj – kig med igen i morgen, når anden del udkommer. Vi kommer bl.a. til at høre mere om Daniels nye job hos Bloggers Delight, hvordan han balancerede krævende job, stor blog og 3. g, samt hvor han ser sig selv om 5 år!

Det bliver rigtig spændende. :) Indtil da kan I besøge Daniels skønne blog HER.

5 replies
Nyere kommentarer »
 1. celiaschow
  celiaschow says:

  Tusind tak, søde du! <3 Det skal du også - det bliver super spændende. :D

 2. celiaschow
  celiaschow says:

  Tusind tak, Laura! Jeg synes også, at Daniel kom med nogle enormt interessante svar, og jeg kunne virkelig have udspurgt ham i timevis – men der kom alligevel en masse gode guldkorn ud af det. :)
  Nej, og det er jo nok netop derfor, at Daniel er så cool – de fleste, der begår sig en smule i Blogland, har hørt om ham! :) Det er da ret sejt!?
  Tak, Laura! Glæd dig til i morgen – det bliver super interessant.

 3. Laura
  Laura says:

  Det var faktisk rigtig spændende at læse om. Jeg må være en af de få der ikke rigtigt at fulgt med på danielsishoj.dk og derfor heller ikke den udvikling bloggen har gået igennem. Men jeg har selvfølgelig heller ikke kunne undgå at kende til ham som blogger, for han fylder alt andet lige (på den positive måde) en del hos andre bloggere, som er begejstrede for ham :) Glæder mig til at læse de næste afsnit!

Nyere kommentarer »

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *