Interview med den succesfulde blogger, Daniel Ishøj – del 2

Jeg fik vist lige taget munden for fuld, da jeg lovede jer at bringe næste del af interviewet med Daniel dagen efter det første. Men nu er det blevet tid! Klik HER og læs første del af interviewet med Daniel, der på bare to år er gået fra almindelig provinsdreng til en af de sejeste bloggere i Danmark. Gennem bloggen har Daniel fået et hav af muligheder – én af dem er hans spritnye fuldtidsjob hos Bloggers Delight.

I denne del, som også er den sidste, kommer vi ind på en hel masse om Daniels prioriteringer: hvordan har han klaret at være dygtig 3. g’er, topblogger og supportmedhjælper for Bloggers Delight? Og hvad er fremtidsplanerne? Vi starter, hvor vi slap sidst. God læstelyst! :)

Celia: Hvad tror du grunden til, at du har så mange unikke besøgende hver måned, er? Og til alle de nye bloggere, der sidder og læser dette interview, hvad vil du så råde dem til at gøre, hvis de gerne vil være ligeså store bloggere som dig?

Daniel: Puha, det er så svært at sige, hvad man gør rigtigt, synes jeg. Jeg tror, det har været lidt af en blanding. For det første har jeg været lidt heldig og skrevet nogle indlæg på de rigtige tidspunkter, som har skabt debat og visninger. Derudover så tror jeg klart på at regelmæssig posting (uden at spamme!) er vigtigt, hvis man vil opnå høje besøgstal. Jeg har selv fra dag 1 forsøgt at holde mig til minimum 1 indlæg om dagen. Min popularitet i blogland tror jeg også kan holdes op mod min måde at skrive på; jeg forsøger at skrive på en måde, så jeg kommer i øjenhøjde med mine læsere og opbygger “venskaber” med dem.

Celia: Rigtig spændende pointer, du her kommer med. Og det der med at opdatere sin blog jævnligt er et råd, jeg konstant hører – og det er også altid mit råd, når bloggere henvender sig til mig. Men for pokker, vi er jo alle travle mennesker! Og alle, der har blogget, ved, at det ikke bare er noget, man lige bruger et kvarter dagligt på – det er jo næsten et deltidsarbejde.

Daniel: Haha, ja. Man må sige, at det tager mere tid end først antaget. Jeg bruger op til 3 timer dagligt på bloggen, så det er en god portion.

Celia: Du har jo det seneste år både jongleret en enormt populær blog, et krævende deltidsarbejde hos Bloggers Delight OG et sikkert ligeså krævende studie, da du har gået i 3.g i denne periode også. Jeg bliver helt svedt bare ved tanken. Hvordan pokker har du klaret alt det?! Hvad er hemmeligheden? Er du supermand!?

Daniel: Den hemmelige opskrift tror jeg ikke rigtig eksisterer, og hvor end jeg gerne ville, så er jeg desværre ikke Supermand. ;)

Det giver lidt sig selv, at jeg med så mange bolde i luften i form af bloggen, deltidsjob (hvor jeg arbejdede op til 25 timer ugentlig) og skole med en helvedes masse afleveringer og lektier, at der bare ikke er tid til det hele! Men ingen af de 3 ting har jeg ville nedprioritere. Derfor er det min søvn, det er gået ud over – og mine byture.

Jeg vil tro, at jeg gennemsnitligt har sovet 4-5 timer om dagen det sidste år. Heldigvis er jeg ikke typen, der har brug for at sove vildt meget før mit hoved fungerer (og jaja, jeg ved godt, hvad eksperterne siger – men er jeg død af det? Nej). I weekenderne har jeg så til gengæld sovet igennem og mine byture er blevet kortet gevaldigt ned, for der er simpelthen ikke tid til det. Dermed ikke sagt, at jeg er asocial og aldrig er sammen med nogen, haha. Det sociale er prioriteret lige så højt som de 3 andre tidskrævende dele i mit liv.

Celia: Hold da op! Det er vildt fedt, at du har formået at overleve på så lidt søvn – det er jeg ikke sikker på, at jeg kunne holde til. ;)

Men hårdt arbejde betaler sig jo tydeligvis! Og du har nu – i en alder af bare 18 år – en succesfuld blog, en studenterhue OG et nyt fuldtidsjob hos netop Bloggers Delight! Så man må sige, at det hårde arbejde, du har lagt, virkelig har betalt sig for dig. Hvordan tror du, at fremtiden ser ud? Hvor er du om 5 år?

Daniel: Ja, det må man sige. Mit liv har flasket sig det sidste års tid, og jeg er yderst taknemmelig for at mit gratis supportarbejde blandt BD-bloggerne førte mig til en deltidsstilling, som nu er blevet til en fuldtidsstilling. “Alt hvad man giver, får man igen“.

Jeg tør næsten ikke udtale mig om, hvor jeg er om 5 år. Havde du spurgt mig dengang jeg startede bloggen op, hvor jeg ville være nu, så ville jeg stadig bo hjemme, arbejde på tanken og ikke rigtig have et særlig vildt liv. Men et slag på tasken, om 5 år så er jeg milliardær og chef af 10 virksomheder. Alt kan vel ske?

Celia: Well, det betaler sig at være flink og hjælpe andre! Jeg husker tydeligt fra min tid hos Bloggers Delight, at du altid var klar til at hjælpe de andre bloggere, hvis de havde problemer. Og det gjorde du jo ganske gratis. Al den gode karma, du har skabt der…

Haha! Jeg håber fandme, du er milliardær om 5 år. Alt kan virkelig ske – særligt hvis du fortsætter i samme tempo.

Jeg lavede et interview med SEO-ekspert Kristoffer Føns, der gjorde os klogere på, hvor meget ens blog er værd, og jeg har også før skrevet om, hvordan man ikke skal hjælpe store virksomheder med gratis omtale på sin blog – nødvendigvis. Men du har i forbindelse med den netop afsluttede sæson af Paradise Hotel været super aktiv blogger for dem og har produceret et hav af indhold for dem – ganske gratis.

Hvordan har du det med den aftale nu, og har det samarbejde betalt sig for dig som blogger?

Daniel: Jeg tror måske nok, jeg skal til at tage den lidt med ro nu. Jeg kan ikke rigtig overskue mere studie lige nu.

Ja, det er korrekt, at jeg har gjort det gratis. Det var dog heller ikke uden at tøve, at jeg sagde ja. Paradise Hotel er nok en af de mestsete serier herhjemme, så jeg så nogle kæmpe fordele i at drage nytte af den trafik, som programmet og TV3 har – og dét må man sige gav pote. Dermed ikke sagt, at et gratis samarbejde er på tale igen. Dette var lidt en test, men jeg er mere værd.

Celia: Som tidligere nævnt har du nu fået et superfedt fuldtidsjob hos Bloggers Delight! Stort tillykke med det. Men hvad er du egentlig ansat til at lave for dem? Hvad er dine ansvarsområder?

Daniel: Min stillingsbetegnelse er koordinator og social media manager. Jeg er blæksprutten i virksomheden, er lidt over det hele, kan lidt af det hele og er med til at strikke de løse ender sammen. ‘Social Media Manager’ giver lidt sig selv, og dertil kan jeg kun sige: Stik os et like på Facebook og følg os på Instagram. ;)

Celia: Haha – sådan! Opfordringen er hermed givet videre. ;)

Nu hvor du beskæftiger dig meget med blogs gennem dit arbejde hos Bloggers Delight, kan du så fortælle lidt om, hvad man skal kunne for at blive premium blogger i netværket? Hvad kigger du og Bloggers Delight efter?

Daniel: Det kan du tro! Bloggers Delight er jo Danmarks største blognetværk, hvor vi samler de største og bedste blogs i Danmark. Som udgangspunkt leder vi efter blogs med mange besøgende, men ser vi potentiale i middelstore blogs til at vokse sig endnu større, som det er tendensen at blogs gør hos Bloggers Delight, så er der også muligheder dér. Hvis man ønsker at være en del af Bloggers Delight men ikke har helt nok læsere eller måske slet ikke har en blog, så kan man også det hos os!

Celia: Fedt! Kan du ikke her til sidst komme ind på tre blogs, som du selv følger, og som inspirerer dig? Måske endda de tre bloggere, som du gerne ville se et lignende interview med?

Daniel: Det kan du tro. Med mit arbejde hos Bloggers Delight, hvor jeg er ansat som koordinator og social media manager, må man sige, at jeg ser en del! Jeg læser alt fra store blogs til små blogs og alt fra hverdagsliv til mad og mode.

For at tage 3 blogs, som er i hvert sin boldgade, så synes jeg, du skal kigge på:

Fashion Manifest – denne blog er totalt inspirerende! Simone, som står bag bloggen, er så jordnær og sød.

Cute Carbs – ÅH, jeg savler ved tanken. Lækre opskrifter spalte op og spalte ned. Jeg er fan!

Sillewho – Hun må være mit tredje valg, fordi hun ligesom jeg er (alt for) ærlig!

Celia: Tusind tak for de fede anbefalinger! Jeg elsker alle tre, og det ville være så fedt at høre fra dem i et interview også.

Tusind tak fordi jeg måtte stjæle noget af din tirsdag aften! Det har været enormt spændende og lærerigt, og jeg glæder mig til at følge din vej til milliarden over de næste år.

Alt held og lykke!

[line]

Hermed anden og sidste del af interviewet med søde Daniel Ishøj. Husk at svinge forbi hans inspirerende blog HER (han har også lige været på tv (whatwhatwhat) se det HER)

Hvis du kunne tænke dig en blog ligesom Daniel, så kan du altid følge min super simple guide HER eller fange mig over mail! :)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *